Liity verkostomme!

Israel

Israel hyväksyy kutsun osallistua EU:n ja Israelin assosiaationeuvoston kokoukseen, mutta vain silloin, kun Unkari toimii EU:n neuvoston puheenjohtajana

SHARE:

Julkaistu

on


Israelin ulkoministeri Israel Katz kertoi Budapestissa pidetyssä kokouksessa unkarilaiselle kollegalleen Péter Szijjártólle, että Unkarin heinäkuussa alkava EU-puheenjohtajuus on "ennennäkemätön tilaisuus parantaa Israelin asemaa EU:ssa". Israel hyväksyy EU:n ulkoministeri Israel Katzin kutsun osallistua EU-Israel-assosiaationeuvoston kokoukseen Brysselissä, mutta vasta sen jälkeen, kun Unkari ottaa EU:n neuvoston puheenjohtajamaan heinäkuussa.

Näin Israelin ulkoministeri Israel Katz kertoi unkarilaiselle kollegalleen Péter Szijjártólle kokouksessaan maanantaina Budapestissa.

Viime kuussa EU:n ulkoasiainpäällikkö Josep Borrell sanoi, että EU:n ulkoministerit pääsivät yksimielisyyteen EU:n ja Israelin assosiaationeuvoston koolle kutsumiseksi "keskustelemaan Gazan tilanteesta ja ihmisoikeuksien kunnioittamisesta niiden velvoitteiden mukaisesti, jotka Israel on ottanut tämän sopimuksen nojalla. sopimus.''

He haluavat myös keskustella "Netanyahun hallituksen" kanssa, kuten Borell vaati ulkoasiainneuvoston kokouksen jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa, kuinka se aikoo panna täytäntöön Kansainvälisen tuomioistuimen (ICJ) päätöksen, joka määräsi Israelin lopettamaan toimintansa. suunniteltu sotilaallinen hyökkäys Rafahin kaupunkiin.

"Se, mitä olemme nähneet sen jälkeen, kun tuomioistuin antoi tuomionsa: ei sotilaallisen toiminnan lopettamista, vaan päinvastoin sotilaallisen toiminnan lisääntymistä, pommitusten lisääntymistä ja siviiliväestön uhrien lisääntymistä, kuten olemme nähneet viime yönä", Borrell sanoi.

EU:n ja Israelin assosiaationeuvosto on EU:n ja Israelin kahdenvälisiä suhteita hallinnoiva elin. Se koostuu Israelin ulkoministeristä ja 27 EU:n ulkoministeristä. Neuvosto kokoontui lokakuussa 2022 Brysselissä kymmenen vuoden tauon jälkeen Israelin ja Palestiinan kysymystä koskevien erimielisyyksien vuoksi.

Israelin ulkoministeri Katz sanoi Szijjártólle, että Unkarin EU-puheenjohtajuus on "ennennäkemätön tilaisuus parantaa Israelin asemaa EU:ssa".

Mainos

Unkari, joka on Israelin paras ystävä EU:ssa, ottaa puolivuotisen EU-puheenjohtajuuden Belgialta, joka on vähemmän ystävällinen Jerusalemia kohtaan.

Tuleva EU-puheenjohtajavaltio Unkari pyrkii "palauttamaan EU:n ja Israelin välisen yhteistyön molemminpuolisen kunnioituksen tasolle", Szijjártó sanoi yhteisessä lehdistötilaisuudessa Katzin kanssa ja kehotti osapuolia käymään vuoropuhelua ja "tukahduttamaan moitteen ja moitteen sävyn". luennoimassa”. Hän lisäsi, että puheenjohtajavaltio Unkari valmistautuu EU:n ja Israelin välisiin assosiaationeuvotteluihin "tässä hengessä".

Unkarin ulkoministeri ilmaisi syvän huolensa lisääntyvistä Israelin vastaisista suuntauksista kansainvälisissä järjestöissä. "Israelilla on oikeus oikeudenmukaiseen ja tasa-arvoiseen kohteluun kansainvälisissä järjestöissä", ulkoministeriö lainasi Szijjártón sanoja ja lisäsi, että Unkarin hallitus on aina estänyt "yksipuoliset, puolueelliset hyökkäykset ja lausunnot Israelia vastaan ​​ja tekee niin myös tulevaisuudessa".

Nykyajan antisemitismin lisääntyminen Euroopassa "on seurausta ehdottoman vastuuttomasta maahanmuuttopolitiikasta, jossa äänekäs vähemmistö voi usein ohittaa hiljaisen enemmistön tahdon", Szijjártó sanoi.

Katz kiitti Unkarin hallitusta sen tuesta ja lisäsi: "Unkari on Israelin todellinen ystävä, jonka siteet perustuvat kunnioitukseen." Hän sanoi, että Unkarin taistelu antisemitismiä vastaan ​​oli esimerkillistä, ja toivoi samanlaisia ​​ponnisteluja "Länsi-Euroopassa ja muualla maailmassa".

Budapestin vierailunsa aikana Katz tapasi myös Unkarin juutalaisyhteisön johtajan ja laski seppeleen maan elämänpuun holokaustin muistomerkille Unkarin pääkaupungissa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa