Liity verkostomme!

Japani

Kiinan aggressiivinen ulkopolitiikka ajaa Eurooppaa ja Japania kohti puolustusyhteistyötä

Julkaistu

on

Puhuminen Euroopan parlamentin turvallisuus - ja puolustuspolitiikan alakomitealle ensimmäistä kertaa Japanin puolustusministeri Nobuo Kishi esitti viime viikolla Tokiosta selkeän viestin, kun Euroopan unioni pohtii Intian ja Tyynenmeren alueen strategiaa ennen julkaisemista myöhemmin tänä vuonna: vastatakseen Kiinan pyrkimyksiin hallita määräävää asemaa kiistanalaisella Etelä-Kiinan merellä, Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden onlisätä näkyvästi sotilaallista läsnäoloaan"

Joillakin tavoin se on pyyntö, jonka Eurooppa on jo hyväksynyt. Tämän vuoden tammikuusta lähtien Japanin itsepuolustusvoimat (SDF) ovat ryhtyneet a laajentunut merkittävästi aikataulu yhteisille harjoituksille kumppanimaiden yksiköiden kanssa Quadissa - alueellisessa ryhmittymässä, johon kuuluvat Japani, Yhdysvallat, Intia ja Australia - mutta myös Euroopasta, Japanin merenkulku- ja maahuolintalaitteiden koulutuksen kanssa ranskalaisten kollegoiden kanssa useita kertoja. Kun EU on julkaissut alkuperäinen versio Intian ja Tyynenmeren alueen strategiasta 19. huhtikuuta ja esitti aikomuksensa "vahvistaa strategista painopistettään" alueelle "demokratian, oikeusvaltion, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen oikeuden edistämisen pohjalta" samanmielisten kumppaneiden kanssa ". Bryssel tuomitsi Pekingin herättää jännitteitä Etelä-Kiinan meren kiistanalaisilla vesillä.

Kuten Euroopan virkamiehet itse myöntävät, symboliset eleet kohti sotilaallista uudelleen sitoutumista Etelä-Kiinan merelle ja sen ympäristössä - joko yhteisharjoitusten tai Ison-Britannian ja Saksan sotalaivojen muodossa purjehtii alueen läpi - eivät heijasta kaikenlaista halukkuutta EU: n tai Yhdistyneen kuningaskunnan johtajat haastavat Kiinan tarjouksen alueellisesta hegemoniasta suoraan. Sen sijaan sekä Aasian että Euroopan hallitukset, jotka ovat huolissaan Kiinan nousun seurauksista, tunnistavat kiireellisen tarpeen monenväliselle sitoutumiselle sääntöihin perustuvan kansainvälisen järjestyksen säilyttämiseksi. Peking on rohkeasti haastava.

Kiinan epäonnistunut yritys jakaa ja valloittaa

Ennen presidentti Joe Bidenin vaaleja Yhdysvalloissa viime marraskuussa ei tuskin voida pitää itsestäänselvyytenä sitä, että Intian ja Tyynenmeren alueen sekä kansainväliset toimijat, joihin Kiinan provokaatiot vaikuttavat Aasiassa, pystyisivät liittymään mielekkääseen koalitioon Pekingin vastaisesti . Kun Trumpin hallinto koski Atlantin ylittävien suhteiden nopeaa heikkenemistä, Xi Jinping käytti hyväkseen epävarmuutta, joka liittyi Yhdysvaltojen sitoumuksiin aasialaisten liittolaistensa kanssa vahvistaakseen Kiinan asemaa taloudellinen sydän Aasian ja Tyynenmeren alueella.

Uuden presidentin tullessa Washingtoniin EU: n Indo-Tyynenmeren strategian suunta tekee kuitenkin selväksi, että Eurooppa on valmis sovittamaan Kiinaan suhtautuvansa Yhdysvaltojen lähestymistapaan. Kiitos suurelta osin omallesusi-soturi”Diplomatia, Peking on nähnyt suurelta osin onnistuneen pyrkimyksensä kylvää erimielisyyksiä Euroopan ja Yhdysvaltojen Kiinan-politiikan välillä Trump-hallinnon aikana räjähtävän kasvonsa tilalle. ennennäkemätön liuskekivi Kiinan uiguurivähemmistön etnisten puhdistusten ja suunnitelmien romahtaminen EU: n ja Kiinan väliseen vapaakauppasopimukseen.

Kun Euroopan suhteet Kiinaan ovat heikentyneet, sen halukkuus tarjota konkreettinen tuki liittolaisille Intian ja Tyynenmeren alueella on laajentunut. Tämä tuki ei rajoitu turvallisuus- ja puolustusasioihin, joissa EU: n mahdollisuudet ovat selvästi rajalliset, mutta myös EU: n taloudelliset ja diplomaattiset edut tärkeimmistä EU-kumppaneista, kuten Taiwan ja Filippiinit. Äskettäinen Cornwallissa järjestetty G7-huippukokous, johon Yhdysvaltain valtuuskunta yritti kääntyä foorumiksi Yhdysvaltain, Ison-Britannian, EU: n ja Japanin etuihin kohdistuvasta yhteisestä uhasta, sitoutui kehittää vaihtoehto Kiinan uudelle silkkitielle ja haastaa Kiinan ihmisoikeusloukkaukset ja Hongkongin demokratialiikkeen tukahduttaminen.

Henkilöstö on politiikkaa

Kuitenkin, kuten viimeisten neljän vuoden kokemus opetti päättäjille sekä Euroopassa että Aasiassa, sellaisen monenvälisen liittouman luominen, joka selviää äkillisistä muutoksista niin monipuolisten toimijoiden joukossa kuin Yhdysvallat, EU ja Quad, vaatii virkamiesten johtoa, jotka pystyvät menestyksekkäästi liikkua poliittisessa vastatuulessa missä tahansa näistä maista. Kaikista pitkäaikaisista yhdysvaltalaisista liittolaisista Japanin johto on tehnyt parhaan työn ylläpitääkseen terveitä työsuhteita sekä Trumpin että Bidenin hallintojen kanssa virkamiesten, kuten Japanin kansallisen turvallisuuden sihteeristön pääsihteerin Shigeru Kitamuran, ansiosta.

Kitamura, joka soitti a kriittinen rooli perustamisessa tuottavat siteet Japanin pääministerin Yoshihide Sugan ja Trumpin hallinnon välillä Shinzo Aben lähdettyä toimistosta viime vuonna, soitti a vastaava rooli Trumpin ja Bidenin välisessä siirtymässä navigoinnissa ja osallistui viime huhtikuussa tärkeimpään kolmenväliseen tapaamiseen amerikkalaisten ja korealaisten kollegoidensa kanssa Annapolisissa, Marylandissa. Bidenin kansallisen turvallisuuden neuvonantajan (NSA) Jake Sullivanin isännöimä huippukokous katettu monet kolmen liittolaisen kohtaamista ongelmista, mukaan lukien Yhdysvaltojen politiikat Pohjois-Koreaan Bidenin hallinnon alaisuudessa, mutta myös alueen teknisesti herkkien toimitusketjujen turvallisuus.

Vaikka tällainen kokemus kahden radikaalisti erilaisen amerikkalaisen presidentin välisen poliittisen piiskan siirtämisessä on voinut olla korvaamaton 27-jäsenisen Euroopan unionin mielikuvituksissa liikkumisessa, japanilaisten tiedotusvälineiden äskettäiset raportit osoittavat, että Shigeru Kitamura korvataan Takeo Akiba, veteraanidiplomaatti, joka kohtaa paljon pehmeämmän linjan Kiinassa. Hallitus ei ole vahvistanut raportteja, mutta Tokion haamu, joka korvaa yhden Washingtoniin vahvimpia siteitä tekevistä virkamiehistä, ei edusta kahdenvälisiä suhteita. Suga itse on todennäköisesti edessä uudet vaalit syksyllä - samaan aikaan Japani saa selville, onko EU kuunnellut pyyntöjään laajemmasta sitoutumisesta valmiiseen Indo-Tyynenmeren strategiaan.

Continue Reading

Japani

Tokion avajaisseremonia heijastaa olympialaisten todellista tarkoitusta

Julkaistu

on

Vaikka viime hetken potkut näyttelyn johtaja Kentaro Kobayashi edusti viimeistä, odottamatonta häiriötekijää Tokion olympialaisten 2020/2021 alkuvaiheessa, perjantaina (23. heinäkuuta) avajaisissa tehtiin hyvin selväksi, että kauan odotetut pelit etenevät täydessä vauhdissa toivojen kantamana tuhansia urheilijoita ja miljardeja faneja katsomassa Euroopasta ja ympäri maailmaa.

Järjestetty ennennäkemättömien rajoitusten keskellä, kun Covid-19-pandemia häiritsee edelleen suuria tapahtumia ja kansainvälisiä matkustuksia, Tokion pelit ovat kuitenkin asettaneet tarjoamaan lyhyen, vaalia hengähdystauon pandemian aiheuttamista kärsimyksistä, samalla kun ne toimivat mallina maailmanlaajuiselle yhteistyölle. planeetta kamppailee koordinoimaan ennennäkemättömän rokotuksen.

Huolimatta joistakin äänistä, jotka vaativat tapahtuman peruuttamista, Tokion kansallisstadionin avajaisseremonia muistutti stadionille päästettyä pientä yleisöä ja paljon suurempaa televisiosta katsovaa olympialaisten majesteettisuutta ja taikuutta.

Olympialaisten henki

Aiemmin tällä viikolla YK: n pääsihteeri Antonio Guterres kuvasi olympialaisten hengen tuoman esiin ”ihmiskunnan parhaita” a viesti onnittelut päteville urheilijoille sekä isäntämaalle Japanille. Hän jatkoi sanomalla, että globaali yhteisö voi saavuttaa mitä tahansa, jos se soveltaa samoja periaatteita globaaleihin haasteisiin.

Vaikka jonkin verran tiedotusvälineet alkoivat viittaamalla Tokion 2020-kisoihin isäntänä toimivan maan COVID-olympialaisina tuhannet ihmiset Japanissa ja ympäri maailmaa työskentelivät väsymättä saadakseen pelit tapahtumaan ennennäkemättömissä olosuhteissa, kun taas tuhannet Japaniin saapuneet urheilijat harjoittivat kautta epävarmuus pandemian mahdollisuudesta kilpailla.

Mutta vaikka yhteys maailmanlaajuiseen terveyskriisiin on väistämätönSeuraavat muutamat viikot päättävät viime kädessä, kuinka yhdistys muistetaan tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. Kuten järjestäjät ovat tehneet, Tokion pelit ovat täydellinen tilaisuus koko maailmalle kokoontua ja juhlia ihmisen saavutuksia vastoinkäymisten edessä.

'Törkeää ja mahdotonta hyväksyä'

Nämä järjestäjät ovat itse voittaneet pienetkin vaikeudet saadessaan nämä olympialaiset maalilinjan yli. Vain yksi päivä ennen seremoniaa, näyttelyohjaaja Kentaro Kobayashi erotettiin, kun 1990-luvulta syntyi komediapiirros, jossa hän viittasi holokaustiin osana vitsi. Japanin olympiakomitea reagoi nopeasti, potkut Kobayashi vain tunteja sen jälkeen, kun video alkoi liikkua sosiaalisessa mediassa.

Kobayashi antoi lausunnon anteeksipyyntö jossa hän sanoi, että "viihdyttäjän ei pitäisi koskaan olla saada ihmiset tuntemaan olonsa epämukavaksi". Hänen potkutaan seurasi maan vanhempien poliittisten henkilöiden, mukaan lukien pääministeri Yoshihide Suga, tuomitseminen. on kuvattu vitsi "törkeäksi ja mahdottomaksi hyväksyä".

Vaikka Kobayashin huono arvostelukyky oli viimeisin päänsärky olympialaisten järjestelykomitealle, jonka tehtävänä oli varmistaa, että pelit jatkuvat ennennäkemättömien vastoinkäymisten edessä, perjantaisseremonia osoitti, kuinka olympialaiset voisivat silti tuoda ihmisiä yhdessä, jopa keskellä elävän muistin vakavinta terveyskriisiä.

Lisätään joustavuuden perinnettä

Yli vuosisadan ajan olympialaiset ovat olleet näyttämöpaikka juhlimaan urheilijoiden, joilla on erilainen sosiaalinen, etninen tai uskonnollinen tausta, saavutuksia. Tokion kisat, kirjoittanut tarjoamalla kaivattu häiriötekijä ja ihmetteleminen miljardeille ihmisille ympäri maailmaa, eivät lupaa olla erilaisia.

Pelit eivät ole jättäneet huomiotta pandemian opetuksia, vaan ne ovat hyödyntäneet COVID-19: n kehittämisessä tehtyjä historiallisia läpimurtoja. rokotteet. Kun rokotusaste nousee yli 80%: iin kiitos kuukautta yhteistyötä Pfizerin ja Kansainvälisen olympiakomitean (IOC) välillä olympiakylä pystyi saavuttamaan karjan koskemattomuuden siihen mennessä, kun näiden olympialaisten ensimmäiset tapahtumat järjestettiin.

Koska kansainvälisellä olympiakomitealla on enemmän jäseniä kuin edes Yhdistyneillä Kansakunnilla, pelit ovat yksi harvoista todella globaaleista tapahtumista planeetallamme. Aikana kasvaa Kansainvälinen jännitys, olympialaiset voivat toimia sovittelutekijöinä, jotka muistuttavat maailmaa siitä, että ystävällinen kilpailu ja kilpaileva huippuosaaminen ovat parempia kuin konfliktit ja kaunaa.

Vaikka tämä pelien painos saattaisi tapahtua niin, ettei katsojilla ole lainkaan katsojia, seuraavien viikkojen pitäisi silti auttaa ihmisiä ja kansakuntia tuomaan yhteen aikana, jolloin maailmanlaajuinen yhteistyö kansanterveyden ja ilmastonmuutoksen alalla ei ole koskaan ollut niin tärkeää .

Continue Reading

Japani

EU ja Japani käyvät korkean tason vuoropuhelua yksinäisyydestä ja sosiaalisesta eristyneisyydestä

Julkaistu

on

Demokratian ja demografian varapuheenjohtaja Dubravka Šuica (Kuvassa) piti kokouksen Japanin yksinäisyysministeri Tetsushi Sakamoton kanssa vaihtaakseen tietoja ja parhaita käytäntöjä yksinäisyyden ja sosiaalisen eristyneisyyden maailmanlaajuisen ilmiön torjumiseksi, jota COVID-19-pandemia lisää. Pandemian aikana a tutkimus on osoittanut, että neljännes EU: n kansalaisista väittää tuntevansa itsensä yksinäisiksi, yli puolet ajasta. Varapuheenjohtaja Šuica sanoi: "Vaikka pandemia on voimistanut vaikutuksia, yksinäisyys ei ole uusi ilmiö, eikä se rajoitu vain EU: hun. Odotan innolla Japanin kanssa käydyn keskustelun tuloksia; meillä on paljon opittavaa toisiltamme kansalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi ja sellaisten ilmiöiden löytämiseksi, joka ei tunne rajoja. "

Komissio on täysin sitoutunut torjumaan yksinäisyyden kielteisiä vaikutuksia. Tutkimukset osoittavat, että sillä on merkittäviä vaikutuksia sosiaaliseen yhteenkuuluvuuteen, fyysiseen ja henkiseen terveyteen ja viime kädessä taloudellisiin tuloksiin. Vaikutustensa arvioimiseksi varapuheenjohtaja Šuica on käynnistänyt todisteiden rakentamisprosessin ja julkaisee yhteisen tutkimuskeskuksen tulevan raportin, joka luo pohjan yksinäisyyden jatkotyölle, mukaan lukien yksinäisyyttä koskeva pilottihanke EU: n tasolla. Vaihto tapahtuu erinomaisen kahdenvälisten suhteiden taustalla EU: n ja Japanin välillä, ja se seuraa viime kuussa pidettyä EU: n ja Japanin huippukokousta, mikä tukee kasvavaa yhteistyötä ja EU: n ja Japanin välisen strategisen kumppanuuden vahvuutta. Lue yhteinen lausuma tätä.

Continue Reading

Japani

Arvaamattomien pelien ilmetessä Japanin sponsorit kamppailevat sopeutumisesta

Julkaistu

on

By

Tokion olympialaisten alkamiseen on jäljellä alle kaksi kuukautta, joten japanilaiset Asahi-panimot eivät edelleenkään tiedä, päästetäänkö fanit stadionille ostamaan olutta, kirjoittavat Maki Shiraki ja Eimi Yamamitsu.

Japani on supistanut olympiasuunnitelmiaan keskellä COVID-19-pandemiaa ja hidasta rokotteen käyttöönottoa. Nyt ulkomaisia ​​katsojia ei päästetä maahan, ja järjestäjien on vielä päätettävä, kuinka monta kotimaista katsojaa, jos sellaista on, voi osallistua.

Yli 60 japanilaista yritystä maksoi yhdessä ennätykselliset yli 3 miljardia dollaria sponsoroidakseen Tokion pelejä, tapahtuman, jonka suurin osa japanilaisista haluaa nyt peruuttaa tai viivästyttää uudelleen. Sponsorit maksoivat vielä 200 miljoonaa dollaria sopimusten jatkamisesta sen jälkeen, kun pelit viivästyivät viime vuonna.

Monet sponsorit ovat epävarmoja siitä, miten edetä mainoskampanjoissa tai markkinointitapahtumissa, 12 virkamiehen ja lähteen mukaan yrityksissä, jotka osallistuvat suoraan sponsorointiin.

Asahilla on yksinoikeus myydä olutta, viiniä ja alkoholittomia oluita stadionilla. Mutta se ei tiedä enempää, ennen kuin kotimaisista katsojista on tehty päätös, tiedottaja sanoi. Sen odotetaan tapahtuvan 20. kesäkuuta noin vuoden lopussa Tokion nykyinen hätätila.

Vaikka katsojia sallitaan, Tokion hallitus ei aio sallia alkoholia julkisilla katselupaikoillaan tapahtumapaikkojen ulkopuolella, edustaja sanoi.

Asahi ei ole vielä tehnyt suuria markkinointimuutoksia, tiedottaja sanoi. Toukokuussa se alkoi myydä "Super Dry" -oluttaan uudella Tokio 2020 -mallilla suunnitellusti.

Japani tarttui olympialaisissa alusta alkaen harvinaisena markkinointimahdollisuutena: Tokion tarjous mainitsi "omotenashia" - hienoa vieraanvaraisuutta.

Sponsorit ovat kuitenkin turhautuneet näkemäänsä hitaaksi päätöksenteoksi ja valittaneet järjestäjille, erään lähteen mukaan, sponsoriyrityksen työntekijän mukaan.

"On niin paljon erilaisia ​​skenaarioita, joita emme voi valmistella", sanoi lähde, joka kuten useimmat sponsoreilla haastatelluista ihmisistä, kieltäytyi tunnistamasta, koska tiedot eivät ole julkisia.

Yritykset ovat ilmestyneet järjestäjille, kun taas alemman tason sponsorit valittavat, että huolta ei oteta huomioon, lähde sanoi.

Sponsorit on jaettu neljään luokkaan, ja kärjessä ovat globaalit sponsorit, joilla on yleensä monivuotiset sopimukset. Kolme muuta tasoa ovat yrityksiä, joiden sopimukset koskevat yksinomaan Tokion pelejä.

Vastauksena Reutersin kysymyksiin sponsoreiden vaikeuksista katsojien viivästyneen päätöksen takia Tokion järjestäjätoimikunta ilmoitti tekevänsä tiivistä yhteistyötä kumppaneiden ja kaikkien sidosryhmien kanssa.

Se kertoi myös, että valiokunta keskusteli edelleen asiaankuuluvien osapuolten kanssa katsojien käsittelystä ja harkitsi muun muassa tehokkuutta, toteutettavuutta ja kustannuksia.

Noin 60% japanilaisista kannattaa tapahtuman peruuttamista tai lykkäämistä, tuore kysely osoitti. Japanin hallitus, Kansainvälinen olympiakomitea ja Tokion järjestäjät ovat sanoneet Pelit jatkuvat.

LOST MAHDOLLISUUS

Globaalille sponsorille Toyota Motor Corp (7203.T), Pelit olivat tilaisuus esitellä uusinta tekniikkaansa. Se oli suunnitellut noin 3,700 ajoneuvon, mukaan lukien 500 Mirai-vetypolttokennoisen sedanin, käyttöönoton urheilijoiden ja VIP-asiakkaiden kuljettamiseksi tapahtumapaikkojen välillä.

Se aikoi myös käyttää itseajoavia palkoja kuljettamaan urheilijoita ympäri olympiakylää.

Tällaisia ​​ajoneuvoja käytetään edelleen, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa - "kaukana siitä, mitä olimme toivoneet ja kuvitelleet", Toyota lähde sanoi. Lähteen mukaan täysimittaiset olympialaiset olisivat olleet "suuri hetki sähköautoille".

Toyotan tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta, oliko sen markkinoinnissa muutoksia.

Langaton operaattori NTT Docomo Inc oli harkinnut kampanjoita 5G-tekniikan esittelemiseksi, mutta yritys odottaa, mitä järjestäjät päättävät kotimaisista katsojista, edustaja kertoi.

Matkatoimistot JTB Corp ja Tobu Top Tours Co julkaisivat peleihin liittyvät paketit toukokuun puolivälissä, mutta heidän verkkosivustonsa mukaan ne voidaan peruuttaa.

Tobu Top Tours "näki, että tilanteet muuttuvat minuutilta", mutta myy pakettejaan suunnitellusti, tiedottaja sanoi. Matkatoimisto ja JTB sanoivat hyvittävänsä asiakkaille, jos katsojia ei sallita tai pelit peruutetaan.

Olympia-sponsorit olivat suunnitelleet tarjoavan Japanin ylimmälle toimitusjohtajalle reittejä, joihin sisältyisivät julkkikset kuuluisien urheilijoiden kanssa, yksityisautot ja oleskelutilat, sponsoriyrityksen työntekijä kertoi.

Jotkut yritykset ovat nyt vähentäneet suunnitelmiaan Pelilippuiksi hotellimajoitusten tai lahjojen kanssa, henkilö sanoi.

"Paikallisille mainostajille, paikallisille osallistujille ja paikallisille yrityksille on ilmeisesti paljon suorempi ja välitön vaikutus turistien ja osallistujien puutteen takia", kertoi Christie Nordhielm, markkinoinnin apulaisprofessori Georgetownin yliopiston McDonough School of Business -yrityksestä.

MAINOSRISKI

Jotkut kotimaiset yritykset, jotka ovat huolissaan pelien vastustamisesta, ovat lopettaneet suunnitelmat mainoksista, joissa esiintyy olympiaurheilijoita tai jotka tukevat Japanin maajoukkueita, totesivat asiasta suoraan tietoinen henkilö ja sponsorin työntekijä, joka sai asiasta tietoa.

"Olen huolissani siitä, että lähettämällä olympiamainoksia se voi olla negatiivinen yritykselle", sanoi lähde kotimaisesta sponsorista. "Tässä vaiheessa mikään julkisuus, jota saisimme, ei korvaisi maksamaamme."

Kansainväliset mainostajat haluavat edelleen keskittyä Japaniin olympialaisten takia, kertoi Tokiossa toimivan Mr + Positive -yrityksen perustaja Peter Grasse.

Heidän viestinsä on kuitenkin siirtynyt pois olympiavoiton vakiokuvista.

"En usko, että ihmiset ovat kirjoittaneet noita voitokkaita käsikirjoituksia", Grasse sanoi. "Se on paljon eräänlainen vaimennettu kunnioitus ihmiskuntaa kohtaan."

Jotkut huipputason globaalit sponsorit, joiden sopimukset ovat voimassa vuoteen 2024 asti, vähentävät Tokion ylennyksiä ja lykkäävät budjettia Pekingille vuonna 2022 tai Pariisiin vuonna 2024, sanoi toinen asiasta suoraan tiedossa oleva henkilö ja sponsoriyrityksen työntekijä tiedotettu asiasta.

Mutta kotimaisilla sponsoreilla ei ole toista olympialaista.

"Siksi emme voi yksinkertaisesti lopettaa", sanoi lähde kotimaisessa sponsorissa. "Vaikka markkinointi on tehotonta."

(1 dollari = 109.4000 jeniä)

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa