Liity verkostomme!

Kashmir

Kashmirin lähetykset

Julkaistu

on

Ghaazi Zindabad, kauppakorkeakoulun alumni, Kashmirin yliopisto, joka opettaa ja kirjoittaa julkishallintoa, johtamista ja hallintotapaa, antaa henkilökohtaisen lähetyksen Kashmirista.

Jonkun on luotava hahmo ja muutettava komentosarja nyt!

Azadi-putken unelma (utopian vapaus) myytiin meille ja istutettiin myrkkyyn omantuntoomme myrskyisissä 1990-luvulla. Muista 90-luvun hymni, joka kuului moskeijoiden kaiuttimista ...

Ghaazi ... Ghazi Zindabad!

Hind Ko Kar Barbaad ... Ho Kashmir Azad! Ghaazi ... Ghazi Zindabad!

Naiivina lapsena humin tuolloin suosittua hymniä. Ajattelin myös, että joku Pakistanista tullut Ghazi (Messias) tulisi ratsastamaan valkoisella hevosella ja voittaisi meille Azadin hänen voimakkaalla miekallaan.

Me - nuorten poikien yhtye - lähtisi kulkueeseen, laulaisimme hymnin yksimielisesti ja heiluttaisimme kiihkeästi ja hauskasti Pakistanin lippua.

Ah! Tuo naiivisen mahtavuuden tunne ... Vanhempi, joka johti pojibändejämme, usein huudahti: "Ye cha paak tehreek ... tawai che paak jazbaat yewan."

(Se on hurskas liike, josta olemme osa, eikä ihme, että se täyttää rintamme autuudella.) Sitten opiskelin Jeesuksen Pelastajien koulussa, joka sijaitsee Magarmal Baghissa, Srinagar.lt oli kristittyjen ylläpitämä koulu. Tosin meille opetettiin vain tutkijoita, joilla ei ollut mitään tekemistä kristinuskon, islamin tai hindulaisuuden kanssa.

Kaikki katettuna, koulupukuissani, raikkaasti silitetyssä valkoisessa paidassani, harmaissa housuissani ja vihreissä bleisereissäni, olin menossa kouluni varhain aamulla, äiti aina seurasi minua, kantanut ylipainoisen laukkuni olkapäillään vain palauttamaan sen minulle haukottelevan kouluportin kohdalla. Hän erottuisi eron jälkeen, kun jako-nokki poskelleni. Äidin tapa kertoa minulle: "poika, älä itke, palaan pian, viemään sinut kotiin".

Joku vastakkaiseen suuntaan juoksevasta joukosta sanoi ...

"Jesus Saviors schoolas lagovuk bamb" (Jeesuksen pelastajan koulu on pommitettu.)

Äiti piti minua tiukasti rintaansa, ylikuormitettu koulupussi työntyi hänen olkapään yli, ja juoksimme reippaasti takaisin kotiin.

Luojan kiitos! Kukaan ei ollut kuollut. Ei lasta. Ei opettajaa.

Minut valittiin Minto Circle -kouluun Raj Baghiin, Srinagariin, opinnot jatkuivat. Äiti sen lisäksi, että pönkitti poskelleni joka päivä, vääjäämättömästi ... huolimatta siitä, että pysyin kirkkaana pojana luokkahuoneessani ... ln Kaikesta tästä kaipasin Meena mamia, suosikkini Jeesuksen Pelastajista. Voi luoja! Luulin, että hän oli Jumalan lähettämä enkeli.

Hän oli niin miellyttävä silmille ja puhui kuun hienovaraisuudella.

Gazi oli kuitenkin oikeassa räjäyttämällä koulumme, loppujen lopuksi kyse oli Imaanistamme (uskosta). Näet, ettei lmaanin ja muslimin välissä tule mitään, vähiten kurja (lähetyssaarnaaja) koulu. Duh!

Joten jatkoimme suositun hymnin huminaa yhtenäisenä, jatkoimme lipun leimaamista. Azadi oli juuri kulman takana. Sitä meille kerrottiin!

Eräänä hienona päivänä koulumme jälkeen menimme Lal Chowkiin ostamaan Urheilutähti aikakauslehti ... Voimme tuskin lukea sitä, mutta ainoa kiinnostuksemme valehteli siinä julkaistuja valokuvia kriketteistä ... Lisää Pakistanin krikettiläisistä, Saeed Anwarista, Wasim Akramista, Waqar Youniksesta, Aqib Javaidistä, Saqlainista Mushtaq ... Ottaisimme pistokkaat, kiinnitämme ne päiväkirjoihimme ja olisimme sitten ylpeitä siitä, että meillä oli päiväkirjoja, ja pidimme niitä ikuisesti koululaukkuissamme, ylistäen niitä pienimmissäkin provokaatioissa. Ah! Ne olivat aikoja.

Kun ostin Sports Starin viimeisintä versiota aivan Ghanta Gharin (ikonisen kellotornin) läheisyydessä, kranaatti heitettiin sinne sijoitettujen armeijan miehille. Kranaatti oli kaukana kohteesta ja tappoi ja pilasi siviilejä ... näin miesten, kašmirilaisten, kaatuvan, roiskuneena veressä kaikkialle. Pysähdyin Star Sports -lehden kanssa kädessäni ja koulupussini selässä ... Joku takaa vetäsi minut kauppaan, kirjakauppaan ja pysyimme sen sisällä, sillä se tuntui äärettömän pitkältä ajalta.

Palasin kotiin, en kertonut äidille siitä, mitä olin nähnyt. Vuotava veri kuitenkin pysyi kanssani.

Ghazin heittämä kranaatti ja viattomien Kashmirin miesten tappaminen ja pilkkaaminen tapahtui varmasti. Se oli hinta, jonka jouduimme maksamaan Azadistamme. Duh!

Nopeasti eteenpäin vuoteen 2021!

Kashmirissa tarkoitamme naimattomaa nuorta poikaa nimellä Mahraaz (sulhanen) ... nim de guerre on osoitettu kiintymyksestä ja kiusallisesta ilmoittaa pojalle, että on aika etsiä upea morsian.

25 YO, Aakash Mehra ... Ramesh Mehran ainoa poika, paljon tungosta sisältävän ruokapaikan, Krishna Dhaban, omistaja, oli mahraasi.

Ghazi vältteli tavanomaista valkoista hevostaan ​​ja päätti mieluummin ajaa pyörällä; & ilmestyi yhtäkkiä Krishna Dhabassa ampumalla nuorta Aakashia kolmesti suolistoonsa ja suolistoonsa. vahingoittamalla häntä akuutisti ja lopulta karkottamalla elämän hänestä.

Facebookissa ja Twitterissä käyty keskustelu ei ollut tuomitseminen tällaiselle röyhkeälle rikollisuudelle, vaikkakin uistelussa oli kyse ... Kuinka 370 artiklan kumoamisen jälkeen ulkomaalaiset syövät Kashmirin maata ja niittyjä?

Ja niin, onnettomat Aakash, Mahraaz, tapettiin kylmäverisesti lopullisesti. Duh!

Tuskin kaksi päivää myöhemmin palasi jälleen yksi muinainen Ghazi. Tällä kertaa pukeutui Pheranimme (löysä päällysvaatetus talvella) .Nouti rynnäkkökiväärin Pheranin alapuolelta ja kirjaimellisesti piste-tyhjällä alueella, pumpasi luoteja konstaapeliin. Suhail & Yousuf. Tarpeetonta ja sydämetöntä sanoa, että molemmat taistelevat poliisit kuolivat.

Tämä ns. Jehadin (Pyhän sodan) huolellinen toteuttaminen jää kiinni CCTV-kameraan.

Crystal selvästi! Suhail & Yousufin luotien pumppaaminen ja tappaminen toteutettiin näkyvästi päivänvalossa. Tällä kertaa tunnistettiin myös Gazi.

Siitä huolimatta K-Twitterissä yleistynyt argumentti oli ... Oh! hyökkäys tapahtui Baghatissa korkean turvallisuuden lentokentän tiellä ... & miten kuka tahansa militantti voisi hiipiä turva-alueelle ja saavuttaa esityksen? Päinvastoin, se tarkoitti sitä, että poliisi salaliitossa tappaa miehet yksin, jotta paha Tehreek (vapausliike).

Vuonna 2021 Kashmirin on ymmärrettävä, kuka tahansa oli asioiden ruorissa, se oli mustelmissa ja pahoinpidellyt.

Vaikka valtavirrassa Abdullahin ja Muftien taitavat nepoottiset käytännöt ja vuorottelevat huijata julkista valtiovarainministeriötä. piirakka.

Välillä, haudattu byrokratia, pyyhkäisi jatkuvasti, salaa! ... Ja tämä kaikki eufemisoitiin "status quo" ... Status quo, joka onnistui New Delhin taloudenhoitokausina, näytti toisinpäin. nepoottiselle valtavirralle, petollisille seperatisteille ja ei-haastavalle byrokratialle.

Jyrkille 90-luvulle ja räikeille 2000-luvuille olemme toistaiseksi menettäneet kolme sukupolvea ... heidän terveytensä, koulutuksensa, toimeentulonsa, yhteydet, siten heidän elämänsä ja vapautensa ... Enää kiitos! Ei enempää! Jonkun on luotava hahmo ja muutettava komentosarja nyt!

Toivo toivoa vastaan!

Kirjoittaja on Kashmirin yliopiston kauppakorkeakoulun alumni, joka opettaa ja kirjoittaa julkishallintoa, johtamista ja hallintotapaa.[sähköposti suojattu]

Continue Reading

EU

Mitä Kašmirit ajattelevat tulevaisuudestaan: Optimismi vs. konflikti

Julkaistu

on

Vaikka väkivallalla ja konflikteilla alueella voi olla kielteisiä vaikutuksia turvallisuuden, hyvinvoinnin ja tulevaisuuden koulujen tunteisiin, näyttää siltä, ​​että Kashmirin alueen ihmiset Intiassa ja Pakistanissa näyttävät olevan optimistisia. Aikaisemmat tutkimukset tulevaisuuden näkymien ja hyvinvoinnin alalla etnopoliittisissa konfliktialueilla, joissa asukkaat kohtaavat väkivaltaa, ovat yleensä pessimistisiä ja osoittavat heikkoa hyvinvointitajua. Ensimmäisessä laatuaan koskevassa tutkimuksessa, jossa tutkittiin tietoja Kashmirin alueen molemmin puolin, tulokset osoittavat, että suurin osa väestöstä on optimistinen tulevaisuuteensa. Lisäksi he kaikki kokivat olevansa paremmin kuin edellinen sukupolvi. COVIDin taustalla, jossa suurin osa rauhallisesta maailmasta näyttää melko synkältä ja pessimistiseltä, mutta Kashmirin konfliktialue näyttää melko optimistiselta ja onnelliselta, kirjoita professori Dheeraj Sharma, johtaja, Intian johtamisen instituutti-Rohtak ja professori (lomalla), Intian johtamisinstituutti, Ahmedabad, Intia ja professori Farrah Arif, tiedekunta, Lahoren hallintotieteiden yliopisto, Lahore, Pakistan.

Kashmirin alueella on ollut konflikteja vuodesta 1947, kun Intia ja Pakistan ovat vaatineet aluetta. Noin 225,000 2009 neliökilometrin alueella on seitsemän erillistä kokonaisuutta. Pakistanissa on kaksi yksikköä, nimittäin Pakistanin Kashmir (Pakistanilaiset kutsuvat sitä Azad Kashmiriksi ja intiaanit Pakistanin miehitetyksi Kashmiriksi) ja Gilgit-Baltistan (aiemmin pohjoiset alueet). Pakistanin hallitus antoi vuonna 1980 määräyksen, jonka tuloksena perustettiin Gilgit-Baltistanin lainsäätäjä ja Gilgit-Baltistan-neuvosto. Molemmat alueet ovat lähes sata prosenttia muslimeja. Gilgit-Baltistan on ollut lähes kolme neljäsosaa shiasta 53-luvulle saakka. Intian hallitsemia alueita on kolme, nimittäin Ladakhin alue, Kashmirin laakso (jota intiaanit kutsuvat Kashmiriksi ja Pakistanilaiset Intian miehitetyksi Kashmiriksi) ja Jammun alue. Ladakhin alueella on enemmistö, joka ei ole muslimeja (hinduja ja buddhalaisia ​​on noin 45% väestöstä), mutta 2019% muslimeista, joista suurin osa on shiaasia. Vuodesta 97 lähtien se on nyt Intian liittoalue Intian parlamentin säädösten perusteella. Jammun alueella asuu lähes kaksi kolmasosaa hindulaisista. Kashmirin laaksossa on 1960% muslimiväestöstä. Jammun alue ja Kashmirin laakso ovat myös Intian liittoalueita Intian parlamentin säädösten perusteella. Kaksi tämän alueen yksikköä hallitsee Kiina. Akshi Chinin alue ja pieni alue, joka sijaitsee Uprang Zilga -joen pohjoispuolella Gilgit-Baltistanin maakunnassa, joka rajautuu Xinjiangin maakunnan kanssa Kiinaan, on ollut Kiinan hallinnassa 1963-luvun alusta lähtien. Kiinan ja Pakistanin rajasopimus ja Kiinan ja Pakin välinen rajasopimus vuodelta 1962 johtivat maan vaihtoon Pakistanin ja Kiinan välillä Uprang Zilga -joen pohjoispuolella. Kiina hallitsee Akshai Chinin aluetta nyt Inton ja Kiinan sodan jälkeen vuonna XNUMX. Uskonnollinen erottamiskyky, kulttuurinen monimutkaisuus ja alueellinen monimutkaisuus tekevät tästä hyvin ainutlaatuisen geopoliittisen kysymyksen.

Alueella on tapahtunut merkittävää väkivaltaa, joka on johtanut yli 40,000 XNUMX asukkaan kuolemaan viime vuosikymmeninä. LoC on yleensä erittäin jännittynyt paikka, ja kiinalaisten seikkailujen kanssa itäisellä alueella tämä alue on muuttunut entistä monimutkaisemmaksi ja ristiriitaisemmaksi.

Alueella on ollut suuria aseellisia konflikteja vuosina 1948, 1962, 1965, 1971 ja 1999. Lisäksi alueella esiintyy edelleen säännöllistä myllerrystä Intian, Pakistanin ja Kiinan välisten rajat ylittävien vihollisuuksien takia. Kaksi viikkoa sitten Intian ja Kiinan välillä oli konflikti, joka johti yli 20 intialaisen ja yli 35 kiinalaisen joukon menetykseen.

Näin ollen yrittäessämme ymmärtää tämän alueen asukkaiden toiveita, teimme tutkimuksen ymmärtääksemme, mitä tämän alueen asukkaat ajattelivat nykyisestä tilastaan ​​terveyden, koulutuksen ja infrastruktuurin kannalta. Tutkimus tehtiin satunnaisesti valitusta 1425 henkilöstä, jotka asuivat Kashmirin alueella sekä Intian että Pakistanin puolella. Tutkimus tehtiin vallitsevassa COVID-tilanteessa eri paikoissa. Pakistanin puolelta Kashmiria ja Gilgit Baltistania kerättiin yhteensä 396 vastausta. Myös 1029 vastausta kerättiin Intian puolelta Kashmirista, Jammusta ja Ladakhista.

On mielenkiintoista huomata, että suurin osa asukkaista kokee olevansa terveydentilassa, koulutuksessa ja infrastruktuurissa paremmin kuin edellinen sukupolvi. Lisäksi he ovat optimistisia tulevaisuuteensa. Merkittävä osa tämän alueen asukkaista toivoo muuttavansa muualle maihin lastensa paremman tulevaisuuden hyväksi. Tutkimuksen tuloksista käy kuitenkin ilmi, että heidän luottamuksensa hallitukseen on suhteellisen heikko. Tämän alueen asukkaat kokevat, että vaikka heidän odotuksensa eivät ole täyttyneet, toivovat silti parempaa huomista. Merkittävä prosenttiosuus asukkaista kokee, että muualla maassa asuvien ihmisten terveydentila, infrastruktuuri ja koulutusmahdollisuudet ovat heitä paremmin. Tämä voi luultavasti olla syy heille miettiä muuttoa alueen muihin osiin parempien palvelujen käyttämiseksi. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoisin tutkimuksen tulos on se, että alueen asukkaat ovat yleensä onnellisia, ja nyt hallitukselta vaaditaan lisätoimia terveydenhuolto-, koulutus- ja infrastruktuuripalvelujen parantamiseksi alueen onnellisuuden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

KYSYMYS

Ladakh

%

KASHMIRIN Intian puoli

%

KASHMIRIN PAKISTANIN PUOLI

GILGIT BALTISTAN

%

Jammu

%

Olen optimistisempi kuin vanhempieni sukupolvi.

82.61%

69.89%

68.97%

56.60%

80.15%

Odotan, että minulle tapahtuu enemmän hyviä asioita vanhempieni sukupolveen verrattuna.

80.12%

68.82%

66.90%

57.55%

77.90%

Luulen, että olen paremmin kuin edellinen sukupolveni.

77.64%

65.95%

64.14%

54.72%

74.91%

Olen tyytyväinen alueeni hallitukseen.

75.57%

59.14%

48.97%

30.19%

68.91%

Olen tyytyväinen elämääni alueellani.

61.49%

54.12%

53.45%

21.70%

53.93%

Aion muuttaa toiseen työpaikkaan.

18.84%

40.86%

51.03%

51.89%

38.95%

Aion muuttaa toiseen paikkaan paremman elämän puolesta.

29.19%

39.78%

52.76%

54.72%

26.59%

Aion siirtyä toiseen paikkaan lasteni paremman elämän puolesta.

26.71%

37.28%

54.83%

56.60%

27.34%

Minulla on paremmat työllistymismahdollisuudet kuin edellisellä sukupolvellani.

72.26%

65.95%

65.17%

31.13%

67.79%

Olen tyytyväinen alueeni nykyisiin terveyspalveluihin.

74.53%

67.03%

54.14%

27.36%

70.41%

Mielestäni alueeni infrastruktuuri on paljon parempi kuin vanhempieni sukupolvi.

78.47%

73.84%

53.10%

28.30%

76.78%

Mielestäni alueellani olevat koulutuspalvelut ovat parempia kuin vanhempieni sukupolvi.

82.40%

72.04%

55.17%

33.02%

78.65%

*Artikkelissa ilmaistu näkemys on henkilökohtainen

Continue Reading

Etusivu

EIAS onnittelee nykyaikaisen #Kazakhstanin "arkkitehtiä"

Julkaistu

on

Euroopan aasialaisen tutkimuksen instituutti kiitti 80-vuotispäivänsä onnittelukirjeessä Nursultan Nazarbajevin saavutuksia 'modernin Kazakstanin arkkitehdinä'.

Se sanoi:

"Euroopan aasialaisten tutkimuslaitos haluaa välittää lämpimät ja vilpittömät onnittelut
Kazakstanin hallitus ja kansa ensimmäisen presidentin Nursultan Nazarbajevin juhlin yhteydessä
80 vuotta. Tänä päivänä juhlimme Kazakstanin valtion perustajaa ja modernin arkkitehtia
Kazakstan, joka rakensi vankat pylväät, joihin Kazakstan lepää tänään: moderni, vahva, monipuolinen,
kehittynyt ja kansainvälisesti sitoutunut valtio.

Nursultan Nazarbajev nousi Kazakstanin maaseudulla Almatian lähellä Nursultan Nazarbajev -ryhmän joukkoon
kommunistisesta puolueesta tulee Kazakstanin ensimmäinen presidentti. Hän ohjasi maata ensimmäisen läpi
vaikeita vuosia Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Vahvistettuamme itsenäisyyden jälkeisen suvereniteetin ja valtion instituutiot ja antamalla Kazakstanin seisomaan omilla jalkoillaan, presidentti
Nazarbajev osoitti merkittävää kaukonäköisyyttä muotoilemalla Kazakstanin 2050 -visiota.

Tämä strategia osoittaa, kuinka tärkeää on saada Kazakstan etenemään suunnitellulla reitillä
kohti kehittyneempää tulevaisuutta; ja kilpailukykyinen ja monipuolinen talous, joka pystyy käsittelemään
21 - luvun haasteista ja siitä tulee yksi 30 kehittyneimmästä maasta vuoden XNUMX puoliväliin mennessä
vuosisata.

Presidentti Nazarbajevin johdolla Kazakstan on rakentanut avoimen, mahdollistavan ympäristön
ulkomaiset investoinnit menestyvät, sillä he ovat houkutelleet yli 350 miljardin dollarin sijoituksia vuodesta XNUMX lähtien
riippumattomuus. Lisäksi Kazakstan on tehnyt matkan matalammasta keskitulosta keskituloiseen maasta kahden vuosikymmenen aikana, mikä on merkittävä saavutus.

Presidentti Nazarbajev myös paimensi Kazakstania liittymisprosessin kautta erilaisille
- vaikutusvaltaisiin ja merkittäviin organisaatioihin, jotka ovat aktiivisia muotoilijoita uudelle yhteistyökaudelle ja
integraatioprosessit: Shanghai Cooperation Organization (perustajajäsenenä SCO), Euraasialainen
Talousliitto (perustajajäsenenä EAEU), Turkin puhevaltioiden neuvosto (CCTS), World
Myös kaupan järjestö (WTO), Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö (Etyj)
kuten monet muut.

Kahden suurvallan, Venäjän ja Kiinan, välillä Kazakstan on rakentanut
monivektorinen ulkopolitiikka, luomalla hyvät ja tasa-arvoiset suhteet tärkeimpien maailman ja alueellisten suhteiden kanssa
valtuuksia.

Presidentti Nazarbajev loi myös perustan suhteiden parantamiselle EU: hun
- tehostetun kumppanuus - ja yhteistyösopimuksen (EPCA) välityksellä ja avustajana
lukuisia vuoropuheluprosesseja, mukaan lukien etenkin Astanan rauhanneuvottelut Syyriasta. Kazakstan
oli myös ensimmäinen Keski-Aasian maa, joka valittiin YK: n pysyväksi jäseneksi
Turvallisuusneuvosto.

Kansainvälisellä tasolla yksi hänen merkittävimmistä perintökohteistaan ​​on Kazakstanin luopuminen
ydinaseet virallisella päätöksellä sulkea Semipalatinskin ydinkoekäytäntö 29. elokuuta
1991. Presidentti Nazarbajev ymmärsi hyvin ydinaseiden hankinnan ja säilyttämisen
olisi ollut paradoksaalisesti epävakauttava vaikutus alueella ja sen ulkopuolella. Toinen tärkeä asia
virstanpylväs oli vuonna 2009, jolloin YK hyväksyi presidentti Nazarbajevin laatiman päätöslauselman
nimeä 29. elokuuta ”kansainväliseksi yditestausten vastaiseksi päiväksi”. Presidentti, näiden aloitteiden kautta
Nazarbajev osoitti erehtymättömästi huolta omien kansalaistensa ja
maailma.

Asettaessaan perustan Kazakstanin menestyvälle tulevaisuudelle, se on nyt nykyisen ja tulevan Kazakstanin vastuulla
Sukupolvet jatkavat presidentti Nazarbajevin perinnön rakentamista ja vahvistamista 21-luvulla
viedä Kazakstan uudelle edistyksen ja vaurauden korkeudelle.

Continue Reading

EU

Afzal Khan MEP perustetaan kansainvälinen järjestö ja kehottaa EU: ta tukemaan kansanäänestys Kashmirissa

Julkaistu

on

1417218760895Euroopan parlamentin jäsen Afzal Khan (kuvassa), Euroopan parlamentin turvallisuus- ja puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja, perustaa kansainvälisen järjestön tukemaan Kashmirin rauhan, oikeuden ja demokratian tavoitetta. 

Khan ja rouva Farzana Yaqoob, AJ&K: n hallituksen sosiaali- ja naiskehitysministeri, olivat yhtä mieltä siitä, että Kashmirin kysymyksen ratkaisemisen lisäksi Kashmir todella tarvitsee keskitettyjä toimia eteenpäin. He ovat yhdessä päättäneet luoda "Kashmirin kansainväliset ystävät".

Ilmoitus on tullut sen jälkeen, kun Euroopan parlamentissa on käynnistetty virallinen raportti ihmisoikeusloukkauksista Kashmir-EU-viikon aikana.

Mietinnössä todetaan huolestuttavan suuri määrä Intian hallussa tapahtuneita väärinkäytöksiä, joihin kuuluvat muun muassa tuomioistuinten ulkopuoliset murhat, pakotetut katoamiset, lukuisat kidutukset ja seksuaalinen väkivalta Kashmiria vastaan.

Raportin julkaisemisen jälkeen puhunut Euroopan parlamentin jäsen Afzal Khan sanoi: "Kashmir on kärsinyt vuosikymmenien väkivaltaa ja poliittista epävakautta. Maailma valvoo, kun Pakistanin ja Intian välinen kilpailu nielaisee maan epäjärjestyksessä. Tämä ei ole enää siedettävää. Kashmirilla on oltava oikeus päättää omasta kohtalostaan. Siksi me luomme "Kashmirin kansainvälisiä ystäviä".

Khan ja ministeri Yaqoob sitoutuvat järjestämään ensi vuonna Brysselissä kansainvälisen konferenssin, joka kokoaa yhteen kansainväliset sidosryhmät, Euroopan unionin elimet, Yhdistyneet Kansakunnat, asiaankuuluvat kansalaisjärjestöt ja Kashmiri-diasporaa.

Konferenssin tavoitteena on palauttaa kansainvälinen yhteisö etsimään mahdollisuuksia Kashmirin ongelman ratkaisemiseen. 

Perustajat ovat myös sitoutuneet jatkamaan ihmisoikeusryhmien tukemista monimutkaisten tosiseikkojen löytämisessä.

"Demokratia on ainoa ratkaisu Kashmirille", sekä Khan että ministeri Yaqoob korostivat.

Euroopan parlamentin jäsen Afzal Khan: "Kashmirin kansainväliset ystävät" käynnistää myös tietoisuuden lisäämiskampanjan tarpeesta edistää kansanäänestystä, joka tasoittaa tietä itsemääräämiselle ja lopulta sovinnolle, perustuen Yhdistyneiden Kansakuntien Kashmirin asemaa koskevaan työhön .

"Pakistan ja Intia nauttivat demokratiasta. Miksi Kashmirilta pitäisi riistää? Demokratia on tasa-arvon ilmaus ja sellaisenaan tunnustettu perusihmisoikeudeksi.

"Euroopalla on vastuu toimia. EU on aiemmin tukenut kansanäänestyksiä Itä-Timorissa ja Etelä-Sudanissa. Se tarjosi anteliaita vaaleja ja valmiuksien kehittämistukea näille uusille maakunnille. Niiden pitäisi tehdä sama Kashmirissa."

Ministeri Yaqoob: "Olen niin iloinen, että Euroopassa meitä tullaan kuuntelemaan. Kashmiria on laiminlyöty vuodesta 1947 lähtien. Minun sukupolveni voisi olla se, joka näkee kamppailumme lopun.

"Uskon, että herra Khanin ja hänen kollegoidensa kanssa Euroopan parlamentissa voimme vihdoin siirtyä kamppailumme myötätunnon ilmaisusta mielekkääseen kansainväliseen toimintaan."

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa