Liity verkostomme!

Irlanti

Irlanti saa lähes miljardi euroa Brexit Adjustment Fundilta

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komissio on päättänyt osoittaa lähes miljardi euroa Brexit Adjustment Reserve -rahoitusta Irlannille. Irlanti on rahaston suurin edunsaaja. 

5.4 miljardin euron Brexit Adjustment Reserve otettiin käyttöön tukemaan kaikkia niitä EU-maita, joihin Euroopan unionin päätös erota EU:sta vaikuttaa eniten. Rahoitusosuus ei edellytä pitkälle kehitettyä ohjelmointia tai toimenpiteiden suunnittelua.

Irlanti on Brexit Adjustment Reserve -rahaston suurin edunsaaja ja ensimmäinen osavaltio, joka saa sen ennakkorahoituksen. Tämä rahoitus auttaa Irlannin taloutta lieventämään Brexitin vaikutuksia.

Koheesiosta ja uudistuksista vastaava komissaari Elisa Ferreira sanoi: "Brexitillä on ollut kielteinen vaikutus monien ihmisten elämään. EU:ssa Irlannin ihmiset tuntevat sen eniten. EU:n Brexit Adjustment Reserve edustaa solidaarisuutta niitä kohtaan, joista se eniten vaikuttaa. Eteenpäin edetessämme emme halua jättää ketään taakse. Irlannin saama rahoitus parantaa elintasoa, tukee maan talouskasvua ja lieventää paikallisyhteisöjen kielteisiä vaikutuksia." 

Mainos

Irlanti saa 361.5 miljoonaa euroa vuonna 2021, 276.7 miljoonaa euroa vuonna 2022 ja 282.2 miljoonaa euroa vuonna 2023. Rahoituksella voidaan kattaa kulut 1 alkaen. 

Komission tiedottaja Vivian Loonela sanoi, että tuki sisältää tukea eniten kärsiville alueille ja talouden aloille, mukaan lukien työpaikkojen luominen ja suojelu, kuten lyhennystyöohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Mainos
Mainos

Nousussa