Liity verkostomme!

Israel

"Palestiinalaisten islamilaisen jihadin raketit tappoivat enemmän siviilejä Gazassa kuin Israelin iskuissa"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

"Lähes kolmasosa palestiinalaisista, jotka kuolivat viimeisimmässä Israelin ja Gazan militanttien välisessä väkivallanpurkauksessa, saattoi kuolla palestiinalaispuolen ampumissa erehtyneissä raketteissa, Israelin sotilaallisen arvion mukaan, joka näyttää olevan yhdenmukainen The Associated -järjestön riippumattoman raportin kanssa. Press", AP kirjoitti twiitissä viime maanantaina (8. elokuuta) päivää sen jälkeen, kun tulitauosta sovittiin konfliktissa Israelin ja Palestiinan Jihad Islamicin välillä (PIJà Egyptin välityksellä, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

"Tämän Associated Pressin twiitin ei ole tarkoitus oikeuttaa, minimoida tai suhteuttaa toimia tai kärsimystä käynnissä olevassa Gazan konfliktissa", uutistoimisto lisäsi. "Jaamme tämän, koska islamilaisen jihadin aiheuttamat "takaisintulevat" uhrit joko jätettiin pois tai aliarvostettiin. Kannustamme sinua katsomaan videon eilisestä tiedotustilaisuudestamme toivoen, että voit lisätä näkökulmaa Islamic Jihadiin."

Israelin armeija sanoi, että 47 palestiinalaista kuoli kolmen päivän taisteluissa – ainakin 14 heistä islamilaisen jihadin laukaisemissa raketteissa, jotka epäonnistuivat. Kukaan Gazassa, joka tiesi suoraan kyseisistä räjähdyksistä, ei ollut halukas puhumaan niistä julkisesti, Associated Press sanoi. "Mutta live-TV-materiaali osoitti raketteja epäonnistuvan tiheästi täynnä olevilla asuinalueilla. Ja AP:n vierailut kahden yhteensä 12 ihmistä kuoli räjähdyksen paikkoihin tukivat epäilyjä, jotka olivat aiheutuneet suunnalta lähteneistä raketteista."

Suoran lähetyksen aikana 7. elokuuta Libanonin Mayadeen TV sai kiinni Palestiinan Islamilaisen Jihadin raketin, joka epäonnistui ja putosi Gazan naapurustossa. Kirjeenvaihtajan voi kuulla käskevän kameramiehelle syrjäyttää kameran. Associated Pressin mukaan Hamas asetti ja sitten peruutti laajat rajoitukset Gazan kaistalla työskenteleville ulkomaisille toimittajille konfliktin jälkimainingeissa. Raportin mukaan rajoituksiin sisältyi kattavuuskielto PIJ-raketeista, jotka epäonnistuivat Gazassa ja aiheuttavat loukkaantumisia ja kuolemantapauksia, sekä yleinen sääntö, joka edellyttää, että Jerusalemia syytetään viimeisimmästä eskalaatiosta. Väkivaltaisuudet alkoivat perjantaina (5. elokuuta), kun Israel aloitti ennaltaehkäisevien ilmaiskujen aallon Gazan toiseksi suurinta terroristiryhmää Palestiin Islamic Jihadia vastaan, koska IDF kuvasi välittömän uhan Gazan lähellä asuville israelilaissiviileille. rajaa. PIJ:n vanhempi komentaja sekä useat hyökkäystä suunnitelleet toimihenkilöt saivat surmansa.

"Tiedustelumme mukaan he tiesivät, että heillä oli konkreettisia suunnitelmia tehdä hyökkäys israelilaisia ​​siviilejä vastaan ​​lähellä Gazan rajaa. Näimme, että tämä uhka oli välitön. Tästä syystä teimme perjantai-iltapäivänä (5. elokuuta) ennaltaehkäiseviä iskuja näitä tiettyjä ihmisiä vastaan, jotka suunnittelivat tämän hyökkäyksen siviilejämme vastaan", israelilainen virkamies sanoi.

"Operaatiolla oli kaksi päätavoitetta: puolustava, suojella Israelin kansalaisia ​​rakettitulvilta ja hyökkäys: vahingoittaa PIJ:n sotilaallisia voimavaroja iskemällä tarkasti ohjatuilla aseilla asevarastoihin, raketinheittimiin ja tuotantotiloihin."

"Maan perusvelvollisuus on estää tällaiset hyökkäykset ja suojella kansalaisiaan." Kun tulitauko tuli voimaan sunnuntai-iltana, Iranin tukema ja rahoittama terroristiryhmä PIJ oli ampunut Gazasta 1,170 20 rakettia ja kranaatinheitintä Israelin eteläosaan ja keskustaan, ja Israelin lentokoneet olivat iskeneet kymmeniin terrorismista epäiltyihin. tavoitteita. "Kokonaismäärästä ammutuista raketteista 180 prosenttia tai tarkemmin sanottuna XNUMX laskeutui Gazan alueelle aiheuttaen uhreja väestön keskuudessa", sanoi Israelin virkamies.

Mainos

Hänen mukaansa Gazassa kuoli enemmän siviilejä PIJ-raketeissa kuin Israelin iskuissa. Israel väitti voiton osittain, koska se tappoi kaksi korkeaa PIJ-komentajaa ja koska yksikään israelilainen ei kuollut tai loukkaantunut vakavasti. Iron Dome -järjestelmä sieppasi 97 % terroristiryhmän laukaisemista raketteista. Ilmaiskut vahingoittivat myös PIJ:n kykyjä tuhoten raketinheittimien kantoraketteja ja niiden tuotantotiloja.

"Olemme vahingoittaneet PIJ:n sotilaallisia voimavaroja minimaalisilla sivuvahingoilla ja rajallisilla siviiliuhreilla. Jokainen siviiliuhri on tragedia ja se on tutkittu. Olemme tehneet kaikkemme välttääksemme ne, mutta rakettien laukaisuja on ollut koulujen pihoista tai asunnoista. ja on melkein mahdotonta olla aiheuttamatta vahinkoa", virkamies sanoi.

Hän huomautti, että kuten sosiaaliseen mediaan lähetetyssä videossa näkyy, useat ilmaiskut PIJ:n komentajia vastaan ​​ovat viivästyneet, kun IDF havaitsi yhden siviilin läsnäolon kohteen läheisyydessä (katso video alla). Palestiinan islamilainen jihad on vanhempi järjestö kuin toinen Gazan kaistaa hallitseva terroristiryhmä Hamas. "Se on hyvin radikaali ja vaarallinen organisaatio, jolla ei ole minkäänlaista pyrkimystä tulla minkään Palestiinan alueen hallitsijaksi, toisin kuin Hamas", selitti Kobi Michael, vanhempi tutkija Institute of National Security Studiesista (INSS) Tel Avivista. Europe Israel Press Associationin toimittajille järjestämässä verkkotiedotustilaisuudessa maanantaina.

"Heidän ainoa asialistansa, heidän "oikeutuksensa", on johtaa aseellista vastarintaa Israelia vastaan." Viime vuosikymmenestä lähtien siitä tuli puhdas Iranin edustaja. PIJ:n johtaja Ziyad Nakhalah oli (ja on edelleen) Teheranissa Israelin kolmipäiväisen operaation aikana ryhmää vastaan. Vaikka kyseessä on sunniryhmä, Iranin shiiateokratia käyttää niitä (ja toista sunniryhmää Gazassa, Hamasia) työkaluina Lähi-idän horjuttamiseen ja Israelin kimppuun. yhtäläisyyksiä, on tärkeää korostaa näiden kahden ryhmän välisiä eroja: Hamas, joka on hallinnut Gazaa siitä lähtien, kun se otti vallan viisitoista vuotta sitten sotilaallisen vallankaappauksen jälkeen, jossa kymmeniä palestiinalaisia ​​tapettiin Fatahista, on myös terroristijärjestö, mutta myös poliittinen. , sosiaalinen ja uskonnollinen liike.

Sen välitön tavoite on kukistaa Fatah ja ottaa haltuunsa Länsirantaa hallitseva palestiinalaishallinto. PIJ:llä ei ole tällaisia ​​pyrkimyksiä, ja se vastaa enemmän terroristijärjestön perinteistä suunnitelmaa. Se perustettiin XNUMX-luvun alussa, kun Hamas perustettiin myöhemmin. Muutaman viime vuoden aikana, palestiinalaishallinnon heikkouden seurauksena, PIJ on vahvistunut Länsirannalla – erityisesti sen pohjoisosassa – ja on ollut vastuussa israelilaisia ​​vastaan ​​tehtyjen terrori-iskujen aallosta. Kobi Michaelin mukaan syynä suureen epäonnistumisprosenttiin rakettien laukaisussa on se, että PIJ:n tekninen kapasiteetti on paljon pienempi kuin Hamasilla tai Hizbollahin.

"Heidän tuottamat raketit ovat heikkolaatuisia", hän sanoi. "Ne, jotka ovat päässeet 80-100 kilometrin etäisyydelle Israelin alueelle, eivät ole PIJ:n valmistamia, vaan ne ovat iranilaisia ​​ja ne on tuotu Gazaan Siinain ja merireittejä pitkin", hän lisäsi.

Hamas, joka on tärkein Gazaa hallitseva järjestö, on pysynyt konfliktin sivussa eikä osallistunut siihen aktiivisesti. "Se on vahva merkki siitä, kuinka paljon he ymmärsivät, että se oli seurausta PIJ:n päätöksistä, jotka olivat huonoja Gazan palestiinalaisille. Siksi odotamme Hamasin hallitsevan Gazaa ja hallitsevan paljon tiukemmin islamilaista jihadia. Odotamme Hamasin jatkavan nauttimista viime vuoden vauraudesta, jossa yli 40,000 XNUMX palestiinalaista työntekijää menee Israeliin päivittäin, varmistavan, että Gazan tilanne pysyy hiljaisena ja vakaana ja ettei ole olemassa uhkaa Israelin siviilejä rajan toiselta puolelta", Israelin virkamies painotti.

Yksi päivä tulitauon voimaantulon jälkeen Israel avasi uudelleen Keren Shalomin kaupallisen rajanylityspaikan Israelin ja Gazan välillä, jotta polttoainetta ja muita elintärkeitä tavaroita kuljettavat kuorma-autot pääsivät kaistalle. "Menimme parantamaan Gazassa asuvan 2 miljoonan ihmisen elämää monin tavoin, vesi, sähkö, viemäri, mutta myös sallimalla yhä useamman palestiinalaisen pääsyn Israeliin töihin", sanoi Israelin virkamies.

"Haluan korostaa, kuinka monimutkaista se on, koska Gazaa hallitseva Hamas vaatii jatkuvasti palestiinalaisia ​​tekemään terrori-iskuja Israelia vastaan. Mutta samaan aikaan ihmiset menevät Israeliin työskentelemään erilaisissa töissä. Heidät turvatarkastetaan, on mahdollista, että heillä on pahanlaatuisia aikomuksia."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa