Liity verkostomme!

Iran

Belgian parlamentti raivoaa Iranin teloitusten lisääntymisestä

SHARE:

Julkaistu

on

Sata belgialaista parlamentaarikkoa on ilmaissut suuttumuksensa teloitusten lisääntymisestä Iranissa. He ovat ilmaisseet tukensa Maryam Rajavin kymmenen pisteen suunnitelmalle demokraattisesta Iranista ja kehottivat EU:ta lisäämään Islamic Revolutionary Guard Corpsin (IRGC) terroristijärjestöjen luetteloon. Gérard Deprez, Ministere d'État, Belgia.

Yli 100 Belgian parlamentaarikkoa tärkeimmistä poliittisista puolueista ja maan kaikilta alueilta on liittynyt kansainväliseen raivoon Iranin teloitusten lisääntymisestä. Allekirjoittajien joukossa on useita puoluejohtajia, senaatin puheenjohtaja sekä liittovaltion ja alueparlamenttien johtavia jäseniä ja valiokuntien puheenjohtajia.

Iranin kansan etsiessä vapaata Irania, islamilainen fundamentalistihallinto on vastannut teloitusten, joukkopidätysten ja laajalle levinneen sorron, erityisesti naisiin, lisääntymisellä. Hallitus käyttää teloituksia terroritaktiikkana tukahduttaakseen kaikki erimielisyydet. Yli 860 teloitusta toteutettiin vuonna 2023 ja yli 230 vuonna 2024, mikä tekee Iranista maailman johtavan naisten ja alaikäisten teloittajien teloittajat.

Iranin äskettäisten näennäisten vaalien ennennäkemätön boikotti, johon osallistui alle 10 prosenttia, vahvisti hallinnon ehdottoman hylkäämisen vuoden 2022 kansannousun aikana, jossa Iranin kansa ilmoitti vastustavansa kaikenlaista diktatuuria, olipa se sitten shaahia tai hallitusta. Mullahit.

Koska hallitseva uskonnollinen diktatuuri on osoittautunut kyvyttömäksi uudistumaan ja estänyt kaikki poliittiset muutoksen mahdollisuudet, parlamentaarikot ilmoittivat tukevansa Iranin kansan oikeutta nousta tyranniaa ja sortoa vastaan ​​ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen mukaisesti.

He torjuivat hallinnon oikeuslaitoksen absurdit toimet 104:ää Iranin opposition jäsentä vastaan, jotka ovat poliittisia pakolaisia ​​Euroopassa. He ilmaisivat tukensa Iranissa oleville vastarintayksiköille, jotka taistelevat IRGC:n sortokoneistoa vastaan.

Parlamentin jäsenet toistivat viime kuussa Euroopan parlamentin, Belgian senaatin, pääministeri Alexander De Croon ja ulkoministeri Hadja Lahbibin esittämän kehotuksen sisällyttää IRGC EU:n terroristiluetteloon. IRGC:n keskeinen rooli kansannousujen tukahduttamisessa Iranissa ja sen tuhoisa rooli Lähi-idässä tekevät siitä uhan kansainväliselle rauhalle ja turvallisuudelle.

Mainos

Ratkaisuna lainsäätäjät tukivat Iranin kansan demokraattisia pyrkimyksiä demokraattisesta ja maallisesta tasavallasta sekä Iranin kansallisen vastarintaneuvoston (NCRI) valitun presidentin Maryam Rajavin esittämää 10 pisteen suunnitelmaa, jossa vaaditaan kuolemanrangaistuksen poistaminen, sukupuolten tasa-arvo kaikilta osin, mukaan lukien naisten oikeus valita omat vaatteensa ja osallistua poliittiseen johtamiseen, vähemmistöjen oikeudet, ydinvoimaton Iran jne.

Belgian parlamentin jäsenet vaativat kansainvälistä yhteisöä ryhtymään konkreettisiin toimiin Iranin hallinnon saattamiseksi vastuuseen ihmisoikeusloukkauksista Iranissa. Emme voi olla hiljaa näiden julmuuksien edessä, ja meidän on toimittava päättäväisesti tukeaksemme Iranin kansaa heidän pyrkimyksessään vapauteen ja oikeudenmukaisuuteen.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa