Liity verkostomme!

Iran

Euroopan parlamentissa Euroopan parlamentin jäsenet yhtyvät Maryam Rajavin kanssa ja vaativat EU:ta lisäämään Iranin hallinnon vallankumouskaartin mustalle listalle.

SHARE:

Julkaistu

on

Iranin oppositiojohtaja Maryam Rajavi puhui Euroopan parlamentille Strasbourgissa keskiviikkona (22. marraskuuta) ja kehotti Euroopan unionin johtajia vastustamaan Iranin hallinnon rankaisemattomuutta ja terrorismia lisäämällä Vallankumouskaartin mustalle listalle terroristijärjestöksi ja sulkemalla Iranin hallinnon suurlähetystöt.

Iranin kansallisen vastarintaneuvoston (NCRI) puheenjohtajaksi valittu rouva Rajavi esitti vetoomuksen vain muutama päivä sen jälkeen, kun terroristit, joiden epäillään työskentelevän Iranin hyväksi, yrittivät murhata Euroopan parlamentin entisen varapuheenjohtajan tohtori Alejo Vidal-Quadrasin. Iranin vastarintaliikkeen pitkäaikainen kannattaja.

Konferenssin puheenjohtaja herra Zarzalejos luki viestin professori Vidal Quadrasilta. Hän toipuu parhaillaan Espanjan sairaalassa 9. marraskuuta tekemänsä salamurhayrityksen jälkeen.

Viestissään Vidal Quadras, joka oli Euroopan parlamentin varapuhemies vuosina 1999–2014, viittasi Iranin hallintoon todennäköisimpänä syyllisenä entisen espanjalaisen lainsäätäjän salamurhayritykseen.

"Muistutan teitä siitä, että Iranin hallinto käyttää neljää menetelmää pakottaakseen meihin pahanlaatuisen tahtonsa. Ensimmäinen perustuu länsimaisten hallitusten paniikkiin ydinaseilla varustettua Irania kohtaan. Tästä näkökulmasta JCPOA on puhtaasti taktinen ostaa. aika ennen kuin he saavuttavat tavoitteensa. Toinen on panttivankien otto ja panttivankien vaihto. Mullahit pidättävät viattomia länsimaisia ​​vieraita Iraniin ja vaihtavat heidät tuomittuihin terroristeihin, jotka suorittavat tuomiota Euroopan tai Amerikan alueilla. Kolmas elementti perustuu joidenkin suurten länsimaiden hämäriin etuihin Iranissa toimivia yrityksiä. Tältä osin liiketoiminta Iranin diktatuurin kanssa on tämän päivän leipää ja huomisen nälkää. Ja neljäs ja viimeinen menetelmä on Iranin hallinnon kyky suunnitella ja toteuttaa terrori-iskuja, kuten olen viime aikoina tehnyt Emme saa unohtaa, että jos hyväksyt kiristyksen kerran, sinua kiristetään ikuisesti”, tohtori Vidal-Quadras kirjoitti viestissään konferenssille.

"Sallikaa minun sanoa teille hyvin selvästi, että EU:n Iranin islamilaista tasavaltaa koskevan politiikan on muututtava ja tämän muutoksen on oltava yhtä syvällinen kuin tehokas. Länsi on vuosikymmeniä yrittänyt rauhoitella, neuvotella, vuoropuheluun ja tehdä myönnytyksiä. Meillä on nyt kaikki todisteet siitä, että tämä lähestymistapa ei ole toiminut eikä se tule koskaan toimimaan. Voidaan yrittää tehdä kompromissi rationaalisen vihollisen kanssa. Sopimuksen saavuttaminen irrationaalisen Absoluuttisen Pahan kanssa on yksinkertaisesti mahdotonta", EP:n entinen varapuheenjohtaja lisäsi. .

Rouva Rajavi kertoi kokouksessa: "Viime vuonna mullahien hallinto asetti prof. Vidal-Quadrasin mustan listansa kärkeen. Sairaalaan vietyessään hän huomautti: "Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Iranin hallinto olisi tämän takana. rikos... Minulla ei ole muuta vihollista kuin Iranin hallinto."

Mainos

"Vaikka hallinnon sota on nielaissut Lähi-idän, sen terrorismi on vaarantanut eurooppalaisten poliitikkojen ja kansalaisten turvallisuuden. Siitä huolimatta Vidal-Quadrasin kasvoihin osunut luoti oli häpeä Khamenein rauhoittelupolitiikalle. Tämä rikos on hallinnon vangitun terroristi-diplomaatin luovuttaminen Belgiassa ja mullahien tiedusteluministeriön agenttien ja vakoojien verkoston läsnäolon sietäminen Euroopassa. Eikö todellakin ole todistettu tosiasia, että hallinnon suurlähetystöt Euroopassa palvelevat terrorismin komentopäämajana? Miksi sitten Euroopan hallitukset eivät ole onnistuneet sulkemaan noita suurlähetystöjä?"

Toisessa puheenvuorossaan rouva Rajavi sanoi: "Takaakseen oman selviytymisensä papiston hallinto on alusta alkaen tukeutunut Iranin kansan tukahduttamiseen sekä sotaan ja terrorismiin kansainvälistä yhteisöä vastaan. Tämä hallitus on Iranin päävihollinen. Palestiinan kansa ja heidän ainoa laillinen edustajansa, palestiinalaishallinto."

"Käärmeen pää on Teheranissa, terrorismin viennin ja sodanlietsomisen keskus", Rajavi sanoi ja kehotti Euroopan parlamentin jäseniä kehottamaan hallituksiaan:

  • Sijoita IRGC terroristiluetteloon EP:n 19. tammikuuta 2023 antaman päätöslauselman mukaisesti.
  • Sulje hallinnon suurlähetystöt Euroopassa.
  • Karkottaa hallinnon agentteja ja vakoojia Euroopan toimielimistä.
  • Palautetaan YK:n turvallisuusneuvoston kuusi päätöslauselmaa päätöslauselman 2231 mukaisesti ja asetetaan uudelleen pakotteet papiston hallintoa vastaan. Käynnistä snapback-mekanismi estääksesi petrodollarien valumisen Khamenein ja IRGC:n kassaan.
  • Tunnustetaan Iranin kansan taistelu hallinnon kaatamisesta ja nuorten taistelu IRGC:tä vastaan.

Ali Khamenei, Ebrahim Raisi, Gholam Hossein Ejeii ja muut hallintojohtajat joutuvat saamaan oikeuden kansanmurhasta ja rikoksista ihmisyyttä vastaan, rouva Rajavi lisäsi.

Euroopan parlamentin jäsen, Belgian entinen pääministeri Guy Verhofstadt sanoi: "Eurooppa on aivan liian heikko suhtautuessaan Teheranin rikolliseen hallintoon." EU:n on hyväksyttävä se, että mullahien hallinnossa ei ole eroa niin sanottujen maltillisten ja ääriliikkeiden välillä, hän sanoi ja lisäsi, että EU on asettanut pakotteita vain hieman yli 200 iranilaiselle virkamiehelle. Hän kehotti EU:ta lisäämään IRGC:n kokonaisuudessaan terroristiluetteloonsa.

Slovenialainen Euroopan parlamentin jäsen Milan Zver sanoi konferenssissa: "Lähi-idän tilanteen pitäisi toimia herätyksenä Euroopalle Iranin hallinnon toimista ja sen tuhoisasta roolista ääriliikkeiden levittämisessä, terrorismin välittäjien luomisessa ja tukemisessa, sodan lietsomisessa ja jatkamisessa. sorto kotona."

Hän lisäsi: "On aika tukea NCRI:tä demokraattisena vaihtoehtona, joka pyrkii luomaan demokraattisen järjestelmän, joka perustuu rouva Rajavin kymmenen kohdan suunnitelmaan."

Puolan entinen ulkoministeri, Euroopan parlamentin jäsen Anna Fotyga kertoi tapahtumassa, että Iranin virkamiesten on korkea aika joutua vastuuseen vuoden 1988 poliittisten vankien joukkomurhasta.

Puolalainen Euroopan parlamentin jäsen Ryszard Czarnecki tuomitsi EU:n ulkopolitiikan päällikkö Josep Borrellin, koska se ei ole toistaiseksi sisällyttänyt IRGC:tä EU:n mustalle listalle huolimatta Euroopan parlamentin tammikuussa hyväksymästä päätöslauselmasta, jossa vaadittiin tätä toimenpidettä.

Liettualainen Euroopan parlamentin jäsen Petras Auštrevičius kuvaili mullahien hallintoa Iranissa osaksi "pahan akselia", joka levittää kauhua alueella ja sen ulkopuolella. "Revolutionary Guards on nimettävä terroristijärjestöksi", hän sanoi.

Ranskalainen Euroopan parlamentin jäsen Michèle Rivasi sanoi kokouksessa, että Euroopan on tehtävä enemmän tukeakseen Iranin rohkeita naisia, joilla on ollut merkittävä rooli viimeaikaisissa hallituksen vastaisissa mielenosoituksissa.

Suomalainen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa sanoi, että Iranin hallinto on suurin este Lähi-idän rauhalle. Hän kehotti EU:ta lisäämään IRGC:n välittömästi terroristiryhmän mustalle listalle.

Italialainen Euroopan parlamentin jäsen Anna Bonfrisco ilmaisi kokouksessa solidaarisuutensa Iranin kansalle ja demokraattiselle vastarintaliikkeelle.

Saksan entinen puolustusministeri tohtori Franz Josef Jung kertoi tapahtumassa, että Iranin hallinto harjoittaa kotimaisen erimielisyyden tukahduttamisen ja terrorismin viennin ulkomaille lisäksi laajaa "disinformaatiokampanjaa" NCRI:tä vastaan.

Hän huomautti: "Yksi Iranin hallinnon agenttien omituisimmista väitteistä on, että NCRI:llä ei ole tukea Iranin väestön keskuudessa. Jos se on totta, kysyn, miksi NCRI:n kannattajat pidätetään ja jotkut heistä teloitetaan. ? Miksi NCRI demonisoidaan? Totuus on, että NCRI nauttii Iranin väestön tuesta, on hyvin organisoitunut ja tarjoaa rouva Maryam Rajavin 10 pisteen suunnitelman avulla demokraattisen alustan Iranin tulevaisuudelle, jonka eurooppalainen toimielinten pitäisi tukea."

Slovakialainen Euroopan parlamentin jäsen Ivan Štefanec kehotti maailman johtajia saattamaan Iranin viranomaiset vastuuseen sekä poliittisten vankien vuoden 1988 joukkomurhasta että viimeaikaisten hallituksen vastaisten mielenosoitusten tukahduttamisesta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa