Liity verkostomme!

Israel

Maailman juutalainen kongressi pahoittelee EU: n tuomioistuimen päätöstä uskonnollisten rituaaliteurastusten kieltämisestä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

----Maailman juutalaisten kongressi Presidentti Ronald S. Lauder antoi seuraavan julkilausuman vastauksena Euroopan unionin tuomioistuimen muutoksenhakuun, jonka mukaan Belgia-ja laajemmin muut EU: n jäsenvaltiot-kielsi uskonnollisen rituaaliteurastuksen ilman tainnutusta. 

"Tämän päivän päätös on jatkuva liike Belgian juutalaisten ja muslimien kansalaisten syrjimiseksi. Kieltämällä uskonnolliset teurastukset ilman tainnutusta Belgian perustuslakituomioistuin on asettanut mahdollisesti lopullisen esteen juutalaisten yhteisöelämän jatkumiselle Euroopassa. Kyse ei ole eläinten hyvinvoinnista, vaan uskonnonvapauden ja vapauden tukahduttamisesta, joka taataan EU: n perusoikeuskirjan 10 artiklan 1 kohdassa. 

”Koska antisemitismi kasvaa jatkuvasti Euroopassa ja ympäri maailmaa, emme voi antaa tällaisten uskonnollisen vainon tapausten olla kiistattomia. Euroopan unionin on käännettävä tämä harkitsematon päätös, jotta juutalaiset ja muut vähemmistöuskonnot voivat harjoittaa vakaumustaan ​​rajoituksetta. ” 

Tietoja maailman juutalaisesta kongressista

Mainos

- Maailman juutalaisten kongressi (WJC) on kansainvälinen järjestö, joka edustaa 100 maan juutalaisyhteisöjä hallituksille, parlamenteille ja kansainvälisille järjestöille.

Jaa tämä artikkeli:

Hamas

Britannia aikoo nimetä koko Hamasin terroristijärjestöksi

Julkaistu

on

Britannia aikoo nimetä koko Hamasin terroristijärjestöksi, Britannian sisäministeri Priti Patel (Kuvassa) kertoi, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

"Olemme omaksuneet sen näkemyksen, että emme voi enää eritellä sotilaallista ja poliittista puolta. Se perustuu monenlaisiin tiedustelutietoihin, tietoihin ja myös terrorismiin liittyviin linkkeihin. Sen vakavuus puhuu puolestaan, hän sanoi.

Patel lisäsi, että Hamasin kieltäminen lähettäisi "erittäin, erittäin vahvan viestin jokaiselle henkilölle, joka ajattelee, että on OK olla tällaisen järjestön kannattaja".

Hänen oli määrä antaa virallinen ilmoitus perjantaina (19. marraskuuta), jossa hänen odotetaan sanovan puheessaan: "Hamasilla on merkittävää terroristikapasiteettia, mukaan lukien pääsy laajaan ja kehittyneeseen aseeseen sekä terroristien koulutustiloihin, ja se on ollut pitkään osallistunut merkittävään terroristiväkivaltaan. Mutta Hamasin nykyinen listaus luo keinotekoisen eron organisaation eri osien välille – on oikein, että listaus päivitetään vastaamaan tätä. Tämä on tärkeä askel erityisesti juutalaiselle yhteisölle. Jos suvaitsemme ääriliikkeitä, se murentaa turvallisuuden kalliota."

Mainos

Hän kutsui Hamasia "perustavallisesti ja raivokkaasti antisemitistiksi". ”Antisemitismi on pysyvä paha, jota en koskaan siedä. Juutalaiset tuntevat olonsa rutiininomaisesti turvattomaksi – koulussa, kaduilla, jumalanpalveluksessa, kodeissaan ja verkossa”, hän sanoi.

"Jokainen, joka tukee tai kutsuu tukemaan kiellettyä organisaatiota, rikkoo lakia. Se sisältää nyt Hamasin missä tahansa muodossa, Patel sanoi.

Hänen odotetaan vievän lakimuutoksen läpi parlamentissa ensi viikolla. Ehdotetun lainmuutoksen mukaan tuen osoittaminen Hamasille, joka sisälsi sen lipun pukemista, vaatteiden käyttämistä tai tapaamisten helpottamista Hamasin jäsenten kanssa, voi saada vuoden 2000 terrorismilain nojalla vuosien vankeusrangaistuksen.

Mainos

Britannian päätös syntyy, kun Israelin presidentti Isaac Herzog tekee ensi viikolla virallisen vierailun Lontooseen, jonka aikana hän tapaa pääministeri Boris Johnsonin, parlamentin jäseniä ja muita arvohenkilöitä.

Britannia on tähän asti kieltänyt vain Hamasin sotilassiiven, Izz al-Din al-Qassam -prikaatit.

Ryhmän kieltäminen kokonaan tuo Britannian linjaan Yhdysvaltojen, Kanadan ja EU:n kanssa.

Muslimiveljeskunnan haara

Vuonna 1987 perustettu Hamas on ollut vastuussa satojen israelilaisten siviilien murhasta, erityisesti työllistäen itsemurhapommittajia 1990- ja 2000-luvuilta.

Hamas on Muslimiveljeskunnan palestiinalainen haara, ja se on tiukasti ja selkeästi torjunut kaiken rauhanprosessin ja tunnustanut Israelin olemassaolon oikeuden.

Hamasin keskeinen tavoite on perustaa islamilainen valtio kaikille Palestiinaksi määritellylle alueelle (Välimerestä Jordan-jokeen) aseellisen taistelun avulla.

Hamas valtasi Gazan alueen väkivaltaisessa vallankaappauksessa vuonna 2006, jolloin palestiinalaishallinto potkittiin. Siitä lähtien he ovat ajoittain laukaisseet tuhansia raketteja Israelia kohti.

Viimeksi viikon kestäneessä konfliktissa toukokuussa Hamas ampui yli 4,000 XNUMX rakettia Israelia kohti.

Nykyinen Israelin hallitus noudattaa erottelupolitiikkaa, joka pyrkii vahvistamaan maltillisia palestiinalaispoliittisia voimia palestiinalaishallinnossa.

Israel suhtautuu myönteisesti Britannian toimeen

Israelin pääministeri Naftali Bennett sanoi twiitissä: "Hamas on terroristijärjestö yksinkertaisesti sanottuna."

"Hamas on radikaali islamilainen ryhmä, joka kohdistaa kohteen viattomiin israelilaisiin ja pyrkii Israelin tuhoamiseen. Olen tyytyväinen Yhdistyneen kuningaskunnan aikomukseen julistaa Hamas kokonaisuudessaan terroristijärjestöksi - koska se on juuri sitä", hän sanoi.

Ulkoministeri Yair Lapid sanoi, että "terrorijärjestössä ei ole laillista osaa, ja kaikki yritykset erottaa terroristijärjestön osia ovat keinotekoisia".

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Israel

Israelin tuomio Espanjan kansalaisesta terrorismin rahoitustapauksessa "pelin muuttaja"?

Julkaistu

on

Länsirannalla asuva espanjalainen Juana Ruiz Rishwami (kuvassa) myönsi viime viikolla syyllisyytensä Israelin sotilastuomioistuimessa maksujen helpottamisesta palestiinalaisterroristeille. kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Hänet tuomittiin toiminnan harjoittamisesta ryhmän puolesta ja laittomien rahansiirtojen suorittamisesta. Hän suostui vetoomusneuvotteluun 10. marraskuuta Israelin sotilastuomioistuimessa. Tarkkailijat sanovat, että se voi merkitä vedenjakajaa Israelin taistelussa palestiinalaisten "humanitaaristen" järjestöjen verkostoa vastaan, joka kerää valheellisilla perusteilla varoja, joita sitten käytetään terroritoiminnan rahoittamiseen.

Rishwani, joka on ollut vangittuna huhtikuusta lähtien, myönsi osana 10. marraskuuta tehtyä kannesopimusta, jossa vaaditaan 13 kuukauden vankeustuomiota (ilman palvelusaikaa) ja 50,000 16,250 NIS (2020 XNUMX dollaria) sakkoa, että hän työskenteli varainkeruutyössä Health Workin hyväksi. komiteat (HWC), kansalaisjärjestö, jonka Israelin puolustusministeriö nimesi terroristijärjestöksi tammikuussa XNUMX.

Israel syytti Rishmawia eurooppalaisten lahjoittajien huijaamisesta käyttämällä väärennettyjä taloustietoja. Avun on kerrottu jäljitetyn terroristiryhmille, kuten Palestiinan vapautuksen kansanrintamalle (PFLP).

Mainos

"Koko kansainvälisen yhteisön on tehtävä yhteistyötä Israelin kanssa estääkseen terroristijärjestöjä käyttämästä siviilipeiteviilua ja estääkseen avustusvarojen pääsyn terroristijärjestöille", sanoi Israelin ulkoministeri Yair Lapid.

Rishwami, 63, joka on naimisissa palestiinalaisen kanssa ja asuu Länsirannalla, aloitti työskentelyn HWC:ssä noin 1993 Jewish News Syndicaten (JNS) saamien oikeusasiakirjojen mukaan. Asiakirjoissa kerrottiin, että hän puhui sujuvasti espanjaa, ja hänen päätehtävänsä oli varojen kerääminen espanjalaisilta järjestöiltä ja Espanjan hallitukselta. (Suurin osa HWC:lle annetuista lahjoituksista tulee Espanjasta – 30 prosenttia sen kokonaistuloista vuosina 2010–2019.)

Rishwami jatkoi työskentelyä järjestön hyväksi huolimatta siitä, että epäili sen työskennellyt Palestiinan vapauttamisrintaman puolesta, jonka Yhdysvallat ja Euroopan unioni ovat myös nimenneet terroristiryhmäksi israelilaisessa häntä vastaan ​​nostetun syytteen mukaan. sotilastuomioistuin.

Mainos

Vetoneuvottelussaan Rishwami ilmaisi katumusta sanoen: ”Koko tämän ajan luulin työskenteleväni terveysjärjestössä. – – Minä vain erehdyin, ja haluan sinun ottavan huomioon, etten koskaan halunnut tehdä mitään vääryyttä kenellekään.”

Maurice Hirsch, Palestinian Media Watchin oikeudellisista strategioista vastaava johtaja, kertoi JNS:lle, että on herkkäuskoisuutta, että Rishwami ei tiennyt, että hänen työskentelynsä järjestö oli yhteydessä palestiinalaisterroriryhmään, minkä verukkeena esittivät kritiikittömästi tiedotusvälineet, kuten Associated Press, joka kertoi, että "hän näytti olevan suurelta osin tietämätön osallisuudestaan ​​väitettyyn PFLP-varainhankintajärjestelmään".

”Ensimmäinen asia, jonka katsoin, oli hänen ikänsä. Kuinka vanha tämä nainen on? Eikä hän ole nuori nainen. Sitten on se, että hän aloitti työskentelyn näissä organisaatioissa vuonna 1993 ja on ollut mukana niiden toiminnassa hyvin pitkään”, Hirsch sanoi.

"Et voinut paeta sitä tosiasiaa, että tätä organisaatiota johtavat ihmiset ovat PFLP:n jäseniä", hän sanoi ja huomautti, että syytteessä mainitaan Walid Muhammad Hanatsheh, tunnettu PFLP-jäsen, joka johti HWC:n taloutta vuosina 2001–2019.

Hän sanoi, että syytteet tarjoavat ikkunan laajempaan kuvaan siitä, kuinka PFLP:n vanhemmat jäsenet, kuten Hanatsheh, käyttävät kansalaisjärjestöjä eturyhminä kerätäkseen varoja terroritoimintaan.

”Mitä hän sanoo, kun Hanatsheh esiintyy PFLP:n vaalilistalla? Että hän ei ole PFLP:n jäsen? Hänellä ei ole aavistustakaan siitä, mitä palestiinalaisyhteiskunnassa tapahtuu? Eikö hänellä ole aavistustakaan siitä, mitä hänen ympärillään tapahtuu? Onko hän vain yksinkertainen? Se on mitä AP saisi meidät uskomaan", Hirsch sanoi.

Hirsch huomautti, että syytteen mukaan Rishwami tiesi vuoden 2019 lopussa, että Hanatsheh rahoitti terrori-iskun, joka tappoi 17-vuotiaan israelilaisen Rina Shnerbin, mutta jatkoi työskentelyä organisaatiossa.

"Se merkitsi muutosta"

NGO Monitorin viestintäjohtaja Itai Reuveni sanoi, että Shnerb-murha oli katalysaattori, joka sai Israelin hallituksen ryhtymään toimiin palestiinalaisia ​​kansalaisjärjestöjä vastaan.

Vuonna 2016 NGO Monitor alkoi tutkia palestiinalaisten kansalaisjärjestöjen ja PFLP:n välistä yhteyttä. "Löysimme julkisten tietojen perusteella, että monet PFLP:n johtavista jäsenistä työskentelivät kansalaisjärjestöverkostossa", hän sanoi. "Varoitimme eurooppalaisia ​​lahjoittajia. … Tietenkin meidät jätettiin huomiotta suurimman osan ajasta. Se, mikä muutti pelin, oli valitettavasti Rina Shnerbin murha.

Shnerb kuoli räjähdyksessä Juudeassa ja Samariassa (Länsirannalla) elokuussa 2019 vaeltaessaan isänsä ja veljensä kanssa, jotka molemmat loukkaantuivat vakavasti hyökkäyksessä. Tämän seurauksena Israelin viranomaiset pidättivät noin 50 PFLP-työntekijää. "Julkaistiin kahdeksan nimeä ja viisi henkilöä, joista NGO Monitor oli varoittanut kansalaisjärjestöverkoston yhteydessä", Reuveni sanoi.

"Jotkut julkaistuista nimistä liittyivät samaan kansalaisjärjestöön, jossa espanjalainen nainen työskenteli", sanoi Reuveni ja huomautti, että se muutti asian julkisesta keskustelusta "todelliseksi tutkimukseksi". Se merkitsi muutosta, uutta vakavuutta Israelin suhtautumisessa näiden kansalaisjärjestöjen eturyhmien aiheuttamaan vaaraan.

"Kuuden kansalaisjärjestön nimeämisestä espanjalaisen naisen pidätykseen - nämä viimeiset kuusi kuukautta ovat suuren pelin muutoksen", hän sanoi viitaten 22. lokakuuta. ilmoitus Israelin puolustusministeri Benny Gantz nimesi kuusi palestiinalaista kansalaisjärjestöä terroristijärjestöiksi.

Kuusi ryhmää ovat Addameer, al-Haq, Defense for Children Palestine, Union of Agricultural Work Committees, Bisan Center for Research and Development ja Union of Palestiinan Women Committees.

Palestinian Media Watchin perustaja ja johtaja Itamar Marcus oli samaa mieltä ja kertoi JNS:lle: "Tämän tapauksen pitäisi olla pelin muuttaja eurooppalaisille lahjoittajille. Vaikka tämä yksi tuomio ei osoita syyllisyyttä muissa tapauksissa, se osoittaa, että kulissien takana on meneillään prosessi, että PFLP käyttää kansalaisjärjestöjä piilottaakseen varainkeruunsa.

"Sen on vaikutettava Euroopan rahoitukseen jopa siinä määrin, että heidän on oltava varovaisempia ja otettava Israelin varoitukset vakavammin", hän sanoi ja korosti, että Israelin on jatkettava asiaa, jottei kansainvälinen yhteisö kasvaisi skeptisiksi.

Euroopan maat ovat arvostelleet Israelin terroristinimitystä. Euroopan unioni sanoi myöhemmin olevansa "ylpeä jatkuvasta tuestaan ​​kansalaisyhteiskunnalle, joka edistää rauhanponnisteluja ja luottamuksen rakentamista israelilaisten ja palestiinalaisten välillä".

Lisäksi viisi Euroopan maata YK:n turvallisuusneuvostossa ilmaisi "vakavan huolensa" nimeämisestä.

”Mitä pidempään kuluu ilman lisämaksuja, sitä todennäköisemmin muut jatkavat Israelin haastamista. Jos lisäsyytteiden nostaminen osoittautuu mahdottomaksi, Israelin on toimitettava tarpeeksi tietoa paitsi kansainväliselle yhteisölle myös tiedotusvälineille, jotta ne ovat vakuuttuneita, Marcus sanoi.

Hirsch kiitti Israelia sen viimeaikaisista toimista, mutta myönsi, että sen on osallistuttava jatkuvaan kampanjaan eurooppalaisen ja yhdysvaltalaisen yleisön keskuudessa selittääkseen HWC:n kaltaisten kansalaisjärjestöjen rahoituksen vaaroja. Hän varoitti, että Israel ei ole vielä tehnyt tyydyttävää työtä selittääkseen asemaansa ulkomaailmalle.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Antisemitismi

83 vuotta Kristalliyön jälkeen juutalainen johtaja varoittaa: Euroopasta voi tulla "Judenfrei" 10 vuodessa

Julkaistu

on

"Euroopassa on enemmän juutalaisia, jotka ajattelevat, että täällä ei ole enää juutalaista yhteisöä vuosikymmenen kuluttua kuin niitä, jotka ajattelevat, että toivoa on vielä jäljellä", julisti rabbi Menachem Margolin, European Jewish Associationin puheenjohtaja., kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

"En väitä, etteikö kymmenen vuoden kuluttua voisi nähdä juutalaisia ​​Euroopassa, mutta olen erittäin huolissani mahdollisuudesta saada juutalaiset läsnä kymmenen vuoden kuluttua", hän lisäsi puhuessaan 160 ministerille, parlamentaarikolle ja diplomaatille. eri puolilta Eurooppaa, jotka kokoontuivat kahdeksi päiväksi Krakovaan, Puolaan keskustelemaan tapoista lisätä holokaustikasvatusta ja -muistoa, taistella antisemitismiä vastaan ​​ja kehittää työkaluja vihapuheen ja yllytyksen torjuntaan sosiaalisten verkostojen aikakaudella.

Kokoontumiseen sisältyi myös kierros Auschwitz-Birkenaun kuolemanleireillä, joissa pidettiin kynttilänsytytys ja seppeleenlasku rabbi Meir Laun, Israelin entisen päärabbin ja Yad Vashemin neuvoston puheenjohtajan, Jerusalemin holokaustin muistomerkin läsnä ollessa. .

Konferenssin puhujina oli Marokon kulttuuri- ja nuorisoministeri Mohamed

Mainos

Mehdi Bensaid, Roberta Metsola, Euroopan parlamentin varapuhemies, Unkarin tiede- ja opetusministeri Zoltan Maruzsa, Rheinland-Pfalzin opetusministeri Stefanie Hubig, Britannian opetusministeri Nadhim Zahawi sekä Slovenian parlamenttien puhemiehet ja Montenegro.

Konferenssi pidettiin 83rd Kristalliyön vuosipäivä, Broken Glassin yö, jolloin 9. marraskuuta 1938 natsit aloittivat juutalaisten vastaiset pogromit tappamalla juutalaisia, polttamalla 1400 synagogaa ja tuhoamalla juutalaisten omistamia kauppoja Saksassa ja Itävallassa.

”Eurooppa taistelee antisemitismiä vastaan, mutta se ei ole vielä voittamassa. Jos tämä nousutrendi jatkuu, yhä useammat juutalaiset etsivät turvapaikkaa Israelista sen sijaan, että jäävät mantereelle, joka ei voi ottaa oppia menneisyydestään ja kataklysmisistä virheistä. Emme ole vielä Judenfrein osavaltiossa, mutta valitettavasti lähestymme sitä", Rabbi Margolin painotti.

Mainos

Hän huomautti, että juutalaiset, jotka pyrkivät syömään uskontonsa tapojen mukaan, eivät voi tehdä niin joissain maissa kosher-teurastuksen kieltävien lakien vuoksi. Ja joissakin mantereen kaupungeissa juutalaiset eivät voi kävellä turvallisesti perinteisissä vaatteissaan.

"Koulutus, hän sanoi, on tehokkain rokote maailman vanhimman ja virulenteimman viruksen torjunnassa."

Israelin Israelin pääministeri Naftali Bennett sanoi symposiumissa videolla Jerusalemista: "Keskiajalla juutalaisia ​​vainottiin heidän uskontonsa takia. 19- ja 20-luvuilla juutalaisia ​​herjattiin heidän rodunsa vuoksi, ja nykyään juutalaisia ​​vastaan ​​hyökätään. heidän kansallisvaltionsa Israelin takia."

"On huolestuttavaa, että Auschwitzissa pitää järjestää antisemitismiä käsittelevä konferenssi niin pian holokaustin jälkeen", Israelin pääministeri sanoi ja lisäsi, että "niin kauan kuin Israel pysyy vahvana, juutalaiset ympäri maailmaa ovat vahvoja".

Britannian opetusministeri Nadhim Zahawi totesi: ”Holokausti oli epäonnistuminen ihmiskunnalle ja oikeudenmukaisuudelle. Historian pahin tapahtuma. Mikään ei voi poistaa kipua. Tunnen tuskan, koska koko perheeni on paennut Saddam Husseinin valtaa. Kurdeina meidän piti paeta. Pakenimme 7-vuotiaana Irakista Isoon-Britanniaan."

Krakovan symposiumia seurasi vierailu Auschwitz-Birkenaun kuolemanleirillä, joissa pidettiin kynttilänvaloseremonia ja seppeleiden laskeminen.

Hän lisäsi: "Ymmärrän Yhdistyneen kuningaskunnan opettajien tärkeän roolin holokaustikoulutuksessa. Historian oppiminen on jotain, jota pyhitämme Isossa-Britanniassa. Koronan vuoksi virtuaalivierailut Auschwitziin lisääntyivät. Meillä on nollatoleranssi antisemitismiä ja rasismia kohtaan. -Vihakasvatus on tärkein prioriteettimme Isossa-Britanniassa. Kehotan yliopistoja ottamaan käyttöön IHRA:n määritelmän antisemitismistä", hän sanoi viitaten kampuksilla esiintyvään antisemitismiin.

Saksan Rheinland-Pfalzin osavaltion opetusministeri Stefanie Hubig sanoi: ”Teen kovasti töitä säilyttääkseni holokaustin muiston kouluissa. Pyrimme saamaan opettajat vierailemaan muistopaikoilla ja edistämään juutalaista koulutusta kouluissa. Tämä kaikki on tärkeää, koska valitettavasti on edelleen syitä, joiden vuoksi meidän on edelleen muistettava."

Marokon kulttuuri- ja nuorisoministeri Mohamed Mehdi Bensaid korosti Rabatin viestissä, että tämä konferenssi järjestetään aikana, jolloin yhä enemmän antisemitismiä, islamofobiaa ja muukalaisvihaa edistävät radikaalit ideologiat kukoistavat. "Niin kauan kuin radikalismin vaara leijuu ympäri maailmaa, meillä kaikilla on velvollisuus muistuttaa ja opettaa nuorempaa sukupolveamme Marokossa ja muualla maailmassa holokaustin synkästä luvusta ihmiskunnan historiassa."

Kálmán Szalai, Euroopan toiminta- ja suojeluliiton (APL) sihteeri, piti koulutusta tärkeänä keinona vähentää antisemitistisiä ennakkoluuloja ja korosti, että "uudelle sukupolville siirtynyt tieto voi olennaisesti vaikuttaa arvovalintoihin aikuisiässä".

APL:n äskettäinen tutkimus osoitti juutalaisvastaisten ennakkoluulojen jatkuvan useiden Euroopan maiden väestössä.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa