Liity verkostomme!

Israel

Israel / Palestiina: "Vain todellinen poliittinen ratkaisu voi tuoda rauhan"

Julkaistu

on

EU: n korkea edustaja Josep Borrell

EU: n korkea edustaja Josep Borrell vaatii tulitaukoa ja "todellista poliittista ratkaisua", jolla pyritään käynnistämään uudelleen rauhanprosessi, joka on ollut liian pitkään umpikujassa.'

Lausunto tehtiin EU: n ulkoministerien kanssa järjestetyn videokonferenssin jälkeen. Vaikka virallista lausuntoa ei ollut, korkea edustaja hahmotteli EU: n vastausta, jota hän kuvasi "älylliseksi takeawayksi". Hän yritti heijastaa 26: n EU: n 27 jäsenmaasta tekemää yleistä sopimusta. Unkari kieltäytyi osallistumasta lausuntoon.

Borrell sanoi: "Ensisijaisena tavoitteena on kaiken väkivallan välitön lopettaminen ja tulitauon toteuttaminen: paitsi sovittu myös toteutettu. Tarkoituksena on suojella siviilejä ja antaa täysi humanitaarinen pääsy Gazaan. Toiseksi on katsottava, että viime päivien väkivallan lisääntyminen on johtanut lukuisiin siviilien uhreihin, kuolemiin ja loukkaantumisiin, mukaan lukien suuri määrä lapsia ja naisia, mikä on mahdotonta hyväksyä. "

Borrell tuomitsi Hamasin rakettihyökkäykset ja tuki täysin Israelin oikeutta puolustautua, mutta lisäsi, että tämä on tehtävä oikeasuhteisesti ja kunnioittaen kansainvälistä humanitaarista oikeutta. Hän lisäsi, että palestiinalaisilla oli myös oikeus elää turvallisesti. Borrell vaati pyhien paikkojen kunnioittamista ja palestiinalaisten häätöjen lopettamista. 

Pysähdy liian kauan

Borrell sanoi, että vain "todellinen vankka poliittinen ratkaisu" voi tuoda rauhan ja että tämän väkivallan saavuttaminen oli lopetettava ja "poliittinen horisontti" avautui. "Luottamusta lisäävien toimenpiteiden kehittäminen ja ihmisten elinolojen parantaminen avaavat tien kohti mahdollista rauhanprosessia", Borrell sanoi. Hän sanoi, että tilanne oli ollut umpikujassa liian kauan. EU ja monet ulkoministerit ovat olleet yhteydessä Yhdysvaltain ulkoministeriin Anthony Blinkeniin; Kvartetissa (YK, EU, Yhdysvallat ja Venäjä) on myös uusi erityisedustaja, jonka Borrell toivoo jatkavan sitoutumistaan. 

Vaalit

Borrell sanoi, että palestiinalaisvaalien järjestämistä olisi pidettävä ensisijaisena ja kukaan ei saisi estää vaaliprosessia.

Israel

Israelin syntymäpaikka siirtyi uudesta Yhdistyneen kuningaskunnan passista Jerusalemista miehitettyihin alueisiin

Julkaistu

on

Israelin ulkoministeriö tutkii raporttia, jonka mukaan israelilaisen naisen syntymäpaikka muuttui ”Jerusalemista” miehitetyksi palestiinalaisalueeksi uudistaessaan Yhdistyneen kuningaskunnan passi, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Ayelet Balaban, Israelin ja Ison-Britannian kansalainen, jolla on koko elämänsä ollut Ison-Britannian passi, sanoi olevansa järkyttynyt saadessaan uuden asiakirjan Israelin voida.

Balabanin mukaan hän lähetti vanhan passi Englantiin noin kaksi viikkoa sitten ja sai uuden maanantaina. Löydettyään muutoksen Balaban kysyi veljeltään, joka uudisti kaksi vuotta sitten Ison-Britannian passin ja jossa edelleen oli "Jerusalem" hänen syntymäpaikkansa.

Hänen veljensä, joka työskentelee Nefesh B'Nefeshissä, järjestössä, joka auttaa juutalaisia ​​englanninkielisistä maista muuttamaan Israeliin, sanoi, että tämä on ensimmäinen kerta, kun organisaatio on kohdannut muutoksen raportin mukaan.

Balaban lähetti tiistaina kirjeen Israelin Ison-Britannian suurlähettiläälle Tzipi Hotovelylle, mutta sanoi, ettei hän ole vielä kuullut asiasta.

Tiedustelut on lähetetty myös Ison-Britannian suurlähetystölle.

Continue Reading

Antisemitismi

Lainsäätäjät pyytävät EU: ta julkaisemaan antisemitistisiä palestiinalaisia ​​koulukirjoja koskeva raportti

Julkaistu

on

Saksalaisen BILD-sanomalehden paljastamana palestiinalaisten koulukirjoja koskevalla julkaisemattomalla EU-raportilla viime viikolla useat lainsäätäjät ovat kehottaneet EU: ta julkistamaan raportin, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

IMPACT-se, tutkimus- ja poliittinen instituutti, joka seuraa ja analysoi koulutusta, on saanut kopion raportista, jonka mukaan EU: n rahoittamat palestiinalaiset oppikirjat sisältävät antisemitismiä, yllyttävät lapsia vihaan ja väkivaltaan ja delegoivat Israelin valtion.

Vuonna 2019 silloinen EU: n ulkopolitiikan päällikkö Federica Mogherini kertoi Euroopan lainsäätäjille, että Euroopan unioni rahoittaa tutkimuksen palestiinalaisista koulukirjoista "tarkoituksena tunnistaa mahdollinen yllyttäminen vihaan ja väkivaltaan sekä mahdolliset Unescon rauhan- ja suvaitsevaisuus koulutuksessa. ''

Alun perin vuonna 2019 valmistunut loppuraportti on viivästynyt kaksi vuotta eikä sitä ole vieläkään julkistettu.

jatkokappale päivittäin BILD totesi, että komissio johti päätöksentekijöitä, jotka pyysivät kopiota raportista, mutta heidät evättiin sillä perusteella, että sitä ei ollut vielä viimeistelty huolimatta siitä, että tarkasteleva laitos toimitti raportin maaliskuussa.

Saksan hallitus on kehottanut EU: ta julkistamaan salaisen raportin vedoten yleiseen etuun ja huoleen siitä, käytetäänkö saksalaisten veronmaksajien rahoja vihan rahoittamiseen. Saksan kehitysministeriön tiedottaja kertoi BILD että ”tutkimuksen luottamuksellinen luonnos on saatavilla. Liittohallitus on kannattanut julkaisemista useita kertoja EU: hun nähden. EU on nyt luvannut tämän. "

Saksan liittotasavallan liittopäivien jäsen, Frank Müller-Rosentritt FDP-puolueesta, vaati myös julkaisua sanoen, että "kaikki muu kyseenalaistaisi liittohallituksen strategian antisemitismin torjunnassa. Saksassa ei voida puhua halusta tehostaa tätä taistelua ja samalla rahoittaa koulukirjojen tuotantoa, joka vaatii terrorismia juutalaisia ​​vastaan. "

Saksalainen Euroopan kansanpuolueen (EPP) Euroopan parlamentin jäsen Niclas Herbst, joka on EU: n parlamentin budjettivaliokunnan varapuheenjohtaja, arvosteli EU: ta raportin kätkemisestä: "EU: n komission salaisuus on vastoin tuottavaa ja käsittämätöntä. "

Hän vaati 5 prosentin varausta EU: n varoista PA: lle ja UNRWA: lle ja totesi, että pidätetyt varat olisi ohjattava kansalaisjärjestöille, jotka noudattavat Unescon normeja, kunnes PA poistaa kaiken vihan ja yllyttämisen oppikirjoistaan.

EU rahoittaa suoraan palestiinalaisopettajien ja oppikirjojen kustantajien palkat.

IMPACT-se, joka käyttää oppikirjoja analysoitaessa Unescon julistuksista ja päätöslauselmista johtuvia kansainvälisiä rauhaa ja suvaitsevaisuutta koskevia standardeja noudattamisen selvittämiseksi ja muutoksen puolustamiseksi tarvittaessa, sai kopion ja arvioi riippumattomasti EU: n raportin. Vaikka ei tarkastella koko opetussuunnitelmaa ja puuttuu melko vähän, se vahvistaa monet IMPACT-se: n omat havainnot.

EU: n raportissa todetaan, että palestiinalaiset oppikirjat edistävät antisemitismiä, kannustavat väkivaltaan, poistavat rauhansopimukset ja delegoivat Israelin.

Euroopan parlamentti antoi viime vuonna päätöslauselman, jossa vaaditaan palestiinalaishallinnolle myönnettävän taloudellisen tuen asettamista rauhan ja suvaitsevaisuuden standardien mukaisille koulukirjoille. '' Raportin julkaisematta jättäminen ei selvästikään ole tehokas strategia. EU: n on vihdoin toimittava vihan poistamiseksi ja vaadittava rauhanopetussuunnitelmaa palestiinalaisille koululaisille '', sanoi IMPACT-se: n toimitusjohtaja Marcus Sheff.

Raportin kriittisestä luonteesta huolimatta tarkastelevan instituutin, Georg Eckert -instituutin, johtopäätöksen, jonka mukaan oppikirjat täyttävät edelleen Unescon vaatimukset, haastaa BILD jossa todetaan, että tämä johtopäätös on ristiriidassa raportin pääosan ja EU: n itsensä kanssa, joka ei selvästi usko, että täysimääräistä noudattamista on saavutettu.

EU: n edustaja sanoi, että se "ottaa tämän tutkimuksen vakavasti ja toimii sen tulosten mukaan tarvittaessa, jotta kaikilla palestiinalaisopetusmateriaaleilla noudatettaisiin täysin Unescon normeja".

Mitä kertomuksessa sanotaan?

Oppikirjat edistävät jatkuvasti antisemitismiä ja juutalaisten vihaa. "Vaikka käsitteen" juutalainen يهودي yahūd "ja sen johdannaisten käyttö oppikirjoissa saattaa viitata uskonnolliseen ja kulttuuriseen suvaitsevaisuuteen, sitä esiintyy myös juutalaisten vastaisten ennakkoluulojen kanssa."

Juutalaisia ​​kutsutaan islamin vihollisiksi. Esimerkiksi kirjan oppitunti 10 vuodelle 8 / II […] käsittelee banū Qurayḍahin taistelua; […] Vaikka tässä oppitunnissa ei nimenomaisesti viitata juutalaisiin pettureina, ja siinä viitataan ohimennen profeetta Muhammedin juutalaisliittolaisiin, sillä on silti selkeä potentiaali, että se voidaan nähdä tarinana, joka kuvaa juutalaisia ​​vihollisena.

Raportti vahvistaa kaikkien rauhansopimusten huippukokousten poistamisen ja ehdotukset, jotka aiemmin sisältyivät Palestiinan opetussuunnitelmaan Oslon jälkeisiin sopimuksiin, on poistettu, mukaan lukien "sen kohdan poistaminen, jossa puhutaan uuden rauhanomaisen rinnakkaiselon aikakaudesta. osapuolten välinen tilanne, joka ei tarjoa väkivallan ja rauhan etenemissuunnitelmaa, jota kaikki osapuolet hyväksyvät. "

Opetussuunnitelma delegoi ja demonisoi tarkoituksellisesti Israelin. Esimerkiksi 9th luokan arabiankielinen oppikirja, joka tarjoaa opiskelijoille kollaasin palestiinalaislapsesta ja Israelin sotilaista. Raportissa todetaan, että "montaasi viittaa siihen, että israelilainen ampuja tähtää tarkoituksella pieneen poikaan, mikä tuottaa demonisoivan kuvan" toisesta "; tässä tapauksessa Israelin sotilas. Teksti viittaa myös perustavanlaatuiseen pahantahtoisuuteen ja luonnostaan ​​julmuuteen sotilaille, jotka simuloivat aseitaan, kuten tekstissä esiintyy, kadun ylittävissä lapsissa. Tarina ja sen visualisointi kuvaavat israelilaisia ​​sotilaita aggressiivisina ja salakavalina, piiloutuneina konkreettisten esteiden taakse ampumalla lapsia. "

Oppikirjoissa mainitaan väkivaltaa, erityisesti Israelia vastaan. "Palestiinalaispuolen väkivaltaisista teoista Israelia vastaan ​​arabiankieliset oppikirjat sisältävät väkivallan kuvauksia sankarillisena taisteluna."

Pyydä tutkimusta UNWRA: sta 

toisessa kehityksessä ruotsalaisen parlamentin jäsenen David Legan ja slovakialaisen parlamentin jäsenen Miriam Lexmannin aloittama 26 puoluepuolen edustajaryhmä kaikista Euroopan parlamentin suurimmista puolueista on kirjoittanut EU: n komissiolle ja YK: n pääsihteerille. Antonio Guterres vaati tutkimusta UNRWA: sta, Yhdistyneiden Kansakuntien palestiinalaispakolaisten avustus- ja työvirastosta, antisemitismistä ja yllyttämisestä UNRWA: n koulutusmateriaaleihin.

Kirjeessä ilmaistiin huolestuneisuus: ”UNRWA jatkaa vihamielisten koulumateriaalien käyttöä, joka kannustaa väkivaltaan, torjuu rauhan ja demonisoi sekä Israelia että juutalaisia. Pahoittelemme syvästi viraston valvonnan, avoimuuden ja vastuuvelvollisuuden puutetta toistuvassa paljastuksessa, jossa opetetaan vihaa ja yllyttämistä palestiinalaislapsille UNRWA: n hoidossa. "

Se tuomitsee EU: n veronmaksajien rahojen käytön vihapuheen ja antisemitistisen pahentamisen rahoittamiseen.

Kirjeessä pääsihteeri Guterres pyysi vaatimaan UNRWA: ta viipymättä julkaisemaan kaikki oppitunneillaan käytettävät arabiankieliset opettajille ja opiskelijoille tarkoitetut opetusmateriaalit sekä sen suorittamien isäntävaltioiden opetussuunnitelmien tarkistusten tulokset ja havainnot, joilla väitetään olevan oppikirjojen "yhdenmukaisuus YK-arvot ”, ja jota UNRWA on toistaiseksi kieltäytynyt julkaisemasta.

Continue Reading

Israel

EU: n Josep Borrell onnittelee lämpimästi Yair Lapidia

Julkaistu

on

EU: n ulkoasiain päällikkö Josep Borrell sanoi Twitterissä puhuneensa Yair Lapidin kanssa 'onnittelemaan häntä lämpimästi' hänen nimityksestään uudeksi Israelin varapääministeriksi ja ulkoministeriksi, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

"Keskusteltiin kahdenvälisen kumppanuuden vahvistamisen sekä turvallisuuden ja rauhan edistämisen tärkeydestä alueella. Odotan innolla yhteistyötä ja toivottaa sinut pian tervetulleeksi Brysseliin '', Borrell lisäsi twiittinsä.

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson twiittasi: "Tämä on jännittävä aika Yhdistyneelle kuningaskunnalle ja Israelille jatkaa yhteistyötä rauhan ja vaurauden edistämiseksi kaikille."

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa