Liity verkostomme!

Iran

Asiantuntijat kehottavat lopettamaan rankaisemattomuuden kulttuurin Iranissa, vastuuvelvollisuuden hallinnon johtajille, mukaan lukien Raisi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Iranin kansallisen vastarintaneuvoston (NCRI) 24. kesäkuuta pitämässä verkkokonferenssissa ihmisoikeusasiantuntijat ja juristit keskustelivat Ebrahim Raisin seurauksista Iranin hallinnon presidenttinä. He punnitsivat myös kansainvälisen yhteisön roolia lopettaakseen Teheranin rikollisten rankaisematta jättämisen kulttuurin ja pitääkseen hallinnon viranomaiset tilivelvollisina menneistä ja meneillään olevista rikoksistaan, kirjoittaa Shahin Gobadi.

Paneeleihin kuului entinen YK: n muutoksenhakutuomari ja Sierra Leonen sotarikostuomioistuimen presidentti Geoffrey Robertson, Englannin ja Walesin lakiyhdistyksen emeritusjohtaja Nicholas Fluck, entinen Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden virkamies suurlähettiläs Lincoln Bloomfield Jr., YK: n entinen päällikkö Tahar Boumedra ja Irakissa toimiva oikeustoimisto, ja vuoden 1988 verilöylystä selvinnyt Reza Fallahi.

Iranissa 18. kesäkuuta pidetyn valehtelevien presidentinvaalien tuloksena Raisi valittiin hallituksen seuraavaksi presidentiksi. Kansainvälinen yhteisö reagoi raivoissaanjohtuen lähinnä Raisin suorasta roolista yli 1988 poliittisen vangin verilöylyssä vuonna 30,000. Raisi oli nelihenkisen kuolemakomitean jäsen, joka oli vastuussa hirvittävästä joukkomurhasta. Suurin osa uhreista kannatti pääoppositiota, Mujahedin-e Khalqia (MEK).

Mainos

Hallituksen vaalitarjous kohtasi myös ennennäkemättömän ja massiivinen valtakunnallinen boikotointi Iranin kansan ylivoimainen enemmistö. Rangaistavan boikotoinnin avulla iranilaiset tekivät sen selväksi he etsivät vähempää kuin hallintomuutostae Iranissa omin käsin.

NCRI: n ulkoasiainvaliokunnan jäsen ja torstain tapahtuman moderaattori Ali Safavi sanoi, että iranilaiset ovat kutsuneet Raisin "vuoden 1988 verilöylyn käsityöläiseksi".

Hän lisäsi, että yksi modernin historian pahimmista rikollisista nousi presidentin virkaan. Tämä oli mullan korkeimman johtajan Ali Khamenei tekemä päätös täydellisestä epätoivosta ja koska hän joutuu kohtaamaan räjähdyksen partaalla olevan yhteiskunnan, jossa on enemmän kansannousuja. horisontissa.

Mainos

Safavi hylkäsi myös myytin maltillisuudesta Teheranissa ja lisäsi: "Raisin taivaaseenastuminen lopetti myös harhaanjohtavan" maltillisen tai kovan linjan "kertomuksen, jonka iranilaiset olivat purkaneet lausunnossaan" Uskonpuhdistaja, kova linja, peli on nyt ohi ". neljän valtakunnallisen kapinan aikana vuodesta 2017. "

Tunnettu kansainvälinen ihmisoikeusasiantuntija ja juristi Geoffrey Robertson sanoi: "Meillä on nyt kansainvälinen rikollinen Iranin valtion presidenttinä. - Minulla on todisteita siitä, että Raisi, yhdessä kahden muun kollegan kanssa, lähetti useita kertoja ihmisiä heidän luokseen. kuolemista ilman asianmukaista tai todellakin oikeudenkäyntiä. Ja tämä liittyy hänet rikokseen ihmiskuntaa vastaan. "

Hänen mukaansa Raisin puheenjohtajakausi "keskittää huomion tähän unohdettuun maailmanhistorian barbaariseen hetkeen", kutsumalla vuoden 1988 verilöylyä "todellakin yhdeksi suurimmista rikoksista ihmiskuntaa vastaan, varmasti suurimmaksi vankeja vastaan ​​toisen maailmansodan jälkeen".

Yhdistyneiden Kansakuntien roolista herra Robertson sanoi: "Yhdistyneillä Kansakunnilla on huono omatunto tässä asiassa. Amnesty International ilmoitti tuolloin koko Iranin verilöylystä, mutta YK sulki silmänsä asiassa."

"YK: lla on velvollisuus käynnistää asianmukainen tutkimus näistä vuoden 1988 barbaarisista teoista."

Robertson toi esiin myös mahdollisuuden soveltaa Magnitsky-pakotteita Euroopassa suhteessa Raisiin ja muihin virkamiehiin, jotka osallistuivat vuoden 1988 verilöylyyn. Vastaamalla kysymyksiin Raisin koskemattomuudesta oikeudenkäyntiin valtionpäämiehenä, Robertson sanoi, että "rikos ihmiskuntaa vastaan ​​ja tarve lopettaa rankaisemattomuus rankaisemalla se kumoaa kaiken immuniteetin".

Englannin ja Walesin lakiasiakasyhdistyksen presidentti emeritus Nick Fluck sanoi: "Raisi sanoi ennätyksessä olevansa ylpeä roolistaan ​​poliittisten vankien verilöylyssä. Tämän pitäisi toimia tärkeänä herätyskutsuna meille kaikille. Emme voi istu hiljaa sivussa. "

Hän lisäsi: "Vaikuttaa siltä, ​​että kuolemakomitea suoritti yksinkertaisesti puhdistusoperaation [vuonna 1988] poistaakseen ihmisiä, jotka olivat voimakkaita hallintoa vastaan."

Herra Fluck sanoi myös: "Kiitän NCRI: n ponnisteluja, ahkeruutta ja suostuttelevuutta" vaadittaessa tutkimuksia vuoden 1988 verilöylystä.

Washington DC: stä puhunut suurlähettiläs Lincoln Bloomfield, nuorempi, sanoi: "Länsi ei ole pystynyt kohtaamaan todellisuutta. Hallituksen perustaja ajatolla Khomeini ja hänen seuraajansa, nykyinen ylin johtaja Ali Khamenei, ovat molemmat räikeitä. He ovat vastuussa merkittävien kansainvälisten terroritekojen ohjaamisesta ulkomaille. "

Viitaten siihen, että hallituksessa ei ole eroja niin kutsuttujen "maltillisten" ja "kovan linjan" välillä, Amb. Bloomfield sanoi: "Vuodesta 2017 lähtien Raisi on ns. Maltillisen presidentin Rouhanin alaisuudessa asettanut ihmisiä vankilaan. Raisin rooli on jatkunut vuoden 1988 verilöylyn jälkeen silmiemme edessä."

Muistuttaen huomautuksen, jonka mukaan "ihmisoikeudet ovat presidentti Bidenin maailmalle lähettämän sanoman keskeinen painopiste", Amb. Bloomfield suositteli: "Yhdysvaltojen ja muiden on jatkettava ihmisoikeustapauksia paitsi Raisia ​​myös kaikkia hallituksessa olevia vastaan."

"Amerikassa olisi myös tehtävä vastatiedustelu sen varmistamiseksi, että Iranin [hallinnon] puolesta puhuvat ihmiset tunnistetaan heidän suhteestaan ​​hallintoon", hän totesi.

Tapahtumassa puhui myös vuoden 1988 verilöylystä selviytynyt. Reza Fallahi, joka ihmeen avulla pakeni murhista ja asuu nyt Britanniassa, kertoi kauhistuttavan henkilökohtaisen koettelemuksen, joka alkoi syyskuun 1981 pidätyksellä MEK: n tukemisesta. Hän muistutti, että verilöylyn suunnittelu alkoi "vuoden 1987 lopulla ja vuoden 1988 alussa".

Hän lisäsi Raisin rooliin: "Ebrahim Raisi osoitti erityistä vihamielisyyttä itseäni ja sellaisiani kohtaan. - - He kysyivät kuulumisestamme mihin tahansa poliittiseen järjestöön, jos uskomme islamilaiseen tasavaltaan ja haluamme tehdä parannuksen, ja jne. ... Kaiken kaikkiaan vain 12 ihmistä selviytyi seurakunnassamme. "

Hän lisäsi: "Estääkseen hallinnon tekemästä uutta verilöylyä kansainvälisen yhteisön, erityisesti Yhdistyneiden Kansakuntien, on lopetettava rankaisemattomuuden kulttuuri, aloitettava verilöylystä riippumaton tutkimus ja saatettava Raisin kaltaiset ihmiset tilille."

Fallahi ilmoitti myös, että uhrien perheet tekevät valituksen Raisia ​​vastaan ​​Isossa-Britanniassa.

"Pysyvätkö länsimaat ja Yhdistyneet Kansakunnat hiljaisena kuten vuoden 1988 verilöylyn aikana?" kysyi verilöylystä selvinneen.

Tahar Boumedra, YK: n ihmisoikeustoimiston entinen päällikkö Irakissa ja Iranin vuoden 1988 verilöylyn uhrien oikeuden koordinaattori (JVMI), sanoi: "JVMI yhdistää äänensä Amnesty Internationalin kanssa, ja vaadimme Ebrahim Raisia tutkitaan hänen roolistaan ​​aikaisemmissa ja meneillään olevissa rikoksissa ihmiskuntaa vastaan ​​ja kansainvälisten tuomioistuinten saattamiseksi hänen oikeuden eteen. "

"Emme aio odottaa, kunnes koskemattomuus poistetaan Raisista toimiakseen. Aiomme toimia ja aiomme viedä tämän Britannian järjestelmään."

Boumedra sanoi: "JVMI on dokumentoinut suuren määrän todisteita, ja se toimitetaan asianomaisille viranomaisille", ennen kuin lisätään: "Uskomme vahvasti, että Raisin paikka ei ole johtaa valtiota tai olla presidentti. Hänen paikkansa on pidätyslaitoksessa Haagissa "viitaten kansainvälisen tuomioistuimen kotipaikkaan.

Iran

Iranissa kovan linjan teloittajat ja ihmisoikeusloukkaajat voivat pyrkiä presidentiksi

Julkaistu

on

Iranin uusi presidentti Ebrahim Raisi (Kuvassa), otti virkansa viidentenä elokuuta, kirjoittaa Zana Ghorbani, Lähi -idän analyytikko ja Iranin asioihin erikoistunut tutkija.

Raisin vaaleihin johtaneet tapahtumat olivat eräitä räikeimpiä hallituksen manipulointeja Iranin historiassa. 

Vain viikkoja ennen äänestyspaikkojen avautumista kesäkuun lopulla hallinnon Guardian Council, sääntelyelin, joka on suoraan korkeimman johtajan Ali Khamenein hallinnassa, hylättiin nopeasti satoja presidenttiehdokkaita, mukaan lukien monet reformistiehdokkaat, joiden suosio oli kasvanut yleisön keskuudessa. 

Mainos

Koska hän on hallituksen sisäpiiriläinen, samoin kuin korkeimman johtajan Khamenein läheinen liittolainen, ei ollut yllätys, että hallitus ryhtyi toimenpiteisiin Raisin voiton varmistamiseksi. Hieman yllättävää on se, missä määrin Ebrahim Raisi on osallistunut lähes kaikkiin islamilaisen tasavallan julmuuksiin neljän viime vuosikymmenen aikana. 

Raisi on tunnettu pitkään sekä Iranissa että kansainvälisesti raa'ana kovan linjan tekijänä. Raisin ura on pääasiassa käyttänyt Iranin oikeuslaitoksen valtaa helpottaakseen ajatollahin pahimpia mahdollisia ihmisoikeusloukkauksia.    

Vastikään asetetusta presidentistä tuli osa vallankumouksellista hallitusta pian sen perustamisen jälkeen. Osallistuttuaan vuoden 1979 vallankaappaukseen, joka kaatoi shahin, Raisi, arvostetun papiston perheen ja islamistisen oikeuskäytännön oppi, nimitettiin uudeksi hallinto -oikeusjärjestelmäksi. Raisi oli vielä nuori mies ollut useissa merkittävissä oikeuslaitoksen tehtävissä kaikkialla maassa. 1980 -luvun lopulla Raisi, vielä nuori mies, tuli maan pääkaupungin Teheranin syyttäjäksi. 

Mainos

Noina päivinä vallankumousten johtaja Ruhollah Khomeini ja hänen kätensä kohtasivat väestön yhä täynnä shahin kannattajia, maallisia ja muita hallitusta vastustavia poliittisia ryhmiä. Niinpä kuntien ja alueellisten syyttäjien tehtävät vuosia tarjosivat Raisille runsaasti kokemusta poliittisten toisinajattelijoiden tukahduttamisesta. Hallituksen haaste murskata vastustajansa saavutti huippunsa Iranin ja Irakin sodan myöhempinä vuosina, konflikti, joka rasitti valtavasti aloittavaa Iranin hallitusta ja melkein tyhjensi valtion kaikki resurssit. Juuri tämä tausta johti suurimpiin ja tunnetuimpiin Raisin ihmisoikeusrikoksiin, tapahtumaan, joka on tullut tunnetuksi vuoden 1988 verilöylynä.

Kesällä 1988 Khomeini lähetti salaisen kaapelin useille huippuvirkailijoille ja määräsi teloittamaan poliittiset vangit koko maassa. Ebrahim Raisi, tällä hetkellä jo maan pääkaupungin Teheranin syyttäjä, nimitettiin neljän miehen paneeliin joka antoi täytäntöönpanomääräykset. Mukaan kansainväliset ihmisoikeusjärjestötRahin ja hänen kollegoidensa toteuttama Khomeinin käsky johti tuhansien vankien kuolemaan muutamassa viikossa. Jonkin verran Iranilaiset lähteet laittaa kuolleiden kokonaismääräksi jopa 30,000 XNUMX.          

Mutta Raisin julmuuden historia ei päättynyt vuoden 1988 murhiin. Raisi on todellakin osallistunut johdonmukaisesti kaikkiin merkittäviin hallintotoimiin kansalaisiaan vastaan ​​kolmen vuoden aikana.  

Vuosien syyttäjävirastojen jälkeen. Raisi päätyi johtaviin tehtäviin oikeuslaitoksessa ja päätyi lopulta päätuomariksi, joka oli koko oikeusjärjestelmän ylin auktoriteetti. Raisin johdolla tuomioistuinjärjestelmästä tuli vakava julmuuden ja sorron väline. Lähes käsittämätöntä väkivaltaa käytettiin itsestäänselvyytenä poliittisten vankien kuulustelussa. The viimeisin tili entinen hallituksen vastainen aktivisti Farideh Goudarzi toimii kylmänä esimerkkinä. 

Poliittisesta toiminnastaan ​​Goudarzi pidätettiin hallintoviranomaisten toimesta ja vietiin Luoteis -Iranin Hamedanin vankilaan. "Olin raskaana pidätyshetkellä", kertoo Goudarzi, "ja minulla oli hetki aikaa ennen lapseni synnytystä. Olosuhteistani huolimatta he veivät minut kidutushuoneeseen heti pidätykseni jälkeen ”, hän sanoi. "Se oli pimeä huone, jonka keskellä oli penkki ja erilaisia ​​sähkökaapeleita vankien lyömiseen. Kiduttajia oli noin seitsemän tai kahdeksan. Yksi kidutukseni aikana läsnä olleista oli Ebrahim Raisi, silloinen Hamedanin syyttäjä ja yksi kuolemanvaliokunnan jäsenistä vuoden 1988 verilöylyssä. ” 

Viime vuosina Raisilla on ollut käsi murskata maassa levinnyt laaja hallintovastainen aktivismi. Hallitus vastusti rajusti vuoden 2019 protestiliikettä, joka näki joukko -mielenosoituksia Iranissa. Kun mielenosoitukset alkoivat, Raisi oli juuri aloittanut tehtävänsä päätuomarina. Kapina oli täydellinen tilaisuus esitellä poliittisia sortotoimenpiteitään. Oikeuslaitos antoi turvallisuusjoukkoja carte blanche -viranomainen mielenosoitusten lakkauttamiseksi. Jotkut noin neljän kuukauden aikana 1,500 iranilaista tapettiin protestoidessaan hallitustaan, kaikki korkeimman johtajan Khamenein käskystä ja Raisin oikeuslaitoksen avustuksella. 

Iranilaisten jatkuvia oikeudenmukaisuusvaatimuksia on parhaimmillaan jätetty huomiotta. Aktivistit, jotka yrittävät saada Iranin viranomaiset vastuuseen, ovat tähän päivään asti hallinnon vainoama.  

Isossa -Britanniassa toimivalla Amnesty Internationalilla on äskettäin soitettu täydelliseen tutkimukseen Ebrahim Raisin rikoksista ja totesi, että miehen asema presidenttinä ei voi vapauttaa häntä oikeudesta. Koska Iran on nykyään kansainvälisen politiikan keskipiste, on ratkaisevan tärkeää, että Iranin ylimmän virkamiehen todellinen luonne tunnustetaan täysin.

Continue Reading

Iran

Eurooppalaiset arvohenkilöt ja kansainvälisen oikeuden asiantuntijat kuvaavat vuoden 1988 Iranin joukkomurhaa kansanmurhaksi ja rikokseksi ihmisyyttä vastaan

Julkaistu

on

Vuonna 1988 Iranissa suoritetun joukkomurhan vuosipäivän yhteydessä järjestetyssä verkkokokouksessa yli 1,000 poliittista vankia ja kidutuksen todistajaa Iranin vankiloissa vaati hallintojohtajien rankaisemattomuuden lopettamista ja syytteen nostamista ylin johtaja Ali Khamenei ja presidentti Ebrahim Raisi ja muut joukkomurhan tekijät.

Vuonna 1988 pappishallinto teloitti islamilaisen tasavallan perustajan Ruhollah Khomeinin fatwan (uskonnollisen määräyksen) perusteella ainakin 30,000 poliittista vankia, joista yli 90% oli Mujahedin-e Khalqin aktivisteja (MEK/PMOI) ), Iranin tärkein oppositio. Heidät murhattiin heidän lujasta sitoutumisestaan ​​MEK: n ihanteisiin ja Iranin kansan vapauteen. Uhrit haudattiin salaisille joukkohaudoille, eikä YK: n riippumatonta tutkimusta ole koskaan tehty.

Konferenssiin osallistuivat Iranin kansallisen vastarintaneuvoston (NCRI) valittu presidentti Maryam Rajavi ja satoja tunnettuja poliittisia henkilöitä sekä lakimiehiä ja johtavia ihmisoikeus- ja kansainvälisen oikeuden asiantuntijoita ympäri maailmaa.

Mainos

Puheessaan Rajavi sanoi: Pappihallitus halusi murtaa ja kukistaa kaikki MEK: n jäsenet ja kannattajat kiduttamalla, polttamalla ja ruoskimalla. Se kokeili kaikkea pahaa, ilkeätä ja epäinhimillistä taktiikkaa. Lopulta kesällä 1988 MEK: n jäsenille tarjottiin valintaa kuoleman tai alistumisen välillä sekä luopumista uskollisuudestaan ​​MEK: lle… He pitivät rohkeasti kiinni periaatteistaan: pappishallinnon kaatamisesta ja kansanvapauden luomisesta.

Rajavi korosti, että Raisin nimittäminen presidentiksi oli avoin sodanjulistus Iranin kansaa ja PMOI/MEK: ää vastaan. Hän korosti, että Oikeudenkäynti-liike ei ole spontaani ilmiö, ja hän lisäsi: Meille Oikeudenkäynti-liike on synonyymi sitkeydelle, lujuudelle ja vastarinnalle tämän järjestelmän kaatamiseksi ja vapauden luomiseksi kaikella voimallamme. Tästä syystä hallinto pyrkii kieltämään joukkomurhan, minimoimaan uhrien määrän ja pyyhkimään heidän henkilöllisyytensä, koska he palvelevat etujaan ja auttavat viime kädessä säilyttämään hallintonsa. Uhrien nimien salaaminen ja hautojen tuhoaminen palvelevat samaa tarkoitusta. Kuinka voi pyrkiä tuhoamaan MEK: n, murskata heidän asemansa, arvonsa ja punaiset linjansa, poistaa vastarinnan johtajan ja kutsua itseään marttyyrien sympatiaksi ja etsiä heille oikeutta? Tämä on mullien tiedustelupalvelujen ja IRGC: n temppu vääristää ja ohjata oikeudelle-kutsun liikettä ja heikentää sitä.

Hän kehotti Yhdysvaltoja ja Eurooppaa tunnustamaan vuoden 1988 joukkomurhan kansanmurhaksi ja rikokseksi ihmisyyttä vastaan. He eivät saa hyväksyä Raisia ​​kotimaassaan. Heidän on syytettävä ja saatettava hänet vastuuseen, hän lisäsi. Rajavi palautti myös kehotuksensa YK: n pääsihteerille, YK: n ihmisoikeusvaltuutetulle, YK: n ihmisoikeusneuvostolle, YK: n erityisraportoijille ja kansainvälisille ihmisoikeusjärjestöille vierailla Iranin hallinnon vankiloissa ja tavata siellä olevia vankeja poliittiset vangit. Hän lisäsi, että asiakirja ihmisoikeusloukkauksista Iranissa, erityisesti hallinnon käyttäytymisestä vankiloissa, olisi toimitettava YK: n turvallisuusneuvostolle.

Mainos

Yli viisi tuntia kestäneen konferenssin osallistujat osallistuivat yli 2,000 paikasta ympäri maailmaa.

Geoffrey Robertson, YK: n Sierra Leonen erityistuomioistuimen ensimmäinen presidentti, viittasi puheissaan Khomeinin fatwaan, joka vaati MEK: n tuhoamista ja kutsui heitä Moharebiksi (Jumalan vihollisiksi) ja jota hallitus käytti verilöylyn perustana, hän toisti: ”Minusta tuntuu, että on olemassa erittäin vahvoja todisteita siitä, että tämä oli kansanmurha. Sitä sovelletaan tietyn ryhmän tappamiseen tai kiduttamiseen uskonnollisten vakaumustensa vuoksi. Uskonnollinen ryhmä, joka ei hyväksynyt Iranin hallinnon taantunutta ideologiaa… Ei ole epäilystäkään siitä, että [hallituksen presidentti Ebrahim] Raisi ja muut on saatava syytteeseen. On tehty rikos, joka kantaa kansainvälisen vastuun. Asialle on tehtävä jotain, kuten on tehty Srebrenican joukkomurhan tekijöitä vastaan. ”

Raisi oli Teheranin "kuolemakomission" jäsen ja lähetti tuhansia MEK -aktivisteja hartioihin.

Amnesty Internationalin (2018-2020) pääsihteerin Kumi Naidoon mukaan: ”Vuoden 1988 verilöyly oli julma, verenhimoinen joukkomurha, kansanmurha. Minusta on liikuttavaa nähdä ihmisten voima ja rohkeus, jotka ovat kokeneet niin paljon ja nähneet niin paljon tragediaa, ja kestää nämä julmuudet. Haluan kiittää kaikkia MEK -vankeja ja onnitella teitä… EU: n ja laajemman kansainvälisen yhteisön on otettava johtoasema tässä asiassa. Tällä Raisin johtamalla hallituksella on vielä suurempi syyllisyys vuoden 1988 verilöylyyn. Hallitusten, jotka käyttäytyvät näin, on tunnustettava, että käyttäytyminen ei ole niinkään voiman osoitus vaan heikkouden tunnustaminen. ”

Eric David, kansainvälisen humanitaarisen oikeuden asiantuntija Belgiasta, vahvisti myös kansanmurhan ja rikokset ihmisyyttä vastaan ​​vuoden 1988 verilöylyssä.

Italian ulkoministeri (2002–2004 ja 2008–2011) ja oikeus-, vapaus- ja turvallisuuskomissaari (2004–2008) Franco Frattini sanoi: "Iranin uuden hallituksen toimet ovat linjassa hallituksen historian kanssa. uusi ulkoministeri on toiminut aiempien hallitusten aikana. Konservatiivien ja reformistien välillä ei ole eroa. Se on sama hallinto. Tämän vahvistaa ulkoministerin läheisyys Quds -joukkojen komentajaan. Hän jopa vahvisti, että hän jatkaa Qassem Soleimani. Lopuksi toivon riippumatonta tutkimusta ilman rajoituksia vuoden 1988 joukkomurhasta. YK: n järjestelmän uskottavuus on vaarassa. YK: n turvallisuusneuvostolla on moraalinen velvollisuus. YK on velvollinen moraaliselle velvollisuudelle viattomille uhreille. Etsikää oikeutta. Jatketaan vakavaa kansainvälistä tutkimusta. "

Belgian pääministeri Guy Verhofstadt (1999–2008) huomautti: ”Vuoden 1988 verilöyly kohdistui kokonaiseen nuorten sukupolveen. On tärkeää tietää, että tämä suunniteltiin etukäteen. Se suunniteltiin ja toteutettiin tarkasti selkeä tavoite mielessä. Se katsotaan kansanmurhaksi. YK ei ole koskaan tutkinut verilöylyä virallisesti, eikä tekijöitä syytetty. He nauttivat edelleen rankaisematta. Nykyään hallintoa johtavat tuon ajan tappajat. ”

Giulio Terzi, Italian ulkoministeri (2011–2013) sanoi: ”Yli 90% vuoden 1988 verilöylyssä teloitetuista oli MEK: n jäseniä ja kannattajia. Vangit päättivät pysyä pystyssä kieltäytyessään luopumasta tuestaan ​​MEK: lle. Monet ovat vaatineet kansainvälistä tutkimusta vuoden 1988 verilöylystä. EU: n korkean edustajan Josep Borrellin pitäisi lopettaa tavanomainen lähestymistapa Iranin hallintoon. Hänen tulisi rohkaista kaikkia YK: n jäsenvaltioita vaatimaan vastuuvelvollisuutta Iranin suuresta rikoksesta ihmisyyttä vastaan. Tuhannet ihmiset odottavat kansainväliseltä yhteisöltä, etenkin EU: lta, määrätietoisempaa lähestymistapaa. ”

Myös Kanadan ulkoministeri John Baird (2011–2015) puhui konferenssissa ja tuomitsi vuoden 1988 verilöylyn. Hän vaati myös kansainvälistä tutkintaa tästä rikoksesta ihmisyyttä vastaan.

Liettuan ulkoasiainministeri Audronius Ažubalis (2010 - 2012) korosti: "Kukaan ei ole vielä kohdannut oikeutta tästä ihmisyyttä vastaan ​​tehdystä rikoksesta. Ei ole poliittista tahtoa saada tekijöitä vastuuseen. YK: n tutkimus vuoden 1988 joukkomurhasta on Euroopan unioni on jättänyt huomiotta nämä kehotukset, ei ole reagoinut eikä ole valmis osoittamaan reaktiota. Haluan kehottaa EU: ta rankaisemaan hallintoa ihmisyyttä vastaan ​​tehdyistä rikoksista. Luulen, että Liettua voi ottaa johtajuuden EU: n jäsenten keskuudessa . ”

Continue Reading

Iran

Tukholman mielenosoitus: Iranilaiset kehottavat YK: ta tutkimaan Ebrahim Raisin roolia Iranin joukkomurhassa vuonna 1988

Julkaistu

on

Iranilaiset matkustivat maanantaina (23. elokuuta) kaikkialta Ruotsista Tukholmaan osallistuakseen mielenosoitukseen, joka koski Iranin 33 30 poliittisen vangin joukkomurhan 000 -vuotispäivää.

Mielenosoitus pidettiin Ruotsin parlamentin ulkopuolella ja vastapäätä Ruotsin ulkoministeriötä, ja sen jälkeen marssi Tukholman keskustan läpi muistoksi niille, jotka teloitettiin Iranin vankiloissa hallituksen perustajan Ruhollah Khomeinin fatwan perusteella. Yli 90 prosenttia uhreista oli Iranin kansan Mojahedin -järjestön (PMOI/MEK) jäseniä ja kannattajia.

Mielenosoituksen osallistujat kunnioittivat uhreja pitämällä heistä kuvia näyttelyn aikana, jossa korostettiin myös nykyisen presidentin Ebrahim Raisin ja korkeimman johtajan Khamenei osallistumista tuomioistuinten ulkopuolisiin teloituksiin.  

Mainos

He vaativat YK: n tutkimusta, joka johti Raisin ja muiden hallituksen virkamiesten syytteeseenpanoon vuoden 1988 joukkomurhasta, jonka YK: n ihmisoikeusasiantuntijat ja Amnesty International ovat luonnehtineet rikokseksi ihmisyyttä vastaan. He kehottivat Ruotsin hallitusta johtamaan ponnisteluja tällaisen tutkimuksen aloittamiseksi ja Iranin rankaisemattomuuden lopettamiseksi ihmisoikeuksiin liittyvissä asioissa.

Iranin kansallisen vastarintaneuvoston (NCRI) valittu presidentti Maryam Rajavi puhui mielenosoituksesta suorana videon välityksellä ja sanoi:

”Ali Khamenei ja hänen työtoverinsa hirttivät tuhansia poliittisia vankeja vuonna 1988 hallintonsa säilyttämiseksi. Samalla armottomalla julmuudella he tappavat tänään satoja tuhansia avuttomia ihmisiä koronaviruksen helvetissä suojellakseen hallintoaan.  

Mainos

”Siksi kehotamme kansainvälistä yhteisöä tunnustamaan 30,000 poliittisen vangin joukkomurhan vuonna 1988 kansanmurhaksi ja rikokseksi ihmisyyttä vastaan. Erityisesti Euroopan hallitusten on ehdottomasti tarkistettava politiikkaansa sulkea silmänsä suurimman poliittisten vankien joukkomurhan jälkeen toisen maailmansodan jälkeen. Kuten äskettäin todettiin ryhmässä Euroopan parlamentin jäseniä EU: n ulkopoliittiselle päällikölle, Iranin hallinnon rauhoittaminen ja rauhoittaminen "on ristiriidassa Euroopan sitoumusten kanssa puolustaa ja puolustaa ihmisoikeuksia".

Useiden ruotsalaisten parlamentaarikkojen lisäksi eri puolueista, kuten Magnus Oscarsson, Alexsandra Anstrell, Hans Eklind ja Kejll Arne Ottosson, muita arvovaltaisia, kuten Ingrid Betancourt, entinen Kolumbian presidenttiehdokas, Patrick Kennedy, Yhdysvaltain kongressin entinen jäsen ja Suomen entinen liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi puhui mielenosoituksesta virtuaalisesti ja tuki osallistujien vaatimuksia kansainvälisestä tutkimuksesta.

"Nykyään vuoden 1988 uhrien perheitä uhataan jatkuvasti Iranissa", Betancourt sanoi. ”Myös YK: n ihmisoikeusasiantuntijat ovat ilmaisseet huolestuneisuutensa joukkohautojen tuhoamisesta. Mullit eivät halua jättää todisteita rikoksista, joille etsimme oikeutta. Ja tänään Iranin ensimmäinen valta -asema on näiden rikosten tekijä. "

- Sanoimme holokaustin jälkeen, ettemme enää koskaan näe näitä rikoksia ihmisyyttä vastaan, ja silti olemme nähneet. Syy on se, että kansainvälisenä yhteisönä emme ole nousseet tuomitsemaan näitä rikoksia ”, Patrick Kennedy vahvisti.

Kimo Sassi sanoi huomautuksissaan: ”Vuoden 1988 verilöyly oli yksi Iranin historian pimeimmistä hetkistä. 30,000 36 poliittista vankia tuomittiin ja tapettiin ja murhattiin. Iranissa on joukkohautoja XNUMX kaupungissa, eikä asianmukaista menettelyä ollut. Verilöyly oli Iranin korkeimman johtajan päätös, rikos ihmisyyttä vastaan. ”

Mielenosoitukseen osallistuivat myös joukko uhrien perheitä ja ruotsalais-iranilaisten yhteisöjen edustajia.

Mielenosoitus osui samaan aikaan oikeudenkäynnin kanssa Hamid Nourystä, joka oli yksi vuoden 1988 joukkomurhan tekijöistä ja joka on tällä hetkellä vankilassa Tukholmassa. Oikeudenkäynti, joka alkoi tämän kuun alussa, jatkuu ensi vuoden huhtikuuhun saakka, ja useat Iranin entiset poliittiset vangit ja eloonjääneet todistavat hallitusta vastaan ​​oikeudessa.

Vuonna 1988 Ruhollah Khomeini, silloinen Iranin hallinnon ylin johtaja, antoi fatwan, joka määräsi teloituksen kaikille Mojahedin -vangeille, jotka kieltäytyivät katumasta. Yli 30,000 XNUMX poliittista vankia, joista suurin osa MEK: sta, tapettiin muutaman kuukauden aikana. Uhrit haudattiin salaisille joukkohaudoille.

Iranin hallituksen nykyinen presidentti Ebrahim Raisi oli yksi Teheranin "kuolemakomission" neljästä jäsenestä. Hän lähetti tuhansia MEK: stä hiipiin vuonna 1988.

YK: n joukkomurhaa ei ole koskaan tutkittu riippumattomasti. Amnesty Internationalin pääsihteeri sanoi 19. kesäkuuta antamassaan lausunnossa: "Ebrahim Raisin nouseminen presidentiksi sen sijaan, että häntä olisi tutkittu ihmisyyttä vastaan ​​tehdyistä rikoksista, on synkkä muistutus siitä, että rankaisemattomuus vallitsee Iranissa."

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa