Liity verkostomme!

Antisemitismi

Euroopan juutalaisten johtaja tapaa Belgian sisäasiainministerin suunnitelmasta armeijan suojelun poistamiseksi juutalaisten instituutioissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan juutalaisjärjestö valittaa, että päätös tehtiin neuvottelematta juutalaisyhteisöjen kanssa eikä ehdotettu sopivaa vaihtoehtoa. EJA: n puheenjohtaja rabbi Menachem Margolin vastustaa päätöstä sanomalla, että sillä on "nolla järkeä", ja lisäsi, että jos vaihtoehtoisia turvajärjestelyjä ei tarjota, se jättää juutalaiset "avoimeksi ja kohdemerkin selällämme". Belgian suunniteltu siirto tapahtuu, kun antisemitismi lisääntyy Euroopassa, ei vähene, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Brysselissä toimivan juutalaisyhteisöjä edustavan Europen Jewish Associationin (EJA) johtaja on kirjoittanut Belgian sisäministerille Annelies Verlindenille ja pyytänyt hänen kanssaan kiireellistä tapaamista keskustellakseen hallituksen suunnitelmasta poistaa armeijan suoja juutalaisilta rakennusten ja laitosten kanssa 1. syyskuuta. Rabbi Menachem Margolin, joka on "hyvin huolestuneena" oppinut suunnitelman armeijan suojelun poistamiseksi kumppaniorganisaationsa Antwerpenin juutalaisjärjestöjen foorumin ja belgialaisen parlamentin jäsenen Michael Freilichin kautta, pyytää ministeriä harkitsemaan muutosta uudelleen. Hän kehottaa pitämään kiireellisen kokouksen "yhteisen pohjan löytämiseksi ja tämän ehdotuksen vaikutusten lieventämiseksi".

Euroopan juutalaisjärjestö valittaa, että päätös tehtiin neuvottelematta juutalaisyhteisöjen kanssa eikä ehdotettu sopivaa vaihtoehtoa. Belgiassa turvallisuusuhka on tällä hetkellä keskitaso hallitusten oman uhka-analyysin koordinointiyksikön (CUTA) toimittamien mittareiden mukaan. Mutta juutalaisyhteisöille sekä Yhdysvaltojen ja Israelin suurlähetystöille uhka on edelleen "vakava ja todennäköinen". Armeijan läsnäolo juutalaisten rakennuksissa on ollut voimassa Brysselin juutalaismuseota vastaan ​​toukokuussa 2014 tehdyn terrori-iskun jälkeen, jossa kuoli neljä ihmistä.

Mainos

EJA: n puheenjohtaja rabbi Margolin sanoi lausunnossaan: "Belgian hallitus on tähän asti ollut esimerkillinen juutalaisyhteisöjen suojelussa. Itse asiassa olemme Euroopan juutalaisjärjestössä pitäneet Belgian esimerkkiä esimerkkinä, jota muut jäsenmaat edustavat. Olemme aina ilmaisseet suurimman kiitollisuutemme ja arvostuksemme omistautumisestamme turvallisuutemme takaamiseksi. "

"Onko tämän omistautumisen vuoksi myös armeijan poistamispäätöksellä 1. syyskuuta järkevää", hän lisäsi. "Toisin kuin Yhdysvaltain ja Israelin suurlähetystöissä, juutalaisyhteisöillä ei ole pääsyä minkään valtion turvallisuuslaitteisiin", hän totesi. "On myös huolestuttavaa, että juutalaisyhteisöjä ei ole edes neuvoteltu asianmukaisesti tästä liikkeestä. Hallitus ei myöskään ehdota vaihtoehtoja. Tällä hetkellä se jättää juutalaiset avoimeksi ja tavoitteen selkämme", pahoitteli rabbi Margolin. Belgialainen suunnitelma tapahtuu, kun antisemitismi lisääntyy Euroopassa eikä vähene.

"Valitettavasti Belgia ei ole immuuni tältä. Pandemia, äskettäinen Gazan operaatio ja sen laskeutuminen huolestuttavat juutalaisia ​​riittävän hyvin, ilman että tämä edes lisäisi yhtälöä. Pahempaa, se lähettää signaalin muille Euroopan maille tekemään samoin. Kehotan Belgian hallitusta harkitsemaan tätä päätöstä uudelleen tai ainakin tarjoamaan ratkaisun sen sijaan ", sanoi rabbi Margolin.

Mainos

Parlamenttiedustaja Michael Freilich ehdottaa lainsäädäntöä, jonka mukaan juutalaisyhteisöille myönnettäisiin 3 miljoonan euron rahasto turvallisuuden lisäämiseksi 1. syyskuuta suunnitelmien valossa. Se kehottaa hallitusta säilyttämään saman turvallisuustason kuin ennen. Päätöslauselman tekstistä on tarkoitus keskustella ja äänestää huomenna (6. heinäkuuta) parlamentin sisäasioiden valiokunnassa. Sisäministerin toimistoon ei voitu liittyä kommentoimaan suunnitelmaa. Noin 35,000 XNUMX juutalaista asuu Belgiassa, lähinnä Brysselissä ja Antwerpenissä.

Antisemitismi

UNWRA: n päällikkö tunnustaa antisemitismin ja terrorismin kirkastamisen Palestiinan oppikirjoissa

Julkaistu

on

YK: n palestiinalaispakolaisten avustus- ja työviraston johtaja Lähi -itä (UNRWA), Philippe Lazzarini myönsi, että palestiinalaiset oppikirjat sisältävät ongelmallista materiaalia, mutta vaati silti, että virasto ryhtyy toimiin estääkseen sen opetuksen näyttämättä, kuinka tämä todella saavutetaan, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Hän totesi Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnassa (AFET) järjestetyssä kuulemistilaisuudessa, että antisemitismi, suvaitsemattomuus ja terrorismin ylistäminen on UNRWA -koulujen PA -oppikirjoissa, ja vahvisti, että hänen virastonsa oli tarkistanut kouluissaan käytettyjä oppikirjoja antisemitismistä .

Useat valiokunnan jäsenet kuitenkin kyseenalaistivat häntä vihan, väkivallan ja antisemitismin jatkuvasta opetuksesta Palestiinan itsehallinnon (PA) oppikirjoissa ja UNRWA: n materiaaleissa viitaten IMPACT-se-järjestön äskettäiseen raporttiin, joka analysoi koulukirjoja ja opetussuunnitelmia Unescon määrittelemien vaatimusten noudattamiseksi. rauhan ja suvaitsevaisuuden standardeja. oppikirjoissa.

Mainos

EU on UNRWA: n suurin ja johdonmukaisin institutionaalinen avunantaja. Kesäkuussa Euroopan komission jäsen Oliver Varhelyi, jonka osasto kattaa UNRWA: lle annettavan avun, antoi lausuntoja soittamalla harkitsemaan palestiinalaiselle koulutussektorille annettavan tuen ehdollistamista "Unescon rauhan, suvaitsevaisuuden, rinnakkaiselon, väkivallattomuuden normien täysimääräiseen noudattamiseen" ja "Palestiinan koulutusuudistuksen tarve".

Myös kesäkuussa puolueidenvälinen ryhmä, johon kuului 26 EU-parlamenttia 16 maasta ja suurimmista poliittisista ryhmistä, lähetti kirjain Yhdistyneiden kansakuntien pääsihteerille Antonio Guterresille, jossa vaaditaan kurinpitotoimia ja UNRWA: n tutkintaa vihaopetuksesta.

Huhtikuussa EU -parlamentti hyväksyi ennennäkemättömän päätöslauselma tuomitsemalla UNRWA: n, tulossa ensimmäinen vaalikausi tuomita UNRWA siitä, että hän opetti vihaa ja väkivaltaan yllyttämistä Palestiinan viranomaisten oppikirjojen avulla. The hyväksyttyä tekstiä vaati, että vihamielinen aineisto "poistetaan välittömästi", ja vaatii, että EU: n rahoituksen "ehtona on" rauhan ja suvaitsevaisuuden edistäminen.

Mainos

AFET -kokouksessa Lazzarini totesi, että "olemme pitkälti samaa mieltä siitä johtopäätöksestä, että on käsiteltävä useita kysymyksiä".

Mutta useat parlamentin jäsenet haastoivat hänet. Saksalainen Euroopan parlamentin jäsen Dietmar Köster, sosialistien ja demokraattien progressiivisen liiton (S&D) jäsen, kyseenalaiseksi Lazzarini oppikirjoissa. ”UNRWA myönsi, että maaliskuun ja marraskuun 2020 välisenä aikana sen omat koulutusjohtajat tuottivat UNRWA-logolla varustettua oppimateriaalia, joka yllyttää väkivaltaan, vaatii jihadia ja torjuu rauhanteon IMPACT-se-raportin mukaisesti.

"Minulla on vakavia huolenaiheita oppikirjojen suhteen. Kun otetaan huomioon UNRWA: n viime vuosien vakavat puutteet, uskon, että Euroopan parlamentilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin keskustella siitä, tarvitsemmeko viraston tiukempaa valvontaa. Ole hyvä ja selitä ", hän sanoi.

Espanjalainen parlamentin jäsen Jose Ramon Bauza Diaz liberaalista Renew Europe -ryhmästä esitti samanlaisen kysymys. "Joissakin teksteissä mainitaan terrorismi, ja tietysti useat EU -maat ovat päättäneet estää osallistumisensa virastolle. Tästä syystä olisi erittäin vakavaa, että eurooppalaisten veronmaksajien rahoilla maksettaisiin terrorismin kannustamisesta tai korruption edistämisestä. ”

Slovakian parlamentin jäsen Miriam Lexmann, Euroopan kansanpuolue, joka on EU: n suurin poliittinen ryhmä, haastoi Lazzarini kysyi: ”Mitä konkreettisia toimenpiteitä on tehty? Mitä on tehty näiden materiaalien keräämiseksi 320,000 XNUMX opiskelijalta? Tiedämme, että jos nämä kirjat jäävät opiskelijoiden haltuun, ne aiheuttavat lisävahinkoa. ''

Hän mainitsi sen tosiasian, että Yhdysvaltain ulkoministeriön vastuullisuusviraston (GAO) raportissa UNRWA: sta todettiin, että UNRWA: n opettajat "ovat kieltäytyneet osallistumasta suvaitsevaisuutta ja konfliktien ratkaisua koskevaan koulutukseen".

Hollantilainen Euroopan parlamentin jäsen Bert-Jan Ruissen, Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmästä (ECR), sanoi: "Meidän on tarkasteltava äskettäistä IMPACT-se-raporttia…. Se osoittaa, että UNRWA: n uusissa oppikirjoissa mainitaan päivittäin väkivaltaa ja rauhan hylkäämistä ja Israelin legitiimiyden kieltämistä läsnäolon suhteen alueella. Mielestäni on kysymys siitä, kuinka kauan voimme sietää tätä. Mitä olette tehneet huolenaiheistamme koulukirjojen suhteen? ”

Continue Reading

Antisemitismi

Progressiivinen keskustelu 'peruuttaa' antisemitismin torjunnan

Julkaistu

on

Antisemitismin räjähdysminen ympäri maailmaa viimeisten kahden kuukauden aikana on ollut erittäin huolestuttavaa juutalaisyhteisöille. Tosiasiat puhuvat puolestaan. Synagogat, hautausmaat ja juutalaisten omaisuudet on tuhottu, kun taas juutalaisia ​​on häiritty suullisesti ja fyysisesti hyökkäsi kaikkialla Euroopassa ja Yhdysvalloissa, ja verkossa on paljon enemmän kohdistettuja. Isossa-Britanniassa a 250% Äskettäin todettiin antisemitististen tapausten nousu. Vastaavia piikkejä dokumentoitiin muissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa, kirjoittaa prika. Kenraali (res) Sima Vaknin Gill.

Antisemitististen tapahtumien pelkkä voimakkuus on vähentynyt, mutta ketään ei pidä tuudittaa väärään turvallisuuden tunteeseen. Kaukana siitä. Itse asiassa. progressiiviset piirit ovat vaarassa hyväksyä vahingollisen "uuden normaalin", jossa taistelu juutalaisvihaa vastaan ​​"peruutetaan". Tämän seurauksena he puhaltavat antisemitismin tulen.   

On paljon tuskallisia kysymyksiä. Miksi Israelin konfliktista Gazan Hamasin kanssa, toisin kuin muissa konflikteissa maailmassa, tuli vihreä valo pelotella vähemmistöyhteisöä ja hyökätä siihen? Miksi juutalaisille ja juutalaisyhteisöille annetaan ainutlaatuinen vastuu toiminnasta vuosikymmenten pituisessa geopoliittisessa kiistassa tuhansien mailien päässä? Ehkä kaikkein kauhistuttavin kysymys, miksi juutalaiset tuntuivat hylkäävänsä tarvitsemistuntinaan edistyneiden joukossa, jotka saarnaavat suvaitsevaisuutta ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta?

Mainos

Osa vastauksesta löytyy vaarallisesti yksinkertaistetusta binäärisestä maailmankuvasta, joka on tarttunut progressiivisiin piireihin. Tämä objektiivi näkee vain etuoikeutetut ja etuoikeutetut (rodun eikä vaurauden perusteella), sortajat ja sorretut. Tässä yhteydessä juutalaisia ​​pidetään perusteettomasti valkoisina ja etuoikeutettuina, kun taas israelilaisia ​​pidetään automaattisesti jumalattomina sorrojina. Juutalaiset ja Israel ovat löytäneet itsensä progressiivisen aidan 'väärälle' puolelle tehdyn ja suoraan sanottuna antisemitistisen stereotypian ansiosta.

Olemme nyt todistamassa tämän erittäin virheellisen ryhmän ajattelun erittäin huolestuttavia seurauksia. Viimeisten kahden kuukauden aikana progressiiviset henkilöt eivät ole pelkästään suhtautuneet juutalaisten pelkoihin, vaan myös vihamielisesti heitä kohtaan. Liian usein antisemitismiin liittyvien huolenaiheiden ilmaisemista pidetään loukkauksena, mikä on uhka muille vähemmistöryhmille.

Toukokuun lopussa Rutgersin yliopiston kansleri Christopher J. Molloy ja provosti Francine Conway antoivat lyhyen viestin ilmaisemaan surun ja syvän huolen "vihamielisten tunteiden ja antisemitistisen väkivallan voimakkaasta kasvusta Yhdysvalloissa". Siinä viitattiin myös yleiseen rodun epäoikeudenmukaisuuteen Yhdysvalloissa mainitsemalla George Floydin murha ja hyökkäykset Aasian Amerikan Tyynenmeren saaren kansalaisia, hinduja, muslimeja ja muita kohtaan. Uskomatonta, vain päivää myöhemmin, Molloy ja Conway antoivat anteeksipyynnön sanoen: "Meille on selvää, että viesti ei välittänyt tukea palestiinalaisyhteisömme jäsenille. Pahoittelemme vilpittömästi tämän viestin aiheuttamaa loukkaantumista. "

Mainos

Samoin kesäkuussa, huhtikuussa Powers, musta juutalainen nainen ja monimuotoisuutta ja osallisuutta edistävien aloitteiden johtaja SCBWI: ssä (Lastenkirjailijoiden ja kuvittajien yhdistys), antoi yksinkertaisen ja selvästi kiistaton lausunnon sanoen: "Juutalaisilla on oikeus elämään, turvallisuuteen ja vapauteen syntipukki ja pelko. Hiljaisuus katsotaan usein vääräksi hyväksymiseksi ja johtaa lisääntyneeseen vihaan ja väkivaltaan erityyppisiä ihmisiä kohtaan. " Organisaation pääjohtaja Lin Oliver palasi pian takaisin ja sanoi: "Haluan SCBWI: n puolesta pyytää anteeksi kaikkia palestiinalaisyhteisön edustajia, jotka tunsivat olevansa edustamattomia, hiljennettyjä tai syrjäytyneitä", kun taas Powers erosi "kiistan" vuoksi.

Uskomuksen ulkopuolella vääntyneessä logiikassa, loukkaavaksi katsotaan antisemitismin huolenaiheiden ilmaiseminen tai sympatian ilmaiseminen juutalaisia ​​kohtaan, jotka joutuvat pelottelun ja hyökkäyksen kohteeksi. Löydämme itsemme progressiivisessa maailmassa, joka on kääntynyt päähänsä. Tasa-arvosta ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta huolehtivien tulee ylpeänä osoittaa solidaarisuuttaan uhkaa olevan vähemmistön kanssa. Yhä useammin heidän tekonsa on pahempaa kuin vain antisemitismin sivuuttaminen. He sensuroivat, `` peruuttavat '' yritykset seisoa juutalaisten kanssa vihassa ja pelossa heidän turvallisuudestaan.

Ne, jotka todella välittävät juutalaisyhteisöjen hyvinvoinnista ja jotka ovat kauhistuneita antisemitismin levinneisyydestä, hiljennetään tai kiusataan liian usein "korjaamaan" tapojaan. Se tarkoittaa progressiivista "totalitarismia", joka sensuroi hyväksyttävän ajattelun rajat. Mustavalkoisessa maailmassa tämä näkymä määrää, että juutalaiset ja Israel on asetettava historian pimeälle puolelle.

Ellei progressiiviset ihmiset herää tällaisen itsensensuurin vaaroihin, he helpottavat voimakasta pitkähäntäistä antisemitismiä. Samalla kun he maksavat huulilta yhtäläisten oikeuksien puolesta, he erottavat sen sijaan yhden ainoan vähemmistön, joka ei ansaitse solidaarisuutta ja suojelua. Tällöin etenevät ihmiset tekevät rasistien työtä heidän puolestaan. He jättävät oven auki antisemitismille, jonka väittävät kauhistuvan.   

Prikaari Kenraali (res) Sima Vaknin Gill on Israelin strategisten asioiden ministeriön entinen johtaja, Strategic Impact -konsulttien perustaja ja Antisemitism Combat -liikkeen perustajajäsen..

Continue Reading

Antisemitismi

Komissaari sanoo, että EU: n olisi ehdollistettava PA: n rahoituksensa antisemitismin poistaminen ja väkivaltaan yllyttäminen oppikirjoissa

Julkaistu

on

Naapuruus- ja laajentumisasioista vastaava komission jäsen Oliver Varhelyi (Kuvassa) ilmoitti, että Euroopan unionin tulisi harkita Palestiinan viranomaisille annettavan rahoituksen ehdollistamista antisemitismin ja väkivaltaan yllyttämisen poistamiseksi oppikirjoistaan, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Varhelyin lausunto seurasi viime perjantaina EU: n kauan odotetun raportin julkaisemista Palestiinan oppikirjoista, jotka osoittavat antisemitismiä ja yllyttämistä väkivaltaan. Helmikuussa valmistunut tutkimus sisältää kymmeniä esimerkkejä Israelin ja juutalaisten väkivallan ja demonisoinnin kannustamisesta.

EU tilasi raportin vuonna 2019 Georg Eckert -instituutilta kansainväliselle oppikirjatutkimukselle ja piti sitä neljän kuukauden ajan sen valmistumisesta. EU rahoittaa suoraan opettajien ja oppikirjojen kirjoittajien palkkoja, jotka rohkaisevat ja ylistävät israelilaisiin ja juutalaisiin kohdistuvaa väkivaltaa raportin mukaan.

Mainos

Raportti on lähes 200 sivua pitkä ja siinä tarkastellaan 156 oppikirjaa ja 16 opettajan opasta. Tekstit ovat enimmäkseen vuosina 2017--2019, mutta 18 ovat vuodelta 2020.

EU: n laajentumisvaltuutettu Varhelyi, jonka salkku kattaa kaikki annettu tuki EU: n palestiinalaishallinnolle ja UNRWA: lle, jonka osasto alun perin tilasi riippumattoman arvioinnin, twiittasi: "Vakaa sitoutuminen antisemitismin torjuntaan ja yhteistyöhön palestiinalaishallinnon ja UNRWA: n kanssa palestiinalaislasten laadukkaan koulutuksen edistämiseksi ja Unescon rauhanstandardien täydellisen noudattamisen varmistamiseksi, suvaitsevaisuus, rinnakkaiselo, väkivallattomuus Palestiinan oppikirjoissa. "

Hän lisäsi, että "taloudellisen avun ehdollisuutta koulutusalalla on otettava asianmukaisesti huomioon", mikä tarkoittaa, että EU saattaa asettaa Palestiinan koulutusalan rahoituksen jatkamisen ehdoksi antisemitististen ja väkivaltaan yllyttämisen poistamisen koulukirjoista.

Mainos

Myös Euroopan komission varapuheenjohtaja Margaritis Schnias, jolla on antisemitismin torjunta, kommentoi raportin julkaisua sanoen: "Vihalla ja antisemitismillä ei ole sijaa luokkahuoneissa tai missään muualla. Rauhaa, suvaitsevaisuutta ja väkivaltaa on kunnioitettava täysin; ne eivät ole neuvoteltavissa. "

Viime viikolla puolueiden välinen ryhmä, johon kuuluu 22 Euroopan parlamentin jäsentä lähetti kirjeen EU: n komission puheenjohtajalle Ursula von der Leyenille, joka vaatii PA: lle annettavan avun pidättämistä "antisemitismin, yllyttämisen sekä väkivallan ja terrorismin ylistämisen saarnaamisesta ... rikkoo EU: n perusarvoja ja ilmoitettua tavoitettamme edetä rauha ja kahden valtion ratkaisu. "

Allekirjoittajat sisälsivät vanhempia parlamentin jäseniä talousarvioon liittyviin EU: n parlamentin valiokuntiin, kuten talousarvion valvontavaliokunnan puheenjohtaja Monika Hohlmeier ja budjettivaliokunnan varapuheenjohtaja Niclas Herbst, jotka sanoivat, että "EU: n komission salaisuus on haitallista ja käsittämätöntä. ” Hän vaati myös 5 prosentin varausta EU: n rahoitukselle PA: lle ja UNRWA: lle ja totesi, että pidätetyt varat olisi ohjattava kansalaisjärjestöille, jotka noudattavat Unescon normeja, kunnes PA poistaa kaiken vihan ja yllyttämisen oppikirjoistaan.
 '' Olemme erittäin kiitollisia komission jäsenelle Varhelyille hänen nuhteettomuudestaan. Viime kädessä hänen osastonsa antaa apua palestiinalaishallinnon koulutusjärjestelmälle, ja se tilasi raportin palestiinalaisoppaista. Kiitämme häntä hänen johtajuudestaan, tämän raportin ympärillä olevan melun poistamisesta ja selkeästä toteamuksesta, että EU ei voi olla osapuolena vihan opettamisen rahoituksessa '', sanoi tutkimus- ja poliittisen instituutin IMPACT-se: n toimitusjohtaja Marcus Sheff. joka seuraa ja analysoi koulutusta maailmassa, joka itsenäisesti arvioitu EU: n raportissa.

"Palestiinalaishallinnon on varmistettava korkeat vaatimukset rauhan ja rinnakkaiselon kulttuurin edistämisessä"

EU: n tiedottaja Ana Pisonero sanoi European Jewish Pressin kysyessä EU: n taloudellisen tuen ehdoista palestiinalaisten koulutussektorin muutoksiin: '' Olkoon selvä, että EU ei rahoita palestiinalaisia ​​oppikirjoja. Siitä huolimatta EU on rahoittanut Palestiinan oppikirjojen riippumattoman tutkimuksen määriteltyjen kansainvälisten vertailuarvojen mukaisesti, jotka perustuvat Unescon rauhaa, suvaitsevaisuutta ja väkivallattomuutta koskevaan koulutukseen. Tutkimuksen tavoitteena oli tarjota EU: lle kriittinen, kattava ja objektiivinen perusta poliittiselle vuoropuhelulle palestiinalaishallinnon kanssa koulutusalalla ja edistää laadukkaita koulutuspalveluja, mukaan lukien yllyttämisväitteet. ''

Hän lisäsi: '' Kun on kyse tutkimuksen johtopäätöksistä, analyysi on paljastanut monimutkaisen kuvan, oppikirjat noudattavat suurelta osin Unescon normeja ja hyväksyvät kriteerit, jotka ovat merkittäviä kansainvälisissä koulutuskeskusteluissa, mukaan lukien voimakas keskittyminen ihmisoikeuksiin. He ilmaisevat narratiivin vastarinnasta Israelin ja Palestiinan konfliktin yhteydessä ja heillä on vastakkainasettelu Israelia kohtaan. ''

EU: n tiedottaja totesi myös, että '' EU on edelleen sitoutunut tukemaan palestiinalaishallintoa rakentamaan tulevan demokraattisen, elinkelpoisen itsenäisen valtion instituutioita, jotka kunnioittavat ihmisoikeuksia ja elävät rinnakkain Israelin kanssa rauhassa ja turvallisuudessa. Tämä on EU: n pitkäaikainen kanta. korkealaatuisen koulutuksen edistäminen on tässä yhteydessä erityisen tärkeää. Palestiinalaishallinnon on varmistettava korkeat standardit rauhan ja rinnakkaiselon kulttuurin edistämisessä ja tasoitettava tietä tulevaisuudelle, jossa konflikti voidaan ratkaista neuvotteluilla, jotka johtavat kahden valtion ratkaisuun. ''

'' Toistamme yksiselitteisen sitoumuksemme tehdä yhteistyötä palestiinalaishallinnon kanssa edistääkseen sen koulutusmateriaalin täydellistä noudattamista Unescon rauhan, suvaitsevaisuuden, rinnakkaiselon ja väkivallan vastaisissa standardeissa '', hän sanoi ja lisäsi, että EU '' tehostaa toimintaansa. sitoutuminen PA: han tutkimuksen perusteella, jonka tarkoituksena on varmistaa, että opetussuunnitelman uudistus käsittelee ongelmakysymyksiä mahdollisimman lyhyessä ajassa ja että palestiinalaishallinto ottaa vastuulleen tutkimusten ulkopuolisten oppikirjojen seulonnan. Olemme sopineet yhteistyöstä palestiinalaishallinnon kanssa laatiakseen tälle työlle erityisen etenemissuunnitelman, jonka on sisällettävä kattava poliittisen vuoropuhelun järjestelmä, jatkuva sitoutuminen ja kannustimet nimenomaisena tarkoituksena edistää, seurata ja helpottaa muutosta. '' '' Tämän etenemissuunnitelman on oltava Lisäksi on luotava objektiivinen ja uskottava prosessi seulonta- ja seurantamateriaaliksi koulutusmateriaalista, josta PA on täysin vastuussa ja joka on yhdenmukainen Unescon standardien kanssa.

EU: n tiedottaja lopetti pitkän vastauksensa sanomalla, että Euroopan unioni '' ei suvaitse vihan ja väkivallan yllyttämistä keinona saavuttaa poliittisia tavoitteita ja antisemitismiä kaikissa muodoissaan. Nämä periaatteet eivät ole neuvoteltavissa tälle komissiolle. ''

Israelin ulkoministeriö totesi lausunnossaan: "Se, että EU: n apua PA: n koulutusjärjestelmälle käytetään antisemitistisen propagandamateriaalin tuottamiseen, joka kannustaa vihaan, väkivaltaan ja terrorismiin sen sijaan, että edistäisi konfliktin rauhanomaista ratkaisua, vahingoittaa mahdollisuutta rinnakkaiseloa ja hyvien ja rohkaisevien naapuruussuhteiden luomista. ''

'' Euroopan komission on suhtauduttava raporttiin vakavasti ja toteutettava käytännön toimia lopettaakseen EU: n apu, kunnes raportin ongelmat on korjattu, se totesi ja lisäsi, että EU voi seurata tarkasti, mihin rahoituksensa menee '', se lisäsi.

Tuhannet esimerkit väkivallan kannustamisesta oppikirjoissa 

Raportti sisältää kymmeniä esimerkkejä kannustaminen väkivaltaan Israelin ja juutalaisten demonisointi.

Oppikirjoissa esitetään "ambivalenttia - toisinaan vihamielistä - suhtautumista juutalaisiin ja niiden ominaisuuksia, jotka he pitävät juutalaisväestössä ... Negatiivisten attribuutioiden toistuva käyttö suhteessa juutalaisiin ... viittaa juutalaisten vastaisen ennakkoluulon tietoiseen jatkamiseen, etenkin kun se on upotettu nykyiseen poliittisessa kontekstissa. "

Yhdessä uskontotieteiden oppikirjassa harjoituksessa kehotetaan opiskelijoita keskustelemaan ”juutalaisten toistuvista yrityksistä tappaa profeetta” Muhammadia ja kysytään, ketkä ovat ”muita islamin vihollisia”.

"Tämän opetusyksikön painopiste ei näytä olevan niinkään profeetan kärsimykset tai kumppanien teot, vaan pikemminkin juutalaisten väitetty tuhoisuus", raportissa sanotaan.

Raportissa yksilöidään "yhteyden luominen islamin alkuaikoina ilmaistun" juutalaisten "petoksen ja juutalaisten vihamielisen käyttäytymisen välille, kutsumalla sitä" erittäin kärjistyväksi ".

Yksi oppikirja sitoo juutalaisen kuoliaaksi klubiin asettaneen Muhammadin tätin kysymykseen palestiinalaisten naisten vankkumattomuudesta ”juutalaisten sionistisen miehityksen” edessä.

Eräässä oppikirjassa mainitaan salaliittoteoria, jonka mukaan Israel poisti Jerusalemin muinaisten kohteiden alkuperäiset kivet ja korvasi ne sionististen piirustusten ja muotojen kanssa.

Vastarinnan käsite on toistuva teema tutkituissa oppikirjoissa, samoin kuin kehotukset vapauttamaan palestiinalaiset vallankumouksen avulla. Käsitteen selventämiseksi yhdessä oppikirjassa on valokuva, jonka otsikko on ”Palestiinan vallankumoukselliset”, ja siinä on viisi naamioitunutta miestä konepistoolilla.

Israelin kimppuun hyökänneiden terroristien ylistystä ja kiitosta löytyy paitsi historia- tai yhteiskuntatieteellisistä kirjoista, myös luonnontieteiden ja matematiikan kirjoista, esimerkiksi sellaisesta, jossa mainitaan johtaja "shahid" (marttyyri) Abu Jihadin nimi. ensimmäisen intifadan.

Raportti vahvistaa myös kaikkien rauhansopimusten huippukokousten poistamisen ja ehdotukset, jotka aiemmin sisältyivät Palestiinan opetussuunnitelmaan Oslon jälkeisiin sopimuksiin, on poistettu, mukaan lukien "sen kohdan jättäminen pois, joka puhuu uuden rauhanomaisen rinnakkaiselon aikakaudesta. osapuolten välinen nykytilanne, joka ei tarjoa väkivallan ja rauhan etenemissuunnitelmaa, jota kaikki osapuolet hyväksyvät. "

Palestiinalaishallinnon pääministeri Shtayyeh vastasi mietinnölle hylkäämällä sen havainnot ja toteamalla, että palestiinalaiset oppikirjat heijastavat tarkasti Palestiinan kansallisia pyrkimyksiä ja ettei niitä voida arvioida eurooppalaisten standardien mukaan.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa