Liity verkostomme!

Italia

Pelastusjärjestöt sanovat, että Italian uudet säännöt aiheuttavat siirtolaisten kuolemia

SHARE:

Julkaistu

on

Italian hallitus on hiljattain toteuttanut ankaraa maahanmuuttovastaista politiikkaa. Meripelastusjärjestöt tuomitsivat toimenpiteet sanoen, että ne aiheuttavat lisää kuolonuhreja Välimerellä.

- asetus otettiin käyttöön viime viikolla. Siinä todetaan, että hyväntekeväisyysalusten on pyydettävä satamalupa ja lähdettävä sinne "viipymättä" pelastuksen jälkeen. Sen sijaan, että jäädä merelle etsimään muita siirtolaisveneitä, kuten tällä hetkellä.

Jos he rikkovat sääntöjä, aluksen kapteenit voivat saada sakkoja jopa 50,000 52,760 euroon (XNUMX XNUMX dollaria) tai jopa heidän veneensä takavarikointiin.

17 kansalaisjärjestön ryhmä julkaisi yhteisen julkilausuman ilmaistakseen "vakavamman huolensa" pääministeri Giorgia Malonin konservatiivisen liittouman laatimasta laista. Koalitio sai vallan viime vuonna ja lupasi vähentää siirtolaisvirtoja Italiaan.

He väittivät, että Italia yritti lyhentää aikaa, jonka hyväntekeväisyysalukset voivat jäädä etsintä- ja pelastustoimiin (SAR). Tämä viittaa viimeaikaiseen käytäntöön, jossa veneitä neuvottiin kuljettamaan siirtolaisia ​​mereltä kaukaisiin satamiin.

Lausunnon mukaan: "Kansalaisjärjestöt ovat jo venyneet valtion ylläpitämän SAR-operaation puuttumisen vuoksi. Pelastusalusten vähentynyt läsnäolo johtaa poikkeuksetta siihen, että enemmän ihmisiä kuolee traagisesti merellä."

Allekirjoittajina olivat Lääkärit ilman rajoja ja Sea-Eye.

Mainos

Sisäministeriön tietojen mukaan Italiaan saapui vuonna 105,140 noin 2022 67,477 siirtolaista. Vuonna 34,154 siirtolaisia ​​oli 2020 1,400 ja 2022 XNUMX. YK:n mukaan lähes XNUMX XNUMX siirtolaista kuoli vuonna XNUMX ylittäessään Keski-Välimeren.

Kansalaisjärjestön lausunnon mukaan Italiaa pyydettiin peruuttamaan asetus ja tekemään yhteistyötä muiden Euroopan unionin kanssa pelastusoperaatioiden tukemiseksi ja siirtolaisten kuoleman estämiseksi.

Meloni puolusti uusia sääntöjä ja syytti hyväntekeväisyysjärjestöjä pelaamisesta ihmiskauppiaiden käsiin. He väittävät toimivansa taksipalveluna ihmisille, joilla ei ole viisumia päästäkseen Eurooppaan.

"Jos löydät veneen, joka on vaarassa, sinun on pelastettava se." Instagramiin lähetetyssä videossa hän sanoi, että et anna heidän jäädä laivaan ja jatkaa sitten useiden pelastustoimien tekemistä, kunnes ne ovat täynnä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa