Liity verkostomme!

Kiina

Asiantuntijat vaativat toimia "ihmisten elinryöstöjen" torjumiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kunnioitetun oikeuksia käsittelevän ryhmän johtaja on vaatinut uusia toimia torjuakseen Falun Gongin harjoittajien ahdinkoa, jonka hän sanoo olevan "kommunistisen hirmumyrskyn silmissä".

Willy Fautre, Brysselissä toimivan Human Rights Without Frontiersin perustaja ja johtaja, puhui tänään (29. kesäkuuta) Brysselissä järjestetyssä verkkotapahtumassa Kiinan yleisestä ihmisoikeustilanteesta.

Kaupungin lehdistöklubilla pidetyn kokouksen avasi näkyvä Euroopan parlamentin jäsen Tomas Zdechovský, joka sanoi: "Tämä tapahtuma on erittäin tarpeellinen, koska se on täysin mahdotonta hyväksyä. Olen tavannut ihmisiä Taiwanissa, jotka näyttivät minulle, kuinka tämä sadonkorjuu tapahtuu. Se on järkyttävää ja järjestelmällistä. Kiina kohdistuu vähemmistöihin tässä elinryöstössä. EU:n ei pitäisi koskaan hyväksyä tätä. On väärin väittää, että tämä on propagandaa Kiinaa vastaan. Tästä on todisteita ja kanta on täysin selvä. Kiinan on lopetettava tämä käytäntö. Tämä on ehdottoman välttämätöntä. Se on selkeä viestini tänään. Kiinan on muutettava käyttäytymistään”, europarlamentaarikko sanoi.

Paikalla (Zoomin kautta) oli myös Carlos Iglesias, kansalaisjärjestön Doctors Against Forced Organ Harvesting (DAFOH) lakitiimin päällikkö, joka keskusteli lakitekstiluonnoksesta, jota voitaisiin käyttää mallina hallituksille elinryöstön torjuntaan.

Iglesias sanoi: "Olen puolustanut ihmisoikeuksia 20 vuoden ajan, erityisesti Kiinassa, enkä puhu vain asianajajana vaan sydämestäni. Olen haastatellut tämän käytännön uhreja useiden vuosien ajan, ja parlamentin päätöslauselmilla on vain vähän vaikutusta, ja pelkään, että nämä hirvittävät rikokset jäävät rankaisematta. tämä tapahtuu massiivisessa mittakaavassa ja suurella voitolla. Kansainvälinen yhteisö ei rankaise näitä rikoksia."

Iglesias sanoi, että lakitekstin tavoitteena oli "tehdä tämä kauhea rikos tunnetuksi maailmalle" ja "innostaa lainsäädäntöä". Emme voi olla hiljaa tästä, joten kutsun ihmisiä: teillä on velvollisuus puuttua tähän ja lopettaa pakkokorjuu."

Hän lisäsi: "Mutta lisään, että tämä ei tapahdu vain Kiinassa tai FG:n harjoittajia vastaan."

Mainos

Toinen puhuja oli Nico Bijnens, Belgian Falun Gongin presidentti, joka esitteli kymmenen minuutin elokuvan "nuorten Falun Gongin harjoittajien kohdistamisesta, joiden terveellinen elämäntapa tekee heistä elinryöstöteollisuuden kohteita." Se viittaa vain 15-vuotiaisiin lapsiin, jotka ovat kohteena, hän sanoi.

Bijnens sanoi: "Siitä on tullut ongelma osittain siksi, että Falun Gongista on tullut niin suosittu Kiinassa. He näkevät sen suorana uhkana heidän ideologialleen. He pitävät Falun Gongia menneisyyden rikkomuksena. Se on järkyttävää, mutta se ei ole päättynyt tähän. Euroopan parlamentti hyväksyi vuonna 2013 päätöslauselman, jossa jäsenvaltioita pyydetään toimimaan, mutta FG:n harjoittajia vainotaan edelleen.

Bijnens jatkoi: "FG:stä on jopa miljoona ihmistä, joita vainotaan Kiinassa ja käytetään sadonkorjuuseen. Se on epäinhimillistä. Käynnissä on valtava kampanja FG-harjoittajien dehumanisoimiseksi ja heidän tuntemiseksi tekevänsä jotain väärin. Tavoitteena on tuhota ja huonontaa heidät.

– Länsimaalaisten on vaikea ymmärtää tätä, mutta se ei ole tekosyy kääntää taivasauva pois. Toivon, että tämä muuttuu ja poliitikot, lääkärit ja toimittajat tiedostavat tämän. Tällainen tapahtuma lisää tietoisuutta tästä, Bijnens sanoi.

Kukaan Kiinan viranomaisista ei ollut heti käytettävissä kommentoimaan tapahtumaa tai syytöksiä. Kiina sanoi vuonna 2014, että se lopettaa elinten poistamisen teloitettujen vankien siirtoa varten ja on hylännyt väitteet poliittisina motiiveina ja valheina. Se on aiemmin jyrkästi kiistänyt kaikki väärinkäytökset.

Kiinan suurlähetystö kommentoi väitteitä aiemmin Ison-Britannian tiedotusvälineille: "Kiinan hallitus noudattaa aina Maailman terveysjärjestön ihmiselinten siirtoa koskevia ohjaavia periaatteita ja on vahvistanut elinsiirtojen hallintaansa viime vuosina. 

"Kiinan osavaltioneuvosto hyväksyi 21. maaliskuuta 2007 elinten siirtoa koskevan asetuksen, jonka mukaan ihmiselinten luovuttaminen on tehtävä vapaaehtoisesti ja ilmaiseksi. Toivomme, etteivät huhut johda ihmisiä harhaan."

Mutta tapahtumassa kuultiin myös tuskallista todistusta naiselta, joka oli pidätetty ja hänen mukaansa viranomaisten kaltoin kohdellut. Hän sanoo olevansa "melkein tukehduttanut" vainoajiensa toimesta, minkä hän sanoi jättäneen hänet pahasti traumatisoituneeksi.

"He pyysivät muita vankeja hakkaamaan minua, koska minulle kerrottiin, etten noudattanut sääntöjä."

Hän lisäsi: "Siellä olevat viranomaiset tallaavat ihmisoikeuksia."

Fautre sanoi puheessaan: "Kiinan kansantasavalta on autoritaarinen valtio, jossa Kiinan kommunistinen puolue (KKP) on tärkein auktoriteetti. Kommunistisen puolueen jäsenillä on lähes kaikki ylimmät hallitus- ja turvallisuuslaitteiden tehtävät. Ylin auktoriteetti on kommunistisen puolueen keskuskomitean 25-jäsenisellä politbyroolla ja sen 7-jäsenisellä pysyvällä komitealla. Xi Jinpingillä on kolme vaikutusvaltaisinta virkaa puolueen pääsihteerinä, osavaltion presidenttinä ja sotilaskeskuksen puheenjohtajana.

"Kiinassa buddhalaisuus, taolaisuus, islam, katolilaisuus ja protestanttisuus ovat ainoita valtion tunnustamia uskontoja ja jotka siksi saavat nauttia jonkinasteisesta uskonnonvapaudesta, jos niiden johtajat hyväksyvät niin sanottujen "isänmaallisten yhdistysten" hallinnan. ovat Kiinan kommunistisen puolueen (KKP) alaisuudessa."

Fautre lisäsi: "Falun Gong ei ole yksi heistä, mutta sitä kuitenkin siedettiin niin kauan kuin sitä ei pidetty mahdollisena uhkana. Kauan ennen kuin KKP tukahdutti uiguurimuslimeja massiivisesti, Falun Gongin harjoittajat olivat jo olleet kommunistisen hirmumyrskyn silmissä.

”Falun Gongin sitoutuessa totuudenmukaisuuteen liike alkoi tuomita kaikkialla maassa vallitsevaa korruptiota. Taistelivat moraalisten arvojen puolesta ja kyseenalaistivat KKP:n arvot, heidän vetoomuksensa alkoivat ärsyttää vallassa olevia. 1990-luvun lopulla tällaiset kriittiset ajatukset vihastuivat ja saivat Pekingin aloittamaan propagandakampanjan Falun Gongia vastaan. Se sulki Internet-yhteyden verkkosivustoilta, joissa mainittiin Falun Gong ja tuomittiin Falun Gong "kulttiseksi organisaatioksi" ja uhkaksi yhteiskunnan vakaudelle. Falun Gongin harjoittajat alkoivat protestoida julkisesti ja heidät pidätettiin."

Fautre sanoi: "Olosuhteet rangaistuslaitoksissa sekä poliittisille vangeille että rikollisille ovat yleensä ankaria ja usein henkeä uhkaavia tai halventavaa.

"Viranomaiset pitävät vankeja ja vankeja säännöllisesti ahtaissa olosuhteissa, joissa on huonot sanitaatiot. Ruoka on usein riittämätöntä ja huonolaatuista, ja monet vangit turvautuvat lisäruokaan, lääkkeisiin ja lämpimiin vaatteisiin, joita sukulaiset saavat vastaanottaessaan niitä. Vangit kertovat usein nukkuneensa lattialla, koska siellä ei ole sänkyjä tai vuodevaatteita. Monissa tapauksissa säännökset sanitaatiosta, ilmanvaihdosta, lämmityksestä, valaistuksesta ja juomaveden saatavuudesta ovat riittämättömiä”, hän kertoi tapahtumassa, Fautre sanoi.

Belgialainen sanoi: "Laki kieltää vankien fyysisen pahoinpitelyn ja huonon kohtelun ja kieltää vanginvartijoita pakottamasta tunnustuksia, loukkaamasta vankien ihmisarvoa ja hakkaamasta tai kannustamasta muita hakkaamaan vankeja. Laki sulkee pois laittomin keinoin hankitut todisteet, mukaan lukien pakotetut tunnustukset, tietyissä rikosasioissa.

"On kuitenkin olemassa uskottavia raportteja siitä, että viranomaiset ovat rutiininomaisesti jättäneet huomiotta kidutuksen kiellot, erityisesti poliittisesti arkaluonteisissa tapauksissa", Fautre sanoi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa