Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Tietokonehakkerointi aiheuttaa ongelmia Irlannin hallitukselle

Julkaistu

on

Irlannin hallitus on joutunut kohtaamaan herkän ongelman valmistautuessaan avaamaan taloutensa kalliin koronaviruspandemian jälkeen. Venäläisten rikollisten äskettäinen hakkerointi terveydenhuoltopalvelua ylläpitävissä tietokoneissa ei ole vain altistanut sitä lunastusvaatimuksille, vaan myös iriteiden irlantilaisten mahdolliset oikeudelliset toimet kuten Ken Murray raportoi Dublinista.

Viime aamuna perjantaina 14. toukokuuta viime aikoina irlantilaiset käynnistivät radiolaitteet saadakseen tietää, että maan sairaalajärjestelmää ylläpitävän terveydenhuollon johtajan (HSE) IT-järjestelmää oli hakkeroitu yön yli!

Verkkorikolliset, joiden uskotaan olevan velho-hämähäkki-jengi Pietarissa, Venäjällä, olivat hakkeroitu henkilökohtaisiin tiedostoihin koko kansallisessa tietokonejärjestelmässä ja antoivat 20 miljoonan euron lunnaiden vaatimuksen koodien avaamiseksi!

Aluksi HSE pelasi hakkerointia vaatien, että kaikki tiedostot kopioitiin pilvipalvelutallennustilaan, mitään ei ollut varastettu tai vaarantunut ja että kaikki olisi kunnossa maanantaina 17. toukokuuta.

Tiistaina 18. toukokuuta kriisi ei osoittanut paranemista, kun hallitus joutui hyökkäyksen kohteeksi oppositiopoliitikoiden keskuudessa, jotka huolestuneet äänestäjät pommittivat itseään edeltävinä päivinä.

"Tämä on laajenemassa melko vakavaksi kansallisen turvallisuuden kriisiksi, enkä ole varma, onko se tutka-alueella sillä tasolla kuin sen pitäisi olla", työväenpuolueen johtaja Alan Kelly sanoi Irlannin parlamentille sinä päivänä.

Päivien edetessä viholliset radiopuhelinohjelmien soittajat, jotkut kyyneliin, ovat kertoneet tarinoita peruutettujen sädehoito- ja kemoterapiaistuntojen vaiheesta 4 syövän hoidossa. Jotkut ovat epätoivoisesti pyytäneet hallitusta maksamaan lunnaat ja saamaan palvelu palaa normaaliksi mahdollisimman nopeasti.

Irlannin hallitus on pysynyt lujana lähipäivinä siitä lähtien, kun hakkerointi ilmaantui ja vaati, ettei se maksa lunnaita pelosta, jonka se saattaa altistaa tuleville hakkeroille ja vaatimuksille.

Hakkerit lähettivät kuitenkin salauksen purkuavaimen tai -koodin Irlannin hallitukselle ennen viikonloppua 21y aiheuttaen huolta lunnaiden maksamisesta.

”Siitä ei ole maksettu lainkaan maksua. Turvahenkilökunta ei tiedä tarkkaa syytä, miksi avain tarjottiin takaisin ”, Taoiseach Micheál Martin vaati puhuessaan toimittajille perjantaina 21. toukokuuta.

Ajan myötä Irlannin hallituspiireissä on nyt kasvavia odotuksia siitä, että hakkerit julkaisevat arkaluonteisia henkilötietoja ns. Pimeässä verkossa lähipäivinä.

Nämä tiedot voivat sisältää tietoja henkilöistä, joilla saattaa olla HIV / aids, pitkälle edennyt syöpä, lasten hyväksikäyttöä koskevia tapauksia, joissa henkilöitä ei ole nimetty tuomioistuimessa, tai esimerkiksi sukupuoliteitse tarttuvia infektioita, mutta he ovat päättäneet säilyttää tällaiset tiedot itsensä ja lääkäreiden välillä.

Haavoittuvat ihmiset, joilla on sairauksia, jotka voivat vaikuttaa heidän työhönsä, maineeseensa, henkilökohtaiseen elämäänsä, pitkäikäisyyteen ja henkivakuutuksiin, ovat edelleen vaarassa!

Kun hallituksella on edessään mahdollisia oikeustoimia, jos tällaisten luottamuksellisten tietojen julkaiseminen sallitaan, se muutti viime viikolla Dublinin korkeimmassa oikeudessa turvaamaan oikeudelliset kieltotavat, jotka kieltivät irlantilaisia ​​tiedotusvälineitä, verkkosivustoja ja digitaalisia alustoja saattamasta tällaista tietoa yleisön tietoon!

Nuorempi valtiovarainministeri Micheal McGrath pyysi ihmisiä viikonloppuna olemaan tekemättä yhteistyötä sellaisten henkilöiden tai kirjeenvaihdon kanssa, jotka etsivät maksuja luottamuksellisen online-lääketieteellisen tiedon vastineeksi.

Puhuessaan Tämä viikko RTE-radiossa hän sanoi: "Uhka, jota kohtaamme täällä, on todellinen, ja henkilökohtaisten, luottamuksellisten ja arkaluonteisten tietojen luovuttaminen olisi halveksittava teko, mutta sitä ei voida sulkea pois, ja Gardaí [Irlannin poliisi] yhteistyössä kansainvälisten lainvalvontakumppaneidemme kanssa tekevät kaikkensa voidakseen nyt vastata tähän. "

Irlanti, joka ei noudata GDPR: n (General Data Protection Regulations) sitoumuksiaan, voi myös joutua kärsimään vakavia sakkoja Euroopan tuomioistuimessa sen mukaan, miten tämä kaikki onnistuu!

Sillä välin kun hakkerointi viivästyttää lukemattomia sairaaloiden terveysmenettelyjä, kysytään, kuinka turvallisia kaikki Irlannin valtion tietokonejärjestelmät ovat?

HSE: n toimitusjohtaja Paul Reid, joka työskentelee jo 24/7 COVID-pandemian hoitamiseksi, muutti viikonloppuna vakuuttamaan yleisölle, että hänen tiiminsä tekevät kaikkensa ongelman ratkaisemiseksi.

Hän kertoi Tämä viikko radio-ohjelmassa, että ongelmien korjaamisesta aiheutuvat kustannukset voivat nousta kymmeniin miljooniin euroihin.

Hän sanoi, että nyt tehdään työtä "kaikkien niiden kansallisten [IT] järjestelmien arvioimiseksi, jotka haluamme palauttaa, mitkä meidän on rakennettava uudelleen, mitkä joudut ehkä poistamaan, ja salauksenpurkuprosessi auttaa meitä siinä."

Hän sanoi, että hyvää edistystä on tapahtunut "erityisesti joissakin kansallisissa järjestelmissä, kuten kuvantamisjärjestelmässä, joka tukee skannauksia, magneettikuvia ja röntgensäteitä".

Irlannin hakkerointikysymyksessä koko valtion IT-järjestelmä todennäköisesti uudistetaan tulevina viikkoina ja kuukausina sen varmistamiseksi, että Itä-Euroopan rikolliset eivät koskaan tunkeudu tuollaiseen tapaan.

Irlannin kriisi on kuitenkin muistutus muille 26 Euroopan unionin maalle, että niin kauan kuin venäläiset rikolliset ovat edelleen uhka länsimaisille demokratioille, mikä tahansa näistä valtioista voisi olla seuraava, etenkin ne, joilla on ydinvoimavaroja tai jotka ovat herkkiä sotilaalliset suunnitelmat!

Sillä välin Dublinin valtion virkamiehet pitävät sormiaan ristissä, että pimeässä verkossa tulevina päivinä ilmestyvän arkaluontoisen aineiston uhka on juuri tämä, nimittäin uhka!

Covid-19

EU: n digitaalinen COVID-sertifikaatti - iso askel kohti turvallista palautumista

Julkaistu

on

Tänään (14. kesäkuuta) Euroopan parlamentin, EU: n neuvoston ja Euroopan komission presidentit osallistuivat EU: n digitaalista COVID-todistusta koskevan asetuksen viralliseen allekirjoittamiseen, mikä merkitsi lainsäädäntöprosessin loppua.

Portugalin pääministeri Antonio Costa sanoi: "Olemme tänään ottamassa suuren askeleen kohti turvallista elpymistä, palauttamaan liikkumisvapautemme ja edistämään talouden elpymistä. Digitaalinen varmenne on kattava työkalu. Siihen kuuluvat ihmiset, jotka ovat toipuneet COVID: stä, ihmiset, joilla on negatiiviset testit, ja rokotetut. Lähetämme tänään kansalaisillemme uudenlaisen luottamuksen, että yhdessä voimme voittaa tämän pandemian ja nauttia uudestaan ​​turvallisesti ja vapaasti matkustamisesta Euroopan unionissa. "

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "Tänä päivänä 36 vuotta sitten allekirjoitettiin Schengenin sopimus, viisi jäsenvaltiota päätti tuolloin avata rajat toisilleen, ja tämä oli alku nykypäivälle monille, monille kansalaisia, yksi Euroopan suurimmista saavutuksista, mahdollisuus matkustaa vapaasti unionimme sisällä. Eurooppalainen digitaalinen COVID-sertifikaatti vakuuttaa meidät tästä avoimesta Euroopasta, esteettömästä Euroopasta, mutta myös Euroopasta, joka avautuu hitaasti mutta varmasti vaikeimman ajan jälkeen. Sertifikaatti on avoimen ja digitaalisen Euroopan symboli. "

Kolmetoista jäsenvaltiota on jo aloittanut EU: n digitaalisten COVID-sertifikaattien myöntämisen, uusia sääntöjä sovelletaan 1. heinäkuuta mennessä kaikkiin EU-maihin. Komissio on perustanut yhdyskäytävän, jonka avulla jäsenvaltiot voivat tarkistaa, että varmenteet ovat aitoja. Von der Leyen sanoi myös, että todistus johtui myös eurooppalaisen rokotusstrategian onnistumisesta. 

EU-maat voivat edelleen asettaa rajoituksia, jos ne ovat välttämättömiä ja oikeasuhteisia kansanterveyden turvaamiseksi, mutta kaikkia valtioita pyydetään pidättäytymään asettamasta lisämatkailurajoituksia EU: n digitaalisen COVID-todistuksen haltijoille

EU: n digitaalinen COVID-sertifikaatti

EU: n digitaalisen COVID-sertifikaatin tarkoituksena on helpottaa turvallista ja vapaata liikkumista EU: n sisällä COVID-19-pandemian aikana. Kaikilla eurooppalaisilla on oikeus vapaaseen liikkuvuuteen, myös ilman todistusta, mutta todistus helpottaa matkustamista ja vapauttaa haltijat karanteenin kaltaisista rajoituksista.

EU: n digitaalinen COVID-sertifikaatti on kaikkien saatavilla ja se:

  • kattaa COVID-19-rokotukset, testit ja palautumisen
  • oltava ilmaisia ​​ja saatavilla kaikilla EU: n kielillä
  • oltava saatavana digitaalisessa ja paperipohjaisessa muodossa
  • olla turvallinen ja sisällyttää digitaalisesti allekirjoitettu QR-koodi

Lisäksi komissio sitoutui käyttämään 100 miljoonaa euroa hätäapuvälineen puitteissa tukemaan jäsenvaltioita kohtuuhintaisen testin toimittamisessa.

Asetusta sovelletaan 12 kuukauden ajan 1. heinäkuuta 2021 alkaen.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Parlamentin puheenjohtaja vaatii Euroopan etsintä- ja pelastusoperaatiota

Julkaistu

on

Euroopan parlamentin puhemies David Sassoli (Kuvassa) on avannut korkean tason parlamenttien välisen konferenssin maahanmuuton ja turvapaikkojen hallinnasta Euroopassa. Konferenssissa keskityttiin erityisesti muuttoliikkeen ulkoisiin näkökohtiin. Presidentti sanoi: "Olemme päättäneet keskustella tänään muuttoliike- ja turvapaikkapolitiikkojen ulkoisesta ulottuvuudesta, koska tiedämme, että vain puuttumalla rajojemme ulkopuolella tapahtuvaan epävakauteen, kriiseihin, köyhyyteen ja ihmisoikeusloukkauksiin pystymme käsittelemään juuret aiheuttaa miljoonia ihmisiä lähtemään. Meidän on hallittava tätä globaalia ilmiötä inhimillisellä tavalla, toivottamaan ihmiset tervetulleiksi, jotka koputtavat oviimme joka päivä arvokkaasti ja kunnioittavasti.
 
"COVID-19-pandemia vaikuttaa syvästi muuttoliikkeeseen paikallisesti ja maailmanlaajuisesti, ja sillä on ollut kerrannaisvaikutus ihmisten pakkoliikkeeseen ympäri maailmaa, varsinkin kun hoidon ja terveydenhuollon saatavuutta ei taata. Pandemia on häirinnyt muuttoreittejä, estänyt maahanmuuton, tuhonnut työpaikat ja tulot, vähentänyt rahalähetyksiä ja ajanut miljoonat maahanmuuttajat ja heikossa asemassa olevat väestöt köyhyyteen.
 
”Muuttoliike ja turvapaikka ovat jo erottamaton osa Euroopan unionin ulkoista toimintaa. Mutta niistä on tulevaisuudessa oltava osa vahvempaa ja yhtenäisempää ulkopolitiikkaa.
 
”Uskon, että velvollisuutemme on ensinnäkin pelastaa ihmishenkiä. Ei ole enää hyväksyttävää jättää tämä vastuu vain kansalaisjärjestöille, jotka suorittavat korvaavan tehtävän Välimerellä. Meidän on palattava pohtimaan Euroopan unionin yhteisiä toimia Välimerellä, jotka pelastavat ihmishenkiä ja torjuvat ihmiskauppiaita. Tarvitsemme merellä sijaitsevan eurooppalaisen etsintä- ja pelastusmekanismin, joka käyttää kaikkien mukana olevien toimijoiden asiantuntemusta jäsenvaltioista kansalaisyhteiskuntaan ja eurooppalaisiin virastoihin.
 
Toiseksi meidän on varmistettava, että suojelua tarvitsevat ihmiset voivat saapua Euroopan unioniin turvallisesti ja vaarantamatta henkensä. Meidän on määriteltävä humanitaariset kanavat yhdessä Yhdistyneiden Kansakuntien pakolaisasiain päävaltuutetun kanssa. Meidän on tehtävä yhteistyötä eurooppalaisen uudelleensijoittamisjärjestelmän luomiseksi, joka perustuu yhteiseen vastuuseen. Puhumme ihmisistä, jotka voivat työnsä ja taitojensa ansiosta myös vaikuttaa merkittävästi pandemian ja demografisen taantuman kärsimien yhteiskuntiemme elpymiseen.
 
"Meidän on myös luotava eurooppalainen maahanmuuton vastaanottopolitiikka. Meidän olisi yhdessä määriteltävä yhden maahantulo- ja oleskeluluvan kriteerit arvioimalla työmarkkinoidemme tarpeita kansallisella tasolla. Pandemian aikana kokonaiset talouden alat pysähtyivät siirtotyöläisten poissaolon vuoksi. Tarvitsemme säänneltyä maahanmuuttoa yhteiskuntiemme elpymisen ja sosiaalisen suojelun järjestelmien ylläpitämiseksi. "

Continue Reading

Covid-19

Yleinen media voi uhata kansanterveyttä

Julkaistu

on

Viime viikkoina kiistanalainen väite siitä, että pandemia on voinut vuotaa kiinalaisesta laboratoriosta - jonka monet ovat hylänneet eräänä salaliittoteoriana - on saanut vetovoimaa. Nyt Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on ilmoittanut kiireellisestä tutkimuksesta, jossa teoriaa tarkastellaan taudin mahdollisena alkuperänä, kirjoittaa Henry St.George.

Epäily syntyi ensimmäisen kerran vuoden 2020 alussa ilmeisistä syistä, koska virus oli ilmestynyt samaan Kiinan kaupunkiin kuin Wuhanin virologinen instituutti (WIV), joka on tutkinut koronaviruksia lepakoissa yli vuosikymmenen ajan. Laboratorio sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Huananin märkämarkkinoilta, joilla Wuhanissa syntyi ensimmäinen tartuntaryhmä.

Silmiinpistävästä sattumasta huolimatta monet tiedotusvälineissä ja politiikassa hylkäsivät idean suoraan salaliittoteoriana ja kieltäytyivät käsittelemästä sitä vakavasti viimeisen vuoden aikana. Mutta tällä viikolla on käynyt ilmi, että Kalifornian Lawrence Livermoren kansallisen laboratorion toukokuussa 2020 laatimassa raportissa todettiin, että hypoteesi väitteestä, että virus on vuotanut Wuhanin kiinalaisesta laboratoriosta, oli uskottava ja ansaitsi lisätutkimuksia.

Joten miksi Lab Leak Theory hylättiin ylivoimaisesti alusta alkaen? Ei ole epäilystäkään siitä, että valtavirran median näkökulmasta ajatus pilaantui yhteistyössä presidentti Donald Trumpin kanssa. Tosiasiallisesti skeptisyys presidentin väitteistä pandemian tiettyjen piirteiden suhteen olisi ollut perusteltua melkein missä tahansa vaiheessa. Eufemistisesti sanottuna Trump oli osoittanut olevansa epäluotettava kertoja.

Pandemian aikana Trump hylkäsi toistuvasti COVID-19: n vakavuuden, työnsi todistamattomia, mahdollisesti vaarallisia korjaustoimenpiteitä, kuten hydroksiklorokiini, ja jopa ehdotti yhdessä ikimuistoisessa lehdistötilaisuudessa, että valkaisuainetta pistämällä saattaisi auttaa.

Toimittajat pelkäsivät myös kohtuullisesti yhtäläisyyksiä Irakin joukkotuhoaseiden kertomuksen kanssa, jossa mainittiin suuria uhkia ja annettiin oletuksia antagonistiselle teorialle, ja liian vähän todisteita sen tukemiseksi.

On kuitenkin mahdotonta jättää huomiotta se tosiasia, että yleinen animus, joka tuntui Trumpia vastaan ​​suurilla tiedotusvälineillä, aiheutti laajamittaisen velvollisuuden laiminlyönnin ja toimittajan sekä tieteen objektiivisten normien noudattamatta jättämisen. Todellisuudessa Lab Leak ei koskaan ollut salaliittoteoria, vaan pätevä hypoteesi koko ajan.

Myös Kiinan perustamisvastaiset luvut päinvastoin kumottivat. Jo syyskuussa 2020 'Rule of Law Foundation', joka liittyi merkittävään kiinalaiseen toisinajattelijaan Miles Kwokiin, ilmestyi otsikkosivulle tutkimuksen, jonka mukaan koronavirus oli keinotekoinen taudinaiheuttaja. Herra Kwokin pitkäaikainen vastustaminen KKP: ta vastaan ​​riitti varmistamaan, että ajatusta ei otettu vakavasti.

Sosiaalisen median monopolit teeskentelivät, että he torjuvat väärää tietoa, ja sensuroivat ne jopa laboratorion vuotohypoteesista. Vasta nyt - kun melkein kaikki suuret tiedotusvälineet sekä Ison-Britannian ja Yhdysvaltojen turvallisuuspalvelut ovat vahvistaneet, että se on toteutettavissa oleva mahdollisuus - heidät on pakko palata.

"Käynnissä olevien COVID-19: n alkuperätutkimusten valossa ja kansanterveysasiantuntijoita kuullen", Facebookin edustaja sanoi, "emme enää poista väitettä siitä, että COVID-19 on ihmisen tekemä tai valmistettu sovelluksistamme." Toisin sanoen Facebook uskoo nyt, että sen aikaisempien kuukausien miljoonien viestien sensurointi oli ollut virheellistä.

Ajatuksen vakavaksi ottamatta jättämisen seuraukset ovat syvälliset. On todisteita siitä, että kyseinen laboratorio on saattanut suorittaa niin kutsuttua toimintojen saantitutkimusta, vaarallista innovaatiota, jossa sairauksia tehdään tarkoituksellisesti virulenteisemmiksi osana tieteellistä tutkimusta.

Sellaisena, jos laboratorioteoria on tosiaankin totta, maailmaa on pidetty tarkoituksella pimeässä viruksen geneettisestä alkuperästä, joka on tähän mennessä tappanut yli 3.7 miljoonaa ihmistä. Satoja tuhansia ihmishenkiä olisi voitu pelastaa, jos viruksen keskeiset ominaisuudet ja sen taipumus mutaatioon olisi ymmärretty ennemmin ja paremmin.

Tällaisen löydön kulttuurisia seurauksia ei voida yliarvioida. Jos hypoteesi on totta - oivallus alkaa pian siinä, että maailman perustavanlaatuinen virhe ei ollut riittämätön kunnioitus tutkijoita kohtaan tai riittämätön kunnioitus asiantuntemusta kohtaan, mutta myös valtavirran riittävä valvonta ja liikaa sensuuria Facebookissa. Suurin epäonnistumisemme on ollut kyvyttömyys ajatella kriittisesti ja tunnustaa, että absoluuttista asiantuntemusta ei ole olemassa.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa