Liity verkostomme!

Italia

Antisemitismi Italiassa pysyy poissa politiikasta, mutta silti "kestää" maan sisällä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tämä on varmasti yksi historian parhaista ajoista Italian ja Israelin suhteille, sillä Italian parlamentissa ei ole enää antisemitistisiä tai jopa antisionistisia poliittisia voimia - kirjoittaa Alessandro Bertoldi Jerusalem Post.

Tämä on varmasti yksi historian parhaista ajoista Italian ja Israelin suhteille, minkä vahvisti pääministeri Netanyahun äskettäinen vierailu Roomaan ja sitä seurasi Italian ulkoministeri Antonio Tajanin vierailu Israeliin. Netanjahun ja pääministeri Georgia Melonin tapaaminen sujui erittäin hyvin. Sen lisäksi, että he ovat kahden lähellä toisiaan olevan ystävällisen maan hallitusjohtajia, he ovat myös poliittisia liittolaisia ​​konservatiivisella alalla. Italia ja Israel ovat elvyttäneet taloudellisen yhteistyön, ja 11 vuoden kuluttua järjestetään uusi kahdenvälinen hallitusten välinen kokous. Netanyahu on myös ilmoittanut aikovansa viedä kaasua Eurooppaan Italian kautta.

Toinen hyvä uutinen on, että Italian parlamentissa ei ole enää antisemitistisiä tai edes sionistisia poliittisia voimia. Yksikään lattian toisella puolella läsnä oleva puolue ei ole viime vuosina ottanut vihamielistä kantaa juutalaista maailmaa tai Israelia vastaan. Sen sijaan useimmat heistä taistelevat antisemitismiä vastaan ​​sekä lainsäädäntötasolla syrjinnän vastaisen lainsäädännön kanssa että puolustavat Israelin oikeutta olemassaoloon ja puolustamiseen. 

Muutaman kuukauden kuluessa virkaan astumisesta Italian uusi hallitus halusi lähettää tärkeän viestin juutalaiselle yhteisölle ja Israelille nimittämällä kansallisen koordinaattorin taistelemaan antisemitismiä vastaan.

Huono uutinen toisaalta on, että viime viikolla CDEC-säätiön "Vuosiraportti antisemitismistä Italiassa vuonna 2022" raportoi tilanteen pahenemisesta.

Antisemitismi on edelleen jatkuvaa Italiassa. Muihin vuosiin verrattuna vuonna 2022 antisemitistinen aktiivisuus lisääntyi hieman, ja jaksoja kirjattiin pääasiassa kouluympäristössä, erityisesti vuosipäivien, kuten holokaustin muistopäivän, yhteydessä tai kun tunnetuimmat juutalaiset ovat tietyissä tilanteissa eturintamassa. 

On myös juutalaisia ​​tai oletettuja juutalaisia, jotka on kohdistettu yksilöinä, kuten esimerkiksi italialaisen senaattorin Liliana Segren tapauksessa, kun hän antaa poliittisen lausunnon, josta jotkut ryhmät eivät pidä, kuten tapahtui, kun hän puhui siirtolaisista. myötätuntoisesti heitä kohtaan. Äskettäin vastanimitetty demokraattisen puolueen sihteeri Elly Schlein on joutunut antisemitististen hyökkäysten kohteeksi, ja häntä on jopa pilkattu hänen voimakkaan nenästään. Raportti varoittaa myös sosiaalisen median toiminnasta, jossa nuoria saattaa huvittua juutalaisia ​​ja erityisesti holokaustia koskevilla antisemitistisilla vitseillä.

Mainos

Näistä pettymysuutisista huolimatta tuki Israelille on edelleen vahvaa, mikä osoitti Netanjahun vierailun aikana. Itse asiassa kaikkia parlamentin enemmistön muodostavia puolueita johtavat tällä hetkellä johtajat, jotka tukevat voimakkaasti Israelia ja sen oikeutta itsepuolustukseen. Pääministeri Giorgia Melonista Silvio Berlusconiin monet voivat ylpeillä historiasta Israel-myönteisistä toimista ja lausunnoista. Sama koskee useimpia Italian oppositiojohtajia. 

Netanyahun vierailun aikana ministeri Salvini vahvisti kantansa Jerusalemin tunnustamisen puolesta Israelin pääkaupungiksi ja painosti omaa hallitustaan ​​siirtämään Italian suurlähetystön pyhään kaupunkiin. Siitä huolimatta Meloni ja ulkoministeriö varoen synnyttämästä kitkaa eurooppalaisten liittolaisten ja arabikumppaneiden kanssa, hylkäsivät asian toteamalla, että "kysymys ei ole asialistalla". 

Matkaan liittyvä hyvä tahto jatkui Italian kulttuuriministerin Gennaro Sangiulianon kanssa, joka toivotti Netanyahun tervetulleeksi edistämällä maiden välistä kulttuuriyhteistyötä, samoin kuin elinkeinoministeri Adolfo Urso, joka järjesti kahdenvälisen tapaamisen, jossa maiden merkittävimmät yritykset olivat läsnä. 

Samoin varaulkoministeri Edmondo Cirielli on työskennellyt viime kuukausina kansainvälistä yhteistyötä käsittelevän ministerielimen kanssa korostaakseen kysymystä taloudellisen avun antamisesta palestiinalaisjärjestöille. Usein nämä järjestöt naamioituvat humanitaariseksi järjestöksi, mutta niiden taakse piilotetaan usein terroristijärjestöihin liittyviä henkilöitä. Ministeri Cirielli määräsi henkilökuntansa tarkkailemaan tiukasti tällaisten humanitaaristen varojen kohdetta, jotta ne eivät joutuisi terroristeille. 

Lopuksi erittäin tärkeä alueellisella tasolla oli Assessore Fabrizio Riccan ehdotus Piemonten alueneuvostolle vetoomuksesta Italian hallitukselle, jotta se ryhtyisi poliittisiin ja diplomaattisiin toimiin Yhdistyneissä Kansakunnissa, Euroopan unionissa ja muilla monenvälisillä foorumeilla konkreettisten toimien käynnistämiseksi. panemaan täytäntöön IHRA:n antisemitismin määritelmän, jossa vaaditaan Italiaa suojelemaan Israelia kaikilla foorumeilla ja myös tunnustamaan Jerusalem juutalaisvaltion pääkaupungiksi.

Vaikka saimme huonoja uutisia antisemitismin lisääntymisestä Italiassa vuonna 2022, voimme olla ylpeitä monista Israelin- ja juutalaismyönteisistä aloitteista, joita Italian hallitus on tehnyt kuluneen vuoden aikana. Se on ehkä yksi harvoista tapauksista, joissa politiikka osoittautuu edustamaansa yhteiskuntaa edellä.

Alessandro Bertoldi on johtaja Alleanza per Israel (Alliance for Israel) ja Milton Friedman Institute, Israel-myönteiset kansalaisjärjestöt Italiassa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa