Liity verkostomme!

Kreikka

Kreikan laki työuudistuslaskusta vastaan ​​häiritsee Ateenan liikennettä

Julkaistu

on

Ateenan julkisen liikenteen henkilökunta lakkoi toisen kerran viikossa keskiviikkona (16. kesäkuuta), ennen kuin parlamentti äänesti laista, jonka hallituksen mukaan uudistetaan vanhentuneita työsääntöjä, mutta jonka ammattiliitot pelkäävät pitempien tuntien ja heikompien oikeuksien antamista, kirjoittaa Angeliki Koutantou, Reuters.

Laivat pysyivät telakoituna satamissa, ja monet bussi-, metro- ja rautatieliikennepalvelut keskeytettiin, kun kuljetushenkilöstö käveli pois työstä. Muiden alojen työntekijät pitivät myös keskeytyksiä ja heidän odotettiin osallistuvan useisiin mielenosoituksiin Ateenan keskustassa ennen äänestystä myöhemmin keskiviikkona.

Pääministeri Kyriakos Mitsotakisin konservatiivinen hallitus, joka aloitti virkansa vuonna 2019, sanoi, että uudistus modernisoi "vanhentuneita" lakeja, jotka ovat peräisin vuosikymmenistä Internetin edeltävään aikaan, jolloin suurin osa työntekijöistä saapui toimistoihin ja tehtaisiin samaan aikaan.

Ammattiliitot ovat kuvanneet lakiluonnoksen "hirviöksi". He haluavat, että hallitus peruuttaa lakiesityksen, joka heidän mukaansa kääntää vakiintuneet työntekijöiden oikeudet ja antaa yrityksille mahdollisuuden tuoda pidempiä tunteja takaoven kautta.

Kiistanalaisin osa laskusta antaa työntekijöille mahdollisuuden työskennellä jopa 10 tuntia yhtenä päivänä ja vähemmän aikaa toisena. Ammattiliitot pelkäävät työnantajien pakottavan työntekijät hyväksymään pidempään työaikaan.

Laskulla annettaisiin työntekijöille myös oikeus katkaista yhteys toimiston aukioloaikojen ulkopuolella ja ottaa käyttöön "digitaalinen työkortti" ensi vuodesta alkaen työntekijöiden työaikojen seuraamiseksi reaaliajassa sekä lisätä laillista ylityötä 150 tuntiin vuodessa.

koronavirusantigeenin

Kreikan talous ei sulkeudu uudelleen COVID-19: n takia, pääministeri sanoo

Julkaistu

on

By

Nainen lepää uudella sementtiväylällä Parthenonin temppelin vieressä, joka on rakennettu parantamaan vammaisten pääsyä Akropoliksen kukkulalle Ateenassa, Kreikassa, 8. kesäkuuta 2021. REUTERS / Alkis Konstantinidis /

Kreikan talous ei sulkeudu uudestaan ​​koronaviruspandemian takia, jos sen tarkoituksena olisi vain suojella rokottamattomia vähemmistöjä, pääministeri Kyriakos Mitsotakis sanoi sanomalehtihaastattelussa, kirjoittaa Angeliki Koutantou, Reuters.

Kreikalla on mennyt hyvin viime vuoden COVID-19: n ensimmäisellä aallolla. Mutta COVID-19-infektioiden elpyminen on pakottanut maan asettamaan sulkemisrajoituksia marraskuusta lähtien, mikä on maksanut useita miljardeja euroja taloudelle, joka on hitaasti nousemassa vuosikymmenen mittaisesta kriisistä.

Kreikka on lieventänyt rajoituksia infektioiden laskiessa, mutta tarttuvamman Delta-muunnoksen leviämisestä on lisääntynyt huolta.

Kun noin 35 prosenttia 11 miljoonasta väestöstä oli täysin siirrostettu, hallitus tarjosi viime viikolla nuorille käteis- ja puhelintietoja rokotusten määrän lisäämiseksi.

"Kun otimme käyttöön yleisiä toimenpiteitä, rokotteita ei ollut", Mitsotakis kertoi Kathimerini-sanomalehdelle. "Meillä on nyt rokotteita."

Mitsotakis sanoi, ettei hän voi tehdä rokotuksista pakollisia. "Mutta kaikki kantavat vastuunsa. Maa ei sulkeudu uudelleen muutamien rokottamattomien suojelemiseksi."

Mitsotakis toivoi Kreikan ja Turkin suhteiden olevan parempia tänä kesänä kuin viime kesänä, kun nämä kaksi historiallista kilpailijaa olivat lähellä aseellisia konflikteja.

Kaksi Nato-liittolaista, jotka ovat ristiriidassa Välimeren itäosassa kilpailevien alueellisten vaatimusten kanssa siirtolaisten aluksista ja Kyproksen asemasta, ovat yrittäneet vähentää jännitteitä siitä lähtien.

"Olen varmempi siitä, että kesä 2021 on rauhallisempi kuin kesä 2020", Mitsotakis sanoi.

Emme kuitenkaan ole ratkaisseet yhtäkkiä yhtäkkiä, ja Turkilla on seurauksia, jos se päättää lisätä jännitteitä, hän lisäsi.

Continue Reading

EU

EU: n rokotestrategia: Komission jäsen Kyriakides vierailee Kreikassa ja tapaa pääministeri Mitsotakisin

Julkaistu

on

Tänään (22. kesäkuuta) terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides (Kuvassa) vierailee Ateenassa Kreikassa, missä hän tapaa pääministeri Kyriakos Mitsotakisin. Komissaari tapaa myös terveysministeri Vassilis Kikiliasin. Keskusteluissa keskitytään EU: n rokotestrategiaan ja kansallisen rokotuskampanjan käynnistämiseen Kreikassa sekä jatkotoimiin Euroopan terveysunionin ehdotuksissa. Tapaamista terveysministerin kanssa seuraa yhteinen vierailu Megarokotuskeskuksessa Prometheus.

Ennen vierailua Kreikassa komission jäsen Kyriakides sanoi: "Rokotus on edelleen vahvin vastauksemme COVID-19: ää ja sen uusia vaihtoehtoja vastaan, ja meidän on varmistettava, että mahdollisimman monet kansalaiset rokotetaan ja suojataan koko EU: ssa. Yhteinen EU: n rokotestrategiamme on esimerkki eurooppalaisen yhteistyön ja eurooppalaisen solidaarisuuden voimasta toiminnassa, ja odotan innolla keskustelua siitä, miten EU voi edelleen tukea Kreikan onnistuneen kansallisen rokotuskampanjan käynnistämistä, myös kovan saavuttaa väestö. "

Tämä vierailu on osa komission meneillään olevia ponnisteluja ja komission jäsen Kyriakidesin sitoumusta tukea jäsenvaltioiden kansallisten COVID-19-rokotuskampanjoiden käyttöönottoa.

Continue Reading

EU

NextGenerationEU: Euroopan komissio tukee Kreikan 30.5 miljardin euron elvytyssuunnitelmaa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tänään (17. kesäkuuta) hyväksynyt myönteisen arvion Kreikan elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta. Tämä on tärkeä askel kohti 17.8 miljardin euron avustusten ja 12.7 miljardin euron lainojen palauttamista elvytys- ja sopeutumiskehyksen puitteissa vuosina 2021--2026. Tämä rahoitus tukee Kreikan elvytys- ja sietokykysuunnitelmassa esitettyjen tärkeiden investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamista. Sillä on keskeinen rooli, jotta Kreikka voisi tulla vahvemmaksi COVID-19-pandemiasta. RRF - NextGenerationEU: n ytimessä - tarjoaa jopa 672.5 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi koko EU: ssa.

Talous, joka toimii ihmisten hyväksi Varatoimitusjohtaja Valdis Dombrovskis sanoi: "Kreikan elvytyssuunnitelma auttaa sitä nousemaan voimakkaammin pandemiasta ja varustamaan talouden vihreämpään ja digitaalisempaan tulevaisuuteen. Toimenpiteisiin sisältyy tuki energiatehokkaille peruskorjauksille ja puhtaalle kaupunkiliikenteelle sekä keskittyminen väestön digitaalisten taitojen parantamiseen sekä koulutuksen että työvoiman uudelleenkoulutuksen ja osaamisen parantamisen osalta. Olemme tyytyväisiä Kreikan tavoitteeseen elvyttää yksityisiä investointeja ja uudistaa työmarkkinapolitiikkaa, digitalisoida julkishallinto ja yritykset, jotka kaikki ovat avainasemassa Kreikan talouden nykyaikaistamisessa. Suunnitelma yhdessä tarjoaa Kreikalle ainutlaatuisen mahdollisuuden varustaa taloutensa ja ihmiset tulevaisuutta varten ja asettaa maa kestävämmälle kasvupolulle. Olemme valmiita tukemaan Kreikan viranomaisia ​​näiden uudistusten ja investointien täysimääräisessä toteuttamisessa. "

Kreikan suunnitelma on osa ennennäkemätöntä koordinoitua EU: n vastausta COVID-19-kriisiin, jotta voidaan vastata yhteisiin eurooppalaisiin haasteisiin ottamalla huomioon vihreät ja digitaaliset siirtymät, vahvistaa taloudellista ja sosiaalista sietokykyä ja yhtenäismarkkinoiden yhtenäisyyttä. Komissio arvioi Kreikan suunnitelman RRF-asetuksessa asetettujen perusteiden perusteella. Komission analyysissä tarkasteltiin, tukevatko Kreikan suunnitelmassa esitetyt investoinnit ja uudistukset vihreää ja digitaalista siirtymistä. myötävaikuttaa tehokkaasti vastaamiseen eurooppalaisen ohjausjakson aikana tunnistettuihin haasteisiin ja vahvistaa sen kasvupotentiaalia, työpaikkojen luomista sekä taloudellista ja sosiaalista sietokykyä.

Turvaa Kreikan vihreät ja digitaaliset siirtymät

Komission arvion mukaan suunnitelma osoittaa 38 prosenttia Kreikan kokonaismäärärahoista toimenpiteille, jotka tukevat ilmastotavoitteita. Tähän sisältyy investointeja sähköverkon parantamiseen, uusiutuvien energialähteiden tuottajien tukijärjestelmän vahvistamiseen. Lisäksi suunnitelma tukee investointeja energiatehokkaisiin peruskorjauksiin ja paikallisten kaupunkisuunnitelmien kehittämiseen keskittyen kaupunkialueiden ilmastokestävyyden vahvistamiseen. Muita toimenpiteitä ovat tuki kansalliselle metsitysohjelmalle ja kattava strategia pelastuspalvelu- ja katastrofienhallintajärjestelmien vahvistamiseksi, joka kattaa muun muassa investoinnit tulvien lieventämiseen. Komission arvion mukaan suunnitelma osoittaa 23 prosenttia Kreikan kokonaismäärärahoista digitaaliseen siirtymään.

Tämä ylittää RRF-asetuksessa vaaditun vähintään 20 prosentin vähimmäismäärän. Toimenpiteisiin Kreikan digitaalisen siirtymän tukemiseksi sisältyy investointeja digitaaliseen infrastruktuuriin, kuten 5G- ja kuituverkkoihin, toimenpiteitä julkishallinnon digitaalisen siirtymän tukemiseksi sekä investointeja ja uudistuksia yritysten digitalisaation tukemiseksi keskittyen erityisesti pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Suunnitelma sisältää myös toimenpiteitä digitaalisten taitojen parantamiseksi kaikilla tasoilla osana koulutusjärjestelmää ja kaikille ikäryhmille suunnattujen koulutusten avulla. Kreikan taloudellisen ja sosiaalisen sietokyvyn vahvistaminen Komissio katsoo, että Kreikan suunnitelma vastaa tehokkaasti kaikkiin tai merkittävään osaan taloudellisia ja sosiaalisia haasteita, jotka on esitetty neuvoston Kreikalle vuonna 2019 ja vuonna 2020 Kreikalle osoittamissa maakohtaisissa suosituksissa. toimenpiteet, jotka edistävät talouskasvua ja lisäävät työllisyyttä parantamalla tuottavuutta.

Komission presidentti Ursula von der Leyen sanoi: "Olen iloinen voidessani esitellä Euroopan komission myönteisen arvion Kreikan 30.5 miljardin euron elvytys- ja sopeutumissuunnitelmasta. Suunnitelma on kunnianhimoinen ja auttaa rakentamaan paremman tulevaisuuden kreikkalaisille. Se voi muuttaa Kreikkaa vuosikymmeniksi eteenpäin. Meidän on hyödynnettävä siitä parasta seuraaville sukupolville. Seisomme kanssasi joka askeleella. "

Suunnitelman mukaan on toteutettava kattava kansallinen kansanterveysohjelma, jolla tuetaan ensi-, keskiasteen ja korkea-asteen ennaltaehkäisyä ja vahvistetaan perusterveydenhuoltoa, tehostetaan taloutta, parannetaan julkista hallintoa ja tehostetaan oikeusjärjestelmää. Julkisten investointien huomattavan kasvun ohella ohjelmassa hyödynnetään täysimääräisesti elvytys- ja sopeutumisvälineen lainoja yritysten rahoituksen tarjoamiseksi ja yksityisten investointien tason lisäämiseksi. Suunnitelma perustuu keskeisiin meneillään oleviin rakenneuudistuksiin ja täydentää niitä talouden laajemman toiminnan parantamiseksi ja niitä seurataan tällä hetkellä tehostetun valvonnan puitteissa. Suunnitelma edustaa kattavaa ja riittävän tasapainoista vastausta Kreikan taloudelliseen ja sosiaaliseen tilanteeseen ja myötävaikuttaa siten asianmukaisesti RRF-asetuksen kaikkiin kuuteen pilariin.

Tukee lippulaiva-investointeja ja uudistushankkeita

Kreikan suunnitelmassa ehdotetaan hankkeita kaikilla seitsemällä Euroopan lippulaivalla. Nämä ovat erityisiä investointihankkeita, joissa käsitellään kaikille jäsenvaltioille yhteisiä asioita työpaikkoja ja kasvua luomilla aloilla, joita tarvitaan kaksosista siirtymistä varten. Esimerkiksi Kreikka on ehdottanut 2.3 miljardia euroa koulutus- ja elinikäisen oppimisjärjestelmän uudistamiseksi yhdistettynä investointeihin osaamis- ja uudelleenkoulutusohjelmiin, jotka kattavat koko työvoiman. Näiden toimenpiteiden tarkoituksena on tarjota ihmisille korkealaatuisia ja työmarkkinoille soveltuvia taitoja, mukaan lukien vihreään ja digitaaliseen siirtymään liittyvät taidot. Arvioinnissa todetaan myös, että mikään suunnitelman sisältämistä toimenpiteistä ei vahingoita merkittävästi ympäristöä RRF-asetuksessa asetettujen vaatimusten mukaisesti.

Kreikan käyttöön ottamia valvontajärjestelmiä pidetään riittävinä unionin taloudellisten etujen suojaamiseksi. Suunnitelmassa annetaan riittävästi yksityiskohtia siitä, miten kansalliset viranomaiset estävät, havaitsevat ja korjaavat varojen käyttöön liittyvät eturistiriidat, korruptiot ja petokset.

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi: "Neljäkymmentä vuotta Kreikan liittymisestä yhteisöön olemme avaamassa uuden luvun maan pitkälle Euroopalle. Kreikka hyötyy yli 30 miljardin euron tuesta NextGenerationEU: n kautta, joka tukee merkittäviä investointeja ja kauaskantoisia uudistuksia seuraavien viiden vuoden aikana. Tämä on kunnianhimoinen suunnitelma, joka hyödyttää kaikkia Kreikan osia ja kreikkalaisen yhteiskunnan kaikkia osia. Kreikka on kulkenut pitkän tien edellisen kriisin jälkeen, samoin kuin Euroopan unioni: NextGenerationEU on kumppanuus, jota jatkamme yhdessä. "

Seuraavat vaiheet

Komissio on tänään hyväksynyt ehdotuksen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi myöntää Kreikalle 17.8 miljardin euron avustukset ja 12.7 miljardin euron lainat korkotuen perusteella. Neuvostolla on nyt pääsääntöisesti neljä viikkoa aikaa hyväksyä komission ehdotus. Neuvoston hyväksyntä suunnitelmalle mahdollistaisi 4 miljardin euron maksamisen Kreikalle ennakkomaksuina. Tämä on 13 prosenttia Kreikalle osoitetusta kokonaismäärästä. Komissio sallii lisämaksut, jotka perustuvat neuvoston täytäntöönpanopäätöksessä esitettyjen välitavoitteiden ja tavoitteiden tyydyttävään toteuttamiseen, mikä heijastaa investointien ja uudistusten edistymistä.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa