Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Kreikan matkailun edessä on jännittävä kärsivällisyyden kesä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ihmiset vierailevat Areios Pagosin kukkulalla Ateenassa, Kreikassa, 25. heinäkuuta 2021. Kuva otettu 25. heinäkuuta 2021. REUTERS / Louiza Vradi
Turistit lähtevät Propyliaan Akropoliksen huipulla Ateenassa, Kreikassa, 25. heinäkuuta 2021. Kuva otettu 25. heinäkuuta 2021. REUTERS / Louiza Vradi

Kahden heikon viikon ajan heinäkuussa hotellin johtaja George Tselios uskalsi toivoa pandemian painajaisen olevan takanaan. Hän sai 100 varausta päivässä Rodoksen merenrantakohteestaan ​​- "käsittämättömiä lukuja" kuluneelle vuodelle ja lähestymässä normaalia tasoa, kirjoittaa Karolina Tagaris että Angeliki Koutantou.

Sitten saari alennettiin "oranssiksi" Kreikan COVID-19-kartalla - yksi taso ennen ulkonaliikkumiskieltoja ja muita tiukkoja rajoituksia tulee pakollisiksi - ja varaukset laskivat noin 50 päivässä.

Matkailua vaivaava epävarmuus vuoden 2020 alusta on palannut Tseliosin ja muiden epätoivoon alalla, joka on Kreikan taloudellinen tukipilari ja joka tarjoaa joka viides työpaikka.

Mainos

"Näet vain korkeintaan kaksi viikkoa eteenpäin", sanoi Tselios, jonka Blue Sea Resort houkuttelee kävijöitä Saksasta, Iso-Britanniasta ja Skandinaviasta. "Tämä on siirtymäkauden kesä."

Maailmanlaajuisen matkailun katastrofaalisen vuoden jälkeen Kreikan kesäkuun tiedot olivat lupaavia. Kansainvälinen saapuminen nousi yli 13-kertaiseksi kyseisessä kuussa verrattuna vuoteen 2020, mikä helpotti pelkoa mahdollisesta konkurssiaallosta matkailualan yritysten keskuudessa.

Mutta elokuun varaukset ovat hajanaisia, ja alan virkamiesten mukaan on liian aikaista ennustaa kesän kehittymistä.

Mainos

"Ensimmäistä kertaa vuosien aikana ei voida tehdä varmoja ennusteita tämän vuoden matkailutuloista", SETE: n matkailun valaliiton puheenjohtaja Yannis Retsos sanoi viime viikolla.

"Epävarmuus voi milloin tahansa ohittaa positiivisen aseman ja päinvastoin."

Merkkinä edessä olevista esteistä Kreikka, joka luotti voimakkaasti "COVID-vapaiden" saarien mainostamiseen turistien houkuttelemiseksi, joutui määräämään viikon mittainen ulkonaliikkumiskielto ja musiikkikiellon Mykonos -saari-saarelleen infektioiden lisääntyessä tässä kuussa.

Rhodesilla, toisella suositussaarella, jolla on yli 2.5 miljoonaa kävijää vuonna 2019, yritysten omistajat ovat huolissaan siitä, että Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskus voi merkitä laajemman eteläisen Egeanmeren alueen "syvän punaiseksi" ja että suuria kuluttavia saksalaisia ​​turisteja voi jäädä pois.

Kesäkuussa Kreikan keskuspankki ilmoitti, että matka- ja menopaluu palaa vuoden 2019 ennätystasolle, kun Kreikka näki yli 33 miljoonaa turistia ja 18 miljardia euroa (21.3 miljardia dollaria). Se ennustaa tämän vuoden tulojen olevan 40% vuoden 2019 tasosta.

Ioannis Hatzis, joka omistaa kolme hotellia Rhodoksella ja istuu maan hotellien federaation hallituksessa, sanoi uskovansa, että tavoite voidaan saavuttaa, vaikka kysyntä putoaisikin tulevina viikkoina.

"Se on kärsivällisyyden kesä", hän sanoi.

Tunnelman toisti Kreikan hotellien federaation puheenjohtaja Grigoris Tasios.

"Menemme paljon paremmin kuin viime vuonna", hän sanoi.

Taloudellisia aikoja on kuitenkin todennäköisesti vaikeampi, ja Kreikan keskuspankki varoittaa, että matkailuyritykset olisivat eniten vaarassa, kun pankit poistavat lainan moratoriot ja valtio peruuttaa taloudellisen tuen pandemian päättyessä.

Noin neljännes sektorille myönnetyistä lainoista katsotaan järjestämättömiksi, mikä saattaa aiheuttaa laajemman ongelman Kreikan heikentyneelle rahoitusjärjestelmälle.

Ennen matkailun uudelleen avaamista toukokuussa Tselios ja muut Reutersin haastattelemat yritysten omistajat toivoivat vahvan kauden. Lue lisää . Mutta koronavirusvaihtoehdot aiheuttavat tuhoa hallituksen suunnittelussa sekä Kreikassa että tärkeimmillä markkinoilla, kukaan ei halua olla liian optimistinen.

Rhodesilla Sea Dreams -lauttayhtiötä hoitava Paris Kakas oli kertonut Reutersille, että hänen yrityksensä kamppaili alle miljoonien eurojen huonoissa veloissa. Nyt, kauden puolivälissä, hän ei ole lähempänä lainojensa takaisinmaksua. Lue lisää.

"Verrattuna siihen, mitä odotimme, asiat menevät hyvin. Mutta se ei ole läheskään sitä, mitä voisimme tehdä hyvällä kaudella", Kakas sanoi.

"Liikenne on parempi kuin viime vuonna, lipunmyynti on parempi kuin viime vuonna, tulot ovat parempia kuin viime vuonna, mutta kokoluokan yritykselle ne ovat hyvin pieniä."

($ 1 = € 0.8470)

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 1.8 miljoonan euron Latvian järjestelmän koronavirusepidemiasta kärsineiden karjankasvattajien tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 1.8 miljoonan euron Latvian tukiohjelman, jolla tuetaan koronaviruksen aiheuttaman karjankasvatusalan viljelijöitä. Ohjelma hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tukiohjelman mukaan tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpiteellä pyritään lieventämään edunsaajien likviditeettivajetta ja vastaamaan osaan koronavirusepidemian aiheuttamista tappioista sekä Latvian hallituksen toteuttamiin rajoittaviin toimenpiteisiin viruksen leviämisen rajoittamiseksi. Komissio katsoi, että järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen.

Erityisesti tuki (i) saa olla enintään 225,000 31 euroa tuensaajaa kohti; ja ii) myönnetään viimeistään 2021. joulukuuta 107. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 3 artiklan XNUMX kohdan b alakohdan mukaisesti Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja tilapäisten puitteiden edellytykset. Tämän perusteella komissio hyväksyi järjestelmän EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64541 numerolla valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio antaa Ranskalle 3 miljardin euron tukiohjelman koronaviruksen aiheuttamien yritysten tukemiseksi lainojen ja osakesijoitusten kautta

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ranskan suunnitelmat perustaa 3 miljardin euron rahasto, joka sijoittaa velkainstrumenttien sekä osake- ja hybridi -instrumenttien välityksellä pandemian kohteena oleviin yrityksiin. Toimenpide hyväksyttiin tilapäisen valtiontuen puitteissa. Järjestelmä pannaan täytäntöön rahastolla, jonka otsikko on ”Siirtymärahasto COVID-19-pandemiasta kärsineille yrityksille” ja jonka budjetti on 3 miljardia euroa.

Tässä järjestelmässä tukea myönnetään i) pääomalainoina tai osallistuvina lainoina; ja ii) pääomapohjan vahvistamistoimenpiteet, erityisesti hybridipääomainstrumentit ja äänioikeutetut etuoikeutetut osakkeet. Toimenpide on avoin Ranskaan sijoittautuneille ja kaikilla aloilla (paitsi rahoitusalalla) toimiville yrityksille, jotka olivat elinkelpoisia ennen koronaviruspandemiaa ja jotka ovat osoittaneet taloudellisen mallinsa pitkän aikavälin elinkelpoisuuden. Tästä järjestelmästä odotetaan hyötyvän 50–100 yritystä. Komissio katsoi, että toimenpiteet täyttivät väliaikaisissa puitteissa asetetut ehdot.

Komissio päätteli, että toimenpide oli tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen korjaamaan vakava häiriö Ranskan taloudessa SEUT -sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan ja tilapäisen valvonnan edellytysten mukaisesti. Tämän perusteella komissio hyväksyi nämä järjestelmät EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Mainos

Varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager (kuvassa) ”Tämä 3 miljardin euron pääomapohjan vahvistamisjärjestelmä antaa Ranskalle mahdollisuuden tukea koronaviruspandemiasta kärsineitä yrityksiä helpottamalla niiden rahoitusta näinä vaikeina aikoina. Jatkamme tiivistä yhteistyötä jäsenvaltioiden kanssa löytääksemme käytännön ratkaisuja koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten lieventämiseksi samalla kun noudatamme EU: n sääntöjä. ”

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa