Liity verkostomme!

Unkari

Unkari järjestää kansanäänestyksen LGBT-kysymyksistä vuoden 2022 alkuun mennessä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Mielenosoittajat osallistuvat protestiin lakia vastaan, joka kieltää HLBTQ-sisällön kouluissa ja tiedotusvälineissä, presidentinlinnassa Budapestissa, Unkarissa, 16. kesäkuuta 2021. REUTERS / Bernadett Szabo / File Photo

Unkari aikoo järjestää kansanäänestyksen lainsäädännöstä, joka rajoittaa koulujen opetusta homoseksuaalisuudesta ja transsukupuolisuudesta, tämän vuoden loppupuolella tai ensi vuoden alussa, sanoi pääministeri Viktor Orbanin esikuntapäällikkö, kirjoittavat Gergely Szakacs ja Anita Komuves Budapestissa ja Gabriela Baczynska Brysselissä.

Orban ilmoitti kansanäänestyksestä keskiviikkona (21. heinäkuuta) tehostaen kulttuurisotaa Euroopan unionin kanssa. Lue lisää.

Euroopan komissio aloitti viime viikolla oikeudelliset toimet toimenpiteistä, jotka on sisällytetty koulutus- ja lastensuojelulakien muutoksiin. Jos Bryssel onnistuu, se voi pidättää rahoitusta Unkarille rajoitusten voimassa ollessa.

Mainos

"Unkarin kannalta on paljon enemmän argumentteja Euroopan unionin jäsenyyden puolesta kuin sitä vastaan. Liittyminen EU: hun oli oikea päätös, se oli kansallisten etujemme mukaista ja se on edelleen asia", Orbanin esikuntapäällikkö Gergely Gulyas, kertoi viikoittain tiedotustilaisuuden.

Mutta Unkarin mielestä sillä oli oikeus kommentoida sitä, mitä hän kutsui "klubin säännöiksi", ja tehdä itse päätökset asioista, joissa se ei ollut antanut valtaa EU: n toimielimille.

Kysyttäessä kansanäänestyksestä EU: n komissio sanoi, että se ei puutu jäsenvaltioiden valitsemiin päätöksentekomenetelmiin, vaikka se piti Unkarin lakia syrjivänä.

Mainos

LGBT-yhteisössä ahdistusta aiheuttaneet toimenpiteet kieltävät materiaalien käytön, jonka katsotaan edistävän homoseksuaalisuutta ja sukupuolen muutosta kouluissa, näennäisesti toimenpiteenä lasten hyväksikäytön estämiseksi.

Useat kansalaisoikeusryhmät ovat arvostelleet Orbanin uudistuksia, ja Ipsos-kyselyorganisaation viime kuussa tekemän maailmanlaajuisen tutkimuksen mukaan 46% unkarilaisista tukee samaa sukupuolta olevien avioliittoja.

Gulyas sanoi, että Unkari käy edelleen neuvotteluja komission kanssa kansallisesta pandemian elvytyssuunnitelmasta. Mutta hän lisäsi, että hallitus aloittaisi hankkeiden ennakkorahoituksen kansallisesta budjetista.

Euroopan komissio listasi tiistain raportissa vakavia huolenaiheita oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa ja Unkarissa, mikä voisi auttaa päättämään, saavatko he miljardeja euroja EU: n varoja pandemiasta toipumisen helpottamiseksi. Lue lisää.

Orban, joka on ollut vallassa vuodesta 2010 ja joutuu vaaleihin ensi huhtikuussa, kuvaa itseään perinteisten kristittyjen arvojen puolustajana länsimaista liberalismiä vastaan.

Hän velkaa osan vaalimenestyksestään maahanmuuton vastaisesta kovasta linjasta, mutta koska kyseinen aihe on lakannut hallitsemasta asialistaa, hän on naulannut värinsä sukupuoleen ja seksuaalisuuteen.

Unkari

Paavi kehottaa Unkaria olemaan avoimempi tarvitseville ulkopuolisille

Julkaistu

on

By

Franciscus (Kuvassa) sanoi sunnuntaina (12. syyskuuta), että Unkari voisi säilyttää kristilliset juurensa ja samalla avata apua tarvitseville. kirjoittaa Philip Pullella että Gergely Szakacs.

Francis oli Unkarissa epätavallisen lyhyen oleskelun ajan, mikä korosti erimielisyyttä maahanmuuttajavastaisen Orbanin kanssa, joka oli hänen poliittinen vastakohtansa.

Päättäessään kirkon kongressin messuilla kymmenille tuhansille ihmisille Budapestin keskustassa, Francis käytti ristikuvitusta osoittaakseen, että jokin niin syvälle juurtunut kuin uskonnollinen vakaumus ei sulje pois vieraanvaraista asennetta.

Mainos

"Risti, joka on istutettu maahan, ei ainoastaan ​​kutsu meitä juurtumaan hyvin, vaan se myös nostaa ja ojentaa kätensä kaikkia kohti", hän sanoi puheensa jälkeen messun jälkeen.

"Risti kehottaa meitä pitämään juurimme lujina, mutta ilman puolustuskykyä; vetämään lähteistä ja avautumaan aikamme miesten ja naisten janoille", hän sanoi ulkoilmamessun lopussa. osallistui vaimonsa kanssa.

"Toivon, että olet sellainen: maadoitettu ja avoin, juurtunut ja huomaavainen", paavi sanoi.

Mainos

Francis on usein tuominnut näkemyksensä nationalististen ja populististen liikkeiden elpymisestä ja vaatinut Euroopan yhtenäisyyttä ja arvostellut maita, jotka yrittävät ratkaista muuttoliikekriisin yksipuolisilla tai eristäytymistoimilla.

Sen sijaan Orban kertoi Sloveniassa Bledin strategiselle foorumille viime viikolla, että ainoa ratkaisu siirtolaisuuteen oli, että Euroopan unioni "antaa kaikki oikeudet takaisin kansallisvaltiolle".

Paavi Franciscus saapuu tapaamaan kirkkojen ekumeenisen neuvoston edustajia Budapestin kuvataidemuseossa, Unkarissa, 12. syyskuuta 2021. REUTERS/Remo Casilli
Paavi Franciscus tervehti ihmisiä saapuessaan sankareiden aukiolle Budapestissa, Unkarissa 12. syyskuuta 2021. REUTERS/Remo Casilli
Paavi Franciscus saapuu Budapestin kansainväliselle lentokentälle Budapestissa, Unkarissa, 12. syyskuuta 2021. Vatikaanin media/moniste REUTERS HUOMIOIDEN TOIMITTAJIEN TÄMÄ KUVA TARJOI KOLMAS PUOLI.

Paavi on kehottanut maahanmuuttajia ottamaan vastaan ​​ja integroimaan, jotta he voivat puuttua Euroopan "väestölliseen talveen". Orban sanoi Sloveniassa, että nykyiset siirtolaiset "ovat kaikki muslimeja" ja että vain "perinteinen kristillinen perhepolitiikka voi auttaa meitä selviytymään tästä väestökriisistä".

84 -vuotias Francis, joka vietti vain noin seitsemän tuntia Budapestissa, tapasi Orbanin ja presidentti Janos Aderin vierailunsa alussa.

Vatikaanin mukaan kokous, johon osallistuivat myös Vatikaanin kaksi parasta diplomaattia ja unkarilainen kardinaali, kesti noin 40 minuuttia ja oli sydämellinen.

"Pyysin paavi Franciscusta olemaan antamatta kristillisen Unkarin tuhoutua", Orban sanoi Facebookissa. Unkarilainen uutistoimisto MTI sanoi, että Orban lähetti Franciscolle faksin kirjeestä, jonka 13 -luvun kuningas Bela IV lähetti paavi Innocentius IV: lle pyytäen apua tatarien taistelussa.

Myöhemmin sunnuntaina Francis saapui Slovakiaan, missä hän pysyy paljon pidempään, vieraillen neljässä kaupungissa ennen kuin hän palaa Roomaan keskiviikkona.

Hänen Budapestissa oleskelunsa lyhyys on saanut diplomaatit ja katoliset tiedotusvälineet ehdottamaan, että paavi antaa etusijan Slovakialle, käytännössä hajottaen Unkarin. Lue lisää.

Vatikaani on kutsunut Budapestin vierailua "hengelliseksi pyhiinvaellukseksi". Orbanin toimisto on sanonut, että vertailu Slovakian jalkaan olisi "harhaanjohtavaa".

Matka on paavin ensimmäinen heinäkuussa tehdyn suuren leikkauksen jälkeen. Francis kertoi toimittajille, jotka kuljettivat hänet Budapestiin, että hänellä oli "hyvä olo".

Continue Reading

Maatalous

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Unkarista

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynytSzegedi tükörponty ' Unkarista suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin (SMM). 'Szegedi tükörponty' on karppilajien kala, joka on tuotettu Szegedin alueella lähellä Unkarin etelärajaa, jossa luotiin kalalammijärjestelmä. Lammien emäksinen vesi antaa kaloille erityisen elinvoimaa ja kimmoisuutta. Näissä lampissa kasvatettujen kalojen hilseilevä, punertava ja maukas liha ja sen raikas tuoksu ilman sivumakuja voidaan katsoa johtuvan suoraan kyseisestä suolaisesta maasta.

Kalan laatuun ja makuun vaikuttavat suoraan suolaiseen maaperään muodostuneiden kalalammien järvipohjan hyvä hapensaanti. Szegedi tükörpontyn liha on proteiinipitoista, vähärasvaista ja erittäin maukasta. Uusi nimitys lisätään luetteloon 1563 tuotteesta, jotka on jo suojattu eAmbrosia tietokanta. Lisätietoja verkossa laadukkaita tuotteita.

Mainos

Continue Reading

Unkari

Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Unkarille

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt hakemuksen Unkarin ”Jászsági nyári szarvasgomba” sisällyttämisestä suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin. "Jászsági nyári szarvasgomba" tarkoittaa valkoista kesätryffelilajin maanalaista sieniä, joka on kerätty paikallisesti Jászságin alueella, Unkarin Suuren tasangon luoteisosassa. Sen tuoksu on ainutlaatuinen ja miellyttävä. Poimiessaan se tuo esiin ensin keitetyn maissin tai paahdetun ja fermentoidun mallasohran tuoksun, johon liittyy juuri leikatun ruohon ominainen tuoksu.

Korjuuaikana ja varastoinnin aikana tuoksu muuttuu, mutta se säilyttää juuri leikatun ruohon tyypillisen aromin. Sen maku itsessään on voimakas. Jászsági nyári szarvasgomba kasvaa toukokuun lopusta elokuun loppuun. Jászságin alueen olosuhteet ovat erityisen suotuisat kesätryffelien perustamiselle ja lisääntymiselle. Jotkut muut nimet, joita väestö käyttää "Jászsági nyári szarvasgomba" -kelpoisuuden määrittämiseen, kuten "Jászságin musta timantti", "Jászságin kulta" tai jopa "Jász trifla", osoittavat, että tuote on erittäin arvostettu alueella. Tämä uusi nimi liittyy 1,561 jo rekisteröityyn elintarvikkeeseen, joiden luettelo on saatavilla eAmbrosia -tietokannassa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa