Liity verkostomme!

Iran

"Euroopan unionin on erittäin kiireellistä kieltää Iranin IRGC"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Jonathan Spyer on Lähi-idän raportointi- ja analyysikeskuksen perustaja ja johtaja; Kuva: tiedotustilaisuus Centro Sefarad-Israelissa Madridissa 27. Kuva EJP:stä.

"IRGC on nimenomaan ja ennen kaikkea ihmisten kokoontuminen, joiden erityistehtävät ja -taidot ovat välitys- ja franchise-sotilaallisten organisaatioiden perustaminen muissa maissa, joissa he voivat palvella Teheranin hallinnon etuja", selittää Lähi-idän asioiden asiantuntija Jonathan Spyer. Euroopan parlamentin päätöslauselma, jossa kehotetaan tekemään niin, Euroopan unioni on toistaiseksi pidättäytynyt merkitsemästä Iranin Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) -järjestöä terroristijärjestöksi, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.  

EU:n ulkoasiainneuvosto, johon kuuluu 27 EU:n ulkoministeriä, päätti tammikuussa vasta uudesta Irania vastaan ​​suunnatusta pakotepaketista mielenosoittajien tukahduttamisen, iranilaisten droonien käytön Venäjän sodassa Ukrainassa, seurauksena. Pakotteet kohdistuivat Iranin turvallisuusjoukkojen, mukaan lukien IRGC:n, korkea-arvoisiin jäseniin.

Vaikka Euroopan parlamentti äänesti äänin 598–9 sen puolesta, että EU:ta pyydetään sisällyttämään IRGC terroristijärjestöksi. Päätöslauselmassa tuomittiin "Iranin, mukaan lukien Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC), julma tukahduttaminen mielenosoituksiin Mahsa Aminin kuoleman jälkeen sen jälkeen, kun Iranin "moraalipoliisi" pidätti hänet väkivaltaisesti, pahoinpiteli häntä ja pahoinpiteli häntä.

EU:n ulkopoliittinen päällikkö Josep Borrell kuitenkin sanoi tuolloin, ettei IRGC:tä voida luokitella terroristiryhmiksi "ilman tuomioistuimen päätöstä".

Jonathan Spyer, Lähi-idän asioiden analyytikko ja yksi Iranin parhaista asiantuntijoista, uskoo, että Borrellin antama syy "ei ole vakava".

''Luulen, että tämä tapahtui useiden Euroopan maiden ammatillisen ešelonin vaikutuksen vuoksi, tarkoitan useiden Euroopan maiden ulkoasiainpalveluja, jotka eivät usko, että ovi on suljettu mahdolliselta paluumahdollisuukselta. Joint Comprehensive Action (JCPOA), maailmanvaltojen ja Iranin välinen vuoden 2015 ydinsopimus, Spyer sanoi Madridissa Europe Israel Press Associationin (EIPA) järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

Mainos

"He eivät usko, että tämä ovi on lopullisesti suljettu, ja siksi he eivät halua tehdä mitään ärsyttääkseen tai järkyttääkseen Iranin hallintoa, jonka he pelkäävät sulkevan oven, jota ei ole vielä suljettu. Tämä ei ole tuntematonta. Juuri se ajattelutapa on hallinnut useimpien Euroopan maiden näkemyksiä Iranista viime vuosikymmeninä", hän lisäsi.

"Tunne siitä, että koska diplomatialle on vielä mahdollisuus, ei pidä sulkea ovea hallinnolta, että siellä on vielä jonkin verran pragmatismia, jonka kanssa voit työskennellä..." Tämä on "suuri virhe", Spyer sanoi. , joka on Lähi-idän raportointi- ja analyysikeskuksen perustaja ja johtaja.

"Kuulette myös: mitä väliä on kieltää organisaatio, kun meillä on lakeja kaikissa Euroopan maissa, mukaan lukien terrorismin vastaiset lait, joten jos organisaatio tukee terrorismia, maissa on lakeja, joilla käsitellään iskua, , miksi tarvitsetko ylimääräisiä lakeja? Mitä se muuttaa?.''

''Tämä on täysin väärin. Monet IRGC:n toimet Euroopan maaperällä eivät ole suoraan väkivaltaisia. Monet aktiviteetit voivat olla, että joku seisoo ja puhuu. Mutta Eurooppa ei ole oppinut mitään viimeisten kahdenkymmenen vuoden kokemuksista. Mies, joka seisoo ja pelleilee muiden ihmisten edessä, voi olla erittäin vaarallista… Koska miten nämä Eurooppaan sidoksissa olevat jihadisunnit Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Hollannissa, Belgiassa ja muualla ohjelmoitiin ennen kuin heistä tuli väkivaltaisia? Sunni-jihadijärjestöjen harjoittaman väärinopetuksen ja propagandan kautta Euroopan hallitusten tutkan alla. Brittiläinen gvt kielsi Al Muhajirun -nimisen järjestön vasta vuonna 2010. Muistin mainita viranomaisille tämän vaarallisen ryhmän olemassaolon. jo 20 vuotta sitten...He sanoivat minulle: tämä on joukko klovneja, idiootteja. He vain puhuvat Ja katsovat terroristeja, jotka ovat vastuussa hyökkäyksistä, pommituksista… he kaikki oppivat ideologiansa Al Muhajirunilta. IRGC tekee samoin: myrkyttää mielet Euroopan maaperällä. Mutta sen käsittelemiseksi sinun on kiellettävä heidät terrorijärjestöksi. Koska jos he eivät ole, he sanovat, etten tee mitään väärää, vaan puhun vain joukolle ihmisiä. Joten tämä on todella kiireellinen", sanoi Jonathan Spyer.

IRGC perustettiin Iranin islamilaisen vallankumouksen jälkeen vuonna 1979, ja siitä on tullut maan merkittävä sotilaallinen voima, joka valvoo myös Teheranin ydin- ja ballistista ohjelmaa ja rahoittaa terroristioperaatioita ja salamurhasuunnitelmia muualla alueella ja maailmassa. Se perustettiin ensisijaisesti kahta erityistä tavoitetta varten: hallinnon puolustamiseen ja islamilaisen vallankumouksen viemiseen naapurimaihin terrorismin kautta.

Sen vaikutusvalta on kasvanut nykyisen presidentin Ebrahim Raisin hallinnon aikana, joka otti valtaan vuonna 2021.

"Tämä on ainutlaatuinen organisaatiotyyppi. IRGC ei ole tavanomainen sotilasryhmä, mutta se voi suorittaa tavanomaisia ​​sotilaallisia tehtäviä. Se ei ole tiedusteluorganisaatio, mutta se voi suorittaa tiedustelutehtäviä. Se ei ole puolisotilaallinen organisaatio, mutta se voi jälleen kerran suorittaa tällaisia ​​tehtäviä", Spyer selitti.

"Mutta se on nimenomaan ja ennen kaikkea ihmisten kokoontuminen, joiden erityistehtävät ja -taidot ovat välitys- ja franchise-sotilaallisten organisaatioiden perustaminen muissa maissa, joissa he voivat palvella Teheranin hallinnon etuja. Tämä on omituinen organisaatiotyyppi. Useimmissa maailman maissa ei sellaista ole. Mutta kun IRGC yritti organisoida ja kasvattaa tällaisia ​​ryhmiä hyvin järjestäytyneissä valtioissa, se ei pääse kovin pitkälle. Se yritti järjestää sitä Bahreinissa, jossa on shiia-enemmistö, mutta Bahrein tuli nopeasti heitä vastaan, se yritti järjestää Saudi-Arabiassa, jossa on suuri shiia-enemmistö, mutta se ei päässyt kovin pitkälle. Euroopassa IRGC suunnitteli terrori-iskuja Länsi-Euroopassa, kuten näimme Pariisissa vuonna 2018, kun se yritti tehdä terroriteon Iranin oppositiojärjestöä vastaan, vuosina 2015 ja 2017 se murhasi Alankomaissa kaksi iranilaisen oppositioryhmän johtajaa. Tanskassa vuonna 2018 se järjesti murhatakseen arabiopposition jäsenen, Lontoossa havaittiin, että IRGC yritti pitää sisällään suuren määrän ammoniumnitraattia talossa.

IRGC:n ansiosta Iran oli onnistunut luomaan valtakirjoja Libanoniin, Syyriaan, Irak Jemeniin ja palestiinalaisten keskuuteen.

''Vuonna 2012 ja 2013 Syyrian Bashar Assadin hallintoa kohtasi todennäköinen tappio kapinallisilta. Hän ei löytänyt ratkaisua, koska hallinto perustui hyvin kapeaan tukipilariin: Assad tulee alaouiittien lahkosta. Shiia-islamin jakautuminen. He muodostavat 12 prosenttia Syyrian väestöstä. Kapina Assadin hallintoa vastaan ​​tuli sunni-arabeilta, jotka muodostavat noin 60 prosenttia väestöstä. Tämä tosiasia johti hänen ilmeisen väistämättömään tappioon. Hän ei voinut edes luottaa 400,000 2012 sotilaalliseen armeijaansa, jotka ovat pääasiassa sunneja. Bashar Assadin onneksi tämä hallinto oli linjassa Iranin kanssa, mikä tarkoittaa, että kun hän kohtasi tämän ahdingon vuosina 2013/2015, hänen avustajansa saattoivat mennä Teheraniin ja sanoa: voitko auttaa meitä. Ja onneksi hänellä oli IRGC ja kenraalimajuri Qassem Soleimani, sen ulkopuolisten joukkojen, Quds-joukkojen, päällikkö. Hän sanoi Assadille: ymmärrämme ongelmasi ja meillä on ratkaisu. Meillä on valmiudet luoda sinulle kokonaan uusi armeija: rinnakkaisarmeija, voimme värvätä sen, kouluttaa sen, aseistaa ja ottaa käyttöön…. Näin he tekivät. He alkoivat värvätä alaouiteja, kurdeja, druuseja sekä kristittyjä ja shiialaisia. Tämä armeija täytti Bashar Assadin aukon ja mahdollisti hänen hallintonsa seisoa kentällä ne ratkaisevat kaksi vuotta, kunnes syyskuussa XNUMX Venäjän ilmavoimat nousivat Syyrian taivaalle ja sulkivat tarinan Syyrian kapinan osalta. ''

''Tämä on konkreettinen esimerkki IRGC:n metodologian soveltamisesta, jolla saavutetaan erittäin merkittävä tavoite ja voitto paikalliselle asiakkaalleen Bashar Assadille ja ennen kaikkea Iranille itselleen. Tämä on iranilaisten menetelmä."

Mitkä ovat heidän tavoitteensa?

''Heillä on kaksi tavoitetta: toinen on Välimeren saavuttaminen, mitä Persian valtakunnat ovat yrittäneet tehdä antiikista lähtien. On myös ideologinen kompetenssi: he ovat täysin sitoutuneita Israelin valtion tuhoamiseen. Ali Khamenei kuvaili sitä "syöpäkasvaimeksi" alueella. He etsivät hegemoniaa alueella geostrategisesti: lännessä kohti Välimerta ja etelässä kohti Persianlahden valtioita", Spyer päätti.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa