Liity verkostomme!

Antisemitismi

Williamsonin johdolla Yhdistynyt kuningaskunta voi johtaa maailmanlaajuista taistelua antisemitismiä vastaan

Julkaistu

on

Kahden viikon kestäneiden ja suorastaan ​​kauhistuttavien hyökkäysten jälkeen juutalaisia, juutalaisia ​​rakennuksia ja juutalaista identiteettiä vastaan ​​Yhdistyneessä kuningaskunnassa viime viikolla opetusministeri Gavin Williamson (Kuvassa) tarjosi toivoa. Sen sijaan, että pelkästään tuomitsisi juutalaisvihan valtavan piikin, Williamson on mennyt askeleen pidemmälle kuin kenties mikään muu johtaja tunnistamalla tärkeimmän keinon - antisemitismiin puuttuminen eteenpäin kouluissa. Jos Williamsonin perustellut huolenaiheet toteutetaan käytännössä, se voi osoittaa Yhdistyneelle kuningaskunnalle johtavan roolin eurooppalaisessa ja todellakin maailmanlaajuisessa taistelussa maailman vanhinta vihaa vastaan, kirjoittaa Robert Singer.

Onneksi johtajat ovat tehneet selväksi, että Yhdistyneessä kuningaskunnassa ei ole paikkaa juutalaisvihalle. Pääministeri Boris Johnson ja Lontoon pormestari Sadiq Khan olivat poliittisen kirjon joukossa tuomitsemaan yksiselitteisesti 600 prosenttia antisemitististen tapausten nousu, jotka ovat nähneet rabin fyysisesti pahoinpitelivät, vaatii "Juutalainen veri" ja sairas lupaus raiskata juutalaisia ​​naisia.

Valitettavasti tämä huolestuttava trendi ei ole missään nimessä vain Yhdistyneen kuningaskunnan alue. Yhä uudelleen maailman kaupungeissa juutalaisia ​​on kohdeltu heikon teeskentelyn kautta, jossa kritisoidaan Israelia. Joissakin maissa, kuten Saksa että Ranska, hallitukset ovat toteuttaneet lyhyen aikavälin toimenpiteitä uhan lievittämiseksi, kieltäneet mielenosoitukset tarvittaessa ja käyttäneet lainsäädäntöä rasistien syytteeseen asettamiseksi.

Williamson kuitenkin osoittaa vivahteikkaamman, pitkän aikavälin lähestymistavan. Sisään kirje pääopettajille ja koulujen johtajille hän teki selväksi, että koulujen ei odoteta käsittelevän vain juutalaisten opiskelijoiden ja opettajien "pelottelun ilmapiiriä". Tärkeää on, että Williamson sanoi myös, että kouluilla on myös vastuu kouluttaa puolueettomasti ja tasapainoisesti hylkäämällä materiaalit tai organisaatiot, jotka "hylkäävät julkisesti Israelin oikeuden olemassaoloon". Toisin sanoen Williamson ymmärtää, että antisemitismin tauti kukoistaa koulutuksellisessa tyhjiössä. Antisemitistinen väkivalta ja kaaos Britannian kaduilla syntyi tietämättömyydestä, tiedon puutteesta, joka voidaan korjata luokassa.

Hän on ehkä ensimmäinen johtaja paitsi Isossa-Britanniassa, myös kansainvälisesti, tunnustanut tämän ja vaatinut uudistettua koulutusmenetelmää antisemitismin torjumiseksi. Yli vuosikymmenen aikana Maailman ORT, joka on yksi maailman suurimmista koulutusverkostoista viidellä mantereella, olen omakohtaisesti nähnyt kuinka laadukas, tasapainoinen koulutus voi muuttaa elämää ja todellakin maailmaa. Vaikka lainsäädäntö ja lainvalvonta ovat välittömiä välineitä juutalaisyhteisöjen turvaamiseksi, vain koulutus voi taata heidän tulevaisuutensa.

Siksi Gavin Williamson ja hänen edustamansa hallitus eivät saa menettää vauhtia. Yhdistyneellä kuningaskunnalla on aina ollut ainutlaatuinen rooli juutalaisvihan torjunnassa. Maa seisoi ylpeänä melkein yksin yhdessä vaiheessa taistelussa natsismia vastaan. Brittiläiset sotilaat vapauttivat keskitysleirit ensimmäisten joukossa ja paljastivat kauhistuttavat syvyydet, joihin antisemitismi voi laskeutua. Jos Williamsonin sanat muutetaan käytännöksi, Yhdistyneestä kuningaskunnasta voi jälleen tulla vakiokantaja antisemitismin torjunnassa.

Tätä varten seuraava Yhdistyneen kuningaskunnan koulutusta koskeva kolmen pisteen toimintasuunnitelma voi tarjota tehokkaan kehyksen. Ensinnäkin rehtoreiden ja kouluhenkilöstön on kyettävä määrittelemään antisemitismi. Heidän on tunnistettava, mitä he vartioivat. Viime viikkojen aikana alasti antisemitismi on pukeutunut anti-sionismiksi. On ratkaisevan tärkeää pystyä erottamaan, missä Israelin kritiikki loppuu ja juutalaisvastaisuus alkaa. Onneksi maailmanlaajuisesti tunnustettu Kansainvälinen holokaustimuistoliitto antisemitismin toimiva määritelmä tekee selväksi, että "juutalaisten väestön itsemääräämisoikeuden kieltäminen" on antisemitismi.

Toiseksi rehtoreiden ja opettajien on oltava valmiita tunnistamaan, miten antisemitismi ilmenee luokassa, leikkikentällä ja oppilaiden keskuudessa sosiaalisessa mediassa. Heille on myös annettava välineet asianmukaiseen vastaamiseen.

Kolmanneksi nykyajan antisemitismistä kouluttamisen on oltava osa koulun opetussuunnitelmaa. Vaikka jatkuvat, vaikuttavat ponnistelut holokaustikoulutuksessa ovat ratkaisevan tärkeitä, nuorten on ymmärrettävä, että antisemitismi ei rajoitu historiaan. Kuten viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, se on hyvin elävä ja potkiva. Aivan oikein, satoja brittiläisiä kouluja ovat mukauttaneet opetussuunnitelmiaan vastaavasti Black Lives Matter -kampanjan seurauksena. Traagisesti on koulujen aika opettaa, että myös juutalaisten oikeudet ovat samat.

Yksinkertaisesti juutalaisten yhteisöjen ei pitäisi koskaan joutua elämään pelossa. Kuten niin monet muutkin, myös Yhdistyneen kuningaskunnan ja koko Euroopan juutalaiset ovat huolissaan. Nyt tarvitaan toimia, jotka voivat paitsi lievittää välittömiä huolenaiheita, myös tehdä selväksi, että antisemitismi ei enää nosta rumaa pääään tulevaisuudessa. Koulutus on avain tämän toteuttamiseen. Gavin Williamsonin tunteiden muuttaminen konkreettisiksi koulutustoimiksi olisi vahva lausunto siitä, että Yhdistynyt kuningaskunta on valmis johtamaan Eurooppaa ja maailmaa vihdoin lähettämään "vanhin viha" historiaan.

Robert Singer on Taistele antisemitismiliikkeellä, hallintoneuvoston puheenjohtaja Maailman ORT ja entinen Maailman juutalaiskongressin toimitusjohtaja.

Antisemitismi

Juutalaisen maailmankongressin täysistunnossa EU: n komission puheenjohtaja hahmottaa EU: n strategian antisemitismin torjumiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoi sadoille juutalaisyhteisöjen johtajille ympäri maailmaa että Euroopan unioni on sitoutunut torjumaan antisemitismiä ja edistämään juutalaisten elämää, muun muassa julkaisemalla kaikkien aikojen ensimmäisen EU: n strategian näiden tavoitteiden edistämiseksi, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Von der Leyen käytti puheenvuoron Maailman juutalaisen kongressin täysistunnon edustajille, joka kokoontuu joka neljäs vuosi käsittelemään juutalaisyhteisöihin vaikuttavia avainkysymyksiä ja määrittelemään organisaation politiikan tuleville vuosille.

"Vuosikymmenien ajan olet ollut eturintamassa taistellessasi juutalaisyhteisöjen oikeuksien puolesta ympäri maailmaa, hävittämään antisemitismiä ja varmistamaan, että muisto holokaustista pidetään hengissä, ja olen täällä kertomassa, että Eurooppa on kanssasi tässä taistelussa ”, hän sanoi.  "Koska valitettavasti antisemitismi ei rajoitu kaukaiseen menneisyyteen. Se on edelleen hyvin läsnä Euroopassa ja muualla maailmassa. "

Hän korosti: "Antisemitistiset rikokset ja vihapuheet on saatettava oikeuden eteen."

Von der Leyen keskusteli antisemitistisen vihan pelottavasta lisääntymisestä Euroopassa, mukaan lukien viime aikoina väkivaltaiset Israelin vastaiset mielenosoitukset ja graffitit Euroopan kaduilla ja synagogissa. Hän korosti EU: n uuden strategian monitahoista lähestymistapaa, jolla

  • Tehostetaan antisemitismin torjuntaa.
  • säilyttää aikaisempien julmuuksien muisto ja varmistaa, että kaikki eurooppalaiset opiskelijat oppivat holokaustista "riippumatta heidän taustastaan, sukututkimuksestaan ​​tai alkuperämaastaan" ja
  • edistää juutalaisten elämää Euroopassa.

Erityisesti COVID-19-pandemia, von der Leyen sanoi, on osoittanut, kuinka nopeasti antisemitistiset salaliittomyytit voivat levitä.

Hän jatkoi: ”Velvollisuus suojella juutalaisten tulevaisuutta alkaa menneisyyden muistamisesta, mutta tietysti se ei lopu siihen. Eurooppa voi menestyä vain, kun myös sen juutalaisyhteisöt menestyvät. XNUMX vuotta holokaustin jälkeen juutalainen elämä kukoistaa jälleen synagogissa, kouluissa, päiväkodeissa ja paikkakuntamme sydämessä. Ja meidän on edelleen suojeltava sitä. "

Euroopan komissio on Euroopan unionin toimeenpanovalta, joka ehdottaa uutta eurooppalaista lainsäädäntöä ja panee täytäntöön Euroopan parlamentin ja Euroopan unionin neuvoston päätökset.

Video.

Continue Reading

Antisemitismi

Komission varapuheenjohtaja vahvistaa: EU esittelee kattavan strategian antisemitismin ehkäisemiseksi ja torjumiseksi myöhemmin tänä vuonna

Julkaistu

on

Eurooppalaisen elämäntapamme edistäminen Euroopan komission varapuheenjohtaja Margaritis Schinas (Kuvassa), on tällä viikolla vahvistanut, että Euroopan unioni hyväksyy myöhemmin tänä vuonna kattavan strategian, joka täydentää ja tukee jäsenvaltioiden pyrkimyksiä ehkäistä ja torjua antisemitismiä, kouluttaa holokaustin muistamista ja edistää juutalaisten elämää Euroopassa, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Schinas avasi yhdessä Yhdistyneiden Kansakuntien ihmisoikeusvaltuutetun Michelle Bacheletin kanssa korkean tason konferenssin "Suojaus rodulliselta syrjinnältä ja siihen liittyvältä suvaitsemattomuudelta", jonka isäntänä toimi neuvoston puheenjohtajavaltio Portugalin ulkoministeri ja yhteistyöministeri. EU Francisco André.

Katharina von Schnurbein, Euroopan komission antisemitismin torjunnasta ja juutalaisten elämän edistämisestä vastaava koordinaattori, käsitteli paneelikeskustelussa kysymystä '' Vihapuheen torjunta: ihmisoikeuskasvatuksen, historianopetuksen ja tiedotusvälineiden rooli verkossa ja offline-tilassa ''.

Hän korosti, että on löydettävä uusia tapoja opettaa shoa monikulttuurisessa, digitaalisessa yhteiskunnassa ja kaikkien toimijoiden toimimaan yhdessä - EU: n lainsäädäntö, kansallinen täytäntöönpano, foorumit ja käyttäjät - vihapuheen torjumiseksi, mukaan lukien holokaustin kieltäminen ja vääristyminen verkossa .

Continue Reading

Antisemitismi

Antisemitismiä torjuva espanjalainen ryhmä käynnistää antisemitistisiä puolueita ja presidenttiehdokasta vastaan ​​Madridin tulevissa aluevaaleissa

Julkaistu

on

Madridin aluevaalien edessä ACOM, Espanjan antisemitismin torjunnan johtava järjestö, on kehottanut äänestäjiä ilmaisemaan vastustavansa antisemitistisiä vasemmistolaisia ​​puolueita Unidad Podemosia ja Mas Madridia sekä presidenttiehdokasta Pablo Iglesias, ” kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Madridin aluevaalit, jotka on määrä pitää 4. toukokuutath, valitsee alueellisen parlamentin, joka tunnetaan nimellä Madridin yhteisön yleiskokous, ja kuuden miljoonan kansalaisen aluehallituksen, mukaan lukien Espanjan suurin juutalaisyhteisö.

ACOM (lyhenne sanoista Action and Communication on Middle East) huomautti, että Pablo Iglesias (kuvassa), viime aikoihin asti Espanjan radikaali vasemmistolainen varapääministeri, Unidas Podemosin johtaja, joka luopui asemastaan ​​Madrilenian presidentin virkaan, '' on saanut historiaa antisemitistisistä ja Israelin vastaisista lausunnoista. '' "Suuret Wall Street -yritykset ovat käytännössä kaikki juutalaisten käsissä", "juutalaisten aula tukee aloitteita maailman kansoja vastaan", "holokaustit olivat pelkkä byrokraattinen ongelma", "Israel on rikollinen valtio" ja " laiton maa ”. Hän työskenteli myös Iranin islamilaisen tasavallan propagandan suukappaleessa espanjankieliselle maailmalle Hispan TV.

"Sitä, että madridilaiset voisivat valita avoimen antisemitistisen Iranin palkatun propagandistin, ei pitäisi olla käsittämätöntä", sanoi ACOMin presidentti Angel Mas.

"Äänestys Iglesiasista ja näistä kahdesta puolueesta äänestää juutalaisten syrjinnästä ja juutalaisten elämän ja yhteisön syrjäyttämisestä kaupungissa, joka uudistaa itseään 500 vuoden jälkeen. Normalisoitu juutalainen elämä on vaarassa näissä vaaleissa. Kehotamme naapureitamme, jotka huolehtivat kunnollisuudesta, syrjimättömyydestä ja demokratiasta, vastustamaan näitä puolueita ja niitä, jotka tarjoavat heille legitiimiyden istumalla heidän kanssaan hallituksessa ", hän sanoi.

Mas mainitsi, että Podemos ja Mas Madrid ovat yrittäneet hyväksyä Madridin parlamentissa esityksen alueen liittymisestä muodollisesti liittyä kansainväliseen Israelin vastaiseen BDS-kampanjaan (boikotointi, investointien purkaminen, katkaisut), kuten menestyksekkäästi noin sadassa Espanjan kaupungissa ja alueella . ''

"Se olisi tehnyt Madridista, Espanjan pääkaupunkiseudusta ja Espanjan sosiaalisten, poliittisten ja taloudellisten suhteiden keskuksesta, geton, joka olisi sulkenut juutalaisen valtion kansalaiset ja kaikki Israelin kannattajat Espanjan kansalaiset kaikenlaiseen kaupalliseen, sosiaaliseen, kulttuurinen tai kansalaisyhteiskunta alueellisen hallinnon kanssa. "

ACOM on toistaiseksi voittanut Podemos BDS -kampanjan eri puolilla maata yli 70 tuomioistuimen päätöksellä, joissa BDS-kannattavat päätöslauselmat julistetaan syrjiviksi ja perustuslain vastaisiksi.

Tuoreen kyselyn mukaan Espanjan keskustaoikea kansanpuolue (Partido Popular) näyttää voittavan mukavasti alueelliset vaalit.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa