Liity verkostomme!

Iran

Sovituspolitiikka maksaa ihmishenkiä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Äskettäinen Lähi-idän sodan puhkeaminen, jossa kuoli yli 3,000 7 ihmistä, laukaisi lokakuun 1,000. päivän hyökkäys ja sen seuraukset. Selkkaus on johtanut yli 2,000 XNUMX kuolemaan Israelissa ja yli XNUMX XNUMX kuolemaan Palestiinassa, eikä selvää loppua ole näköpiirissä. Lisäksi Brysselissä äskettäin tapahtunut terrori-isku soittaa uuden tilanteen kelloa, joka vaatii maksimaalista huomiotamme vallitsevien olosuhteiden voittamiseksi. On olennaisen tärkeää tarkastella, miten olemme päässeet tähän pisteeseen, ja pohtia tapoja säilyttää rauha ja turvallisuus alueella ja pysäyttää terrorismi Euroopassa. Länsimaiden, erityisesti Irania kohtaan harjoittama "taputuspolitiikka" on ollut merkittävässä roolissa näissä valitettavissa tapahtumissa, kirjoittaa Ali Bagheri Ph.D, tutkija Thomas Moren ammattikorkeakoulussa, Iranin ihmisoikeuksien ja demokratian aktivisti.

Globaali maisema

Jatkuvien kansainvälisten konfliktien keskellä Venäjän epäonnistuminen sodassa Ukrainaa vastaan, Iranin ydinsopimuksen auringonlasku, Saudi-Arabian ja Israelin väliset rauhanneuvottelut sekä Saudi-Arabian Iranin suurlähetystön uudelleen avaaminen ovat nousseet keskeiseen asemaan. Nämä tapahtumat ovat kuitenkin saaneet eurooppalaiset ja amerikkalaiset päättäjät jättämään huomiotta piilevän uhan, joka on nyt kärjistynyt täysimittaiseksi kriisiksi.

Iranin hallituksen rooli kriisissä

Heti sodan puhjettua jotkut amerikkalaiset ja eurooppalaiset poliitikot osoittivat sormella Irania lokakuun 7. päivän hyökkäyksen johtajina. Herää kysymys: Mikä on tehnyt Iranista niin valtavan uhan rauhalle ja turvallisuudelle alueella, ja kuinka se on onnistunut toimimaan niin rohkeasti? Länsimaiden "rapotuspolitiikka" erityisesti viimeisten 40 vuoden aikana ja viime aikoina tehdyt merkittävät myönnytykset ovat näiden tappavien hyökkäysten ja jatkuvan konfliktin ytimessä.

Rauhoittaminen Irania kohtaan

Iran ei ole vain julkisesti toimittanut aseita ja droneja Venäjälle käytettäväksi Ukrainassa, vaan se on myös tukahduttanut raa'asti omia kansalaisiaan. Kun Iranissa puhkesi massiivisia mielenosoituksia, joissa ihmiset huusivat vapauden ja demokratian puolesta, eurooppalaiset poliitikot seisoivat suurelta osin vieressä tehden tyhjiä eleitä, kuten hiusten leikkaamista. Vaikka Euroopan parlamentti hyväksyi tammikuussa 2023 päätöslauselman, jossa vaadittiin EU:n neuvostoa nimeämään Iranin vallankumouskaartin (IRGC) terroristijärjestöksi, EU:n neuvosto ei ryhtynyt toimiin. Belgia luovutti vuoden kestäneiden poliittisten keskustelujen ja oikeudellisten menettelyjen jälkeen jopa Belgian perustuslakituomioistuimen päätöstä vastaan ​​Iranin diplomaattiterroristin takaisin Teheraniin, joka oli tuomittu terrori-iskun suunnittelusta. Jos sitä ei olisi pysäytetty lähihistoriamme tappavimmat terrori-iskut. Bidenin hallinto päätti vapauttaa Iranille 6 miljardia dollaria, mikä pääasiallisesti palkitsi Iranin hallinnon panttivankien ottamista diplomatiasta. Kaikki nämä myönnytykset myönnettiin Iranille huolimatta Iranin opposition toistuvista varoituksista, että tällaiset toimet johtaisivat vain lisää konflikteihin ja terrorismiin.

Mainos

EU:n Iraniin kohdistuva sovintopolitiikka ulottui näiden toimien ulkopuolelle. Kun Iranin hallinto kohtasi merkittäviä sisäisiä protesteja, eurooppalaiset maat ja amerikkalaiset tukivat vahingossa Iranin hallinnon demonisointikampanjaa hallinnon elinkelpoista demokraattista oppositiota, Mujahedin-e Khalqia (MEK), vastaan. Päämedia sensuroi voimakkaasti Iranin opposition toimintaa maassa ja sen ulkopuolella. Lisäksi poliisi teki ratsian Albanian Ashrafin leirille, vaikka sitä on suojeltava Geneven yleissopimusten mukaisesti. Ratsia johti MEK:n jäsenen kuolemaan. Iranin hallinto painosti myös Ranskaa peruuttamaan Iranin demokraattisen opposition, Iranin kansallisen vastarintaneuvoston (NCRI) vuosikokouksen, päivä sen jälkeen, kun Emanuelle Macron ja Iranin hallinnon presidentti Ebrahim Raisi olivat käyneet 90 minuutin puhelinkeskustelun. jonka uskotaan olevan Iranissa vuonna 1988 tapahtuneen poliittisten vankien joukkomurhan keskeinen jatkaja Kaikki nämä toimet nähtiin vihreänä valona Iranin hallinnolle toteuttaa ilkeitä suunnitelmiaan.

Sovituksen hinta

Kuten sanonta kuuluu: "Jos ruokit krokotiilin kädelläsi, se ottaa kätesi." Nyt maailma on todistamassa "rahotuspolitiikan" hirveitä seurauksia. Kuten NCRI:n valittu presidentti rouva Maryam Rajavi korosti konferenssissa Pariisissa 11. lokakuuta 2023, "Khamenei on avoimesti todennut, että jos hallitus ei osallistu konflikteihin Gazassa, Libanonissa, Syyriassa, Irakissa ja Jemen, sen on kohdattava vihaiset ihmiset ja kapinalliset nuoret Kermanshahissa, Hamedanissa, Isfahanissa, Teheranissa ja Khorasanissa. Khamenei luottaa Euroopan ja Yhdysvaltojen toimimattomuuteen, kun hän turvautuu sodanlietsomiseen ja teloituksiin. Viattomien siviilien joukkomurha ruokkii uskonnollista fasismia Iranissa ja toimii suojana ja suojana kapinan tukahduttamiseksi ja sen kaatumisen välttämiseksi. Rauhan ja vapauden saavuttamiseksi tulisi kohdistaa käärmeen pää (johtajuus) Teheranissa."

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että nykyinen Lähi-idän kriisi korostaa "rahoittamispolitiikan" tuhoisaa vaikutusta. Epäonnistuminen Iranin aggressiivisia toimia vastaan ​​ja konflikteja avoimesti edistävälle hallitukselle myönnetyt myönnytykset ovat osaltaan aiheuttaneet tuhansien ihmishenkien menetyksiä ja väkivallan kärjistymistä. Pysyvän rauhan ja turvallisuuden saavuttamiseksi alueella on välttämätöntä harkita uudelleen ja tarkistaa länsimaisia ​​Irania koskevia politiikkoja ja puuttua näiden konfliktien perimmäisiin syihin.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa