Liity verkostomme!

Iran

Belgian entinen pääministeri Verhofstadt vaatii EU:lle rohkeaa uutta Irania koskevaa strategiaa

SHARE:

Julkaistu

on

Belgian entinen pääministeri ja Euroopan parlamentin jäsen Guy Verhofstadt kehotti Free Iran 2024 -huippukokouksessa pitämässään puheessa Euroopan unionia omaksumaan radikaalisti uuden lähestymistavan Irania kohtaan. Hän kehotti lopettamaan EU:n epäonnistuneen Iranin hallintoa kohtaan luopumisen ja omahyväisyyden strategian.

Guy Verhofstadt sanoi Iranin kansallisen vastarintaneuvoston (NCRI) valitulle presidentille Maryam Rajaville: 

Hyvä jäsen Rajavi, käytän tilaisuutta hyväkseni ja annan tänään selvän viestin. Selkeä viesti Euroopan unionin uudelle johdolle. Kuten tiedätte, Euroopan unionin uusi johtaja nimitettiin eurovaalien jälkeen torstaina viime torstaina. Mukana on myös uusi korkea edustaja, rouva Kaya Kallas. Ja haluan käyttää tätä foorumia, tätä konferenssia, yhdessä teidän kanssanne tehdäkseni todella kiireellisen vetoomuksen häneen ja Euroopan uuteen johtoon, jotta se muuttaisi rajusti Euroopan unionin strategiaa Irania ja Iranin mullahia kohtaan.

Euroopan unionin Irania koskeva strategia viime vuosikymmenen aikana on epäonnistunut. Se on ollut tyynnytysstrategia. Se on ollut omahyväinen asenne. Ja se on epäonnistunut. Koska mullahien hallinto itse asiassa jatkaa pahaa toimintaansa, rikollista toimintaansa, ei vain omaa kansaansa, vaan myös maailmaa vastaan. Ja lista heidän julmuuksistaan, rakkaat ystävät, on tänään pitkä.

Siellä on sortoa, erityisesti naisia. Miksi naiset? Koska naiset Iranissa ovat Iranin demokraattisen vastarinnan selkäranka. On olemassa julmia teloituksia, erityisesti poliittisia toisinajattelijoita. Melkein joka päivä teloitetaan rohkea iranilainen mies tai nainen.

Olemme nähneet ydinaseiden jatkuvan leviämisen mullahien hallinnon aikana. Ja he ovat melkein valmiita hankkimaan ydinpommin. Ja älkäämme unohtako koko Lähi-idän epävakautta. Tuossa osassa maailmaa ei ole ainuttakaan terroristijärjestöä, jota Iran ei tue ja rahoittaisi nykyään. Se on todellisuus.

Mainos

Olkoon se sitten Hamas, Hizbollah tai huthit. Ja lopuksi mullahien hallinto on myös alkanut toimittaa aseita Venäjälle sen julmassa hyökkäyksessä Ukrainaan. Nyt sellainen hallinto, joka sortaa naisia, joka teloittaa toisinajattelijoita päivittäin, joka on vastuussa ydinaseiden leviämisestä, joka horjuttaa koko Lähi-itää ja samalla ruokkii toista itsevaltaista hallintoa, koska Venäjällä ei ole enää legitimiteettiä. Eikä sillä koskaan ollut mitään oikeutusta.

Vetoan siis tänään Euroopan unionin 27 maan johtajiin ja erityisesti valittuun uuteen johtoon ja uuteen korkeaan edustajaan, että tarvitsemme uuden strategian. Uusi strategia, joka on rohkeampi, rohkeampi ja tehokkaampi. Itse asiassa sanoisin, että tarvitsemme strategian, joka on yhtä rohkea kuin Iranin kansa itse. Sitä me tarvitsemme.

Ja se tarkoittaa, rakkaat ystävät, strategiaa, joka perustuu neljään eri pilariin. Ensimmäinen pilari on itse todisteet. Ja on julmaa, etteivät poliittiset johtajamme pysty tarjoamaan tätä välittömästi. Ja tämä on Islamilaisen vallankumouskaartin tunnustaminen terroristijärjestöksi. Mitä he odottavat?

Toiseksi tämän strategian toisen osan on lopetettava, eli yritetään, kuten jotkut tekevät, elvyttää ydinsopimus. Tällainen sopimus ei johda mihinkään. Iranin mullahien hallintoon ei voi luottaa. Joten ei sopimusta tästä asiasta.

Kolmanneksi tarvitsemme uuden strategian, erityisesti Euroopan unionissa, panttivankien vapauttamiseksi. Ja miksi? Koska se, mitä nyt tapahtuu, on törkeää. Hallintomaiden yksittäiset sopimukset. Ja sen sijaan tarvitsemme kollektiivisempaa lähestymistapaa käynnistämällä johdonmukaisen pakotestrategian koko hallintoa vastaan, lisäämällä pakotepakettia, jos panttivankeja ei vapauteta joka kuukausi. Ja on todella pöyristyttävää, että Euroopan unioni pystyy nykyään rankaisemaan vain muutamaa sataa, ei enempää, mullahien hallinnon vastuussa olevaa henkilöä.

Ja lopuksi, rouva Rajavi, tällaisen uuden strategian neljäs pilari, toivottavasti Euroopan unionille ja toivottavasti koko maailmalle, tulee olla ainoana vaihtoehtona pidetyn demokraattisen opposition tunnustaminen ja yhteistyö sen kanssa. NCRI, rakkaat ystävät. On törkeää, ettemme pysty tekemään tätä, koska nykyisellä hallituksella ei ole legitiimiyttä.

Puhuitte 12 prosentista, jotka osallistuivat presidentinvaaleihin. Sanon asian toisin: 88 prosenttia ei osallistunut ja boikotoi Iranin vaaleja. Ja se on suurin piirtein sama kuin viime eduskuntavaaleissa, koska niihin osallistui, jos en erehdy, vain seitsemän prosenttia. Tämä tarkoittaa, että 93 prosenttia boikotoi vaaleja. Kuinka sinulla voi olla legitimiteettiä maailmassamme, kun 93 prosenttia ihmisistäsi boikotoi hallintoasi?

Se on todellisuus kentällä. Ja se tarkoittaa, että meidän, länsimaisten johtajien, on lopetettava teeskentelemästä mullahien olevan urhean Iranin kansan normaaleja edustajia. He eivät ole eivätkä tule koskaan olemaan Iranin kansan edustajia.

Joten, rouva Rajavi, läntisten johtajien on aika alkaa olla tekemisissä kanssanne, NCRI:n kanssa, kaikkien Iranin demokraattisten voimien kanssa ja alkaa valmistautua tulevaisuuteen. Koska Iranilla on tulevaisuus, mutta se on tulevaisuus ilman shahia, ilman mullaa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa