Liity verkostomme!

Unkari

Unkarin pääministeri Orban sanoo, että EU:n Venäjä-pakotteet ovat kostautuneet

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Unkarin pitäisi valmistautua pitkittyneeseen sotaan naapuri-Ukrainassa, pääministeri Viktor Orban (Kuvassa) sanoi maanantaina (26. syyskuuta) kritisoiden jyrkästi Euroopan unionin Venäjälle asetettuja pakotteita, jotka hänen mukaansa ovat "käyttäneet takapakkia" ja nostaneet energian hintoja.

Orban, joka oli pitkään erimielinen EU:n kanssa joidenkin Brysselissä antidemokraattisena pidetyistä politiikoistaan, vaati tulitaukoa sodan lopettamiseksi ja sanoi, että Venäjän vastaiset pakotteet olivat iskun Euroopan taloudelle.

Neljänneksi peräkkäiseksi kaudeksi huhtikuussa uudelleenvalittua Orbania uhkaa nyt inflaatio kiihtyvä, kuluttajien luottamuksen romahtaminen ja taantuman mahdollisuus ensi vuonna.

Hän sanoi parlamentille, ettei ole yllätys, että hallitukset kaatuvat Euroopassa, viitaten Italian sunnuntain vaaleihin, joiden jälkeen Giorgia Meloni näyttää johtavan Italian oikeistolaisinta hallitusta sitten toisen maailmansodan.

"Voimme turvallisesti sanoa, että pakotteiden seurauksena eurooppalaiset ovat köyhtyneet, kun taas Venäjä ei ole langennut polvilleen", Orban sanoi. "Tämä ase on osunut takaisin, ja pakotteiden myötä Eurooppa on ampunut itseään jalkaan."

"Odotamme vastausta, koko Eurooppa odottaa vastausta Brysselistä, kuinka kauan jatkamme tätä", hän sanoi ja lisäsi, että on myös aika keskustella pakotteista Yhdysvaltojen kanssa.

Orban, jonka hallitus neuvottelee Euroopan komission kanssa saadakseen miljardeja euroja EU:n varoja, jotka on estetty oikeusvaltioon liittyvien huolenaiheiden vuoksi, sanoi, että hänen hallituksensa käynnistää "kansallisen kuulemisen", jossa kysytään unkarilaisilta pakotteita. Orban on aiemmin käyttänyt tätä kampanjatyökalua tukeakseen Fidesz-puolueensa kotimaista tukea homojen oikeuksien tai maahanmuuton kaltaisilla politiikoilla.

Mainos

Orban sanoi, että hänen hallituksensa on tarkistanut pitkän aikavälin energiastrategiaansa ja aikoo uudistaa voimajärjestelmää ja pidentää Paksin ydinvoimalan käyttöikää. Yhteensä 32 suurta investointia on suunniteltu rahoitettavan EU-rahoituksella.

"Jos Brysselin byrokraatit eivät anna meille näitä rahoja, joihin Unkari on oikeutettu, saamme tarvittavat varat muista rahoituslähteistä", Orban sanoi ja lisäsi, että Unkari on aloittanut neuvottelut EU:n ja "muiden kansainvälisten kumppanien kanssa". Hän ei tarkentanut.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa