Liity verkostomme!

EU

Mohsen Rezaee nousee lännen mieheksi kentällä

Julkaistu

on

Wienin ydinneuvottelujen loppuessa neuvottelijat seuraavat tarkasti Iranin tulevia presidentinvaaleja, joiden tulos voi olla avain nykyisen umpikujan poistamiseen, kirjoittaa Yanis Radulović.

Neljännen neuvottelukierroksen on tarkoitus aloittaa uudelleen Wienissä tällä viikolla, ja korkeatasoisia eurooppalaisia ​​neuvottelijoita painostetaan saavuttamaan sopimus, joka yhdistää Washingtonin ja Teheranin välisen geopoliittisen kuilun ja tuo Iranin takaisin vaatimustenmukaisuuteen vuoden 2015 yhteisen kattavan toimintasuunnitelman (JCPOA) kanssa.

Historiallinen ydinsulkusopimus, jota pidetään laajalti yhtenä Obaman hallinnon tärkeimmistä ulkopoliittisista saavutuksista, JCPOA asetti puitteet Iranin ydinreaktioiden lyhentämiselle ja muodosti muodolliset vaiheet halkeamiskelpoisten aineiden rikastamisen rajoittamiseksi, aikatauluttamalla läpinäkyvät atomilaitosten tarkastukset, ja purkamalla ylimääräiset sentrifugilaitteistot. Vastineeksi tämän kehyksen jatkuvasta noudattamisesta Yhdysvallat ja muut suuret maailmanvallat sopivat Iraniin kohdistuvien ydinalan pakotteiden asteittaisesta kumoamisesta.

Kun Yhdysvallat vetäytyi tästä merkittävästä sopimuksesta vuonna 2018, Saksan, Ranskan ja Ison-Britannian allekirjoittajat Euroopassa tehostivat pitääkseen sopimuksen voimassa. Eurooppalaiset suhteet alueella kuitenkin kiristyivät nopeasti Washingtoninsuurin paine kampanja”Iranista, kampanja, jonka tarkoituksena oli kuristaa Iranin talous yksipuolisilla pakotteilla ja eskaloivilla vastatoimilla.

Ei ole yllättävää, että Washingtonin kääntäminen maksimaaliseen paineeseen on asettanut suuret eurooppalaiset valtiot ulkopolitiikkaan kaksinkertaisesti. Vaikka Yhdysvaltojen ja Iranin viimeaikainen jännitys on kasvanut alaspäin presidentti Joe Bidenin vaalien jälkeen, hänen edeltäjänsä lähestymistavalla alueella on ollut pysyvä vaikutus Iranin hyväntahtoisuuteen JCPOA: n kaltaisten monenvälisten sopimusten suhteen.

Eurooppalaisille allekirjoittajille ydineuvottelut Wienissä ovat sisällytetty laajempaan strategiaan Euroopan ja Iranin välisen strategisen uudelleenjärjestelyn ja diplomaattisen uudelleenkotoutumisen. Ydinaseiden leviämisen ilmeisten etujen lisäksi Eurooppa katsoo myös tulevaisuutta, jossa Iran voi toimia täysivaltaisena, pakotteista vapaana toimijana kansainvälisellä näyttämöllä. Huolimatta siitä, että sillä on arvioitu 9 prosentin osuus maailman öljyvaroista, pakotteiden aiheuttama Iranin talous on valitettavasti alikehittynyttä. Heitä Iranin jäädytettyjen varojen simulatiivinen potentiaali - arviolta 100–120 miljardin dollarin arvosta - ja on helppo ymmärtää, miksi Eurooppa pitää Irania niin lupaavana kumppanina suorille ulkomaisille sijoituksille.

Yhdysvaltojen ulkoministeriön vanhempi virkamies nimettömänä puhui Reutersin kanssa ja valaisivat jonkin verran todennäköisyyttä, että kauppa painetaan musteella neljännen neuvottelukierroksen aikana, sanoen: "Onko mahdollista, että näemme vastavuoroisen paluun sääntöjen noudattamiseen seuraavien viikkojen aikana tai ymmärryksen keskinäisestä noudattamisesta? mahdollista kyllä. "

Iranin ylin neuvottelija Abbas Araqchi suhtautuu hieman pessimistisemmin mahdollisuuteen sopia lähitulevaisuudessa. Araqchi korosti valtion televisiossa puhuessaan, että Iran ei kiirehdi uuteen sopimukseen ilman vakaita suojakeinoja.

"Milloin se tapahtuu, on arvaamatonta eikä aikataulua voida asettaa. Iran yrittää (jotta) sen tapahtua mahdollisimman pian, mutta emme tee mitään kiireessä", Araqchi sanoi.

Muodollisten neuvottelujen pysähtyessä, Eurooppalaiset neuvottelijat etsivät Mohsen Rezaeeä, joka on yksi kolmesta tulevien Iranin presidentinvaalien edelläkävijästä, vähentääkseen diplomaattista byrokratiaa ja edistääkseen molempia osapuolia hyödyttävää yhteistyötä Yhdysvaltojen ja EU: n kanssa.

Toisin kuin muut presidenttiehdokkaat, Rezaee ei ole elinikäinen poliitikko. Tästä huolimatta Rezaee on kokenut diplomaatti ja käytännöllinen neuvottelija, jonka uran aikana Islamilainen vallankumouksellinen vartijakunta (IRGC) ulottuu Tarkkailuneuvostoon. Ehkä vaikuttavin Rezaee-saavutus on se, että hän ei ole koskaan ollut siviili-, sotilas- ja poliittisen palveluksensa aikana koskaan korruptioskandaalin tai rikostutkinnan kohteena.

Vaikka vakiintuneet poliitikot, kuten ulkoministeri Mohammad Javad Zarif, voivat olla perinteisesti houkuttelevampi kumppani lännen kanssa, Euroopassa on yhä enemmän vakaumusta siitä, että Rezaee, monipuolinen, arvostettu ja luotettava ehdokas, on paras henkilö edustamaan Irania. ja sen kanta kansainvälisiin ydinalan neuvotteluihin.

Todistettu johtaja, joka ei pelkää ilmaista mielipiteitään, Rezaee on toistuvasti osoittanut kykenevänsä mukauttamaan mielipiteitään ja yhdistämään koalitioita. Huolimatta roolistaan ​​”vallankumouksen sukupolven” edustajana, Rezaee on tehnyt selväksi, ettei hän ole radikaali. Vuosien virkamieskunnan jälkeen Rezaee on rikkonut rivejä monien kovan linjan näkemysten kanssa, jotka ovat yleisiä IRGC: ssä. Itse asiassa haastattelussa Tehran Times, hän menetti niin pitkälle kuin hylkäsi ydinasevarustelun järjettömänä ja huomautti: "Poliittinen viisaus edellyttää, ettei jahdata aseita, jotka voivat tuhota koko ihmiskunnan."

Edistyksen esteiden kasvaessa joka käänteessä Wienissä on tullut täysin selväksi, että länsi tarvitsee miehen paikan päällä Iranissa. Mohsen Rezaee ja hänen edustamansa nouseva liike voivat olla avain neuvottelujen umpikujan purkamiseen ja Iranin tuomiseen takaisin tärkeäksi toimijaksi maailmantaloudessa.

Edellä olevassa artikkelissa ilmaistut mielipiteet ovat yksin kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä heijasta yhtään mielipidettä EU Reporter.

Belgia

Iranin opposition oppositio Yhdysvaltojen Brysselin suurlähetystön edessä pyytääkseen Yhdysvaltoja ja EU: ta tiukasta politiikasta Iranin hallintoa kohtaan

Julkaistu

on

Lontoossa G7-huippukokouksen jälkeen Bryssel isännöi Naton huippukokousta Yhdysvaltojen ja EU: n johtajien kanssa. Se on presidentti Joe Bidenin ensimmäinen matka Yhdysvaltojen ulkopuolelle. Samaan aikaan Iranin kauppaneuvottelut ovat alkaneet Wienissä, ja huolimatta kansainvälisistä ponnisteluista palauttaa Iran ja Yhdysvallat YCPOA: n mukaiseksi, Iranin hallitus ei osoittanut kiinnostusta palata sitoumuksiinsa JCPOA: n yhteydessä. Tuoreessa IAEA: n raportissa on nostettu esiin tärkeitä huolenaiheita, joihin Iranin hallitus ei pystynyt vastaamaan.

Iranin diaspora, Iranin kansallisen vastarintaneuvoston kannattajat Belgiassa, piti tänään (14. kesäkuuta) mielenosoituksen Yhdysvaltojen Belgiassa sijaitsevan suurlähetystön edessä. Heillä oli julisteita ja julisteita, joissa oli kuva Maryam Rajavista, Iranin oppositioliikkeen johtajalta, joka on julistanut ydinaseettoman Iranin 10 pisteen suunnitelmastaan ​​vapaasta ja demokraattisesta Iranista.

Iranilaiset pyysivät julisteissaan ja iskulauseissaan Yhdysvaltoja ja EU: ta työskentelemään kovemmin, jotta mullahallinto saataisiin vastuuseen myös ihmisoikeusloukkauksista. Mielenosoittajat korostivat Yhdysvaltojen ja Euroopan maiden päättäväisen politiikan tarvetta, jotta voidaan hyödyntää mullien pyrkimyksiä ydinpommiin, tehostaa sortoa kotimaassa ja terroritoimintaa ulkomailla.

IAEA: n uuden raportin mukaan edellisestä sopimuksesta huolimatta toimistohallinto kieltäytyy vastaamasta IAEA: n kysymyksiin neljällä kiistanalaisella sivustolla ja (tappaa aikaa) on lykännyt uusia neuvotteluja presidentinvaaliensa jälkeen. Raportin mukaan järjestelmän rikastetut uraanivarannot ovat saavuttaneet 16 kertaa ydinsopimuksessa sallitun rajan. 2.4 kg 60-prosenttisesti rikastettua uraania ja noin 62.8 kg 20-prosenttisesti rikastettua uraania tuotetaan vakavasti.

IAEA: n pääjohtaja Rafael Grossi sanoi: sovituista ehdoista huolimatta: "Iran ei ole monien kuukausien jälkeen toimittanut tarvittavaa selitystä ydinmateriaalihiukkasten läsnäololle ... Edessä on maa, jolla on edistyksellinen ja kunnianhimoinen ydinohjelma ja rikastuttaa uraania hyvin lähellä aseiden laatutasoa. "

Grossin huomautuksista, joista myös Reuters tänään kertoi, toistettiin: "Viraston kysymysten selvittämisen puute Iranin suojalausuman tarkkuudesta ja eheydestä vaikuttaa vakavasti viraston kykyyn varmistaa Iranin ydinohjelman rauhanomainen luonne."

Maryam Rajavi (kuvassaIranin kansallisen vastarintaneuvoston (NCRI) valittu presidentti totesi, että Kansainvälisen atomienergiajärjestön (IAEA) tuore raportti ja sen pääjohtajan huomautukset osoittavat jälleen kerran, että sen selviytymisen takaamiseksi papihallinto ei ole luopunut atomipommiprojektistaan. Se osoittaa myös, että ajan ostamiseksi hallinto on jatkanut salassapitopolitiikkaansa harhauttaa kansainvälistä yhteisöä. Samalla hallinto kiristää ulkomaisia ​​keskustelukumppaneitaan sanktioiden poistamiseen ja ohjusohjelmiensa, terrorismin viennin ja rikollisen puuttumisen huomiotta alueella.

Continue Reading

Brexit

EU: n entinen Brexit-neuvottelija Barnier: Ison-Britannian maine vaakalaudalla Brexit-rivillä

Julkaistu

on

By

Suhteita Yhdistyneeseen kuningaskuntaan -työryhmän päällikkö Michel Barnier osallistuu keskusteluun EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisestä kauppa- ja yhteistyösopimuksesta täysistunnon toisena päivänä Euroopan parlamentissa Brysselissä, Belgiassa 27. huhtikuuta 2021. Olivier Hoslet / Pool REUTERSin kautta

Michel Barnier, Euroopan unionin entinen Brexit-neuvottelija, sanoi maanantaina (14. kesäkuuta), että Yhdistyneen kuningaskunnan maine oli vaakalaudalla Brexitiin liittyvissä jännitteissä.

EU-poliitikot ovat syyttäneet Britannian pääministeriä Boris Johnsonia siitä, ettei se kunnioita Brexitiin liittyviä sitoumuksia. Ison-Britannian ja EU: n väliset kasvavat jännitteet uhkasivat varjostaa seitsemän ryhmän huippukokouksen sunnuntaina. Lontoo syytti Ranskaa "loukkaavista" huomautuksista, joiden mukaan Pohjois-Irlanti ei kuulunut Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Lue lisää

"Yhdistyneen kuningaskunnan on kiinnitettävä huomiota maineeseensa", Barnier kertoi France Info -radioon. "Haluan, että herra Johnson kunnioittaa allekirjoitustaan", hän lisäsi.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Parlamentin puheenjohtaja vaatii Euroopan etsintä- ja pelastusoperaatiota

Julkaistu

on

Euroopan parlamentin puhemies David Sassoli (Kuvassa) on avannut korkean tason parlamenttien välisen konferenssin maahanmuuton ja turvapaikkojen hallinnasta Euroopassa. Konferenssissa keskityttiin erityisesti muuttoliikkeen ulkoisiin näkökohtiin. Presidentti sanoi: "Olemme päättäneet keskustella tänään muuttoliike- ja turvapaikkapolitiikkojen ulkoisesta ulottuvuudesta, koska tiedämme, että vain puuttumalla rajojemme ulkopuolella tapahtuvaan epävakauteen, kriiseihin, köyhyyteen ja ihmisoikeusloukkauksiin pystymme käsittelemään juuret aiheuttaa miljoonia ihmisiä lähtemään. Meidän on hallittava tätä globaalia ilmiötä inhimillisellä tavalla, toivottamaan ihmiset tervetulleiksi, jotka koputtavat oviimme joka päivä arvokkaasti ja kunnioittavasti.
 
"COVID-19-pandemia vaikuttaa syvästi muuttoliikkeeseen paikallisesti ja maailmanlaajuisesti, ja sillä on ollut kerrannaisvaikutus ihmisten pakkoliikkeeseen ympäri maailmaa, varsinkin kun hoidon ja terveydenhuollon saatavuutta ei taata. Pandemia on häirinnyt muuttoreittejä, estänyt maahanmuuton, tuhonnut työpaikat ja tulot, vähentänyt rahalähetyksiä ja ajanut miljoonat maahanmuuttajat ja heikossa asemassa olevat väestöt köyhyyteen.
 
”Muuttoliike ja turvapaikka ovat jo erottamaton osa Euroopan unionin ulkoista toimintaa. Mutta niistä on tulevaisuudessa oltava osa vahvempaa ja yhtenäisempää ulkopolitiikkaa.
 
”Uskon, että velvollisuutemme on ensinnäkin pelastaa ihmishenkiä. Ei ole enää hyväksyttävää jättää tämä vastuu vain kansalaisjärjestöille, jotka suorittavat korvaavan tehtävän Välimerellä. Meidän on palattava pohtimaan Euroopan unionin yhteisiä toimia Välimerellä, jotka pelastavat ihmishenkiä ja torjuvat ihmiskauppiaita. Tarvitsemme merellä sijaitsevan eurooppalaisen etsintä- ja pelastusmekanismin, joka käyttää kaikkien mukana olevien toimijoiden asiantuntemusta jäsenvaltioista kansalaisyhteiskuntaan ja eurooppalaisiin virastoihin.
 
Toiseksi meidän on varmistettava, että suojelua tarvitsevat ihmiset voivat saapua Euroopan unioniin turvallisesti ja vaarantamatta henkensä. Meidän on määriteltävä humanitaariset kanavat yhdessä Yhdistyneiden Kansakuntien pakolaisasiain päävaltuutetun kanssa. Meidän on tehtävä yhteistyötä eurooppalaisen uudelleensijoittamisjärjestelmän luomiseksi, joka perustuu yhteiseen vastuuseen. Puhumme ihmisistä, jotka voivat työnsä ja taitojensa ansiosta myös vaikuttaa merkittävästi pandemian ja demografisen taantuman kärsimien yhteiskuntiemme elpymiseen.
 
"Meidän on myös luotava eurooppalainen maahanmuuton vastaanottopolitiikka. Meidän olisi yhdessä määriteltävä yhden maahantulo- ja oleskeluluvan kriteerit arvioimalla työmarkkinoidemme tarpeita kansallisella tasolla. Pandemian aikana kokonaiset talouden alat pysähtyivät siirtotyöläisten poissaolon vuoksi. Tarvitsemme säänneltyä maahanmuuttoa yhteiskuntiemme elpymisen ja sosiaalisen suojelun järjestelmien ylläpitämiseksi. "

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa