Liity verkostomme!

Iran

Ystävät, israelilaiset ja maanmiehet, lainaa korvasi

Julkaistu

on

"Jalo Brutus on kertonut sinulle, että Caesar oli kunnianhimoinen", ylistää Mark Antony Julius Caesarin tragedia. Sitten hän laulaa ylistyksiä kuolleelta johtajalta, jonka ruumis makasi Rooman jalkakäytävällä ja herätti väkijoukon rakkauden, kirjoittaa Fiamma Nirenstein.

Historia on puhunut Caesarista, Rooman historian päähenkilöstä, kuten hän ansaitsi. Näin on myös Israelin eroavan pääministerin Benjamin Netanyahun kohdalla, jolla on onneksi erittäin hyvä terveys ja joka voi jonain päivänä palata maan pääministeriksi.

Toiselle, kuten usein toistetaan: Caesarilla tai pikemminkin Netanyahulla on vaikea persoonallisuus. He kuvaavat häntä ahtaana, vallanhimoisena poliitikkona, joka ei jätä tilaa muille. Tämä on tärkein syy tänään vannotulle hallitukselle: sen kumppanit - Yaminan Naftali Bennettistä Yesh Atidin Yair Lapidiin sekä Yisrael Beiteinun Avigdor Liebermanista New Hope'n Gideon Sa'ariin - kaikki sanovat allekirjoittaneensa tämän. yhtenäisyyden hallitusta, koska Netanyahu on kohdellut heitä epäoikeudenmukaisesti ja ylimielisesti.

Myös edesmennyt Ison-Britannian pääministeri Winston Churchill oli luonteeltaan ongelmallinen. Tämä ei kuitenkaan estänyt häntä pelastamasta Eurooppaa Adolf Hitleriltä. Samanlaisia ​​sanoja voidaan sanoa ja sanottiin myös Caesarista.

Netanyahun perheelle ei myöskään ole säästetty hänen arvostelijoidensa vihaa vaimonsa Saran persoonallisuuden kanssa, ja hänen poikansa Yairin sosiaalisen median viestit ovat osittain suvaitsemattomia häntä kohtaan. Tämä huolimatta siitä, että heidän ei ole koskaan tiedetty vaikuttavan hänen selkeään, yksityiskohtaiseen, sionistiseen strategiaan.

Ja tietysti adjektiivi “korruptoitunut” heitetään hänelle ad richantiam johtuen oikeudenkäynnistä luottamuksen loukkaamisesta, lahjonnasta ja petoksista. Tämä huolimatta siitä, että monet oikeustieteilijät pitävät syytöksiä vääriä ja väärennettyjä - etenkin niitä, joissa hän on näennäisesti lahjonnut uutislehteä saadakseen positiivista lehdistötilannetta, jota hän ei koskaan saanut, ja että hän sai naurettavia lahjoja sikareista ja samppanjasta voimakkailta liikemiehiltä vastineeksi suosiolle.

Netanyahu, jonka johtajuus on nyt keskeytynyt ja jonka tulevaisuus on epävarma, on mies Israelin lähihistorian tärkeimpien käännekohtien keskellä, joista viimeisin oli maan voitto COVID-19-taistelussa. Hänen päättäväinen rokotuskampanja on osoitus hänen johtajuudestaan. Hänen pyrkimyksensä saada rokotussopimus Pfizerin kanssa jo varhaisessa vaiheessa oli hänelle synonyymi Israelin pelastamiselle, mikä selittää paitsi sen, miksi hän "pakkomielteisesti" etsi sitä, myös teki sen paremmin kuin mikään muu maailman johtaja.

Tämä on olennainen osa hänen pyrkimyksiään: hänen ajan mittaan hienosäätynyt käsitys siitä, että Israel on pieni maa, jolla on vahvoja vihollisia ja turvattomia rajoja, joita on suojeltava. Se on ainoa maa, joka pitää lujasti kiinni länsimaisten arvojen periaatteista säilyttäen samalla juutalaisen perinteen ja historian.

Siksi se vaatii äärimmäisen omistautunutta ja päättäväistä johtajaa, joka ei vitsaile ja ymmärtää, että turvallisuuden suhteen kompromissi ei ole mahdollinen.

Ensimmäistä kertaa Netanyahusta tuli pääministeri vuonna 1996 kukistettuaan Shimon Peresin, hänen päättäväisyytensä näytti kovalta ja juhlalliselta. Ajan myötä hän kuitenkin mukautti käyttäytymistään, mutta vahvisti näkemyksensä maasta, jonka hän hahmotteli Argentiinan matkan aikana: Israelin on kyettävä puolustautumaan; sen tieteen ja tekniikan pitäisi olla vertaansa vailla; sillä on oltava moderneimmat aseet ja paras älykkyys. Tämän saavuttamiseksi se tarvitsee paljon rahaa, vapaan talouden (paljon vähemmän byrokratiaa), avoimet markkinat ja hyvät ulkosuhteet.

Tässä hän tunnisti tiensä kohti sitä, mikä on ollut kaikkien Israelin pääministerien suurin tavoite Menachem Beginistä Yitzhak Rabiniin poliittisesta oikeistosta vasemmalle: rauhaan. Hän ymmärtää, että rauha palestiinalaisten kanssa ansaitsee vakavia ponnisteluja, minkä vuoksi hän on ajoittain jäädyttänyt rakentamisen Länsirannan siirtokunnissa.

Lisäksi vuonna 2009 hänestä tuli Likudin historian ensimmäinen johtaja, joka noudatti julkisesti käsitettä "kaksi valtiota kahdelle kansalle". Tästä huolimatta hän ymmärtää myös - toisin kuin Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama, joka yritti asettaa hänelle alueiden myönnytyksen liukkaasta ja vakuuttamattomasta maasta Oslon sopimuksen epäonnistumisen jälkeen - että neuvottelut eivät ole edistyneet, koska palestiinalaiset tosiasiallisesti hylkäävät juutalaisen valtion olemassaolo.

Tästä syystä hän on noudattanut Abraham-sopimuksen kautta tehokasta alueellista strategiaa, johon tulevaisuudessa voisi sisältyä palestiinalaisia. Hänen sympatiansa naapurimaissa sijaitsevilta arabimailta hänen hankkeeseensa perustuu ennen kaikkea hänen rohkeaan päättäväisyyteen vastustaa jopa Yhdysvaltoja tai pikemminkin Obamaa, kun Iranista tuli heille petollinen keskustelukumppani. Netanyahu tietää, että hänen valintansa puhua vilpittömästi ennen Yhdysvaltojen kongressia vuonna 2015 Iranin ydinuhasta oli riskialtista ja kriittinen, mutta se avasi oven uskomattoman laajalle näkökentälle samaan uhkaan joutuvien islamilaisten maiden keskuudessa.

Strategiansa kautta Netanyahu on vienyt Israelin pitkän aikavälin tehtävänsä pieneksi mutta suureksi hyötyvallaksi - joka voi auttaa muita maita käsittelemään kysymyksiä vesiensuojelusta terrorismin torjuntaan, satelliiteista rokotteisiin ja korkean tason ihmisistä. tekniikka lääketieteeseen. Lyhyesti sanottuna, Netanyahun alla olevasta Israelista on tullut välttämätön koko maailmalle.

Nykyään Israelin seuraavan hallituksen uudet ”jalot” miehet ja naiset sanovat kuitenkin, että heidän koalitiotaansa ei pelasteta kansaa, vaan että he ovat saavuttaneet olennaisen historiallisen saavutuksen. He luetelevat useita syitä näille väitteille - jotka muuten ovat huomattavasti suuremmat kuin heidän kahdeksanpuolueen hallituskoalitionsa epäselvä strategia.

Ensinnäkin heidän mukaansa riippumatta siitä, kuinka arvokas johtaja voi olla demokratiassa, 12 vuoden kausi vallassa on poikkeama, joka (kateuden herättämisen lisäksi) on johtanut itse demokratian heikentymiseen. He väittävät petollisesti, että tämä on ollut Netanyahun tarkoitus.

Iran

Raisi vs. Jansa - säädyttömyys vs. rohkeus

Julkaistu

on

Slovenian pääministeri Janez Jansa 10. heinäkuuta (Kuvassa) rikkoi ennakkotapaus, että w"ammattidiplomaatit" pitävät sitä tabuna. Hän puhui Iranin opposition verkkotapahtumassa sanoi: "Iranin kansa ansaitsee demokratian, vapauden ja ihmisoikeudet, ja kansainvälisen yhteisön on tuettava sitä vahvasti." Pääministeri viittasi valittuun Iranin presidentiksi valittuun Ebrahim Raisin rooliin 30,000 poliittisen vangin teloittamisessa vuoden 1988 verilöylyn aikana: "Siksi tuen jälleen kerran selkeästi ja äänekkäästi YK: n Iranin ihmisoikeustutkijan kutsuja tutkinta väitteistä tuhansien poliittisten vankien valtion määräämistä teloituksista ja Teheranin varapuheenjohtajaksi valitun presidentin roolista " kirjoittaa Henry St. George.

Nämä sanat aiheuttivat diplomaattisen maanjäristyksen Teheranissa, joissakin EU: n pääkaupungeissa, ja ne otettiin vastaan ​​niin kaukana kuin Washingtonkin. Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif välittömästi nimeltään EU: n ulkopolitiikan päällikkö Joseph Borrell pakotti EU: ta tuomitsemaan nämä huomautukset tai käsittelemään seurauksia. Myös hallinnon apologeet lännessä liittyivät auttamaan ponnisteluja.

Mutta on ollut toinen rintama, joka suhtautui erittäin myönteisesti Janez Jansan huomautuksiin. Kaksi päivää sen jälkeen, kun pääministeri puhui Free Iranin huippukokouksessa, muun muassa Kanadan entinen ulkoministeri John Baird sanoi: "Olen todella iloinen voidessani tunnustaa Slovenian pääministerin moraalisen johtajuuden ja rohkeuden. Hän on pyytänyt pitämään Raisia ​​vastuuvelvollisena 1988 MEK: n vankien vuonna 30,000 tekemästä verilöylystä, hän on suututtanut kiihkoilijat, mullat ja ystävät, hänen tulisi käyttää sitä kunniamerkkinä. Maailma tarvitsee enemmän tällaista johtajuutta. "

Giulio Terzi, entinen Italian ulkoministeri, kirjoitti lausunnossa: "EU-maan entisenä ulkoministerinä uskon, että vapaan tiedotusvälineiden tulisi kiittää Slovenian pääministeriä siitä, että hänellä on rohkeutta sanoa, että Iranin hallinnon rankaisemattomuuden on lopputtava. EU: n korkean edustajan Josep Borrellin pitäisi lopettaa "liiketoiminta tavalliseen tapaan" joukkomurhaajien johdolla. Sen sijaan hänen tulisi kannustaa kaikkia EU: n jäsenvaltioita liittymään Sloveniaan vaatimaan vastuullisuutta Iranin suurimmasta rikoksesta ihmiskuntaa vastaan. "

Audronius Ažubalis, Liettuan entinen ulkoministeri, sanoi: "Haluan vain ilmaista vilpittömän tukeni Slovenian pääministerille Janalle, jota senaattori Joe Lieberman myöhemmin tukee. Meidän on vaadittava, että Kansainvälinen tuomioistuin tutkii presidentti Raisin ihmisyyttä vastaan ​​tehdyistä rikoksista, mukaan lukien murhat, pakotetut katoamiset ja kidutukset. "

Ja Michael Mukasey, entinen Yhdysvaltain oikeusministeri, totesi: ”Yhdyn täällä Slovenian pääministeri Jansan luokse, joka vaati rohkeasti Raisin oikeudenkäyntiä ja sai aikaan vihaa ja kritiikkiä Iranin hallitukselle. Tämä viha ja kritiikki eivät tahraa pääministerin ennätystä; hänen tulisi käyttää sitä kunniamerkkinä. Jotkut ihmiset ehdottavat, että meidän ei pitäisi vaatia Raisin tuomitsemista rikoksista, koska se vaikeuttaa hänen neuvotteluitaan tai mahdotonta neuvotella tiensä vallasta. Mutta Raisilla ei ole aikomusta neuvotella tiensä vallasta. Hän on ylpeä ennätyksestään ja väittää puolustavansa hänen sanoillaan aina ihmisten oikeuksia, turvallisuutta ja rauhaa. Itse asiassa ainoa rauhallisuus, jota Raisi on koskaan puolustanut, on hänen täydellisyytensä 30,000 uhrin hautojen rauhallisuus. Hän ei edusta järjestelmää, joka voi muuttua. "

Mukasey viittasi Ebrahim Raisin lausuntoon lausunnossaan ensimmäinen lehdistötilaisuus julistettu voittajaksi maailmanlaajuisesti kiistanalaisissa presidentinvaaleissa. Kun häneltä kysyttiin roolistaan ​​tuhansien poliittisten vankien teloittamisessa, hän ylpeänä sanoi, että hän on ollut ihmisoikeuksien puolustaja koko uransa ajan ja että häntä pitäisi palkita poistamisesta niitä vastaan, jotka uhkaavat sitä.

Kun otetaan huomioon Iranin hallinnon tilanne ihmisoikeuksissa, sen käyttäytyminen naapureihinsa ja myös pohtimalla sitä perustetta, jota maailma yrittää järkeillä Wienin hallinnon kanssa, saattaa olla tarkoituksenmukaista sulattaa Slovenian pääministerin tekemä asia.

Onko häpeää valtionpäämiehelle ottaa kantaa toista valtiota vastaan, vaikka ei ole häpeää asentaa Ebrahim Raisin kaltaista valtionpäämieheksi? Onko väärin pyytää YK: n tutkimaan rikoksia ihmiskuntaa vastaan ​​ja haastamaan systeemisen "rankaisemattomuuden", joka pitää veronsa Iranissa jatkuvasti? Onko väärin puhua mielenosoituksessa, jossa oppositioryhmä, joka on valjastanut Teheranin ihmisoikeusloukkauksia, sen lukuisia valtakunnaryhmiä, ballististen ohjusten ohjelmaa ja koko Quds-joukkojen hierarkiaa ja paljastanut myös sen ydinohjelman, jota maailma kamppailee purkaa?

Historiallisesti hyvin harvat johtajat ovat uskaltaneet rikkoa perinteitä kuten herra Jansa. Toisen maailmansodan alkaessa Yhdysvaltain presidentti Franklin Roosevelt ymmärsi perustellusti suuren vaaran, jonka akselivallat aiheuttivat maailmanjärjestystä vastaan. Kaikesta kritiikistä huolimatta ja siitä, että häntä kutsutaan "lämpövahvistimeksi", hän löysi tapoja auttaa Ison-Britannian ja Kiinan kansallismielisiä taistelussa akselia vastaan. Tämä kritiikki hiljeni suurelta osin julkisella areenalla japanilaisten Pearl Harborin hyökkäyksen jälkeen, mutta jotkut jatkoivat edelleen uskoa, että Roosevelt tiesi hyökkäyksestä etukäteen.

Kukaan ei voi odottaa, että ne, jotka hyötyvät eniten status quosta, asettavat omatunnon etujensa edelle ja ottavat hatun pois poliittisesta rohkeudesta. Mutta ehkä, jos historioitsijat huolehtivat tarpeeksi laskea upea kuolemantapausten määrä ja rahamäärä, joka voidaan säästää estämällä vahvan miehen vahvuus, maailman johtajat saattavat pystyä kunnioittamaan rohkeutta ja hylkäämään säädyttömyyden.

Tarvitsemmeko Pearl Harbouria toteuttaaksemme Iranin hallinnon todelliset pahanlaatuiset aikomukset?

Continue Reading

Iran

Yhdysvaltain öljyntuottajien pimenevä horisontti - Iranin öljyn viennin paluu

Julkaistu

on

Iranin kansallinen öljyyhtiö on alkanut puhua asiakkailleen Aasiassa, erityisesti Intiassa, arvioidakseen öljynsa kysynnän Joe Bidenin tullessa virkaan. Refinitiv Oil Researchin mukaan suorat ja epäsuorat Iranin öljynsiirrot Kiinaan lisääntyivät viimeisten 14 kuukauden aikana ja saavuttivat ennätyksellisen korkean tason tammi-helmikuussa. Myös öljyntuotanto on kasvanut vuoden 4 viimeisen vuosineljänneksen jälkeen.

Iran pumppasi peräti 4.8 miljoonaa tynnyriä päivässä ennen kuin pakotteet otettiin uudelleen käyttöön vuonna 2018, ja S&P Global Platts Analytics odottaa sopimuksen voivan tuoda täydellistä pakotteiden helpotusta vuoden 4 viimeiseen neljännekseen mennessä. miljoonaa tynnyriä päivässä, mikä lisää voittoja vuonna 2021.

Iran on vahvistanut olevansa valmis lisäämään öljyntuotantoa jyrkästi. Ydinsopimuksen ja kansainvälisten ja yksipuolisten pakotteiden poistamisen seurauksena maa olisi voinut lisätä öljynvientiä 2.5 miljoonalla tynnyrillä päivässä.

Suuri osa Iranin tuotannosta on raskaampaa ja kondensoituneempaa, ja pakotteiden lieventäminen aiheuttaa paineita naapurimaiden Saudi-Arabian, Irakin ja Omanin kaltaisille ja jopa Texasin rikollisille.

Aasian jalostuskeskukset - Kiina, Intia, Etelä-Korea, Japani ja Singapore - ovat säännöllisesti jalostaneet Iranin laatuja, koska korkea rikkipitoisuus ja raskas tai keskitiheys sopivat näiden monimutkaisten kasvien ruokavalioon.

Eurooppalaiset jalostamot, erityisesti Turkin, Ranskan, Italian, Espanjan ja Kreikan jalostamot, palaavat todennäköisesti myös Iranin öljyn ostoon, kun pakotteet poistetaan, koska ylimääräiset määrät ovat hintahyödyllisiä Välimeren alueelta peräisin oleviin Brent-sidottuihin raakaöljyihin.

Yhdysvallat pyrkii korjaamaan aidat Kiinan kanssa?

Tällaisen lähentymisen ilmeiset merkit voidaan arvioida Iranin kysymyksen edistymisen perusteella. Jos öljykauppaa koskevat rajoitukset Iranin kanssa lievennetään tai poistetaan - tärkeimmät edunsaajat (öljyn vastaanottaja) ovat Kiina ja kiinalaiset yritykset - suurimmasta pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Irania koskeva päätös on osoitus Yhdysvaltojen ja Kiinan suhteista paljon enemmän kuin julkinen riitaisuus.

Ja kaikki tämä tapahtuu kovan paineen alla taloudellisen terrorin partaalla Yhdysvaltojen liuskekivituotantoa vastaan, ja Shellistä on jo tullut uhri. On mahdotonta olla muistamatta 12 senaattorin kirjettä presidentti Bidenille, joka varoitti nykyisen hallinnon energiapolitiikan kielteisistä seurauksista.

Yhdysvaltain polttoaine paineen alla: Bidenin hallinnon aggressiivinen energiapolitiikka

Öljy- ja kaasuteollisuuteen kohdistuvat paineet kasvavat samalla kun huoli ilmastonmuutoksesta. Bidenin aikakausi on alkanut voimakkailla liikkeillä fossiilista polttoainetta vastaan. Kukaan ei odottanut fossiilisten polttoaineiden joutuvan tällaisen välittömän hyökkäyksen kohteeksi.

Biden allekirjoitti toimeenpanomääräyksen, jonka tarkoituksena oli lopettaa fossiilisten polttoaineiden tuki, joka keskeyttää uudet öljy- ja kaasuvuokraukset julkisilla mailla ja ohjaa liittovaltion virastoja ostamaan sähköautoja. Fossiilisten polttoaineiden varastot ovat syöksyneet hänen toimintaansa, ja pankit, mukaan lukien Goldman Sachs Group, ovat varoittaneet Yhdysvaltojen raakaöljyn vähenemisestä.[1]

Talousanalyytikoiden mukaan uusien öljy- ja kaasuvuokrasopimusten kieltämisen hyöty ilmastolle voi viedä vuosia. Yritykset voisivat vastata siirtämällä osan toiminnastaan ​​yksityisille maille USA: ssa, ja öljyä tulisi todennäköisesti lisää ulkomailta, sanoi taloustieteilijä Brian Perst, joka tutki pitkäaikaisen leasingkiellon vaikutuksia tulevaisuuden resursseja käsittelevälle tutkimusryhmälle . Tämän seurauksena melkein kolme neljäsosaa kiellon mukaisista kasvihuonekaasupäästöjen vähennyksistä voidaan korvata muista lähteistä peräisin olevalla öljyllä ja kaasulla, Perst sanoi. Nettovähennys olisi noin 100 miljoonaa tonnia (91 miljoonaa tonnia) hiilidioksidia vuodessa eli alle 1% maailman fossiilisten polttoaineiden päästöistä voittoa tavoittelemattoman tutkimusryhmän tutkimuksen mukaan.[2]

Presidentti Joe Biden on kehottanut liittohallitusta kehittämään strategian riskin vähentämiseksi ilmastonmuutos julkisista ja yksityisistä rahoitusvaroista Yhdysvalloissa Muutto on osa Bidenin hallinnon pitkän aikavälin asialistaa vähentää Yhdysvaltain kasvihuonekaasupäästöjä lähes puoleen vuoteen 2030 mennessä ja siirtyminen nollatalouteen vuosisadan puoliväliin saakka samalla kun hillitään ilmastonmuutoksen aiheuttamia vahinkoja kaikille talouden sektoreille.

Tämä strategia voi tapahtua melko merkittävissä määrin öljyteollisuuden työpaikkojen vähentämisessä, ja Yhdysvaltain talous toipuu pandemian aiheuttamista työpaikkojen menetyksistä. Jopa vähäinen työpaikkojen menetys voi vaikuttaa syvästi öljyriippuvaisten valtioiden (kuten Wyomingin ja New Mexico) paikallisiin talouksiin.

Yhdysvaltain kotimainen vastustus Bidenin energiapolitiikalle

Ryhmä GOP-senaattoreita, jota johti senaattori Thom Tillis, RN.C., lähetti kirjeen presidentti Bidenille kesäkuussa. Senaattorit pitävät strategiaa "perustavanlaatuisena uhkana Amerikan pitkän aikavälin taloudelliselle ja kansalliselle turvallisuudelle".[3]

Senaattorit ovat kehottaneet presidenttiä "ryhtymään välittömiin toimiin Amerikan palauttamiseksi energiariippumattomuuden ja taloudellisen vaurauden polulle".

"Jos aiomme voittaa pandemian taloudelliset seuraukset, on välttämätöntä, että polttoaineen kaltaiset tarpeet vievät mahdollisimman vähän perhebudjetista." Senaattorit totesivat myös, että korkeat energiakustannukset "vaikuttavat suhteettomasti matala- ja kiinteätuloisiin kotitalouksiin".

Republikaanien senaattorit Tillis, John Barrasso Wyomingista, John Thune Etelä-Dakotasta, John Cornyn Texasista, Bill Hagerty Tennesseeestä, Kevin Cramer Pohjois-Dakotasta, Roger Marshall Kansasista, Steve Daines Montanasta, Rick Scott Floridasta, Cindy Hyde-Smith Mississippi, Tom Cotton Arkansasista, John Hoeven Pohjois-Dakotasta ja Marsha Blackburn Tennesseeestä allekirjoittivat kirjeen.

 OPEC: maailmanlaajuiset öljymarkkinanäkymät 2H 2021

Tarjonnan arvioitu kasvu 1H 2021: ssä oli 1.1 miljoonaa tynnyriä päivässä verrattuna vuoden 2 vastaavaan ajanjaksoon. Tämän jälkeen vuoden 2020H 2 aikana öljytoimitusten OPEC: n ulkopuolisista maista, mukaan lukien OPEC: n maakaasunesteet, ennustetaan kasvavan 2021 miljoonaa tynnyriä vuodessa päivään verrattuna vuoteen 2.1 ja 1 miljoonalla tynnyrillä päivässä edellisvuodesta.

Nestemäisten hiilivetyjen odotetaan lisääntyvän OPEC: n ulkopuolisista maista 0.84 miljoonalla tynnyrillä päivässä edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan vuonna 2021. Aluetasolla, vuoden 2 toisella puoliskolla, odotetaan noin 2021 miljoonaa tynnyriä päivässä kokonaislisäyksestä. 1.6 miljoonaa tynnyriä päivässä tuotetaan OECD-maista, 2.1 miljoonaa tynnyriä päivässä tulee Yhdysvalloista ja loput - Kanadasta ja Norjasta. Samaan aikaan 1.1H 2: n nestemäisten hiilivetyjen määrän lisääntymisen muilta alueilta kuin OECD: n ennustetaan olevan vain 2021 miljoonaa tynnyriä päivässä. Yleisesti odotetaan, että maailmantalouden kasvun elpyminen ja sen seurauksena öljyn kysynnän elpyminen vauhdittuvat vuoden 0.4H: ssa 2.

Samaan aikaan yhteistyösopimuksen mukaiset onnistuneet toimet ovat tosiasiassa raivanneet tietä markkinoiden tasapainottamiselle. Nämä pitkän aikavälin näkymät yhdessä jatkuvan ja jatkuvan kehityksen seurannan sekä odotetun elpymisen kanssa eri talouden sektoreilla osoittavat edelleen tukea öljymarkkinoille.


[1] Fotune.com: https://fortune.com/2021/01/28/biden-climate-oil-and-gas/

[2] AP.com: https://apnews.com/article/joe-biden-donald-trump-technology-climate-climate-change-cbfb975634cf9a6395649ecaec65201e

[3] Foxnews.com: https://www.foxnews.com/politics/gop-senators-letter-biden-energy-policies

Continue Reading

Iran

Asiantuntijat kehottavat lopettamaan rankaisemattomuuden kulttuurin Iranissa, vastuuvelvollisuuden hallinnon johtajille, mukaan lukien Raisi

Julkaistu

on

Iranin kansallisen vastarintaneuvoston (NCRI) 24. kesäkuuta pitämässä verkkokonferenssissa ihmisoikeusasiantuntijat ja juristit keskustelivat Ebrahim Raisin seurauksista Iranin hallinnon presidenttinä. He punnitsivat myös kansainvälisen yhteisön roolia lopettaakseen Teheranin rikollisten rankaisematta jättämisen kulttuurin ja pitääkseen hallinnon viranomaiset tilivelvollisina menneistä ja meneillään olevista rikoksistaan, kirjoittaa Shahin Gobadi.

Paneeleihin kuului entinen YK: n muutoksenhakutuomari ja Sierra Leonen sotarikostuomioistuimen presidentti Geoffrey Robertson, Englannin ja Walesin lakiyhdistyksen emeritusjohtaja Nicholas Fluck, entinen Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden virkamies suurlähettiläs Lincoln Bloomfield Jr., YK: n entinen päällikkö Tahar Boumedra ja Irakissa toimiva oikeustoimisto, ja vuoden 1988 verilöylystä selvinnyt Reza Fallahi.

Iranissa 18. kesäkuuta pidetyn valehtelevien presidentinvaalien tuloksena Raisi valittiin hallituksen seuraavaksi presidentiksi. Kansainvälinen yhteisö reagoi raivoissaanjohtuen lähinnä Raisin suorasta roolista yli 1988 poliittisen vangin verilöylyssä vuonna 30,000. Raisi oli nelihenkisen kuolemakomitean jäsen, joka oli vastuussa hirvittävästä joukkomurhasta. Suurin osa uhreista kannatti pääoppositiota, Mujahedin-e Khalqia (MEK).

Hallituksen vaalitarjous kohtasi myös ennennäkemättömän ja massiivinen valtakunnallinen boikotointi Iranin kansan ylivoimainen enemmistö. Rangaistavan boikotoinnin avulla iranilaiset tekivät sen selväksi he etsivät vähempää kuin hallintomuutostae Iranissa omin käsin.

NCRI: n ulkoasiainvaliokunnan jäsen ja torstain tapahtuman moderaattori Ali Safavi sanoi, että iranilaiset ovat kutsuneet Raisin "vuoden 1988 verilöylyn käsityöläiseksi".

Hän lisäsi, että yksi modernin historian pahimmista rikollisista nousi presidentin virkaan. Tämä oli mullan korkeimman johtajan Ali Khamenei tekemä päätös täydellisestä epätoivosta ja koska hän joutuu kohtaamaan räjähdyksen partaalla olevan yhteiskunnan, jossa on enemmän kansannousuja. horisontissa.

Safavi hylkäsi myös myytin maltillisuudesta Teheranissa ja lisäsi: "Raisin taivaaseenastuminen lopetti myös harhaanjohtavan" maltillisen tai kovan linjan "kertomuksen, jonka iranilaiset olivat purkaneet lausunnossaan" Uskonpuhdistaja, kova linja, peli on nyt ohi ". neljän valtakunnallisen kapinan aikana vuodesta 2017. "

Tunnettu kansainvälinen ihmisoikeusasiantuntija ja juristi Geoffrey Robertson sanoi: "Meillä on nyt kansainvälinen rikollinen Iranin valtion presidenttinä. - Minulla on todisteita siitä, että Raisi, yhdessä kahden muun kollegan kanssa, lähetti useita kertoja ihmisiä heidän luokseen. kuolemista ilman asianmukaista tai todellakin oikeudenkäyntiä. Ja tämä liittyy hänet rikokseen ihmiskuntaa vastaan. "

Hänen mukaansa Raisin puheenjohtajakausi "keskittää huomion tähän unohdettuun maailmanhistorian barbaariseen hetkeen", kutsumalla vuoden 1988 verilöylyä "todellakin yhdeksi suurimmista rikoksista ihmiskuntaa vastaan, varmasti suurimmaksi vankeja vastaan ​​toisen maailmansodan jälkeen".

Yhdistyneiden Kansakuntien roolista herra Robertson sanoi: "Yhdistyneillä Kansakunnilla on huono omatunto tässä asiassa. Amnesty International ilmoitti tuolloin koko Iranin verilöylystä, mutta YK sulki silmänsä asiassa."

"YK: lla on velvollisuus käynnistää asianmukainen tutkimus näistä vuoden 1988 barbaarisista teoista."

Robertson toi esiin myös mahdollisuuden soveltaa Magnitsky-pakotteita Euroopassa suhteessa Raisiin ja muihin virkamiehiin, jotka osallistuivat vuoden 1988 verilöylyyn. Vastaamalla kysymyksiin Raisin koskemattomuudesta oikeudenkäyntiin valtionpäämiehenä, Robertson sanoi, että "rikos ihmiskuntaa vastaan ​​ja tarve lopettaa rankaisemattomuus rankaisemalla se kumoaa kaiken immuniteetin".

Englannin ja Walesin lakiasiakasyhdistyksen presidentti emeritus Nick Fluck sanoi: "Raisi sanoi ennätyksessä olevansa ylpeä roolistaan ​​poliittisten vankien verilöylyssä. Tämän pitäisi toimia tärkeänä herätyskutsuna meille kaikille. Emme voi istu hiljaa sivussa. "

Hän lisäsi: "Vaikuttaa siltä, ​​että kuolemakomitea suoritti yksinkertaisesti puhdistusoperaation [vuonna 1988] poistaakseen ihmisiä, jotka olivat voimakkaita hallintoa vastaan."

Herra Fluck sanoi myös: "Kiitän NCRI: n ponnisteluja, ahkeruutta ja suostuttelevuutta" vaadittaessa tutkimuksia vuoden 1988 verilöylystä.

Washington DC: stä puhunut suurlähettiläs Lincoln Bloomfield, nuorempi, sanoi: "Länsi ei ole pystynyt kohtaamaan todellisuutta. Hallituksen perustaja ajatolla Khomeini ja hänen seuraajansa, nykyinen ylin johtaja Ali Khamenei, ovat molemmat räikeitä. He ovat vastuussa merkittävien kansainvälisten terroritekojen ohjaamisesta ulkomaille. "

Viitaten siihen, että hallituksessa ei ole eroja niin kutsuttujen "maltillisten" ja "kovan linjan" välillä, Amb. Bloomfield sanoi: "Vuodesta 2017 lähtien Raisi on ns. Maltillisen presidentin Rouhanin alaisuudessa asettanut ihmisiä vankilaan. Raisin rooli on jatkunut vuoden 1988 verilöylyn jälkeen silmiemme edessä."

Muistuttaen huomautuksen, jonka mukaan "ihmisoikeudet ovat presidentti Bidenin maailmalle lähettämän sanoman keskeinen painopiste", Amb. Bloomfield suositteli: "Yhdysvaltojen ja muiden on jatkettava ihmisoikeustapauksia paitsi Raisia ​​myös kaikkia hallituksessa olevia vastaan."

"Amerikassa olisi myös tehtävä vastatiedustelu sen varmistamiseksi, että Iranin [hallinnon] puolesta puhuvat ihmiset tunnistetaan heidän suhteestaan ​​hallintoon", hän totesi.

Tapahtumassa puhui myös vuoden 1988 verilöylystä selviytynyt. Reza Fallahi, joka ihmeen avulla pakeni murhista ja asuu nyt Britanniassa, kertoi kauhistuttavan henkilökohtaisen koettelemuksen, joka alkoi syyskuun 1981 pidätyksellä MEK: n tukemisesta. Hän muistutti, että verilöylyn suunnittelu alkoi "vuoden 1987 lopulla ja vuoden 1988 alussa".

Hän lisäsi Raisin rooliin: "Ebrahim Raisi osoitti erityistä vihamielisyyttä itseäni ja sellaisiani kohtaan. - - He kysyivät kuulumisestamme mihin tahansa poliittiseen järjestöön, jos uskomme islamilaiseen tasavaltaan ja haluamme tehdä parannuksen, ja jne. ... Kaiken kaikkiaan vain 12 ihmistä selviytyi seurakunnassamme. "

Hän lisäsi: "Estääkseen hallinnon tekemästä uutta verilöylyä kansainvälisen yhteisön, erityisesti Yhdistyneiden Kansakuntien, on lopetettava rankaisemattomuuden kulttuuri, aloitettava verilöylystä riippumaton tutkimus ja saatettava Raisin kaltaiset ihmiset tilille."

Fallahi ilmoitti myös, että uhrien perheet tekevät valituksen Raisia ​​vastaan ​​Isossa-Britanniassa.

"Pysyvätkö länsimaat ja Yhdistyneet Kansakunnat hiljaisena kuten vuoden 1988 verilöylyn aikana?" kysyi verilöylystä selvinneen.

Tahar Boumedra, YK: n ihmisoikeustoimiston entinen päällikkö Irakissa ja Iranin vuoden 1988 verilöylyn uhrien oikeuden koordinaattori (JVMI), sanoi: "JVMI yhdistää äänensä Amnesty Internationalin kanssa, ja vaadimme Ebrahim Raisia tutkitaan hänen roolistaan ​​aikaisemmissa ja meneillään olevissa rikoksissa ihmiskuntaa vastaan ​​ja kansainvälisten tuomioistuinten saattamiseksi hänen oikeuden eteen. "

"Emme aio odottaa, kunnes koskemattomuus poistetaan Raisista toimiakseen. Aiomme toimia ja aiomme viedä tämän Britannian järjestelmään."

Boumedra sanoi: "JVMI on dokumentoinut suuren määrän todisteita, ja se toimitetaan asianomaisille viranomaisille", ennen kuin lisätään: "Uskomme vahvasti, että Raisin paikka ei ole johtaa valtiota tai olla presidentti. Hänen paikkansa on pidätyslaitoksessa Haagissa "viitaten kansainvälisen tuomioistuimen kotipaikkaan.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa