Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Euroopan komission jäsen korostaa "uutta alueellista kieltä" Abrahamin sopimusten jälkeen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan parlamentille pitämässään puheessa Euroopan komission jäsen Oliver Varhelyi (Kuvassa) korosti EU:n erityissuhdetta Israeliin energiakriisien ja Abrahamin sopimusten uraauurtavan kehityksen yhteydessä. Oliver Varhelyi antoi EU-parlamentissa keskustelussa uudistetusta kumppanuudesta eteläisten naapurimaiden kanssa muutamia esimerkkejä hankkeista, joita aletaan toteuttaa, mukaan lukien äskettäin solmittu merkittävä kolmenvälinen energiasopimus Egyptin ja Israelin kanssa, joista tulee pitkäaikaisia ​​ja luotettavia kumppaneita varmistamaan energian toimitusvarmuus ja monipuolistamaan Euroopan energiantoimituksia, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

"Euroopan ei pitäisi vain alkaa ymmärtää uutta alueellista kieltä Aabrahamin sopimusten jälkeen, vaan sen pitäisi myös oppia puhumaan tätä kieltä ja tarttua uusiin mahdollisuuksiin liike-elämässä, ihmisissä, kaupassa ja matkustamisessa", sanoi naapuruus- ja laajentumisasioista vastaava komissaari Oliver Varhelyi. Euroopan parlamentin täysistunnossa Strasbourgissa käydyssä keskustelussa aiheesta "Uusittu kumppanuus eteläisen naapuruuden kanssa – uusi asialista Välimerelle".

Hän sanoi, että COVID-19-pandemia ja nyt Ukrainan sota "ovat selvästi osoittaneet, että Euroopan, Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän alueen vauraus ja vakaus liittyvät läheisesti toisiinsa".

"Näinä myrskyisinä aikoina on myös äärimmäisen tärkeää, että lähinaapurissamme on luotettavia ja ennakoitavissa olevia kumppaneita. Yhteistyökumppaneita, joiden kanssa voimme yhdessä tarttua avautuviin uusiin mahdollisuuksiin ja vapauttaa alueen hyödyntämätön potentiaali. Kumppaneita, joihin voimme luottaa olevan uskottavia taistelemme antisemitismiä, vihaan, väkivaltaan tai terroriin yllyttämistä vastaan. Kumppanit, jotka ottavat rohkeita ja päättäväisiä toimia rauhan, suvaitsevaisuuden, rinnakkaiselon ja väkivallattomuuden perustan saavuttamiseksi", hän lisäsi. Varhelyi korosti, että se on "epäilemättä uuden luvun alku EU:n suhteissa".

"Kaiken kaikkiaan olemme hyvällä tiellä rakentaaksemme positiivista agendaa ja toteuttaaksemme tämän Välimeren uuden toimintaohjelman ja sen talous- ja investointisuunnitelman. Meidän on jatkettava investointeja reaalitalouteen, kasvun ja uusien työpaikkojen luomiseen ja nuorisonäkökulman luomiseen. Kuten tiedätte, talous- ja investointisuunnitelmamme voisi saada liikkeelle jopa 7 miljardia euroa ja käynnistää jopa 30 miljardin euron investointeja", hän sanoi. Komissaari kertoi muutamia esimerkkejä hankkeista, joita aletaan toteuttaa, mukaan lukien äskettäin solmittu merkittävä kolmenvälinen energiasopimus Egyptin ja Israelin kanssa, joista tulee pitkäaikaisia ​​ja luotettavia kumppaneita energiavarmuuden ja toimitusten monipuolistamisen varmistamiseksi Eurooppaan.

Hän lisäsi: "Olemme alkaneet tutkia aktiivisesti tukeaksemme normalisointiprosessia Israelin ja joidenkin arabinaapureiden välillä aloilla, joilla on tai tulee mahdollisuuksia uusiin kumppanuuksiin. Esimerkiksi Israelin ja Marokon kanssa etenemme hyvin yhteistyön alalla. vesihuolto."

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa