Liity verkostomme!

Unkari

"Make Europe Great Again" on Unkarin puheenjohtajakauden nauha

SHARE:

Julkaistu

on

Unkari pitää hauskaa ensimmäisten vihjeiden kanssa siitä, miten se lähestyy EU:n neuvoston puheenjohtajuutta, joka kestää heinäkuusta joulukuuhun 2024. Ensin tuli logo, Rubikin kuutio – yksinkertainen kunnianosoitus suurelle unkarilaiselle tai merkki turhautumisesta, joka odottaa muita jäsenvaltioita? Nyt meillä on nauha "Make Europe Great Again", joka todennäköisesti jokaisen Euroopan maan pitäisi jakaa, mutta joka tarjoaa jälleen suuren potentiaalin ylianalyysiin, kirjoittaa poliittinen toimittaja Nick Powell.

Donald Trumpin sloganin "Make America Great Again" kaikua on tietysti mahdotonta ohittaa, vaikka Unkarin Eurooppa-ministeri János Bóka torjui tämän ajatuksen sanoen "En tiedä, halusiko Donald Trump koskaan tehdä Euroopasta jälleen suuren". Ja mistä idea tulikin, se on varsin hyvä iskulause, kuten Frank Furedi, Budapestissa syntynyt ajatushautomo MCC Brussels -johtaja, väitti.

"Monet kommentaattorit reagoivat hämmentyneenä, kun Unkari julkisti "Tee Euroopasta jälleen mahtavaksi" nauhana tulevalle puolivuotiskaudelle EU:n neuvoston puheenjohtajuuskaudelle, hän sanoi. "Jotkut ovat menneet niin pitkälle, että vihjasivat, että asiassa on jotain vialla. yhdistää Eurooppa suuruuden ajatukseen.

”Viktor Orbánin MEGA-iskulause kiinnittää kuitenkin huomion Euroopan valitettavaan taantumiseen viime vuosikymmeninä. Euroopan talous on menettänyt suuren osan kilpailuedustaan. Teknologisesti se on jatkuvasti kuromassa kiinni Yhdysvaltoihin ja Kiinaan. Eurooppalainen kulttuuri, joka oli aikoinaan yksi maailman inspiroivimmista ja dynaamisimmista, on joutunut toisen luokan Kalifornian arvojen vaikutuksen alaisena. Geopoliittisesti Eurooppa on osoitettu palveluntarjoajan rooliin amerikkalaisvaltaiselle Natolle.

”Pahinta on Länsi-Euroopan eliitin keskuudessa vallitseva uupumuksen tunnelma. Niistä huokuu alhaisten odotusten ja kunnianhimojen menettämisen tunne. Heidän näkemyksensä on alistuva elämään Euroopassa, joka on merkityksetön ja vain tienaa aikaa. EU:n toimielimiä hallitsevan Pikku-Euroopan näkemyksen haastaminen on ehdottoman välttämätöntä. Tästä syystä MEGA ei ole pelkkä iskulause, vaan aikamme ehdottoman relevantti kulttuurinen näkemys.

Mitä voimme siis oikeastaan ​​odottaa puheenjohtajavaltio Unkarilta? János Bóka lupasi "aktiivista puheenjohtajuutta", jonka innoittamana on iskulause, jonka tarkoituksena on luoda odotus "että yhdessä meidän tulee olla vahvempia kuin yksittäin, mutta että meidän tulee antaa pysyä sellaisina kuin olemme, kun tulemme yhteen".

Mainos

Hän sanoi, että Unkari haluaa varmistaa uuden "viljelijäkeskeisen" maataloussopimuksen, "ulkorajojen tehokkaamman suojelun, muuttoliikkeen perimmäisten syiden hallinnan" ja EU:n laajentumisen yhteydessä "merkittäviä askelia Moldovan, Georgian ja Ukrainan suhteen". , vaikka pelätään, että erityisesti Ukraina näkisi vain vähän edistystä Budapestin silmällä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa