Liity verkostomme!

Irlanti

EU: n korkein oikeus antaa ensimmäisen tuomion irlannin kielellä nostetusta asiasta

Julkaistu

on

Tapauksen nimi, asia C-64/20 'C-64/20 An tAire Talmhaíochta, Bia agus Mara amárach - seo an chéad tarchur chun réamhrialú leis an nGaeilge mar theanga an cháis' tai mBearla (englanniksi) ministeri maatalouden, elintarvikkeiden ja merialan Vain yksi tuomio Euroopan unionin korkeimmalta tuomioistuimelta. Mutta tällä kertaa on käänne, kirjoittaa Catherine Feore.

Vaikka asia irlannin kielellä saatettiin viedä tuomioistuimen käsiteltäväksi vuodesta 1973, jolloin Irlanti liittyi EU: hun, kukaan ei ole vielä tehnyt niin. Tuomioistuimen lehdistövirkailija Jacques René Zammit selitti: "Tapaukset on käännetty ensimmäistä kertaa irlannin kielellä, ja tuomioita on jo käännetty iiriksi, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun asian käsittely alusta loppuun olivat irlantilaisia, se on aina ollut mahdollista. "

"Kukaan ei ole päättänyt tehdä niin ennen tätä tapausta. Joten tämä on ensimmäinen kerta, meillä on tapaus, joka alusta loppuun käsiteltiin irlannin kielellä. Mitä tuo tarkoittaa? Se tarkoittaa, että asian vedonnut henkilö voi tehdä sen omalla kielellään. Kun tapaus saapuu tuomioistuimeemme, se saapuu tänne irlannin kielellä. Käännimme sen ranskaksi, joka on tuomioistuimen työkieli, ja sitten kun lopputulos on saavutettu, se käännetään ensin oikeudenkäyntikielelle, jotta asiaan päässeiden kansalaisten on mahdollista tutustua asiaan. "

Tapaus johtui Irlannin kansalaisesta, joka valitti, että koiralleen ostamansa eläinlääkkeet oli merkitty vain englanniksi eikä iiriksi.

Kun kysyimme Zammitilta, oliko puhdas sattuma, että tuomio julkaistiin tänään (17. maaliskuuta) Pyhän Patrickin päivänä, hän sanoi: ”Virallisen vastauksen on oltava kyllä. Tapauksessa on tietysti menettely. Siellä on määräaikoja, käännöksiä, tuomion laatiminen. Joten olisi hieman kauheaa ajatella, että ne pidentävät tai lyhentävät määräaikoja saavuttaakseen Pyhän Patrickin päivän. Haluan ajatella, että yläpuolella on jonkin verran taikuutta ja voimme juhlia Irlannin ensimmäistä tapausta Pyhän Patrickin päivänä. "

Irlanti

Irlantilaisten uhrien ryhmät auloittamaan Yhdysvaltain presidentti

Julkaistu

on

Ison-Britannian hallituksen ehdotus lopettaa kaikki tutkimukset, tutkimukset ja oikeudelliset toimet sotilaidensa hämärän käyttäytymisen torjumiseksi Pohjois-Irlannissa vuosina 1969-1998 on aiheuttanut raivoa. Ison-Britannian sotilaiden, irlantilaisten ja brittiläisten terroristien aseista ja pommeista kuolleiden perheiden mielestä Boris Johnson ei saa päästä eroon tästä kehityksestä, joka heikentää kaikkia oikeudenmukaisuuden periaatteita modernissa demokraattisessa yhteiskunnassa. seisoo päästämään armeijan veteraanit irti koukusta. Kuten Ken Murray raportoi Dublinista, Useat uhrien ryhmät näyttävät olevan kiinnostuneita USA: n presidentin Joe Bidenin aulasta (Kuvassa) toivossa hän nojaa Britannian pääministeriin perääntymään.

Joidenkin lukijoiden mielestä voi olla erikoista, että 23 vuotta sen jälkeen, kun Ison-Britannian ja Irlannin rauhansopimus allekirjoitettiin vuonna 1998 ja se lopetti muodollisesti ongelmat, konfliktissa kuolleiden perheiden kääre on edelleen kalliissa, turhauttavassa ja pitkässä oikeudellisessa oikeudessa. toimet Yhdistyneen kuningaskunnan hallitusta vastaan, joka hakee korvausta, mutta mikä tärkeintä, vaikeasti löydettäviä vastauksia!

Britannian armeijan rooli joissakin kauhistuttavimmista murhista konfliktin aikana sisältää vuoden 1972 verisen sunnuntain verilöylyn Derry Cityssä, jossa laskuvarjojärjen sotilaat ampuivat 14 viattomia uhreja.

Paitsi, että britit tekivät sotkuaan selityksestään murhista, Lord Lord Widgery valitti seuraavassa raportissaan maailmalle sanoen, että "[brittiläiset] sotilaat oli ammuttu ensin"!

Hänen huono yritys kalkitusraporttiin johti siihen, että IRA-numerot paisuivat sen villimpiä unelmia pidemmälle, mikä auttoi pitkään jatkamaan konfliktia, joka oli vielä alkuaikoina.

Britannian peräkkäisiin hallituksiin kohdistuneen jatkuvan painostuksen jälkeen toinen 12 vuotta kestävä verinen sunnuntatutkimus, joka kesti 5,000 sivua Lord Savillen johdolla ja maksoi brittiläiselle veronmaksajalle vajaat 200 miljoonaa puntaa, tuotti toisenlaisen tuloksen sanomalla, että syyttömien uhrien ampuminen oli "perusteetonta". pääministeri David Cameron julkisti anteeksi alahuoneessa kesäkuussa 2010.

Sillä välin, kun tietyt brittiläiset sotilaat ja MI5-upseerit olivat työskennelleet yhdessä terroristien kanssa Ulsterin vapaaehtoisjoukossa murhasta irlantilaisia ​​republikaaneja, on kasvanut joukko katolisia perheitä, jotka etsivät vastauksia rakkaansa kiistanalaisista murhista.

Ei ole yllättävää, että britit ovat pelanneet kovapalloa kaikissa myöhemmissä oikeudellisissa toimissa.

Kuten Stephen Travers, joka selviytyi vuoden 1975 Miami Showbandin verilöylystä - kuten Netflixissä nähtiin - kertoi Newstalk radio Dublinissa viime viikolla "brittiläinen laitos pelaa pitkää peliä soveltamalla kolmea D: tä, nimittäin kieltää, viivästyttää ja kuolla".

Toisin sanoen, jos Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus voi vetää uhrien perheiltä kasvavan määrän oikeudellisia toimia, on todennäköistä, että joko oikeudenkäynnin aloittaneet tai itseään puolustavat brittiläiset sotilaat ovat kuolleet siihen mennessä, kun he ovat mene oikeuteen ja peruuta tällaisen tapauksen perustelut, jolloin britit päästetään irti väitetyistä murhista!

Viime kuukausina brittien on painostunut puhdistamaan laiton toiminta sen jälkeen, kun kuuronmies totesi viime toukokuussa, että kymmenen hänen majesteettinsa armeijan Ballymurphy Belfastissa vuonna 1971 ampumaa katolista oli täysin viattomia.

Ballymurphy-havainto on asettanut etusijan, joka viime viikkoon asti oli muodostumassa Lontoon hallitukselle hämmennykseksi ja taloudellisesti kalliiksi, joka voi paljastaa, että tietyt Britannian armeijan elementit tappoivat tarkoituksellisesti viattomia irlantilaisia ​​katolisia ilman pätevä syy!

Lisätäkseen turhautumista perheille, jotka menettivät rakkaansa konfliktissa, aiemmin tässä kuussa Pohjois-Irlannin virallinen syyttäjäviranomainen ilmoitti aikomuksestaan ​​peruuttaa menettely kaksi entistä brittiläistä sotilasta - sotilas F: tä vastaan ​​kahden miehen murhasta verisen sunnuntain aikana. vuonna 1972 ja sotilas B 15-vuotiaan Daniel Hegartyn murhasta kuusi kuukautta myöhemmin, mikä on merkki siitä, että Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus on valmis menemään mihin tahansa pitämään omiensa suojelemista.

Kun Pohjois-Irlannin ulkoministeri Brandon Lewis ilmoitti viime viikolla, että vanhentumisajaksi ehdotetaan kaikkien tutkimusten, oikeudellisten toimien ja menettelyjen lopettamista Ison-Britannian turvallisuuspalveluiden sekä katolisten ja protestanttisten terroristiryhmien vastaisiin toimiin, hänen huomautuksensa herättivät raivoa. Irlannin saarella.

Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan brittiläiset unionistilaiset ja irlantilaiset nationalistit Pohjois-Irlannissa yhtyivät yllättäen samaan asiaan!

Irlantilainen Taoiseach Micheál Martin sanoi, että "ilmoitusta ei voida hyväksyä ja se on pettämistä".

Irlannin ulkoministeri Simon Coveney sanoi jonkin verran diplomaattisemmin: "Irlannin hallituksella on hyvin erilainen näkemys… samoin kuin NI: n poliittisilla puolueilla ja uhrien ryhmillä.

 "Tämä ei ole a tapahtunut tosiasia”, Hän lisäsi Twitterissä. 

Asiat monimutkaistuvat, ja britit sopivat Irlannin hallituksen kanssa vuonna 2014 Stormont House -neuvotteluissa perintöasioiden käsittelemisestä ja vakuuttivat kärsiville perheille, että heidän asiansa hoidetaan tyydyttävällä tavalla.

Brandon Lewisin viime viikon yllätysilmoitus aiheutti kuitenkin jopa vihaa Westminsterin oppositiopenkeillä.

Pohjois-Irlannin varjo-valtiosihteeri, työministeri Louise Haigh sanoi, että Ison-Britannian pääministerin Boris Johnsonin on selitettävä asia oikein.

”Tämä hallitus antoi uhreille sanan [että] he tekisivät asianmukaiset tutkimukset, jotka kiellettiin uhreille ja heidän perheilleen niin kauan.

"Sitoumuksen repiminen olisi loukkaavaa, ja se olisi hämmästyttävän tunteetonta, jos tekisit ilman vähäisintäkään neuvottelua läheisten menettäneiden kanssa."

Sillä välin uhrien ryhmä etsii Atlantin valtameren yli poliittista painostusta brittiläisiin.

Dublinissa asuva Margaret Urwin, joka edustaa "Unohdettujen oikeutta", sanoi: "Kehotan Irlannin hallitusta auloittamaan Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin.

"Heillä ei ole mitään menetettävää", hän sanoi.

UVG ampui Eugene Reaveyn kolme viattomia veljiä raa'an Britannian armeijan henkilöstön tuella heidän kotiinsa Armaghin eteläosassa tammikuussa 1976.

Hän johtaa yhdessä TARPia - Totuuden ja sovinnon foorumia - ja on luvannut, että kuolemaansa asti hän seuraa Lontoon hallitusta maan ääriin saamaan oikeuden veljilleen ja Ison-Britannian armeijan murhille.

Puhuessaan tällä viikolla eureporter.co: lle hän sanoi: "Kirjoitan edustajainhuoneen puhemiehelle Nancy Pelosille ja vetoan hänen edustamaan presidentti Bidenin tukeutumista britteihin varmistaakseen, että tätä vanhentumista ei noudateta.

”Nancy Pelosin vävy on irlantilainen ja Joe Bidenin esi-isät olivat irlantilaisia. Meillä on vaikutusvaltainen tuki Washingtonissa ja pyrimme varmistamaan, että käytämme sitä maksimaalisesti varmistaaksemme, että britit eivät pääse pois tästä.

"He ovat kohdanneet sitä vuosisatojen ajan, ja on aika, että heidän valheensa ja pahat tekonsa vihdoin paljastuvat laajalle maailmalle."

Margaret Urwinin ja Eugene Reaveyn puhelut eivät todennäköisesti kuulu kuuroille korville.

Viime vuonna EU: n ja Ison-Britannian Brexitin vetäytymissopimuksen tullessa päätökseen presidentti Biden sanoi, ettei hän tue Yhdysvaltojen kanssa tehtyä kauppasopimusta Lontoon kanssa, jos brittien toimet horjuttaisivat vuoden 1998 [pitkäperjantaina] rauhansopimusta.

Näyttää siltä, ​​että Britannian laitoksen jäykillä ylähuulilla saattaa olla muutama kuukausi edessä.

päättyy:

Continue Reading

Irlanti

NextGenerationEU: Euroopan komissio tukee Irlannin elvytys- ja sietokykysuunnitelmaa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt myönteisen arvion Irlannin elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta. Tämä on tärkeä askel kohti EU: n myöntämiä 989 miljoonan euron avustuksia elvytys- ja sopeutumisvälineestä. Tämä rahoitus tukee Irlannin elvytys- ja sietokykysuunnitelmassa esitettyjen tärkeiden investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamista. Sen avulla Irlanti voi tulla vahvemmaksi COVID-19-pandemiasta.

Komissio arvioi Irlannin suunnitelman RRF-asetuksessa asetettujen perusteiden perusteella. Neuvostolla on nyt pääsääntöisesti neljä viikkoa aikaa hyväksyä komission ehdotukset. RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi koko EU: ssa. A lehdistötiedote, Q & A että tietosivu ovat saatavilla verkossa.

Continue Reading

Irlanti

Kasvava mielipide Micheál Martinin johtajuudesta

Julkaistu

on

Fianna Fáil -puolueen kauhistuttava esiintyminen viime viikolla pidetyissä Dublinin vaaleissa on nähnyt Micheál Martinin (Kuvassa) Taoiseach tai pääministeri Irlannin hallituksessa ovat yhä uhattuna. Kuten Ken Murray raportoiHait kiertävät puolueessaan, koska kasvava määrä tyytymättömiä takapenkereitä haluaa uuden kasvon menetetyn tuen takaisin saamiseksi.

Vanha sanonta kuuluu: "Pidä ystäväsi lähellä ja viholliset lähempänä."

Se on lause, joka Irlannin pääministerin tai Taoiseach Micheál Martinin on ehkä pidettävä mielessä tulevina kuukausina, kun hän joutuu kasvavan painostuksen kohteeksi omien joukkojensa sisällä, jos hän haluaa jatkaa puolueensa ja hallituksensa johtamista.

Seuraavan puolueenjohtajan Jim O'Callaghan TD: n suosikin mukaan "olisin uskonut, että on epätodennäköistä, että vuonna 2025 Micheál Martin johtaisi Fianna Fáilin vaaleihin, se on vain oma näkemykseni", hän sanoi viikonloppuna. nykyinen koalitiohallitus jatkaa taistelua saadakseen talouden takaisin tielle Covid 19: n tuhojen jälkeen.

Puolueen tuki on vähentynyt, ja yhdistelmänä Covidin väsymys, asumiseen ja suljettuun talouteen liittyvät kysymykset, viestin epäonnistuminen tai se, että se osallistui käsittämättömään kolmitahoiseen koalitioon, mainitaan syynä tähän. pudota tukea.

Irlannin nykyinen hallitus, jonka toimikautta hallitsevat Covid 19 -viruksen leviämisen torjunta, koostuu tällä hetkellä ainutlaatuisesta koalitiojärjestelystä helmikuussa 2020 pidettyjen yleisten vaalien jälkeen.

160-paikkaisen Dáilin tai parlamentin vaaleissa Micheál Martinin Fianna Fáil sai 38 paikkaa eli 22.2% kansallisista äänistä, Sinn Féin 37, Fine Gael 35, Vihreät 12 joukolla vasemmistolaisia ​​ja riippumattomia loput.

Paljon tutkittuaan hyväksyttäviä vaihtoehtoja uuden hallituksen muodostamiseksi, Fianna Fáil, jota johtaa Micheál Martin, joka kuvaa itseään vasemmiston keskitasavallalaisena puoluepuolueena, astui lopulta toimistoonsa kesäkuussa 2020 entisen Taoiseachin johtaman oikeistolaisen keskustainen Fine Gael -puolueen kanssa. Leo Varadkar.

Osana koalitiosopimusta Fianna Fáil ja Fine Gael toimivat kiertävän Taoiseach-järjestelyn kanssa. Martin on ylimmässä tehtävässä joulukuuhun 2022 saakka, jolloin Leo Varadkar seuraa häntä seuraavien vaalien ajoissa.

Tällaista koalitiota ei olisi ollut mahdollista ajatella viime aikoihin asti, koska molemmat vastapuolet perustettiin melkein 100 vuotta sitten sen jälkeen kun vanhasta Sinn Féinistä tuli katkera vihamielinen jakautuminen vuoden 1921 englantilais-irlantilaiseen sopimukseen nähden. .

Vihreä puolue on myös osa uutta koalitiota, mutta se on niin sanotusti vain "teltan sisällä" pitääkseen nykyajan Sinn Féinin poissa!

Jos sanot Micheál Martinin ajan Taoiseachin ollessa vaikea, se olisi aliarvioitu.

Covid-19 ja sitä seuraavat lukitustoimenpiteet ovat olleet poliittisesti epäsuosittuja kaikille johtajille ympäri maailmaa. Irlannissa hallitseva Fianna Fáil on ottanut peräkkäisissä mielipidekyselyissä jonkin verran Covid-toimenpiteitä, koska talouden uudelleen avaaminen on viivästynyt.

Punainen C-tutkimus Yritysposti sanomalehden viime kuussa Fianna Fáil oli 13 prosenttia eli lähes puolet vähemmän kuin vuoden 2020 vaaleissa, kun taas vastustajat Fine Gael olivat jopa 30 prosenttia.

Koska FF: n puolueen takapenkiryhmät ovat lisääntyneet jyrinä sen suorituskyvystä hallituksessa, äskettäiset lisävaalit pääosin varakkaassa Dublin Bay Southin vaalipiirissä pitivät monet kokeena puolueen ja Micheál Martinin suosio kuluneiden äänestäjien keskuudessa, joka on ollut jonkin verran taloja sidottu viime vuoden maaliskuusta Covid-rajoitusten takia!

Kun äänet laskettiin perjantaina viimeisissä lisävaaleissa, sekä Fine Gael, joka alun perin piti paikkansa, mutta vapautti paikan, että Fianna Fáil, saivat paikalliselta äänestäjiltä potkun, joka sai yllättävän työväenpuolueen Ivana Bacikille. joka keräsi viime vuonna vasta 4.4% kansallisen äänen määrästä!

Fianna Fáilin ehdokas Deirdre Conroy sai 4.6% äänistä, mikä on pahinta puolueen historiassa! FF: n tuen lasku oli 9.2%!

Ei ole yllättävää, että monet Micheál Martinin tyytymättömistä takapenkereistä, jotka jätettiin viime vuonna huomiotta kabinettiasemista, on teroitettu metaforisesti veitsiä!

Jim O'Callaghan TD, joka oli Deirdre Conroyn epätoivoisen vaalikampanjan johtaja, osoitti syytöksen Micheál Martinin esityksestä.

Kysymykseen, pitäisikö Taoiseach johtaa Fianna Fáil seuraaviin vaaleihin, jatkuuko se suunnitellusti vuonna 2025, O'Callaghan vastasi hienovaraisella äänellä: "Meidän on ajateltava sitä."

Barry Cowen TD, jonka Micheál Martin erotti viime vuonna maatalousministerinä sen jälkeen kun kävi ilmi, että hän ei ollut täysin tulossa rattijuopumuksesta, teki myös selväksi, että hänen pomonsa on tullut aika.

Lausunnossaan muille TD: lle tai parlamentin jäsenille, senaattoreille ja parlamentin jäsenille hän sanoi, että Fianna Fáilin surkea osuus äänistä oli "huolestuttavaa, mutta kummallista, ei yllättävää".

Hän jatkoi parlamentaarisen puolueen ylimääräisen kokouksen järjestämistä kesällä, jotta jäsenet voisivat keskustella henkilökohtaisesti "viimeisimmistä huonoista tuloksista ja viime vuoden surkeasta yleisvaalista".

Toinen puolueen kapinallinen TD, joka vaatii muutosta huipulla, on Marc McSharry, jonka isä Ray oli EU: n maataloudesta ja maaseudun kehittämisestä vastaava komissaari vuosina 1989-1993.

Kysytty Newstalk-radio Dublinissa siitä, pitäisikö Micheál Martinin eroaa, Marc McSharry sanoi: "mitä nopeammin, sitä parempi. En halua, että hän johtaisi meidät seuraaviin vaaleihin. "

Micheál Martinin asioista ei ole viime kuukausina ollut apua uutisen mukaan, että suurelle joukolle nuoria evätään mahdollisuus ostaa taloja hallituksen tekemän suloisen verosopimuksen takia käteisrikkailla ulkomaisilla korppikotkoilla. Olemme 'tunkeutuneet' Irlannin markkinoille ja ostaneet uusia asuinalueita, joita ne puolestaan ​​vuokraavat liian suurilla hinnoilla aviopareille, jotka haluavat epätoivoisesti omistaa oman kodin!

PR-pudotus tästä on ollut katastrofaalista hallitukselle, mutta Martinille, koska hän on Taoiseachin toimistossa.

Ilmoitus on herättänyt paljon vihaa nuorempien ensimmäisten ja toisen kerran äänestäjien kanssa, joiden mielestä hallitus on hylännyt heidät, mikä on osaltaan johtanut FF: n tukahduttamiseen.

Haastava Micheál Martin kertoi toimittajilleen Dublin Bay South South -vaalien jälkimainingeissa, että hän johtaisi Fianna Fáil -puolueensa seuraaviin yleisvaaleihin, jotka on määrä järjestää vuonna 2025.

"Keskityn Irlannin hallitukseen, ja Covid-19: n läpi pääseminen on erittäin tärkeää. Ja aikomuksenani on silloin [hallituksen] ensimmäisen puoliskon jälkeen [kun] teemme siirtymän ja minusta tulee Tánaiste [varajohtaja] ja aikomuksenani on johtaa puolue seuraaviin vaaleihin ", hän sanoi.

Jos Fianna Fáil ei näe mielipidekyselyjen parannusta tulevina kuukausina, hänen puolueensa voi päättää, että muutoksen aika on huipulla.

Sillä välin puolueen tyytymättömien takapenkkien poliittinen leikkaus näyttää jatkavan.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa