Liity verkostomme!

EU

DUP sodassa

Julkaistu

on

Pohjois-Irlannin unionismi on levoton hallitsevan demokraattisen unionistisen puolueen valittujen jäsenten kanssa käydyssä avoimessa sodassa uuden johtajansa Edwin Pootsin valitsemisesta. Koska Pohjois-Irlannin edustajakokouksen odotettavissa olevan uuden ensimmäisen ministerin on määrä ilmoittautua lähipäivinä, myöhemmissä tapahtumissa voi olla seurauksena alueparlamentin romahtaminen ja sen myötä Irlannin puolueen yhtenäisyyspuolueen Sinn Féinin odotettu nousu tulla provinssin suurin poliittinen puolue, kuten Ken Murray raportoi Dublinista.

22. kesäkuuta merkittävät brittiläiset pro-unionistijärjestöt kokoontuvat Belfastin kaupungintaloon tapahtumaan, joka juhlii 100-vuotispäivää kuningas George V: n ensimmäisestä Pohjois-Irlannin parlamentin avaamisesta.

Entisen NI: n entinen pääministeri James Craig kuvaili laitosta aikoinaan "protestanttisen kansan protestanttiseksi parlamentiksi", kun taas Dublinin suvereeni parlamentti palveli etelän pääosin katolisen yhteisön toiveita Irlannin brittiläisen divisioonan jälkeen vuonna 1921.

Sadan vuoden ajan protestanttisen yhteisön ammattilaiset ovat pitäneet Pohjois-Irlantia yhtä brittiläisenä kuin Finchley, entisen pääministerin Margaret Thatcherin kertaluontoisena vaalipiirinä.

Kuitenkin epäjärjestys unionistien riveissä on merkinnyt sitä, että sen pitäisi olla loistavan juhlan päivä 22. kesäkuutand Pohjois-Irlannin luomisen kunniaksi, on muuttumassa muuksi kuin.

Ison-Britannian demokraattinen unionistinen puolue, jolla on tällä hetkellä eniten paikkoja edustajakokouksessa, käy avointa sotaa.

Pohjois-Irlannin edustajakokouksen kovan linjan valittujen DUP: n jäsenten äskettäinen kapina johtajan Arlene Fosterin kaatamiseksi näki ultrakonservatiivisen Edwin Pootsin voittaneen parlamentti Sir Jeffrey Donaldsonin vain kahdella äänellä. ja tarpeetonta.

Vanha DUP-lähde kertoi Belfastin uutiskirje paperi "että puolueen henkilöt harkitsivat eroamista ja jotkut todennäköisesti menevät [kilpailevaan] Ulsterin unionistiseen puolueeseen."

Viime viikolla Belfast-hotellissa järjestetyssä puolueen jäsenten ratifiointikonferenssissa joukko vanhempia puolueen jäseniä, mukaan lukien Lord Nigel Dodds, hänen vaimonsa Diane ja parlamentin jäsenet, Sir Jeffrey Donaldson, Gavin Robinson ja Gregory Campbell, kävelivät ulos, kun Poots otti mikrofonin pitääkseen voittopuheensa, mikä itse heijastaa puolueen katkeruutta.

Arlene Foster, jota monien tarkkailijoiden mukaan on kohdeltu kauhistuttavalla tavalla, kertaluonteiset puolueen ystävät ja kollegat ovat selvästi syntipukkeja.

Hänen mielestään hän ei estänyt niin kutsutun Pohjois-Irlannin pöytäkirjan käyttöönottoa, josta Lontoo neuvotteli Brysselin kanssa osana Brexitin erosopimusta.

Pöytäkirjan mukaan GB: stä NI: ään viedyt tavarat tarkastetaan Belfastin ja Larnen satamissa, mikä luo Irlanninmerelle kuvitteellisen rajan, joka, kuten unionistit näkevät, kohdistaa Pohjois-Irlannin lähemmäksi Dublinia ja kauemmas Lontoosta.

Valitettava rouva Foster on sellaisen sopimuksen uhri, jota Boris Johnson kertoi DUP: n jäsenille koskaan tapahtuvan, mutta hän myöhemmin hylkäsi sen!

Rouva Fosteria vastaan ​​suunnatun kohotuksen jälkeen hän oli suunnitellut eroavansa NI: n ensimmäisestä ministeristä arvokkaalla tavalla kesäkuun lopussa, mutta hänen erottamisensa armoton luonne viittaa siihen, että hän on poissa lähipäivinä.

Puhuminen Chris Masonin kanssa BBC: ssä uutislähetys podcast hänen nöyryyttävästä defenestrationistaan ​​hän sanoi: "... ... ..politiikka on julmaa, mutta jopa DUP-standardien mukaan se oli melko julma.

"Jos Edwin päättää haluavansa vaihtaa kyseistä ryhmää, minun on mentävä samoin, koska en voi jäädä uuden ministeritiimin joukkoon, josta minulla ei ole valtaa, ja se olisi väärin."

Poots, joka vuonna 2012 terveysministerinä määräsi kiistanalaisen kiellon homomiehille verenluovutuksesta ja on ennätyksellisen sanonut, että maapallo on vasta 6,000 vuotta vanha ja on kummallisella tavalla sulkenut pois nimittävänsä itsensä ensimmäiseksi ministeriksi!

Suosikki rooliin on Pootsin uskollinen 39-vuotias Paul Givan. Jos kuitenkin Givan nimitetään Pohjois-Irlannin ensimmäiseksi ministeriksi, Edwin Pootsin hallitus voi olla lyhytikäinen joukko jatkokampanjatapahtumia!

Sääntöjen mukaan uuden Pohjois-Irlannin ensimmäisen ministerin nimittämisen olisi myös tapahduttava varapääministerin valitseminen Irlannin vastapuolen nationalistiselta puolelta. Tässä tapauksessa toimiston nykyinen haltija Michelle O'Neill nimetään uudelleen irlantilaisen pro-yhtenäisyyden puolueen Sinn Féinin toimesta.

Sellaisena kuin se onkin, Sinn Feinissä lisääntyy turhautumista ja kasvavaa vihaa, koska Pootsin DUP: n jatkuvat viivästykset ja epäonnistuminen hyväksyä kiistanalaisen irlantilaisen kielilain käyttöönotto.

Tällaisen siirron myöntäminen, kuten monet unionistilaiset näkevät, johtaisi siihen, että Pohjois-Irlanti muuttuisi '' irlantilaisemmaksi '' ja vähemmän brittiläiseksi protestanttisten koulujen opetetun kielen myötä ja loppujen lopuksi näkyvämmäksi tien opasteissa ja valtion instituutioiden logomalleissa!

Jos Sinn Féin vaatii osana sopimusta tukeakseen Givania ensimmäisen ministerin kannassa, että on asetettava määräaika lain antamiseksi yleiskokoukselle ja DUP kieltäytyy, NI: n alueparlamentti todennäköisesti romahtaa ja seuraa odotettua peliä - muuttuvat vaalit!

Vuonna 2016 Paul Givan, silloinen yhteisöjen ministeri, asetti merkin kielen sijainnista leikkaamalla rahoitusta hankkeelle, jonka koululaiset olisivat käyneet Irlannin tasavallan irlankielisellä alueella päätös, joka edisti yleiskokouksen romahtamista vuonna 2017.

Tämä kehittyvä skenaario jättää DUP: n poliittiseen snookeriin! Puolueella, joka ei ole osoittanut innostusta irlantilaisesta kielilakista, on tällä hetkellä 28 paikkaa Pohjois-Irlannin edustajakokouksessa, ja Sinn Féin on 27.

On melkein varmaa, että Sinn Féin nousee suurimmaksi puolueeksi ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun Pohjois-Irlanti perustettiin vuonna 1921 seuraavien yleiskokouksen vaalien jälkeen väestörakenteen muuttuessa.

Mahdollinen vallan menetys tai DUP-paikkojen vähennykset merkitsisivät sitten siirtymistä puolueen Jeffrey Donaldson -siipestä Pootsin poistamiseksi, mikä lisäisi jakautumista sen riveissä entisestään!

Pohjois-Irlannin unionismi on syvissä vaikeuksissa, skenaario, joka 100 vuoden kuluttua "protestanttisen kansan protestanttisen parlamentin" perustamisesta antaa sille vain vähän juhlia!

Arlene Fosterin haastattelussa The Financial Times"Luulen, että olemme taantumassa ja kapenemassa", hän sanoi.

"Se on melko ikävää, rehellisesti sanottuna. Jos unioni haluaa menestyä, meidän on oltava isompi teltta. . . Esitän puolueelle, että jos he haluavat turvata unionin, heillä on oltava laaja visio unionista. "

Sillä välin SNP: n johtajan Nicola Sturgeonin odotetaan lisäävän painetta tulevina kuukausina Skotlannissa järjestettävään itsenäisyyden kansanäänestykseen, jonka tulos saattaisi Pohjois-Irlannin aseman Yhdistyneessä kuningaskunnassa vaarantaa entisestään.

Tšekin tasavalta

NextGenerationEU: Euroopan komissio tukee Tšekin tasavallan 7 miljardin euron elvytyssuunnitelmaa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tänään (19. heinäkuuta) hyväksynyt myönteisen arvion Tšekin elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta. Tämä on tärkeä askel kohti EU: n myöntämää 7 miljardin euron avustusta elvytys- ja sopeutumisvälineestä. Tämä rahoitus tukee Tšekin tasavallan elvytys- ja sietokykysuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamista. Sillä on keskeinen rooli auttaessaan Tšekkiä nousemaan vahvemmaksi COVID-19-pandemiasta.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi koko EU: ssa. Tšekin suunnitelma on osa EU: n ennennäkemättömää koordinoitua vastausta COVID-19-kriisiin, jotta voidaan vastata yhteisiin eurooppalaisiin haasteisiin ottamalla huomioon vihreät ja digitaaliset siirtymät, vahvistaa taloudellista ja sosiaalista sietokykyä ja yhtenäismarkkinoiden yhtenäisyyttä.

Komissio arvioi Tšekin suunnitelman RRF-asetuksessa asetettujen perusteiden perusteella. Komission analyysissä tarkasteltiin erityisesti sitä, tukevatko Tšekin suunnitelmassa esitetyt investoinnit ja uudistukset vihreää ja digitaalista siirtymistä. myötävaikuttaa tehokkaasti vastaamiseen eurooppalaisen ohjausjakson aikana tunnistettuihin haasteisiin ja vahvistaa sen kasvupotentiaalia, työpaikkojen luomista sekä taloudellista ja sosiaalista sietokykyä.

Turvataan Tšekin vihreä ja digitaalinen siirtymä  

Komission arvio Tšekin suunnitelmasta osoittaa, että se omistaa 42% kokonaismäärärahoistaan ​​toimenpiteille, jotka tukevat ilmastotavoitteita. Suunnitelma sisältää investoinnit uusiutuvaan energiaan, kaukolämmön jakeluverkkojen nykyaikaistamiseen, kivihiilikattiloiden korvaamiseen sekä asuin- ja julkisten rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen. Suunnitelma sisältää myös luonnonsuojelua ja vesihuoltoa koskevia toimenpiteitä sekä investointeja kestävään liikkuvuuteen.

Komission arvio Tšekin suunnitelmasta osoittaa, että se omistaa 22 prosenttia kokonaismäärärahoistaan ​​toimenpiteille, jotka tukevat digitaalista siirtymistä. Suunnitelmassa määrätään investoinneista digitaaliseen infrastruktuuriin, julkishallinnon digitalisointiin, mukaan lukien terveyden, oikeuden ja rakennuslupien hallinta. Se edistää yritysten digitalisaatiota ja digitaalisia hankkeita kulttuuri- ja luovilla aloilla. Suunnitelma sisältää myös toimenpiteitä digitaalisten taitojen parantamiseksi kaikilla tasoilla osana koulutusjärjestelmää ja erityisten osaamis- ja uudelleenkoulutusohjelmien avulla.

Vahvistetaan Tšekin taloudellista ja sosiaalista sietokykyä

Komissio katsoo, että Tšekin tasavallan suunnitelmassa puututaan tehokkaasti kaikkiin tai merkittävään osaan taloudellisia ja sosiaalisia haasteita, jotka on esitetty neuvoston Tšekin tasavallalle Eurooppa-ohjausjaksolla vuonna 2019 ja vuonna 2020 osoittamissa maakohtaisissa suosituksissa.

Suunnitelma sisältää toimenpiteitä energiatehokkuuteen ja uusiutuviin energialähteisiin, kestävään liikenteeseen ja digitaaliseen infrastruktuuriin tehtävien investointitarpeiden ratkaisemiseksi. Useilla toimenpiteillä pyritään vastaamaan tarpeeseen edistää digitaalitaitoja, parantaa koulutuksen laatua ja osallistavuutta sekä lisätä lastenhoitopalvelujen saatavuutta. Suunnitelmassa määrätään myös liiketoimintaympäristön parantamisesta pääasiassa laajojen sähköisen hallinnon toimenpiteiden, rakennuslupien myöntämismenettelyjen uudistamisen ja korruption vastaisten toimenpiteiden avulla. Tutkimus- ja kehitystoiminnan haasteita on parannettava investoinneilla, joilla pyritään vahvistamaan julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä sekä taloudellista ja muuta tukea innovatiivisille yrityksille.

Suunnitelma edustaa kattavaa ja riittävän tasapainoista vastausta Tšekin taloudelliseen ja sosiaaliseen tilanteeseen ja myötävaikuttaa siten asianmukaisesti kaikkiin kuuteen pilariin, joihin viitataan RRF-asetuksessa.

Lippulaiva-investointien ja uudistusprojektien tukeminen

Tšekin suunnitelmassa ehdotetaan hankkeita kaikilla seitsemällä Euroopan lippulaivalla. Nämä ovat erityisiä investointihankkeita, joissa käsitellään kaikille jäsenvaltioille yhteisiä asioita työpaikkoja ja kasvua luomilla aloilla, joita tarvitaan kaksosista siirtymistä varten. Esimerkiksi Tšekki on ehdottanut 1.4 miljardia euroa rakennusten energiatehokkuuden kunnostamiseen ja 500 miljoonaa euroa digitaalisten taitojen parantamiseen kouluttamalla ja investoimalla koko työvoiman täydennys- ja uudelleenkoulutusohjelmiin.  

Komission arvioinnissa todetaan, että mikään suunnitelmaan sisältyvä toimenpide ei aiheuta merkittävää haittaa ympäristölle RRF-asetuksen vaatimusten mukaisesti.

Elvytys- ja sopeutumissuunnitelmassa ehdotetut järjestelyt valvontajärjestelmien suhteen ovat riittävät varojen käyttöön liittyvän korruption, petosten ja eturistiriitojen estämiseksi, havaitsemiseksi ja korjaamiseksi. Järjestelyjen odotetaan myös välttävän tosiasiallisesti kaksinkertaisen rahoituksen mainitun asetuksen ja muiden unionin ohjelmien nojalla. Näitä valvontajärjestelmiä täydennetään ylimääräisinä tarkastus- ja valvontatoimenpiteinä, jotka sisältyvät komission ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi virstanpylväinä. Nämä välitavoitteet on täytettävä ennen kuin Tšekki esittää ensimmäisen maksupyyntönsä komissiolle.

Presidentti Ursula von der Leyen sanoi: "Euroopan komissio on tänään päättänyt antaa vihreän valon Tšekin elvytys- ja sopeutumissuunnitelmalle. Tällä suunnitelmalla on ratkaiseva merkitys tukemalla siirtymistä kohti vihreämpää ja digitaalisempaa tulevaisuutta Tšekissä. Toimenpiteet, jotka parantavat energiatehokkuutta, digitalisoivat julkishallinnon ja estävät julkisten varojen väärinkäytön, ovat täysin NextGenerationEU: n tavoitteiden mukaisia. Suhtaudun myös myönteisesti siihen, että suunnitelmassa painotetaan voimakkaasti Tšekin terveydenhuoltojärjestelmän sietokyvyn vahvistamista sen valmistelemiseksi tulevia haasteita varten. Seisomme kanssasi joka askeleella varmistaaksemme, että suunnitelma pannaan täysimääräisesti täytäntöön.

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi: "Tšekin elvytys- ja sopeutumissuunnitelma antaa voimakkaan sysäyksen maan pyrkimyksille nousta jalkoihin pandemian aiheuttaman taloudellisen shokin jälkeen. Seuraavan viiden vuoden aikana Tšekkiin virtaavat 7 miljardin euron suuruiset NextGenerationEU-varat tukevat laaja-alaista uudistus- ja investointiohjelmaa kestävämmän ja kilpailukykyisemmän talouden rakentamiseksi. Ne sisältävät erittäin mittavia investointeja rakennusten kunnostamiseen, puhtaaseen energiaan ja kestävään liikkuvuuteen sekä toimenpiteitä digitaalisen infrastruktuurin ja taitojen parantamiseksi sekä julkisten palvelujen digitalisoimiseksi. Yritysympäristö hyötyy sähköisen hallinnon ja korruption vastaisten toimenpiteiden edistämisestä. Suunnitelma tukee myös terveydenhuollon parantamista, mukaan lukien tehostettu syövän ehkäisy ja kuntoutushoito. "

Seuraavat vaiheet

Komissio on tänään hyväksynyt ehdotuksen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi 7 miljardin euron avustusten myöntämisestä Tšekille korkotuen myöntämisen perusteella. Neuvostolla on nyt pääsääntöisesti neljä viikkoa aikaa hyväksyä komission ehdotus.

Neuvoston hyväksymä suunnitelma mahdollistaisi 910 miljoonan euron maksamisen Tšekille ennakkomaksuina. Tämä on 13 prosenttia Tšekille osoitetusta kokonaismäärästä.

Talous, joka toimii ihmisten puolesta Varatoimitusjohtaja Valdis Dombrovskis sanoi: "Tämä suunnitelma tuo Tšekin tasavallan elpymisen tielle ja vauhdittaa sen talouskasvua, kun Eurooppa valmistautuu vihreään ja digitaaliseen siirtymään. Tšekki aikoo investoida uusiutuvaan energiaan ja kestävään liikenteeseen parantaen samalla rakennusten energiatehokkuutta. Sen tavoitteena on lisätä digitaalista liitettävyyttä koko maassa, edistää digitaalista koulutusta ja taitoja sekä digitalisoida monia sen julkisia palveluja. Ja siinä keskitytään myönteisesti liiketoimintaympäristön ja oikeusjärjestelmän parantamiseen korruption torjuntaa ja sähköisen hallinnon edistämistä tukevien toimenpiteiden avulla - kaikki tasapainossa Tšekin taloudelliseen ja sosiaaliseen tilanteeseen. Kun tämä suunnitelma on otettu asianmukaisesti käyttöön, se auttaa asettamaan Tšekin tasavallan vankalle pohjalle tulevaisuutta varten. "

Komissio sallii lisämaksut, jotka perustuvat neuvoston täytäntöönpanopäätöksessä hahmoteltujen välitavoitteiden ja tavoitteiden tyydyttävään toteuttamiseen, mikä heijastaa investointien ja uudistusten edistymistä. 

Lisätietoja

Kysymykset ja vastaukset: Euroopan komissio tukee Tšekin tasavallan elvytys- ja sietokykysuunnitelmaa

Palautus- ja sietokykykeskus: Kysymyksiä ja vastauksia

FTšekin tasavallan elvytys- ja sietokykysuunnitelma

Ehdotus neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi Tšekin elvytys- ja sopeutumissuunnitelman arvioinnin hyväksymisestä

Liite ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi Tšekin tasavallan elvytys- ja sopeutumissuunnitelman arvioinnin hyväksymisestä

Henkilöstöasiakirja, joka liittyy ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi

Palautus- ja sietokykyväline

Elvytys- ja sietokykyasetusta koskeva asetus

Continue Reading

Belgia

Kuolleiden määrä nousee 170: een Saksan ja Belgian tulvissa

Julkaistu

on

Kuolleiden määrä tuhoisissa tulvissa Länsi-Saksassa ja Belgiassa nousi vähintään 170: een lauantaina (17. heinäkuuta) sen jälkeen, kun joet puhkesivat ja tämän viikon äkilliset tulvat romahtivat talot ja repivät teitä ja voimajohtoja, kirjoittaa Petra Wischgoll,
David Sahl, Matthias Inverardi Düsseldorfissa, Philip Blenkinsop Brysselissä, Christoph Steitz Frankfurtissa ja Bart Meijer Amsterdamissa.

Noin 143 ihmistä kuoli tulvissa Saksan pahimmassa luonnonkatastrofissa yli puolen vuosisadan ajan. Siihen sisältyi noin 98 Ahrweilerin alueella Kölnin eteläpuolella poliisin mukaan.

Sadat ihmiset olivat edelleen kadonneita tai saavuttamattomia, koska useille alueille ei päässyt korkean vedenpinnan takia, kun taas tietoliikenne oli edelleen poissa.

Asukkaat ja yritysten omistajat kamppaili poimia palat pahoinpidellyissä kaupungeissa.

"Kaikki on tuhoutunut kokonaan. Et voi tunnistaa maisemia", sanoi Michael Lang, viinikaupan omistaja Bad Neuenahr-Ahrweilerin kaupungissa Ahrweilerissä taistellen kyyneleitä vastaan.

Saksan presidentti Frank-Walter Steinmeier vieraili Erftstadtissa Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa, jossa katastrofi tappoi vähintään 45 ihmistä.

"Me suremme niiden kanssa, jotka ovat menettäneet ystäviä, tuttavia, perheenjäseniä", hän sanoi. "Heidän kohtalo on repimässä sydämemme erilleen."

Noin 700 asukasta evakuoitiin perjantaina myöhään sen jälkeen, kun Wassenbergin kaupungissa Kölnin lähellä murtui pato, viranomaisten mukaan.

Mutta Wassenbergin pormestari Marcel Maurer sanoi, että vedenpinta oli vakiintunut yön jälkeen. "On liian aikaista antaa kaikki selkeät, mutta olemme varovaisia ​​optimistisia", hän sanoi.

Steinbachtalin pato Länsi-Saksassa oli kuitenkin edelleen vaarassa rikkoutua, viranomaisten mukaan noin 4,500 ihmisen evakuointi kodeista alavirtaan.

Steinmeier sanoi, että kestää viikkoja, ennen kuin kaikki vahingot, joiden odotetaan vaativan useita miljardeja euroja jälleenrakennusvaroja, voidaan arvioida.

Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääministeri Armin Laschet ja CDU-puolueen ehdokas syyskuun vaaleissa kertoi puhuvansa lähipäivinä valtiovarainministeri Olaf Scholzin kanssa taloudellisesta tuesta.

Kansleri Angela Merkelin odotettiin matkustavan sunnuntaina Rheinland-Pfalziin, osavaltioon, jossa asuu tuhoutunut Schuldin kylä.

Bundeswehrin joukkojen jäsenet, osittain veden alla olevien autojen ympäröimänä, kahlivat tulvaveden läpi voimakkaiden sateiden jälkeen Erftstadt-Blessemissä, Saksassa, 17. heinäkuuta 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen
Itävallan pelastusryhmän jäsenet käyttävät veneitä kulkiessaan tulvien kärsimän alueen läpi voimakkaiden sateiden jälkeen Pepinsterissä, Belgiassa, 16. heinäkuuta 2021. REUTERS / Yves Herman

Belgiassa kuolonuhrien määrä nousi 27: een kansallisen kriisikeskuksen mukaan, joka koordinoi siellä avustusoperaatiota.

Se lisäsi, että 103 ihmistä oli "kadonnut tai tavoitettavissa". Jotkut olivat todennäköisesti saavuttamattomissa, koska he eivät voineet ladata matkapuhelimia tai olivat sairaalassa ilman henkilöllisyystodistuksia, keskus sanoi.

Viime päivien aikana tulvat, jotka ovat enimmäkseen kohdanneet Saksan Rheinland-Pfalzin osavaltiota, Nordrhein-Westfalenia ja Itä-Belgiaa, ovat sulkeneet kokonaiset yhteisöt vallasta ja viestinnästä.

RWE (RWEG.DE), Saksan suurin sähköntuottaja, ilmoitti lauantaina, että Indenin avomerikaivokseen ja Weisweilerin hiilivoimalaitokseen vaikutti huomattavasti, ja lisäsi, että laitos käy pienemmällä kapasiteetilla tilanteen vakiintumisen jälkeen.

Belgian eteläisissä provinsseissa Luxemburgissa ja Namurissa viranomaiset ryntäsivät toimittamaan juomavettä kotitalouksille.

Tulvat vedenpinnat laskivat hitaimmin Belgian pahimmissa osissa, jolloin asukkaat pystyivät lajittelemaan vahingoittuneen omaisuuden. Pääministeri Alexander De Croo ja Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vierailivat joillakin alueilla lauantai-iltapäivällä.

Belgian rautatieverkko-operaattori Infrabel julkaisi linjojen korjaussuunnitelmat, joista osa olisi jälleen käytössä vasta elokuun lopussa.

Alankomaiden hätäpalvelut olivat myös edelleen valppaana, koska ylivuotoiset joet uhkasivat kaupunkeja ja kyliä koko Limburgin eteläisessä maakunnassa.

Kymmenet tuhannet alueen asukkaat on evakuoitu kahden viime päivän aikana sotilaat, palokunnat ja vapaaehtoiset työskentelivät kiihkeästi koko perjantai-iltana (16. heinäkuuta) patojen valvomiseksi ja tulvien estämiseksi.

Hollantilaiset ovat toistaiseksi paenneet katastrofista naapureidensa mittakaavassa, eikä lauantaiaamuna ole ilmoitettu uhreja.

Tutkijat ovat jo pitkään sanoneet, että ilmastonmuutos johtaa rankkasateisiin. Mutta sen roolin määrittäminen näissä säälimättömissä sateissa vie ainakin useita viikkoja tutkimukseen, tutkijat sanoivat perjantaina.

Continue Reading

Tšekin tasavalta

NextGenerationEU: Tšekin tasavallan presidentti von der Leyen esittämään komission arvion kansallisesta elvytyssuunnitelmasta

Julkaistu

on

Tänään (19. heinäkuuta) komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen (Kuvassa) Tšekissä esittävän komission arvion vuoden XNUMX kansallisesta elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta Seuraava sukupolviEU. Maanantai-aamuna presidentti von der Leyen matkustaa Prahaan tapaamaan pääministeri Andrej Babišin yhdessä varapuheenjohtaja Věra Jourován kanssa. Hän vierailee myös Prahan valtionoopperassa ja Valtionoopperassa ja kansallismuseossa ja keskustelee energiatehokkuuteen tehtävistä investoinneista. 

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa