Liity verkostomme!

Unkari

Unkari hyväksyy siirron vastaisen lain välttääkseen EU-varojen menettämisen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Unkarin parlamentti hyväksyi maanantaina (3. lokakuuta) ensimmäisen korruption vastaisen lain. Budapest yrittää estää Euroopan unionin varojen menetystä taantuman aikana, kun forintti on ennätyksellisen alhaalla ja sen talous on menossa taantumaan.

Pääministeri Viktor Orban ja hänen hallitseva Fidesz-puolueensa hyväksyivät rikoslakiin tehdyn muutoksen, jolla vahvistetaan menettely julkisten kiinteistöjen hoitoon liittyvien rikosten osalta. Tämä mahdollistaa oikeudellisen uudelleentarkastelun, jos tutkinta päätetään ilman syytettä tai rikosilmoitus hylätään.

Eduskunta hyväksyi esityksen äänin 136 puolesta, XNUMX vastaan ​​ja XNUMX tyhjää.

Tämä lainsäädäntö on yksi 17 pisteen sitoumus, jonka Orbanin hallitus teki estääkseen EU-rahojen miljardeja lisää jäädyttämistä demokraattisten tarkastusten, tasapainojen ja heikkojen korruption vastaisten takeiden vuoksi. Lue lisää Täydellinen luettelo Budapestin sitoumuksista on osoitteessa:

Nousevien energiakustannusten, inflaation, ennätysmatalan forintin ja hidastuvan talouskasvun edessä riittävän pitkään EU:n kanssa ristiriidassa ollut Orban on nyt valmis täyttämään EU:n vaatimukset korruptioriskejä vähentävien instituutioiden luomisesta.

EU:lla on 19. marraskuuta asti aikaa arvioida Unkarin toimia ja määrittää, vähentävätkö ne EU:n varojen väärinkäytön riskiä. Blokki voisi hyväksyä Unkarille osoitetun 7.5 miljoonan euron leikkaamisen, mikä on 5 prosenttia sen vuoden 2022 arvioidusta BKT:sta.

EU:n budjettikomissaari Johannes Hahn sanoi eurooppalaisille lainsäätäjille maanantai-iltana, että 17 askelta olisivat blokille rauhoittavia, jos ne säännellään ja pannaan asianmukaisesti täytäntöön.

Mainos

Hahn totesi, että raha puhuu, ja se on niin yksinkertaista kuin miltä se kuulostaa. Nyt on meidän tehtävämme hyväksyä Unkarin sana ja auttaa viranomaisia ​​sen toteuttamisessa. Nämä ehdotukset pannaan täytäntöön keskeisinä päivinä, joita ei ole vielä vahvistettu.

DEMOKRATIA?

Monet EU:n lainsäätäjät kehottivat Hahnia olemaan antamatta Orbanin päästä eroon, vaan sen sijaan valvomaan tarkasti Unkarin uudistuksia. Kamari julisti äskettäin, että Unkari ei ole demokratia, vaan vaaliautokratian sekajärjestelmä.

Orban väittää, että Unkari, noin 10 miljoonan asukkaan entinen kommunistinen maa, ei ole korruptoituneempi kuin muut EU-maat.

OLAFin (blokin petostentorjuntavirasto) mukaan Unkarissa oli sääntöjenvastaisuuksia lähes 4 prosentissa EU-varojen menoista vuosina 2015–2019, mikä on pahin EU:n 27 jäsenvaltion joukossa.

Reuters raportoi vuonna 2018, että Orban kanavoi EU:n kehitysrahoitusta perheelleen ja ystävilleen. Tämä käytäntö ihmisoikeusjärjestöjen mukaan on rikastanut suuresti Orbanin sisäpiiriä ja antanut hänelle mahdollisuuden lujittaa valtaansa.

Yli vuosikymmenen vallassa ollut Orban tiukensi valtion valvontaa tiedotusvälineissä ja tuomioistuimissa, kansalaisjärjestöissä, korkeakouluissa ja rajoitti naisten, homomiesten ja maahanmuuttajien oikeuksia ja vapauksia. Hän törmäsi myös liberaalin Länsi-Euroopan kanssa, joka tukee EU:n monisteita.

Unkarin hallitus voisi hyväksyä rahastot vuoden toisella puoliskolla, mikä helpottaisi forintin painetta. Unkarin omaisuuserät ja forintti ovat olleet myymättä, kun Yhdysvaltain dollarin nousu vaikutti voimakkaasti kehittyviin markkinoihin. Unkarin haavoittuvuus tekee sen omaisuudesta erityisen alttiita riskien välttämiselle.

Bank of America ilmoitti maanantaina, että se odottaa Unkarin edistyvän kohti elvytysrahastosopimusta marraskuun puoliväliin mennessä. "Rahapulassa oleva hallitus ei voi vastustaa kompromisseja EU:n kanssa."

($ 1 = € 1.0185)

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa