Liity verkostomme!

Unkari

EU kiistää Orbánin matkan Moskovaan

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan unioni on irtautunut Unkarin pääministerin Viktor Orbánin vierailusta Moskovaan tapaamaan Vladimir Putinia. Euroopan ulkosuhdehallinnon korkean edustajan Josep Borrellin puolesta antama jäinen lausunto on tuonut esiin, että Unkarin EU-puheenjohtajuudesta huolimatta sillä ei ole mitään tekemistä heidän kanssaan.

Lausunnossa lukee kokonaisuudessaan:

Pääministeri Viktor Orbánin vierailu Moskovaan tapahtuu yksinomaan Unkarin ja Venäjän kahdenvälisten suhteiden puitteissa. 

Unkari on nyt EU:n jäsenvaltio, joka toimii neuvoston kiertävänä puheenjohtajana 31. joulukuuta 2024 saakka. Tämä ei edellytä unionin ulkoista edustusta, joka on Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan vastuulla valtion- tai hallituksen päämiestasolla ja unionin ulkopuolisella edustuksella. Unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja ministeritasolla.

Pääministeri Orbán ei ole saanut EU:n neuvostolta mandaattia vierailla Moskovassa. EU:n kanta Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainaa vastaan ​​näkyy useissa Eurooppa-neuvoston päätelmissä. Tämä kanta sulkee pois viralliset yhteydet EU:n ja presidentti Putinin välillä. Unkarin pääministeri ei siis edusta EU:ta missään muodossa. 

Lisäksi on syytä muistaa, että Kansainvälinen rikostuomioistuin on nostanut presidentti Putinin syytteen ja antanut pidätysmääräyksen hänen roolistaan ​​liittyen lasten pakkokarkottamiseen Ukrainasta Venäjälle.

Mainos

Viktor Orbán on jo tehnyt yllätysvierailun Kiovaan, mikä ei näyttänyt parantavan hänen pakkassuhteitaan Volodymyr Zelenskyyn. Ennen kuin hän suostui Mark Rutten nimittämiseen Naton seuraavaksi pääsihteeriksi, hän sai sopimuksen, jonka mukaan Unkari ei osallistu Ukrainan aseistamiseen sen sodassa Venäjän hyökkäystä vastaan.

Unkarin pääministeri on myös estänyt ja lykännyt EU:n apua Ukrainalle ja jopa Ukrainan johtajan läsnäollessa hän jatkoi tulitauon puolustamista Ukrainan aluetta edelleen miehittävien venäläisten joukkojen kanssa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa