Liity verkostomme!

Bryssel

Portugalin ulkoministeri kehottaa kaikkia osapuolia vähentämään Jerusalemin tilannetta

Julkaistu

on

Portugalin ulkoministeri Augusto Santos Silva: "Väkivalta on rauhan vihollinen. Tarvitsemme kaikkien maltillisten yrittää hallita tilannetta ja välttää kaikenlaista väkivaltaa ja torjua sitä."

Israelin ulkoministeriö on antanut julkilausuman vuosia kestäneestä maakiistasta Jerusalemin Sheikh Jarrahin naapurustossa. "Valitettavasti palestiinalaishallinto ja palestiinalaiset terroristiryhmät esittävät yksityisten osapuolten välisen kiinteistökiistan kansallisena syynä väkivallan lietsomiseksi Jerusalemissa. PA ja palestiinalaiset terroriryhmät vastaavat kaikesta toiminnastaan ​​johtuvasta väkivallasta '', lausunnossa todetaan, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Portugalin ulkoministeri Augusto Santos Silva (kuvassa) on kehottanut kaikkia Jerusalemin osapuolia vähentämään tilannetta. "Pyydän kaikkia Jerusalemin osapuolia eskaloitumaan väkivallan välttämiseksi. Väkivalta on rauhan vihollinen. Tarvitsemme kaikkien maltillisten yrittää hallita tilannetta ja välttää kaikenlaista väkivaltaa ja torjua sitä '', hän sanoi saapuessaan EU: n ulkoministerikokoukseen Brysseliin. Portugali on tällä hetkellä EU: n ministerineuvoston puheenjohtaja.

Levottomuudet jatkuivat Jerusalemissa maanantaina (10. toukokuuta) arabien mellakoilla Temppelivuorella ja vanhassakaupungissa. He heittivät kiviä ja muita esineitä israelilaisiin poliiseihin, jotka vastasivat pistetyillä kranaateilla. Yrittäessään vähentää kaupungin liekkejä poliisikomissaari Kobi Shabtai oli aiemmin maanantaina määrännyt, että juutalaisten palvojia kielletään pääsemästä temppelivuoren alueelle.

"Israelin poliisi jatkaa palvonnan vapautta, mutta ei salli häiriöitä", poliisi sanoi lausunnossaan. Muslimien pyhän Ramadan-kuukauden viimeisenä perjantai-iltana (7. toukokuuta) palestiinalaiset heittivät kiviä ja pulloja israelilaisten poliisien kimppuun Temppelivuorelle muslimien rukousten jälkeen. 17 poliisia loukkaantui ja puolet sairaalasta, joista yksi vei kiven päähän. Tapahtumakohtaisesta videosta nähtiin syttyneitä taisteluja palestiinalaisten heittäessä tuoleja, kenkiä, kiviä ja pulloja ja ampumalla ilotulitteita samalla, kun laulettiin ”Allahu Akbar”, ja poliisi reagoi tainnutuskranaateilla, kyynelkaasulla ja kumilla.

Israelin ulkoministeriö on antanut julkilausuman vuosia kestäneestä maakiistasta Sheikh Jarrahin naapurustossa Jerusalemissa. "Valitettavasti palestiinalaishallinto ja palestiinalaiset terroristiryhmät esittävät yksityisten osapuolten välisen kiinteistökiistan kansallisena syynä väkivallan lietsomiseksi Jerusalemissa. PA ja palestiinalaiset terroriryhmät vastaavat kaikesta toiminnastaan ​​johtuvasta väkivallasta '', sanottiin.

Israelin korkein oikeus päätti sunnuntaina (9. toukokuuta) - oikeusministeri Avichai Mandelblitin pyynnöstä - lykätä kuulemistilaisuutta, joka koski useiden palestiinalaisperheiden häätöä Jerusalemin Sheikh Jarrahin naapurustosta, ja asettaa uuden päivämäärän 30 päivän kuluessa vuosikymmeniä kestäneen oikeustapauksen. Mikä on Sheikh Jarrahin oikeudellinen riita? Sheikh Jarrah on arabien naapurusto, joka kehittyi 19-luvulla Jerusalemin vanhankaupungin muurien ulkopuolella. Israelin korkeimman oikeuden mukaan paikalliset Ashkenazi- ja Sephardi-yhteisöt ostoivat kyseisen maan arabien omistajiltaan vuonna 1875 lähinnä alueen uskonnollisen merkityksen takia "Simeon Oikeuden" haudan sijoittamiseksi.

Omaisuus rekisteröitiin ottomaanien maarekisterissä trustina nimellä rabbit Avraham Ashkenazi ja Meir Auerbach. Pieni juutalainen yhteisö asui siellä rauhanomaisesti rinnakkain paikallisen arabien kanssa vuoteen 1948 asti, jolloin puhkesi vapaussota. Juutalaiset omistajat olivat yrittäneet rekisteröidä kiinteistön omistusoikeuden Britannian mandaatin viranomaisille vuonna 1946. Kun vuonna 1948 puhkesi vapaussota, Transjordan valloitti Jerusalemin vanhankaupungin ja sen lähialueet - myös sheikh Jarrahin ( nykyisin Jordania) ja juutalaiset perheet karkotettiin väkisin. Omaisuuden huoltajuus siirrettiin Jordanian Enemy Propertiesin huoltajalle.

Vuonna 1956 Jordanian hallitus vuokrasi kiinteistön 28 palestiinalaisten “pakolaisten” perheelle säilyttäen omaisuuden omistuksen. Kuuden päivän sodan jälkeen vuonna 1967, kun Israel sai jälleen hallintaansa Jerusalemin, se antoi lain, jonka mukaan juutalaiset, joiden perheet Jordanian tai Ison-Britannian viranomaiset karkottivat kaupungissa ennen vuotta 1967, voivat vaatia omaisuuttaan takaisin edellyttäen, että he voivat osoittaa todistuksen omistajuudestaan ​​ja nykyiset asukkaat eivät kyenneet esittämään tällaista todistetta ostosta tai omistusoikeuden laillisesta siirrosta. Vuonna 1973 sefardien yhteisön komitea ja Knesset Israel -komitea rekisteröivät kiinteistön omistusoikeuden Israelin viranomaisten kanssa yllä olevan lain mukaisesti. Myöhemmin, vuonna 2003, omistajat myivät kiinteistön Nahalat Shimonille, israelilaiselle kansalaisjärjestölle, joka pyrkii saamaan takaisin omaisuuden juutalaisille, jotka karkotettiin tai pakotettiin pakenemaan vuoden 1948 vapaussodan seurauksena.

Vuonna 1982 juutalaiset omistajat (sefardien yhteisökomitea ja Knesset Israel -komitea) haastoivat Sheikh Jarrahissa asuvat palestiinalaiset perheet ja vaativat heidän häätöään sillä perusteella, että he olivat tontteja kiinteistössä. Tuomioistuin totesi, että palestiinalaisperheet eivät voineet osoittaa omistustaan ​​omaisuudelle, mutta että heillä oli suojattu vuokralainen. Suojelluina vuokralaisina he voisivat jatkaa asumista kiinteistössä, kunhan he maksavat vuokraa ja ylläpitävät kiinteistöä. Tästä järjestelystä sovittiin molemminpuolisesti osapuolten allekirjoittamalla sopimuksella, jossa vuokralaiset tunnustivat trustien omistuksen vastineeksi suojatusta vuokralaisasemasta. Vuodesta 1993 lähtien luottamusrahastot aloittivat asukkaita vastaan ​​menettelyn, joka johtui heidän vuokransa maksamatta jättämisestä ja omaisuuden laittomista muutoksista.

Belgia

35 vuotta - ja jatkuu edelleen vahvana!

Julkaistu

on

Vuotta 1986 leimasivat sekä edistykset että takaiskut. Teknologian kehitys auttoi Neuvostoliittoa käynnistämään Mir-avaruusaseman ja sai Iso-Britannian ja Ranskan rakentamaan Chunnelin. Valitettavasti se näki myös avaruussukkulan Haastaja yhden Tšernobylin ydinreaktorin räjähdys.

Belgiassa maan jalkapalloilijat tulivat kotiin sankareiden tervetulleiksi saatuaan 4. sijan Meksikon MM-kisoissa.

Vuosi oli merkittävä myös yhden muun tapahtuman osalta: L'Orchidee Blanchen avaaminen Brysselissä, joka on nyt yksi maan tunnetuimmista vietnamilaisista ravintoloista.

Vuonna 1986, jolloin Katia Nguyen (kuvassa) avasi ravintolan silloisella hiljaisella Brysselin naapurustolla, hän ei voinut tajuta, kuinka valtava menestys se olisi.

Tänä vuonna ravintola viettää 35. vuosipäiväänsä, todellisen virstanpylvään, ja se on kulunut kauan välissä olevinakin vuosina niin paljon, että se on nyt avainsana hienolle aasialaiselle keittiölle, ei vain tällä Brysselin vilkkaalla alueella, kauempana.

Tosiaankin täällä saatavan erinomaisen vietnamilaisen ruoan laadusta oli levinnyt niin pitkälle, että muutama vuosi sitten se sai arvostetun ruokaoppaan, Gaultin ja Millaun arvostetun arvonimen "Belgian paras aasialainen ravintola".

Katia on ensimmäinen, joka hyväksyy sen, että hänen menestyksensä on myös paljon velkaa hänen tiimilleen, joka sattuu olemaan vain naispuolinen (tämä heijastaa osittain perinteistä roolia, jolla naiset ovat vietnamilaisessa keittiössä).

Pisin heidän joukossaan on Trinh, joka on syönyt upeita vietnamilaisia ​​aterioita pienessä, avokeittiössä jo pari vuosikymmentä, kun taas muihin "veteraaneihin" kuuluu Huong, joka on ollut täällä 15 vuotta, ja Linh , suhteellinen tulokas, joka on työskennellyt täällä neljä vuotta!

He, yhdessä kollegoidensa, ovat kauniisti pukeutuneet aitoihin vietnamilaisiin pukuihin, mihin muuhun resto on kuuluisa. Henkilökunnan pitäminen niin kauan heijastaa myös Katian erinomaista johtamistyyliä.

Se on kaikki kaukana päivistä, 1970-luvulta, jolloin Katia saapui ensin maahan opiskelemaan. Kuten monet maanmiehensä, hänkin oli paennut Vietnamin sodasta etsimään parempaa elämää lännessä ja aloitti uuden elämän "uudessa" kodissaan - Belgiassa.

Hienojen vietnamilaisten ruokien ystäville, jotka olivat hyvin hyviä uutisia.

Normi, joka asetettiin, kun Katia, joka saapui vielä melko äskettäin Belgiaan Saigonista, avasi ravintolan vuonna 1986, on tänään yhtä korkea kuin silloin.

Huolimatta kauheasta terveyspandemiasta, joka on aiheuttanut tuhoa hotelli- ja ravintola-alalla, Katian uskollisten asiakkaiden armeija tulvii nyt takaisin ottaakseen upeita herkkuja, jotka hänen erittäin lahjakas, vietnamilaistyylinen tiiminsä on koonnut.

Ravintola sijaitsee lähellä ULB-yliopistoa ja kaikki täällä valmistetaan talossa. Ruoat perustuvat joko perinteisiin tai nykyaikaisiin resepteihin, mutta ovat samanlaisia ​​kuin parhaimmat, joita saatat löytää Vietnamista. Monet täällä olevat ruokailijat pitävät kevätkääriä Belgian parhaimpina, mutta jos ne ovat meheviä, tämän talon gourmet-rikkaudet vievät sinut kulinaariselle matkalle, joka ulottuu pohjoisesta Etelä-Vietnamiin ja kaikki pysähtyvät välillä.

Ravintola ei koskaan sulkeutunut sulkemisten aikana, koska se palveli edelleen vilkasta takeaway-palvelua. Nyt täysin avattujen takeaway-tuotteiden osuus liiketoiminnasta on noin 30 prosenttia. Asiakkaat voivat joko noutaa tilauksensa tai toimittaa sen kotiinsa / toimistoonsa.

Kesän ollessa edessä, on hyvä tietää, että kadulla on nyt terassi, jossa mahtuu 20 henkilöä, kun taas takana on miellyttävä ulkoalue, jossa on tilaa noin 30 ja avoinna lokakuuhun asti.

Sisällä ravintola mahtuu alakerrassa 38 ja yläkerrassa 32 henkilöä. Tarjolla on myös erinomainen hinta-laatusuhde, kaksi ruokalajia, lounasmenu, joka maksaa vain 13 €, mikä on erityisen suosittua.

A la carte -vaihtoehto on valtava, ja siinä on valikoima liha-, kala- ja siipikarjan ruokia - kaikki ovat upeita ja erittäin maukkaita. Siellä on myös loistava juoma- ja viinilista, ja etsi myös ihana ehdotusvalikko, joka muuttuu viikoittain.

Viehättävä ja erittäin vieraanvarainen Katia on kulkenut hyvin pitkän matkan siitä lähtien, kun hän aloitti jalkansa Belgiassa. Ravintolan, joka on edelleen kukoistava 35 vuotta avaamisensa jälkeen, on valtava saavutus, varsinkin tällä "pandemian jälkeisellä" aikakaudella, mutta se, että sama paikka on ollut koko ajan saman omistajan alla, on varsin merkittävä… mikä itse asiassa myös kuvaa hyvin tarkasti sekä ruokaa että palvelua täällä.

Hyvää 35. syntymäpäivää L'Orchidee Blanche!

Continue Reading

Antisemitismi

Euroopan juutalaisten johtaja tapaa Belgian sisäasiainministerin suunnitelmasta armeijan suojelun poistamiseksi juutalaisten instituutioissa

Julkaistu

on

Euroopan juutalaisjärjestö valittaa, että päätös tehtiin neuvottelematta juutalaisyhteisöjen kanssa eikä ehdotettu sopivaa vaihtoehtoa. EJA: n puheenjohtaja rabbi Menachem Margolin vastustaa päätöstä sanomalla, että sillä on "nolla järkeä", ja lisäsi, että jos vaihtoehtoisia turvajärjestelyjä ei tarjota, se jättää juutalaiset "avoimeksi ja kohdemerkin selällämme". Belgian suunniteltu siirto tapahtuu, kun antisemitismi lisääntyy Euroopassa, ei vähene, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Brysselissä toimivan juutalaisyhteisöjä edustavan Europen Jewish Associationin (EJA) johtaja on kirjoittanut Belgian sisäministerille Annelies Verlindenille ja pyytänyt hänen kanssaan kiireellistä tapaamista keskustellakseen hallituksen suunnitelmasta poistaa armeijan suoja juutalaisilta rakennusten ja laitosten kanssa 1. syyskuuta. Rabbi Menachem Margolin, joka on "hyvin huolestuneena" oppinut suunnitelman armeijan suojelun poistamiseksi kumppaniorganisaationsa Antwerpenin juutalaisjärjestöjen foorumin ja belgialaisen parlamentin jäsenen Michael Freilichin kautta, pyytää ministeriä harkitsemaan muutosta uudelleen. Hän kehottaa pitämään kiireellisen kokouksen "yhteisen pohjan löytämiseksi ja tämän ehdotuksen vaikutusten lieventämiseksi".

Euroopan juutalaisjärjestö valittaa, että päätös tehtiin neuvottelematta juutalaisyhteisöjen kanssa eikä ehdotettu sopivaa vaihtoehtoa. Belgiassa turvallisuusuhka on tällä hetkellä keskitaso hallitusten oman uhka-analyysin koordinointiyksikön (CUTA) toimittamien mittareiden mukaan. Mutta juutalaisyhteisöille sekä Yhdysvaltojen ja Israelin suurlähetystöille uhka on edelleen "vakava ja todennäköinen". Armeijan läsnäolo juutalaisten rakennuksissa on ollut voimassa Brysselin juutalaismuseota vastaan ​​toukokuussa 2014 tehdyn terrori-iskun jälkeen, jossa kuoli neljä ihmistä.

EJA: n puheenjohtaja rabbi Margolin sanoi lausunnossaan: "Belgian hallitus on tähän asti ollut esimerkillinen juutalaisyhteisöjen suojelussa. Itse asiassa olemme Euroopan juutalaisjärjestössä pitäneet Belgian esimerkkiä esimerkkinä, jota muut jäsenmaat edustavat. Olemme aina ilmaisseet suurimman kiitollisuutemme ja arvostuksemme omistautumisestamme turvallisuutemme takaamiseksi. "

"Onko tämän omistautumisen vuoksi myös armeijan poistamispäätöksellä 1. syyskuuta järkevää", hän lisäsi. "Toisin kuin Yhdysvaltain ja Israelin suurlähetystöissä, juutalaisyhteisöillä ei ole pääsyä minkään valtion turvallisuuslaitteisiin", hän totesi. "On myös huolestuttavaa, että juutalaisyhteisöjä ei ole edes neuvoteltu asianmukaisesti tästä liikkeestä. Hallitus ei myöskään ehdota vaihtoehtoja. Tällä hetkellä se jättää juutalaiset avoimeksi ja tavoitteen selkämme", pahoitteli rabbi Margolin. Belgialainen suunnitelma tapahtuu, kun antisemitismi lisääntyy Euroopassa eikä vähene.

"Valitettavasti Belgia ei ole immuuni tältä. Pandemia, äskettäinen Gazan operaatio ja sen laskeutuminen huolestuttavat juutalaisia ​​riittävän hyvin, ilman että tämä edes lisäisi yhtälöä. Pahempaa, se lähettää signaalin muille Euroopan maille tekemään samoin. Kehotan Belgian hallitusta harkitsemaan tätä päätöstä uudelleen tai ainakin tarjoamaan ratkaisun sen sijaan ", sanoi rabbi Margolin.

Parlamenttiedustaja Michael Freilich ehdottaa lainsäädäntöä, jonka mukaan juutalaisyhteisöille myönnettäisiin 3 miljoonan euron rahasto turvallisuuden lisäämiseksi 1. syyskuuta suunnitelmien valossa. Se kehottaa hallitusta säilyttämään saman turvallisuustason kuin ennen. Päätöslauselman tekstistä on tarkoitus keskustella ja äänestää huomenna (6. heinäkuuta) parlamentin sisäasioiden valiokunnassa. Sisäministerin toimistoon ei voitu liittyä kommentoimaan suunnitelmaa. Noin 35,000 XNUMX juutalaista asuu Belgiassa, lähinnä Brysselissä ja Antwerpenissä.

Continue Reading

Belgia

Sadat maahanmuuttajat järjestävät nälkälakon Brysselissä oikeudellisen aseman vuoksi

Julkaistu

on

By

Hasni Abderrazzek, 44, tunisialainen turvapaikanhakija, joka pyytää Belgian hallituksen laillistamista terveydenhuollon saamiseksi, nähdään huulillaan ommeltuina huoneeseen Belgian yliopiston ULB-kampuksella, jossa sadat maahanmuuttajat käyvät nälkälakkoa yli kuukauden ajan Brysselissä, Belgiassa 29. kesäkuuta 2021. REUTERS / Yves Herman

Youssef Bouzidi, marokkolainen turvapaikanhakija, joka pyytää Belgian hallitusta laillistamaan pääsyn terveydenhuoltoon ja joka käy nälkälakossa yli kuukauden, auttaa henkilö, joka on huoneessa Belgian yliopiston ULB-kampuksella, missä satoja maahanmuuttajia käy nälkälakossa, Brysselissä, Belgiassa 29. kesäkuuta 2021. REUTERS / Yves Herman

Belgian pääkaupungissa satojen asiakirjoittamattomien maahanmuuttajien viikkoja kestäneen nälkälakon aiheuttama huoli on alkanut tällä viikolla, kun neljä miestä ompeli huulet kiinni korostaakseen vaatimuksia oikeudellisesta tunnustamisesta sekä työn ja sosiaalipalvelujen saatavuudesta., kirjoittaa Bart Biesemans että Johnny Cotton.

Avustustyöntekijät sanovat, että yli 400 maahanmuuttajaa, jotka on sijoitettu kahteen Brysselin yliopistoon ja barokkikirkkoon kaupungin sydämessä, lopettivat syömisen 23. toukokuuta ja monet ovat nyt hyvin heikkoja.

Monet maahanmuuttajista, jotka ovat enimmäkseen Etelä-Aasiasta ja Pohjois-Afrikasta, ovat olleet Belgiassa vuosia, jotkut yli vuosikymmenen ajan, mutta heidän elinkeinonsa ovat vaarantaneet työpaikkojen menetykseen johtaneet COVID-19-seisokit .

"Nukkumme kuin rotat", kertoi Nepalista tullut maahanmuuttaja Kiran Adhikeri, joka työskenteli kokkina, kunnes ravintolat suljettiin pandemian takia. "Tunnen päänsärkyä, vatsakipua, koko keho on täynnä kipua."

"Pyydän heitä (Belgian viranomaisia), antakaa meille pääsy työhön, kuten muutkin. Haluan maksaa veroja, haluan kasvattaa lastani täällä, tässä modernissa kaupungissa", hän kertoi Reutersille kättelemällä välitöntä sänkyä. sinne, missä nälkään hyökkäävät kaverit makaavat levottomasti patjoissa tungosta huoneesta.

Monet näyttivät laihtuneilta, kun terveydenhuollon työntekijät huolehtivat heistä, käyttäen suolaliuosta, jotta ne pysyisivät hydratoituneina, ja pyrkivät niiden huulille, jotka ompelivat suunsa kiinni tarjotakseen osoittaakseen, että heillä ei ole sanaa ahdingosta.

Belgian hallitus ilmoitti, että se ei neuvottele nälkälakijoiden kanssa heidän pyyntöstään saada virallinen oleskelulupa.

Nuorempi turvapaikka- ja maahanmuuttoministeri Sammy Mahdi kertoi Reutersille tiistaina, että hallitus ei suostu laillistamaan 150,000 XNUMX ilman asiakirjaa maahanmuuttajan asemaa Belgiassa, mutta on valmis neuvottelemaan lakkoilijoiden kanssa heidän ahdingostaan.

"Elämä ei ole koskaan hintansa arvoinen hinta, ja ihmiset ovat jo menneet sairaalaan. Siksi haluan todella yrittää vakuuttaa kaikki sen takana olevat henkilöt ja organisaatiot varmistamaan, etteivät he anna vääriä toivoja", Mahdi sanoi, kun kysyi nälkälakkoista.

"Sääntöjä ja säännöksiä on ... onko kyse koulutuksesta, työpaikoista, muuttoliikkeestä, politiikalla on oltava säännöt."

Eurooppa jäi epävarmaksi vuonna 2015, kun yli miljoona maahanmuuttajaa pääsi blokin rannoille ylivoimaisten turvallisuus- ja hyvinvointiverkostojen kautta ja kannatti äärioikeistolaisia ​​mielipiteitä.

Euroopan unioni on ehdottanut blokin muuttoliike- ja turvapaikkasääntöjen uudistamista Välimeren rannikkomaiden taakan keventämiseksi, mutta monet hallitukset pikemminkin kiristävät rajoja ja turvapaikkalakeja kuin ottavat vastaan ​​uusia maahantulijoita.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa