Liity verkostomme!

Antisemitismi

UNWRA: n päällikkö tunnustaa antisemitismin ja terrorismin kirkastamisen Palestiinan oppikirjoissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

YK: n palestiinalaispakolaisten avustus- ja työviraston johtaja Lähi -itä (UNRWA), Philippe Lazzarini myönsi, että palestiinalaiset oppikirjat sisältävät ongelmallista materiaalia, mutta vaati silti, että virasto ryhtyy toimiin estääkseen sen opetuksen näyttämättä, kuinka tämä todella saavutetaan, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Hän totesi Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnassa (AFET) järjestetyssä kuulemistilaisuudessa, että antisemitismi, suvaitsemattomuus ja terrorismin ylistäminen on UNRWA -koulujen PA -oppikirjoissa, ja vahvisti, että hänen virastonsa oli tarkistanut kouluissaan käytettyjä oppikirjoja antisemitismistä .

Useat valiokunnan jäsenet kuitenkin kyseenalaistivat häntä vihan, väkivallan ja antisemitismin jatkuvasta opetuksesta Palestiinan itsehallinnon (PA) oppikirjoissa ja UNRWA: n materiaaleissa viitaten IMPACT-se-järjestön äskettäiseen raporttiin, joka analysoi koulukirjoja ja opetussuunnitelmia Unescon määrittelemien vaatimusten noudattamiseksi. rauhan ja suvaitsevaisuuden standardeja. oppikirjoissa.

EU on UNRWA: n suurin ja johdonmukaisin institutionaalinen avunantaja. Kesäkuussa Euroopan komission jäsen Oliver Varhelyi, jonka osasto kattaa UNRWA: lle annettavan avun, antoi lausuntoja soittamalla harkitsemaan palestiinalaiselle koulutussektorille annettavan tuen ehdollistamista "Unescon rauhan, suvaitsevaisuuden, rinnakkaiselon, väkivallattomuuden normien täysimääräiseen noudattamiseen" ja "Palestiinan koulutusuudistuksen tarve".

Mainos

Myös kesäkuussa puolueidenvälinen ryhmä, johon kuului 26 EU-parlamenttia 16 maasta ja suurimmista poliittisista ryhmistä, lähetti kirjain Yhdistyneiden kansakuntien pääsihteerille Antonio Guterresille, jossa vaaditaan kurinpitotoimia ja UNRWA: n tutkintaa vihaopetuksesta.

Huhtikuussa EU -parlamentti hyväksyi ennennäkemättömän päätöslauselma tuomitsemalla UNRWA: n, tulossa ensimmäinen vaalikausi tuomita UNRWA siitä, että hän opetti vihaa ja väkivaltaan yllyttämistä Palestiinan viranomaisten oppikirjojen avulla. The hyväksyttyä tekstiä vaati, että vihamielinen aineisto "poistetaan välittömästi", ja vaatii, että EU: n rahoituksen "ehtona on" rauhan ja suvaitsevaisuuden edistäminen.

AFET -kokouksessa Lazzarini totesi, että "olemme pitkälti samaa mieltä siitä johtopäätöksestä, että on käsiteltävä useita kysymyksiä".

Mainos

Mutta useat parlamentin jäsenet haastoivat hänet. Saksalainen Euroopan parlamentin jäsen Dietmar Köster, sosialistien ja demokraattien progressiivisen liiton (S&D) jäsen, kyseenalaiseksi Lazzarini oppikirjoissa. ”UNRWA myönsi, että maaliskuun ja marraskuun 2020 välisenä aikana sen omat koulutusjohtajat tuottivat UNRWA-logolla varustettua oppimateriaalia, joka yllyttää väkivaltaan, vaatii jihadia ja torjuu rauhanteon IMPACT-se-raportin mukaisesti.

"Minulla on vakavia huolenaiheita oppikirjojen suhteen. Kun otetaan huomioon UNRWA: n viime vuosien vakavat puutteet, uskon, että Euroopan parlamentilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin keskustella siitä, tarvitsemmeko viraston tiukempaa valvontaa. Ole hyvä ja selitä ", hän sanoi.

Espanjalainen parlamentin jäsen Jose Ramon Bauza Diaz liberaalista Renew Europe -ryhmästä esitti samanlaisen kysymys. "Joissakin teksteissä mainitaan terrorismi, ja tietysti useat EU -maat ovat päättäneet estää osallistumisensa virastolle. Tästä syystä olisi erittäin vakavaa, että eurooppalaisten veronmaksajien rahoilla maksettaisiin terrorismin kannustamisesta tai korruption edistämisestä. ”

Slovakian parlamentin jäsen Miriam Lexmann, Euroopan kansanpuolue, joka on EU: n suurin poliittinen ryhmä, haastoi Lazzarini kysyi: ”Mitä konkreettisia toimenpiteitä on tehty? Mitä on tehty näiden materiaalien keräämiseksi 320,000 XNUMX opiskelijalta? Tiedämme, että jos nämä kirjat jäävät opiskelijoiden haltuun, ne aiheuttavat lisävahinkoa. ''

Hän mainitsi sen tosiasian, että Yhdysvaltain ulkoministeriön vastuullisuusviraston (GAO) raportissa UNRWA: sta todettiin, että UNRWA: n opettajat "ovat kieltäytyneet osallistumasta suvaitsevaisuutta ja konfliktien ratkaisua koskevaan koulutukseen".

Hollantilainen Euroopan parlamentin jäsen Bert-Jan Ruissen, Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmästä (ECR), sanoi: "Meidän on tarkasteltava äskettäistä IMPACT-se-raporttia…. Se osoittaa, että UNRWA: n uusissa oppikirjoissa mainitaan päivittäin väkivaltaa ja rauhan hylkäämistä ja Israelin legitiimiyden kieltämistä läsnäolon suhteen alueella. Mielestäni on kysymys siitä, kuinka kauan voimme sietää tätä. Mitä olette tehneet huolenaiheistamme koulukirjojen suhteen? ”

Jaa tämä artikkeli:

Antisemitismi

83 vuotta Kristalliyön jälkeen juutalainen johtaja varoittaa: Euroopasta voi tulla "Judenfrei" 10 vuodessa

Julkaistu

on

"Euroopassa on enemmän juutalaisia, jotka ajattelevat, että täällä ei ole enää juutalaista yhteisöä vuosikymmenen kuluttua kuin niitä, jotka ajattelevat, että toivoa on vielä jäljellä", julisti rabbi Menachem Margolin, European Jewish Associationin puheenjohtaja., kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

"En väitä, etteikö kymmenen vuoden kuluttua voisi nähdä juutalaisia ​​Euroopassa, mutta olen erittäin huolissani mahdollisuudesta saada juutalaiset läsnä kymmenen vuoden kuluttua", hän lisäsi puhuessaan 160 ministerille, parlamentaarikolle ja diplomaatille. eri puolilta Eurooppaa, jotka kokoontuivat kahdeksi päiväksi Krakovaan, Puolaan keskustelemaan tapoista lisätä holokaustikasvatusta ja -muistoa, taistella antisemitismiä vastaan ​​ja kehittää työkaluja vihapuheen ja yllytyksen torjuntaan sosiaalisten verkostojen aikakaudella.

Kokoontumiseen sisältyi myös kierros Auschwitz-Birkenaun kuolemanleireillä, joissa pidettiin kynttilänsytytys ja seppeleenlasku rabbi Meir Laun, Israelin entisen päärabbin ja Yad Vashemin neuvoston puheenjohtajan, Jerusalemin holokaustin muistomerkin läsnä ollessa. .

Konferenssin puhujina oli Marokon kulttuuri- ja nuorisoministeri Mohamed

Mainos

Mehdi Bensaid, Roberta Metsola, Euroopan parlamentin varapuhemies, Unkarin tiede- ja opetusministeri Zoltan Maruzsa, Rheinland-Pfalzin opetusministeri Stefanie Hubig, Britannian opetusministeri Nadhim Zahawi sekä Slovenian parlamenttien puhemiehet ja Montenegro.

Konferenssi pidettiin 83rd Kristalliyön vuosipäivä, Broken Glassin yö, jolloin 9. marraskuuta 1938 natsit aloittivat juutalaisten vastaiset pogromit tappamalla juutalaisia, polttamalla 1400 synagogaa ja tuhoamalla juutalaisten omistamia kauppoja Saksassa ja Itävallassa.

”Eurooppa taistelee antisemitismiä vastaan, mutta se ei ole vielä voittamassa. Jos tämä nousutrendi jatkuu, yhä useammat juutalaiset etsivät turvapaikkaa Israelista sen sijaan, että jäävät mantereelle, joka ei voi ottaa oppia menneisyydestään ja kataklysmisistä virheistä. Emme ole vielä Judenfrein osavaltiossa, mutta valitettavasti lähestymme sitä", Rabbi Margolin painotti.

Mainos

Hän huomautti, että juutalaiset, jotka pyrkivät syömään uskontonsa tapojen mukaan, eivät voi tehdä niin joissain maissa kosher-teurastuksen kieltävien lakien vuoksi. Ja joissakin mantereen kaupungeissa juutalaiset eivät voi kävellä turvallisesti perinteisissä vaatteissaan.

"Koulutus, hän sanoi, on tehokkain rokote maailman vanhimman ja virulenteimman viruksen torjunnassa."

Israelin Israelin pääministeri Naftali Bennett sanoi symposiumissa videolla Jerusalemista: "Keskiajalla juutalaisia ​​vainottiin heidän uskontonsa takia. 19- ja 20-luvuilla juutalaisia ​​herjattiin heidän rodunsa vuoksi, ja nykyään juutalaisia ​​vastaan ​​hyökätään. heidän kansallisvaltionsa Israelin takia."

"On huolestuttavaa, että Auschwitzissa pitää järjestää antisemitismiä käsittelevä konferenssi niin pian holokaustin jälkeen", Israelin pääministeri sanoi ja lisäsi, että "niin kauan kuin Israel pysyy vahvana, juutalaiset ympäri maailmaa ovat vahvoja".

Britannian opetusministeri Nadhim Zahawi totesi: ”Holokausti oli epäonnistuminen ihmiskunnalle ja oikeudenmukaisuudelle. Historian pahin tapahtuma. Mikään ei voi poistaa kipua. Tunnen tuskan, koska koko perheeni on paennut Saddam Husseinin valtaa. Kurdeina meidän piti paeta. Pakenimme 7-vuotiaana Irakista Isoon-Britanniaan."

Krakovan symposiumia seurasi vierailu Auschwitz-Birkenaun kuolemanleirillä, joissa pidettiin kynttilänvaloseremonia ja seppeleiden laskeminen.

Hän lisäsi: "Ymmärrän Yhdistyneen kuningaskunnan opettajien tärkeän roolin holokaustikoulutuksessa. Historian oppiminen on jotain, jota pyhitämme Isossa-Britanniassa. Koronan vuoksi virtuaalivierailut Auschwitziin lisääntyivät. Meillä on nollatoleranssi antisemitismiä ja rasismia kohtaan. -Vihakasvatus on tärkein prioriteettimme Isossa-Britanniassa. Kehotan yliopistoja ottamaan käyttöön IHRA:n määritelmän antisemitismistä", hän sanoi viitaten kampuksilla esiintyvään antisemitismiin.

Saksan Rheinland-Pfalzin osavaltion opetusministeri Stefanie Hubig sanoi: ”Teen kovasti töitä säilyttääkseni holokaustin muiston kouluissa. Pyrimme saamaan opettajat vierailemaan muistopaikoilla ja edistämään juutalaista koulutusta kouluissa. Tämä kaikki on tärkeää, koska valitettavasti on edelleen syitä, joiden vuoksi meidän on edelleen muistettava."

Marokon kulttuuri- ja nuorisoministeri Mohamed Mehdi Bensaid korosti Rabatin viestissä, että tämä konferenssi järjestetään aikana, jolloin yhä enemmän antisemitismiä, islamofobiaa ja muukalaisvihaa edistävät radikaalit ideologiat kukoistavat. "Niin kauan kuin radikalismin vaara leijuu ympäri maailmaa, meillä kaikilla on velvollisuus muistuttaa ja opettaa nuorempaa sukupolveamme Marokossa ja muualla maailmassa holokaustin synkästä luvusta ihmiskunnan historiassa."

Kálmán Szalai, Euroopan toiminta- ja suojeluliiton (APL) sihteeri, piti koulutusta tärkeänä keinona vähentää antisemitistisiä ennakkoluuloja ja korosti, että "uudelle sukupolville siirtynyt tieto voi olennaisesti vaikuttaa arvovalintoihin aikuisiässä".

APL:n äskettäinen tutkimus osoitti juutalaisvastaisten ennakkoluulojen jatkuvan useiden Euroopan maiden väestössä.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Antisemitismi

Tutkimukset osoittavat, että antisemitistiset ennakkoluulot ovat yleistyneet Kreikassa, mutta Kreikan kansanedustaja vaatii, että valtio on taistellut paljon antisemitismiä vastaan ​​viime vuosina

Julkaistu

on

Kattava tutkimus 16 Euroopan maan antisemitismistä ennakkoluuloista, joka julkaistiin viime viikolla Brysselin juutalaisten johtajien kokouksen yhteydessä, osoittaa, että Kreikka on Puolan ja Unkarin ohella maa, jossa väestö on kaikkein negatiivisin tunteet juutalaisia ​​kohtaan ja antisemitistiset ennakkoluulot ovat yleisiä, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Euroopan juutalaisyhdistyksen kumppaniorganisaation Action and Protection League (APL): n tilaaman tutkimuksen mukaan yli kolmannes tutkituista kreikkalaisista uskoo, että ”juutalaiset eivät koskaan pysty integroitumaan täysin yhteiskuntaan”.

58% kreikkalaisista uskoo "salaiseen juutalaiseen verkostoon, joka vaikuttaa maailman poliittisiin ja taloudellisiin asioihin". Lisäksi noin 36% kreikkalaisista on '' melko negatiivisia tunteita '' juutalaisia ​​kohtaan.

Maailmanlaajuinen tutkimus osoittaa, että Länsi-Euroopan maissa on enemmän Israelin vastaisia ​​tunteita, kun taas Itä-Euroopan maissa (mukaan lukien Kreikka) on enemmän perinteistä antisemitismiä ja juutalaisuutta.

Mainos

"Kreikka erottuu maana, jossa antisemitistiset ennakkoluulot ovat eniten läsnä, vaikka en usko, että Kreikka on juutalaisille vähiten turvallinen maa", sanoi APL: n johtaja rabbi Shlomo Koves tutkimuksen esitellessään.

"Kyselyn huolestuttavat tulokset osoittavat, että antisemitismi on juurtunut syvälle Eurooppaan", sanoi EJA: n rabbi Menachem Margolin, joka esitteli konferenssissa 10 pisteen toimintasuunnitelman juutalaisjohtajille.

Euroopan juutalainen lehdistö pyysi kommentoimaan tuloksia, jotka koskivat hänen maataan, Konstantinos Karagounis (kuvassa), Kreikan parlamentin jäsen ja entinen ministeri, korosti, että 1980-luvulta, antisemitismin ja antisionismin ajanjaksosta lähtien, Kreikan valtio on tehnyt suuren käänteen, jonka seurauksena Israelista on tullut yksi sen tärkeimmistä liittolaisista.

Mainos

'' Kyselyn tulokset ovat varsin huolestuttavia, mutta olemme viime vuosina taistelleet paljon antisemitismiä vastaan ​​tiukentamalla lakia, joka vaikuttaa erittäin tehokkaalta '', hän sanoi.

'' Osoitamme nollatoleranssia uusnatseja ja ääriliikkeitä kohtaan '', hän lisäsi

Hän totesi, että kysely osoittaa, että antisemitististen ennakkoluulojen osuus on erittäin korkea etenkin ikääntyneille (yli 50/60 -vuotiaille) kreikkalaisille. '' Tämä liittyy havaintoihin. '' Optimistinen puoli on, että nuoremman sukupolven osuus on hyvin alhainen. Se saa minut optimistiseksi ja osoittaa, että jos annamme enemmän koulutusta ja tiedotamme enemmän väestölle, etenkin nuorille, mielestäni taistelumme on erittäin tehokasta '', Karagounis sanoi.

'' Toinen hyvä asia on, että meillä ei ole väkivaltaisia ​​väkivaltaisuuksia juutalaisia ​​vastaan ​​Kreikassa, mutta tietysti meillä on vielä paljon tehtävää '', hän lisäsi.

Hän kuvaili maansa ja Israelin (ja Kyproksen) välisiä siteitä '' erittäin vahvoiksi ''. '' Meillä on samat arvot '', hän lisäsi.

'' Nyt voimme puhua maasta, joka on omaksunut juutalaisen perintönsä, tunnustanut natsien tuhoavan juutalaisyhteisönsä, tunnistanut sen luontaiset viat. Kreikka on nyt maa, joka taistelee aktiivisesti antisemitismiä koulutuksen, lainsäädännön ja tietysti julkisten lausuntojen kautta ”, Karagounis sanoi.

Euroopan komission varapuheenjohtaja Margaritis Schinas vieraili viime sunnuntaina Thessalonikin juutalaismuseossa (Salonika). Vierailunsa aikana Pohjois -Kreikan kaupungista kotoisin oleva Schinas vakuutti Euroopan juutalaisyhteisöille, että Euroopan unioni tukee heitä nykyaikaisten uhkien edessä.

”Varapresidenttinä haluan vakuuttaa Euroopan juutalaisyhteisöille, että EU ei jätä heitä suojaamatta monilta nykyaikaisilta uhilta, jotka varjostavat heidän elämäänsä tänään. Takaamme heidän turvallisuutensa, vahvistamme heidän koulutustaan ​​ja kulttuuriaan, teemme kaikkemme säilyttääksemme historiallisen muiston holokaustista, varsinkin nyt, kun viimeiset selviytyjät jättävät meidät ilman henkilökohtaisia ​​tarinoitaan ”, hän sanoi.

Hänen vierailunsa Salonikan juutalaismuseoon tuli muutama päivä sen jälkeen, kun esiteltiin EU: n ensimmäinen strategia antisemitismin torjumiseksi ja juutalaisen elämän säilyttämiseksi.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Antisemitismi

Ranskan juutalainen johtaja: ”Vaikka EU: n toimielimet ja poliitikot käyttävät merkittäviä resursseja eivätkä säästä ponnistuksia antisemitismin torjunnassa, tilanne Euroopassa ei parane. Mikä pahempaa, se huononee '

Julkaistu

on

"Vaikka EU: n toimielimet ja poliitikot käyttävät merkittäviä resursseja eivätkä säästä ponnistuksia antisemitismin torjunnassa, tilanne Euroopassa ei parane. Mikä pahempaa, se huononee", sanoi Joel Mergui. (Kuvassa), Ranskan Keski -israelilaisten konsistorian puheenjohtaja puhuessaan tiistaina (12. lokakuuta) Brysselissä Euroopan juutalaisten yhdistyksen (EJA) järjestämässä juutalaisten johtajien konferenssissa, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

"On aika kohdata tosiasiat. Antisemitismin torjuntaa ei voida rajoittaa antisemitististen tekojen eristämiseen ja rankaisemiseen. Tämä rangaistus on tietysti välttämätön. Antisemitististen tekojen tekijöiden ei pitäisi koskaan jäädä rankaisematta. Mutta jotta se todella olisi tehokkaasti, antisemitismin torjunnan on päästävä ongelman ytimeen ", hän lisäsi.

Mergui sanoi, että Euroopan on käynnistettävä konkreettisia aloitteita koulutuksen alalla juutalaisten vastaisten stereotypioiden torjumiseksi. "Sen on myös arvostettava juutalaisuuden perintöä ja panosta ja muistutettava jatkuvasti, että juutalainen hengellisyys on olennainen osa eurooppalaista kulttuuria."

Hänen puheenvuoronsa esiteltiin ennen konferenssia uudesta kattavasta tutkimuksesta 16 Euroopan maan antisemitistisistä ennakkoluuloista. Kyselyn tulokset vaikuttavat melko huolestuttavilta. Toiminta- ja suojeluliitto (AP)-EJA: n kumppanit-tilasi tutkimuksen IPSOS SA: n kanssa Wien-Budapestin Keski-Euroopan yliopiston professori András Kovácsin johdolla, ja se käsitteli 16 Euroopan maata ja kysyi vastaajilta suoraan sinne, missä se tuntui tarpeelliselta. Haastetut maat ovat Itävalta, Belgia, Tšekki, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Italia, Latvia, Alankomaat, Puola, Romania, Slovakia, Espanja, Ruotsi ja Yhdistynyt kuningaskunta. Hälyttäviä lukuja ovat: Lähes kolmannes Itävallan, Unkarin ja Puolan vastaajista sanoi, että juutalaiset eivät koskaan pysty integroitumaan täysin yhteiskuntaan. Lähes kolmannes oli samaa mieltä siitä, että on olemassa salainen juutalaisverkosto, joka vaikuttaa maailman poliittisiin ja taloudellisiin asioihin. (Romania - 29%; Ranska - 28%; Tšekki - 23%). Espanjassa 35% sanoi, että israelilaiset käyttäytyvät natsien tavoin palestiinalaisia ​​kohtaan; 29% sanoi samaa Alankomaissa; ja 26% yhtyi Ruotsin lausuntoon. Latviassa hieman yli kolmannes - 34% - sanoi juutalaisten hyödyntävän holokaustin uhreja omiin tarkoituksiinsa; 23% oli samaa mieltä Saksassa; ja 22% oli samaa mieltä Belgiassa. Neljännes kaikista haastatelluista oli samaa mieltä siitä, että Israelin politiikka saa heidät ymmärtämään, miksi jotkut ihmiset vihaavat juutalaisia.

Mainos

"Juutalaisten ympäri Eurooppaa on ehdotettava erityisiä toimintasuunnitelmia hallituksilleen sekä EU: n tasolla", sanoi rabbi Shlomo Koves, APL: n perustaja ja tutkimuksen aloittaja. "Meidän on otettava kohtalo käsissämme, jos haluamme, että lapsenlapsemme voivat asua Euroopassa 20-50 vuoden kuluttua", hän lisäsi.

Kaksipäiväiseen Brysselin konferenssiin osallistui kymmeniä tunnettuja Euroopan juutalaisia ​​johtajia, parlamentaarikkoja ja diplomaatteja eri puolilta maanosaa, mukaan lukien EU: n komission varapuheenjohtaja Margiritis Schinas sekä Israelin presidentti Isaac Herzog ja diaspora-asioiden ministeri Nachman. Shai, joka puhuu kokoontumisesta Jerusalemista. Euroopan komissio esitteli viime viikolla kaikkien aikojen ensimmäisen EU: n strategian antisemitismin torjumiseksi ja juutalaisen elämän edistämiseksi.

Koska antisemitismi on huolestuttavasti lisääntynyt Euroopassa ja sen ulkopuolella, strategiassa on tarkoitus esittää joukko toimenpiteitä, jotka on muotoiltu kolmen pilarin ympärille: kaikenlaisen antisemitismin estäminen; suojella ja edistää juutalaista elämää ja edistää tutkimusta, koulutusta ja holokaustin muistamista.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa