Liity verkostomme!

Irlanti

Irlannin tuomioistuinten tulisi kunnioittaa venäläisten tuomareiden päätöksiä "täysin venäläisessä kiistassa", asianajaja sanoo

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Venäläisen yrityksen omistajat, jotka haastavat Irlannissa oikeuteen petossalaliitosta useiden venäläisten vastaajien sekä Dublinissa rekisteröidyn yrityksen kanssa, ovat pyytäneet Irlannin korkeinta oikeutta jättämään huomiotta lukuisia venäläisten tuomioistuimen istuntoja ja tuomioita.

Syytettyjen edustaja Michael Collins SC sanoi tuomioistuimelle, ettei Irlannin pitäisi kunnioittaa venäläisen tuomioistuimen päätöstä, jonka mukaan Sergei Makhlai, miljardööri ja Togliattiazotin (Venäjän suurin ammoniakin tuottaja, ToAZ) entinen puheenjohtaja, yhdessä kolmen muun henkilön kanssa "massiivinen petos" ToAZia vastaan.

ToAZ vältti Venäjän verotusta vuosina 2009-2013 myymällä lannoitteiden valmistukseen käytettyä ammoniakkia halvalla sveitsiläiselle yritykselle, joka myi sen markkinahintaan ja pussi voiton, hän sanoi. Nämä veronkierron tosiasiat paljastivat ja vahvistivat 37 venäläisen tuomarin päätökset seitsemässä venäläisessä tuomioistuimessa.

Mr. Collins edusti ToAZ:n vähemmistöosakkeenomistajaa, United Chemical Company Uralchemia (UCCU), joka näki satojen miljoonien dollarien "syfonoinnin" ja huijauksen, mikä johti oikeuskäsittelyyn Venäjällä.

ToAZ:n, neljän Karibialla rekisteröidyn luottamusyrityksen, 70 prosentin enemmistöosakkaat ovat nostaneet kanteen UCCU:ta ja muita, mukaan lukien Dublinissa rekisteröityä Eurotoaz-nimistä yritystä vastaan, väittäen, että heiltä on huijattu heidän osakkeitaan laittomilla ja korruptoituneilla "yritysryöstötoimilla". syytetyt.

Mr. Collins sanoi, että UCCU:n toimet Venäjällä olivat samanlaisia ​​​​kuin "osakkeenomistajien sorrotus" Yhdysvalloissa

Sergei Makhlai ja valkovenäläissyntyinen venäläinen oligarkki Dmitri Mazepin, UCCU:n omistaja, ovat oikeudenkäynnin keskipisteessä.

Mainos

Sergei Makhlai ja hänen isänsä Vladimir, myös entinen ToAZ:n puheenjohtaja, todettiin Venäjällä vuonna 2019 syyllisiksi 1.4 miljardin dollarin lunastukseen ToAZ:lta lähipiiritapahtumien kautta käyttämällä sveitsiläistä Nitrochem Distribution AG:ta, jota valvoo Makhlaisin sveitsiläinen kumppani Andreas Zivy. Ennen tuomiota Makhlaist pakenivat maasta.

Neljä Karibialla rekisteröityä yritystä haastaa Mazepinin, UCCU:n ja muiden henkilöiden ja yritysten oikeuteen, mukaan lukien Eurotoaz.

UCCU:lla ja sen vastaajilla on jo ollut useita alustavia kuulemistilaisuuksia Irlannissa.

Karibian yritykset haluavat, että UCCU havaitaan halveksuen korkeimman oikeuden sitoumusta olla panematta täytäntöön 1.2 miljardin dollarin venäläisen tuomioistuimen tuomiota ToAZ:n kantajia vastaan, mukaan lukien ToAZ:n osakkeiden myynti, odotettaessa Irlannin päämenettelyn lopputulosta.

Karibian yritykset väittävät, että UCCU rikkoi lupauksensa yrittäessään ajaa Makhlain konkurssiin Venäjällä, mikä johti omistavansa ToAZ:n osakkeiden myyntiin.

Kantajat sanoivat, että UCCU rikkoi törkeästi Dublinin sitoumusta halveksuntaa koskevassa vetoomuksessaan.

UCCU:ta edustava Mr. Collins sanoi, että ulkomaisia ​​oikeustoimia on kunnioitettava.

Asianajaja sanoi, että Makhlain konkurssi on erillinen 1.2 miljardin dollarin tuomion tapauksesta. Tuomio koski vain karibialaisten yritysten omaisuutta, ei Makhlain konkurssia.

Syytettyjen lupaus olla panematta Venäjän tuomiota täytäntöön ei rikottu, hän sanoi.

Asianajaja sanoi, että tämä oli "täysin venäläinen kiista" venäläisten yritysten omistajien välillä massiivisesta petoksesta. Irlanti "imettiin", koska Dublinissa rekisteröidyllä yrityksellä oli omistusosuus ja se oli "maalattu laajaksi salaliitoksi" UCCU:n ja muiden vastaajien välillä.

Tällä "erittäin kapealla lainkäyttötasolla" kantajat veivät nämä hakemukset Irlannin korkeimpaan oikeuteen, joka totesi, että asia voisi viedä eteenpäin tässä hajanaisuuden välttämiseksi. Hovioikeus päättää valituksen kohteena olevasta päätöksestä.

Tuomari Mark Sanfey jatkaa hybridikäsittelyä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa