Liity verkostomme!

holokausti

Hollannin kunta inhosi nuoria, jotka vastustivat koronatoimenpiteitä natsien univormuissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

MuniAlankomaiden Urkin salassaolo on ilmaissut vastenmielisyyttä kuvissa, joissa noin 10 nuorta marssi kaupungin läpi natsien univormussa viime lauantaina protestoimalla COVID-19-toimenpiteitä vastaan, NLT kertaa raportoitu, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Verkkokuvat osoittavat, että yksi heistä on yllään vangin raidat ja Daavidin tähti, kun taas toiset kohdistavat väärennettyjä aseita häntä kohti.

”Tämä käyttäytyminen on paitsi erittäin vastenmielistä ja erittäin sopimatonta, myös vahingollista suurille väestöryhmille. Tällä mauttomalla toiminnalla raja on selvästi ylitetty Urkin kunnan osalta ", kunta sanoi tiedotteessa.

Mainos

"Ymmärrämme, että nämä nuoret haluavat saada äänensä kuuluviin nykyisten ja tulevien koronavirustoimenpiteiden vaikutuksista", kaupunginjohtaja Cees van den Bos sanoi ja lisäsi, että '' tämä keskustelu ei ole vain Urkissa vaan koko meidän maamme.''

Hän jatkoi: '' Emme kuitenkaan ymmärrä tapaa, jolla he tekevät sen. Ei vain Urkin kunta, vaan koko yhteisö ei täysin hyväksy tätä tapaa protestoida. ”

Syyttäjävirasto sanoi tutkivansa, onko rikosta tapahtunut.

Mainos

Rabbi Menachem Margolin, Euroopan juutalaisyhdistyksen (EJA) puheenjohtaja, ryhmä, joka edustaa satoja yhteisöjä eri puolilla maanosaa, sanoi, että tämä tapaus '' korostaa valtavaa työtä, joka on vielä tehtävä koulutuksessa. ''

'' Nuorten toimet Urkissa, osa kasvavaa suuntausta verrata Covid -rajoituksia ja vastustaa rokotuksia, joilla pyritään vetämään rinnakkaisuuksia hallituksen viruksen pysäyttämisyritysten ja juutalaisten natsien kohtelun välillä, osoittaa, että edessä on valtava työ opetuksessa siitä, mitä holokaustin aikana todella tapahtui '', hän sanoi.

'' Riippumatta siitä, kuinka korkeat tunteet nousevat, juutalaisten kokemuksia holokaustista ei voida koskaan käyttää minkään vertailun tekemiseen, koska mikään ei ole verrattavissa siihen Euroopassa '', Margolin lisäsi.

Hart van Nederland -uutissivuston mukaan nuoret pyysivät anteeksi maanantaina. Kirjeessä he kirjoittivat. "Tarkoituksenamme ei ollut herättää muistoja toisesta maailmansodasta." He eivät kuitenkaan selittäneet, mikä heidän aikomuksensa oli. ”Haluamme korostaa, ettemme ole ehdottomasti antisemitistisiä tai juutalaisia ​​vastaan ​​tai tukemme Saksan hallintoa. Vilpittömät pahoittelumme ”, he kirjoittivat.

Tämä ei ole ensimmäinen tapaus koronaviruksen ympärillä Urkissa. Tammikuussa a Kylän GGD -testauskeskus sytytettiin tuleen. Maaliskuussa, kirkonkävijät hyökkäsivät toimittajien kimppuun jotka jatkoivat kirkossa käymistä koronavirusta koskevista toimenpiteistä huolimatta.

Euroopan komissio

"Eurooppa voi menestyä vain silloin, kun juutalaisyhteisöt tuntevat olonsa turvallisiksi ja menestyvät", sanoo Ursula von der Leyen, kun EU esittelee ensimmäistä kattavaa strategiaansa antisemitismin torjumiseksi

Julkaistu

on

Tiistaina (5. lokakuuta) Euroopan komissio esitteli ensimmäistä kertaa EU: n strategia antisemitismin torjumiseksi ja juutalaisen elämän edistämiseksi, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Koska antisemitismi on huolestuttavan kasvussa Euroopassa ja sen ulkopuolella, strategiassa esitetään joukko toimenpiteitä, jotka on muotoiltu kolmen pilarin ympärille: kaikenlaisen antisemitismin estäminen; suojella ja edistää juutalaista elämää ja edistää tutkimusta, koulutusta ja holokaustin muistamista.

Strategiassa ehdotetaan toimenpiteitä yhteistyön lisäämiseksi verkkoyritysten kanssa, jotta voidaan hillitä antisemitismiä verkossa, suojella paremmin julkisia tiloja ja palvontapaikkoja, perustaa eurooppalainen tutkimuskeskus nykyaikaista antisemitismiä varten ja luoda verkosto sivustoista, joissa holokausti tapahtui. Näitä toimenpiteitä vahvistavat EU: n kansainväliset pyrkimykset johtaa maailmanlaajuista antisemitismin vastaista taistelua, totesi EU: n toimeenpanovallan komissio.

Mainos

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi, että '' tänään sitoudumme edistämään juutalaista elämää Euroopassa kaikessa monimuotoisuudessaan. ''

Hän lisäsi: '' Haluamme juutalaisten elämän kukoistavan jälleen yhteisöjemme sydämessä. Näin sen pitäisi olla. Tänään esittelemämme strategia on askelmuutos antisemitismin vastaamisessa. Eurooppa voi menestyä vain silloin, kun sen juutalaisyhteisöt tuntevat olonsa turvallisiksi ja menestyvät. ”

Lehdistötilaisuudessa Margaritis Schinas, komission varapuheenjohtaja eurooppalaisen elämäntavan edistämisestä, korosti, että '' antisemitismi on ristiriidassa EU: n arvojen ja eurooppalaisen elämäntavan kanssa. Tämä strategia, ensimmäinen laatuaan, on sitoutumisemme torjumaan sitä kaikissa muodoissaan ja takaamaan juutalaisen elämän tulevaisuus Euroopassa ja sen ulkopuolella. Olemme sen velkaa holokaustissa kuolleille, velkaa selviytyjille ja velkaa tuleville sukupolville. ”

Mainos

Kohti antisemitismistä vapaata Euroopan unionia

Strategiassa esitetään toimenpiteitä, jotka keskittyvät:

  1. kaikenlaisen antisemitismin ehkäiseminen ja torjuminen;
  2. juutalaisten elämän suojeleminen ja edistäminen EU: ssa;
  3. koulutus, tutkimus ja holokaustin muistaminen.

Jotkut strategian keskeisistä toimenpiteistä ovat:

  • Kaikenlaisen antisemitismin ehkäiseminen ja torjuminen: Yhdeksän kymmenestä juutalaisesta katsoo, että antisemitismi on lisääntynyt heidän maassaan, ja 85% pitää sitä vakavana ongelmana. Tämän ratkaisemiseksi komissio käyttää EU: n varoja ja tukee jäsenvaltioita kansallisten strategioidensa suunnittelussa ja täytäntöönpanossa. Komissio tukee luotettavan liputtajien ja juutalaisjärjestöjen Euroopan laajuisen verkoston luomista laittoman online-vihapuheen poistamiseksi. Se tukee myös sellaisten kertomusten kehittämistä, jotka torjuvat antisemitististä verkkosisältöä. Komissio tekee yhteistyötä teollisuuden ja tietotekniikkayritysten kanssa estääkseen natseihin liittyvien symbolien, muistoesineiden ja kirjallisuuden laittoman näyttämisen ja myynnin verkossa.
  • Juutalaisen elämän suojeleminen ja edistäminen EU: ssa: 38% juutalaisista on harkinnut muuttamista, koska he eivät tunne olonsa turvalliseksi juutalaisena EU: ssa. Varmistaakseen, että juutalaiset tuntevat olonsa turvallisiksi ja voivat osallistua täysipainoisesti eurooppalaiseen elämään, komissio myöntää EU: n rahoituksen julkisten tilojen ja palvontapaikkojen suojelemiseksi paremmin. Seuraava ehdotuspyyntö julkaistaan ​​vuonna 2022, ja siihen on saatavilla 24 miljoonaa euroa. Jäsenvaltioita kannustetaan myös hyödyntämään Europolin tukea terrorismin torjunnassa sekä verkossa että sen ulkopuolella. Edistääkseen juutalaista elämää komissio toteuttaa toimenpiteitä juutalaisen perinnön turvaamiseksi ja tietoisuuden lisäämiseksi juutalaisesta elämästä, kulttuurista ja perinteistä.
  • Koulutus, tutkimus ja holokaustin muistaminen: Tällä hetkellä yksi eurooppalaisista 20: stä ei ole koskaan kuullut holokaustista. Muistin säilyttämiseksi komissio tukee sellaisten paikkojen verkoston luomista, joissa holokausti tapahtui, mutta joita ei aina tiedetä, esimerkiksi piilopaikkoja tai ampumapaikkoja. Komissio tukee myös uutta nuorten Euroopan suurlähettiläiden verkostoa holokaustin muistamisen edistämiseksi. Komissio tukee EU: n rahoituksella eurooppalaisen tutkimuskeskuksen perustamista nykyajan antisemitismistä ja juutalaisesta elämästä yhteistyössä jäsenvaltioiden ja tutkimusyhteisön kanssa. Juutalaisen perinnön korostamiseksi komissio kutsuu Euroopan kulttuuripääkaupungin titteliä hakevia kaupunkeja käsittelemään vähemmistöjensä historiaa, myös juutalaisyhteisön historiaa.

EU sanoi käyttävänsä kaikkia käytettävissä olevia välineitä kutsuakseen kumppanimaita torjumaan antisemitismiä EU: n naapurustossa ja sen ulkopuolella, myös yhteistyössä kansainvälisten järjestöjen kanssa.

'' Se varmistaa, että EU: n ulkoisia varoja ei kohdenneta väärin toimintaan, joka yllyttää vihaan ja väkivaltaan, myös juutalaisia ​​vastaan. EU vahvistaa EU: n ja Israelin yhteistyötä antisemitismin torjunnassa ja edistää juutalaisen perinnön elvyttämistä maailmanlaajuisesti '', komissio sanoi.

Seuraavat vaiheet ?

Strategia pannaan täytäntöön vuosina 2021-2030.

Komissio kehotti Euroopan parlamenttia ja EU: n neuvostoa tukemaan strategian täytäntöönpanoa ja julkaisee kattavat täytäntöönpanokertomukset vuosina 2024 ja 2029.

Jäsenvaltiot ovat jo kommse oli kaikenlaisen antisemitismin ehkäisemiseksi ja torjumiseksi uusien kansallisten strategioiden tai toimenpiteiden avulla, jotka sisältyvät olemassa oleviin kansallisiin strategioihin ja/tai rasismin, muukalaisvihan, radikalisoitumisen ja väkivaltaisten ääriliikkeiden ehkäisemistä koskeviin toimintasuunnitelmiin. Kansalliset strategiat olisi hyväksyttävä vuoden 2022 loppuun mennessä, ja komissio arvioi ne vuoden 2023 loppuun mennessä.

Euroopan juutalainen kongressi oli tyytyväinen EU: n strategian julkistamiseen. "Tämä on ennenkuulumaton ja elintärkeä asiakirja, joka toimii etenemissuunnitelmana antisemitismin vähentämiseksi merkittävästi Euroopassa ja sen ulkopuolella", sanoi EJC: n puheenjohtaja Moshe Kantor.

"Se on sitoumus Euroopan juutalaisille, että kuulumme ja olemme olennainen osa Euroopan tulevaisuutta, ja maanosan päätöksentekijät tekevät kaikkensa varmistaakseen juutalaisen elämän kukoistamisen", hän lisäsi.

Myös maailman juutalaisten kongressin presidentti Ronald S. Lauder oli tyytyväinen julistukseen.

"Antisemitismi on valtava ongelma Euroopassa, ja on korkea aika, että Euroopan unioni, sen jäsenvaltiot ja paikallisviranomaiset hyväksyvät kattavan strategian antisemitismin torjunnan suurimpien haasteiden ratkaisemiseksi", hän sanoi.

”Kiitän komissiota siitä, että se on esittänyt kunnianhimoisen suunnitelman, joka kattaa kaikki antisemitismin torjunnan, holokaustin muistamisen ja juutalaisten panoksen eurooppalaiseen elämäntapaan liittyvät näkökohdat. Odotan innolla yhteistyötä Euroopan komission kanssa tämän käytännön toteuttamiseksi. ”

Continue Reading

holokausti

80 vuotta Babyn Yarin joukkomurhasta ei ole vain vuosipäivä - se on kehotus toimintaan

Julkaistu

on

Kuusi miljoonaa on paljon enemmän kuin luku. Se on synonyymi ihmiskunnan pimeimmälle luvulle - natsien yritys pyyhkiä koko kansa pois maan pinnalta. Meidän on kuitenkin nähtävä myös numeron ulkopuolella. Kuusi miljoonaa yksittäistä ihmistä menetettiin, eikä kukaan tärkeämpi kuin toinen. Jokainen kuoli oman kuolemansa. Kumpaakaan ei murhannut kasvoton järjestelmä, vaan lähimmäinen. Jos maailma haluaa ottaa holokaustin muistamisen vakavasti, meidän on tehtävä kaikkemme muistaa ja vaalia kaikkia kadonneita ja muistaa kunnolla heidän julmaa tuhoaan, kirjoittaa isä Patrick Desbios.

Kiinnostukseni aiheeseen herätti isoisäni, joka karkotettiin ranskalaisena sotilaana Neuvostoliiton sotavankileirille Länsi -Ukrainassa toisen maailmansodan aikana. Kun laitoin yhteen hänen tarinansa, aloin myös paljastaa miljoonien juutalaisten ja romanien kohtalon, jotka teurastettiin Ukrainan joukkomurhissa. Kahden vuosikymmenen kova ja huolellinen tutkimus johti lukemattomien joukkohautojen löytämiseen. Huomasin, että Ukrainassa ja natsien miehittämässä Itä-Euroopassa ei haudattu vain ruumiita, vaan muisto, mikä tahansa konkreettinen jälki niistä, jotka oli julmasti murhattu.

Menin kylästä kylään, jossa kukoistavat juutalaisyhteisöt oli äkillisesti tuhottu. Kerta toisensa jälkeen huomasin, että niin monilla asukkailla ei ollut aavistustakaan, että joukkomurhia oli tapahtunut kotiensa lähellä olevilla pelloilla. Hitaasti mutta varmasti vanhempi sukupolvi, joka oli nähnyt juutalaisten naapureidensa ja ystäviensä johtaneen heidän kuolemaansa, kertoi synkän tarinan, monet ensimmäistä kertaa.

Mainos

Tässä osassa maailmaa Neuvostoliiton valta oli tietoisesti tukahduttanut totuuden vuosikymmenien ajan. Ei ole tehokkaampaa esimerkkiä kuin Babyn Yar. Melkein tasan 80 vuotta sitten natsijoukot surmasivat lähes 34,000 48 juutalaista XNUMX tunnin aikana Babyn Yarin rotkossa Kiovassa tuhoamalla kaupungin juutalaisyhteisön. Seuraavina vuosikymmeninä voittoisat neuvostoliitot muuttivat Babyn Yarin jätteeksi ja rakensivat teitä ja asuntoja Euroopan suurimman joukkohaudan päälle. Juutalaisten tai vähemmistöjen kärsimykset eivät yksinkertaisesti noudattaneet vallitsevaa kommunistista kertomusta. Tämän seurauksena ei käytännössä ollut muistomerkkiä Babyn Yarissa tapahtuneiden kauhistuttavien rikosten tunnustamiseksi.

Onneksi asiat muuttuvat. Historiaa tallennetaan vihdoin. Babyn Yarin holokaustin muistokeskus perustaa ensimmäistä kertaa tragedialle sopivan muistomerkin, jossa on useita muistomerkkejä ja symbolinen synagoga. Lisäksi keskus johtaa merkittäviä koulutus- ja tutkimushankkeita - 20,000 aiemmin tuntemattoman uhrin nimet on tunnistettu ja joukkomurhasta on paljastettu uusia yksityiskohtia. Kadonnut maailma herätetään henkiin ja kauan unohdetut äänet kuuluvat jälleen.

Babyn Yarin joukkomurhasta on kulunut kahdeksankymmentä vuotta, ja korjaamme lopulta historiallisen virheen. Olen äärimmäisen ylpeä saadessani olla mukana tässä pyrkimyksessä johtaa Babyn Yarin holokaustin muistokeskuksen akateemista neuvostoa. Olen ylpeä paitsi siksi, että kerromme vihdoin historiallisen totuuden, myös siksi, että sen laiminlyönnillä on kauhistuttavia seurauksia.

Mainos

Itä -Euroopan '' holokausti luoteilla '', jonka Babyn Yar on sen voimakkain symboli, oli ainutlaatuinen inhimillisessä julmuudessaan. Vaikka kaasukammioissa nähtiin ihmisiä teollisesti murhattuina, natsien kuolemanjoukot toivat murhaajat kasvotusten uhriensa kanssa. Kerta toisensa jälkeen he katsoivat toistensa silmiin ja tappoivat räpyttämättä kylmäverisiä. Murhasta tuli rutiini. Ylelliset juhlat päättivät usein päivän tappamisen. Harva, jos ollenkaan, on koskaan ilmaissut katumusta. "Holokausti luoteilla" edustaa ihmisen lopullista laskeutumista turmelukseen ja pahuuteen.

Valitettavasti tällainen pahuus vaivaa edelleen maailmaa ääriliikkeiden, kiihkoilun ja antisemitismin muodossa. Viime aikoina olemme nähneet maailmanlaajuisen antisemitististen tapahtumien räjähdyksen. Samaan aikaan olen henkilökohtaisesti nähnyt kauhistuttavat seuraukset, kun tällaisen vihan annetaan kukoistaa. Aivan kuten Itä -Euroopassa, olen viime vuosina panostanut merkittävästi joukkohautojen paljastamiseen Irakissa ja dokumentoinut ISIS: n tuhoisia Yazidis -joukkomurhia. Olen nähnyt kuinka helppoa historian on toistaa itseään.

Siksi Babyn Yarin verilöylyn kahdeksankymmentä vuosipäivää ei ole vain vuosipäivä. Se ei ole vain kauan odotettu tilaisuus kunnolla muistaa tragedia, jota ei ole dokumentoitu liian kauan. Se on herätys. Jos Babyn Yarin tarina jää kertomatta, polku tasoitetaan kohti samanlaisia ​​kauhuja. Jos maailma voi antaa pahan kehittyä Irakissa, niin sitä voi tapahtua missä tahansa. Ihmiskunta sivuuttaa Babyn Yarin vaarassa.

Isä Patrick Desbios on Babyn Yarin holokaustin muistokeskuksen akateemisen neuvoston johtaja.

Continue Reading

Euroopan komissio

Euroopan laajuinen kaikkien totalitaaristen ja autoritaaristen hallintojen uhrien muistopäivä: varapresidentti Jourován ja komissaari Reyndersin julkilausuma

Julkaistu

on

Euroopan laajuisen kaikkien totalitaaristen ja autoritaaristen hallintojen uhrien muistopäivänä tänään (23. elokuuta) Arvojen ja avoimuuden varapuheenjohtaja Věra Jourová ja oikeuskomissaari Didier Reynders antoivat seuraavan lausunnon: ”Yli kahdeksankymmentä vuotta sitten, 23. elokuuta 1939 , Molotov-Ribbentrop-sopimus allekirjoitettiin Saksan ja Neuvostoliiton välillä juuri ennen toisen maailmansodan syttymistä. Monille tämä kohtalokas päivä merkitsi natsien ja Neuvostoliiton miehityksen ja väkivallan kierron alkua. Tänä päivänä me kunnioitamme niitä, jotka joutuivat Euroopan totalitaaristen hallintojen uhreiksi, ja niitä, jotka taistelivat tällaisia ​​hallituksia vastaan. Tunnustamme kaikkien uhrien ja heidän perheidensä kärsimyksen sekä tämän traumaattisen kokemuksen kestävän vaikutuksen seuraaviin eurooppalaisiin sukupolviin. Tehkäämme yhteistyötä, jotta yhteinen menneisyytemme vahvistaisi meitä yhteistä tulevaisuutta varten - eikä ajaisi meitä erilleen. Vapaus totalitarismista ja autoritaarisuudesta ei ole itsestäänselvyys. Se on jotain, jota meidän on puolustettava joka päivä uudelleen. Se on eurooppalaisen ihanteen ydin. Yhdessä oikeusvaltion ja demokratian kanssa tämä vapaus on kaikkien allekirjoittamiemme Euroopan sopimusten ydin. Meidän on jatkettava yhtenäisyyttämme näiden eurooppalaisten perusarvojen puolesta. ”

Täydellinen lausunto on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa