Liity verkostomme!

Iran

Iran toimittaa tappavia aseita Venäjälle Ukrainan sotaa varten

SHARE:

Julkaistu

on

Venäjä teki 26. toukokuuta toisen iskun Ukrainan siviiliinfrastruktuuria vastaan ​​käyttämällä ohjuksia ja iranilaisia ​​droneja. Tämän sotarikoksen seurauksena 3 ukrainalaista kuoli ja 23 muuta loukkaantui alustavien tietojen mukaan. Iran toimittaa Venäjän federaatiolle päivittäin aseita, joilla se tappaa siviilejä ja jatkaa vihamielistä hyökkäystään. Teheran on epäsuora osallistuja sotaan ja geopoliittisen liiton osapuoli, joka käy maailmanlaajuista yhteenottoa länttä vastaan.

Iran on pitkään ollut epävakauden lähde Lähi- ja Lähi-idässä, ja Venäjä on tietoisesti auttanut Iranin ydinohjelmaa niin paljon kuin mahdollista. Tämä kumppanuus on johtanut siihen, että melkein heti Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan ​​käynnistämisen jälkeen Iran epäonnistui tuomitsemaan Venäjää ja päinvastoin alkoi tarjota sille kaikenlaista tukea, myös aseita. Esimerkiksi viime vuonna Venäjän armeija sai 400 iranilaista UAV:ta, joita käytettiin iskuihin Ukrainan kriittiseen infrastruktuuriin. Yhteensä tilaus oli 2,400 13 tällaista dronia. Jyrkästi kasvava ohjus- ja drone-hyökkäysten määrä (Venäjä on tähän mennessä tehnyt XNUMX tällaista iskua toukokuun aikana) Ukrainan kaupunkeihin viittaa siihen, että uusi erä iranilaisia ​​UAV-koneita on saapunut Venäjälle. UAV-koneiden lisäksi Iran toimittaa Venäjälle ammuksia, kuoria ja univormuja – kaikkea mitä venäläiset joukot tarvitsevat etulinjassa. Iranin asetoimitukset aiheuttavat lisää uhreja ukrainalaisten siviilien keskuudessa ja pitkittävät sotaa.

Venäjän ja Iranin välinen liitto on haaste sivistyneelle maailmalle. Venäjä valmistautuu sodan toiseen vaiheeseen ja hakee tukea liittolaisilta - joista yksi on Iran, joka tukee Venäjän armeijaa kaikin mahdollisin tavoin. Tätä haastetta ei voida sivuuttaa - molempien terroristivaltioiden pitäisi saada kattavat pakotteet, jotka tyhjentävät niiden talouksien ja riistävät niiltä teknologisen omavaraisuuden - panos sivistyneen maailman turvallisuuteen.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa