Liity verkostomme!

Japani

Fukushiman ydinkatastrofi: Japani vapauttaa käsiteltyä vettä 48 tunnin kuluessa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Japani alkaa päästää käsiteltyä radioaktiivista vettä tsunamin koettelemasta Fukushiman ydinvoimalasta Tyynellemerelle torstaina naapureidensa vastustuksesta huolimatta.

Vuonna 2011 9.0 magnitudin maanjäristyksen laukaisema tsunami tulvi kolmeen Fukushima Daiichin ydinvoimalan reaktoriin. Tapahtumaa pidetään maailman pahimpana ydinkatastrofina sitten Tshernobylin.

Pian sen jälkeen viranomaiset perustivat suojavyöhykkeen, jota laajennettiin edelleen, kun säteilyä vuoti tehtaalta, jolloin yli 150,000 XNUMX ihmistä pakotettiin evakuoimaan alueelta. Noin 1.34 miljoonaa tonnia vettä on kertynyt sen jälkeen, kun vuoden 2011 tsunami tuhosi tehtaan.

Suunnitelma veden vapauttamisesta laitoksesta on herättänyt huolta Aasiassa ja Tyynellämerellä sen jälkeen, kun Japanin hallitus hyväksyi sen kaksi vuotta sitten.

YK:n ydinvoimavalvontajärjestö allekirjoitti sen heinäkuussa, ja viranomaiset katsoivat, että vaikutukset ihmisiin ja ympäristöön olisivat mitättömät.

Mutta monet ihmiset, mukaan lukien alueen kalastajat, pelkäävät, että puhdistetun veden purkaminen vaikuttaa heidän toimeentuloonsa.

Joukko mielenosoittajia Tokiossa järjesti tiistaina myös mielenosoituksen virallisen pääministerin asunnon ulkopuolella ja kehotti hallitusta lopettamaan vapauttamisen.

Mainos

KANSAINVÄLINEN HUOLELLE KIINASTA JA ETELÄ-KOREASTA

Etelä-Korea ja Kiina ovat jo kieltäneet kalan tuonnin Fukushiman ympäristöstä, ja vastauksena tiistain ilmoitukseen Hongkong sanoi "aktivoivansa välittömästi" joidenkin japanilaisten elintarvikkeiden tuontirajoitukset.

Suunnitelma on aiheuttanut kohua naapurimaissa, ja Kiinan äänekkäin vastustaja. Se syytti Japania siitä, että se kohtelee merta "yksityisen viemärinsä" tapaan.

Jonkin sisällä Tuore EU Reporter -artikkeli,  "Japanin ydinsaastuneen veden päästöt aiheuttavat vakavia riskejä maailmanlaajuiselle meriympäristölle ja ihmisten terveydelle"   Kiinan Belgian-suurlähetystö sanoi:

"Tämä on vakava naapurimaiden laillisten oikeuksien ja etujen loukkaus, Japanin kansainvälisen moraalisen vastuun ja kansainvälisen oikeuden mukaisten velvoitteiden vakava rikkominen ja vakava vahinko maailmanlaajuiselle meriympäristölle ja ihmisten terveydellisille oikeuksille kaikkialla maailmassa."

Siinä sanottiin myös ". Japanin puolen on otettava vakavasti oikeutetut huolenaiheet kotimaassa ja ulkomailla, kunnioitettava kansainvälisen oikeuden mukaisia ​​velvoitteita, peruutettava väärä vastuuvapauspäätös ja otettava vastuu tieteestä, historiasta, maailmanlaajuisesta meriympäristöstä, ihmisten terveydestä ja tulevista sukupolvista, hävitettävä ydinvoima -saastunutta vettä tieteeseen perustuvalla, turvallisella ja läpinäkyvällä tavalla ja hyväksyä tiukka kansainvälinen valvonta."

JAPANI VASTAA KANSAINVÄLISIIN VALITUKSIIN

Vastauksena Japanin EU-edustuston ministeri Okabe sanoi EU Reporterille:

"Ensinnäkin Japanin hallitus ei koskaan päästä mereen "ydinsaastunutta vettä", joka ylittää sääntelystandardit. Suuren Itä-Japanin maanjäristyksen vaurioittamasta Fukushima Daiichin ydinvoimalasta (FDNPS) poistettava vesi on käsitelty Advanced Liquid Processing System (ALPS) -järjestelmällä, joka on puhdistettu riittävästi, kunnes muita radioaktiivisia aineita kuin tritiumia on väkevöity. on sääntelystandardin alapuolella, ja sitten se laimennetaan edelleen ennen kuin se tyhjennetään.

 Laimentamisen jälkeen tritiumin pitoisuus on 1/40 Japanin hallituksen asettamasta säännöksestä ja 1/7 WHO:n juomavesistandardista, ja muiden radioaktiivisten aineiden kuin tritiumin pitoisuus on alle 1/ 100 sääntelystandardin mukaisesti. Säteilyympäristövaikutusten arviointi tehtiin kansainvälisten ohjeiden mukaisesti.

Toiseksi itse asiassa helmikuusta 2022 lähtien Kansainvälinen atomienergiajärjestö (IAEA) ja IAEA:n valitsemat kansainväliset asiantuntijat (mukaan lukien Kiinan/Korean/Venäjän/PIF-maiden asiantuntijat) ovat vierailleet Japanissa ja tehneet sarjan "turvallisuusarviointia" ja "Regulatory Review" ALPS-käsitellystä vedestä. Tämän seurauksena IAEA julkaisi 4. heinäkuuta kattavan raportin ALPS-käsitellyn veden päästöistä, jossa esitetään yhteenveto tarkastuskäyntien tuloksista objektiivisesta ja ammatillisesta näkökulmasta tieteelliseen näyttöön perustuen.

Raportissa IAEA totesi, että lähestymistapa ALPS-käsitellyn veden päästämiseen mereen ja siihen liittyvät toimet ovat asianmukaisten kansainvälisten turvallisuusstandardien mukaisia ​​ja että ALPS-käsitellyn veden päästämisellä on vähäinen säteilyvaikutus ihmisiin. ja ympäristö.

Korostamme, että Japanin hallitus ei ole puuttunut IAEA:n katsausraportin päätökseen. Käsitellyn veden purkamisen aikana ja sen jälkeen IAEA:n työryhmä, joka koostuu IAEA:n sihteeristön asiantuntijoista ja kansainvälisistä asiantuntijoista 11 maasta, mukaan lukien IAEA:n nimeämät naapurimaat; Argentiina, Australia, Kanada, Kiina, Ranska, Marshallinsaaret, Korean tasavalta, Venäjän federaatio, Iso-Britannia, Yhdysvallat ja Vietnam suorittavat TEPCO:n valvonnan vahvistamisen.

On tärkeää korostaa, että IAEA on arvovaltainen kansainvälinen ydinenergia-alan järjestö. Sillä on valtuudet vahvistaa tai hyväksyä ja soveltaa kansainvälisiä turvallisuusstandardeja IAEA:n perussäännön artiklan III mukaisesti, ja se on kehittänyt nämä standardit terveyden ja ympäristön suojelua varten. IAEA:n arvio ALPS-käsitellyn veden turvallisuudesta perustuu IAEA:n perussääntöön. Vaikka jotkut väittävät hylkäävänsä IAEA:n arvion, tällainen keskustelu on vain vastuutonta toimintaa, jolla kyseenalaistaa ja heikentää IAEA:n arvovaltaa, joka on ydinsulkusopimuksen (NPT) perusta.

Lopuksi haluan korostaa, että Japanin hallitus on toistuvasti kommunikoinut sekä kotimaisten että kansainvälisten sidosryhmien kanssa saadakseen heidän ymmärryksensä. Mitä tulee erityisesti Kiinaan, olemme pyytäneet niitä keskustelemaan tieteellisesti.

Japanin hallitus julkaisee myös seurantatiedot avoimesti ja nopeasti IAEA:n tarkastuksen aikana IAEA:n perussäännön mukaisesti sen jälkeen, kun vastuuvapauden alkaminen on alkanut.

Japani alkaa päästää käsiteltyä radioaktiivista vettä Fukushiman ydinvoimalasta Tyynellemerelle torstaina muiden maiden vastustuksesta huolimatta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa