Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Eurooppa uskaltaa avata uudelleen, kun annettu 200 miljoonas rokoteannos

SHARE:

Julkaistu

on

TIEDOSKUVA: Ihmiset juovat baarin terassilla, koska koronavirustaudin (COVID-19) rajoitukset helpottavat, Lontoossa, Iso-Britanniassa, 16. huhtikuuta 2021. REUTERS / Henry Nicholls / Tiedosto Kuva / Tiedosto Kuva
Ihmiset kokoontuvat "makrobotellon" -kadulle, kun Espanjan hallitus on määrittänyt hätätilan koronavirustaudin (COVID-19) leviämisen estämiseksi Barcelonassa. Espanja, 10. toukokuuta 2021. REUTERS / Nacho Doce / File Photo

Kun rokotusajo tavoittaa kolmanneksen aikuisista ja COVID-19-infektiot helpottuvat, Eurooppa alkaa avata kaupunkeja ja rantoja uudelleen, mikä lisää toivoa, että tämän kesän lomakausi voidaan säästää ennen kuin on liian myöhäistä, kirjoittavat Michael Gore ja Estelle Shirbon.

Innostuneita espanjalaisia "vapauden" laulaminen tanssinut kaduilla, kun COVID-19-ulkonaliikkumiskielto päättyi suurimmalla osalla maata viikonloppuna, kun taas Kreikka avasi uudelleen julkiset rannat - kansituoleilla turvallisesti.

Toimitettuaan 200 miljoonaa rokoteannosta Euroopan unioni on tiellä tavoitteensa siirtämiseksi 70 prosenttiin aikuisväestöstä kesään mennessä, komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen twiitti sunnuntaina.

Ja Saksassa kesän auringon ensimmäinen viikonloppu nosti mieltä sen jälkeen, kun terveysministeri Jens Spahn julisti pandemian kolmannen aallon vihdoin rikki.

Silti Spahn varoitti: "Tunnelma on parempi kuin todellisuus."

COVID-19-tapausten kansallinen seitsemän päivän ilmaantuvuus on edelleen korkea, 119 per 100,000 XNUMX ihmistä, hän sanoi. "Tämän vuoksi rokotuskampanjan vauhdin ylläpitäminen on entistä tärkeämpää."

COVID-19: n seitsemän päivän ilmaantuvuus on kaikkialla EU: ssa 185 maailman tietojemme mukaan. Se on paljon korkeampi kuin sellaisissa maissa kuin Israel, jossa on 6, Iso-Britannia (31) tai Yhdysvallat (123), jotka kaikki edistyivät nopeammin varhaisessa vaiheessa rokotustoiminnassaan.

Mainos

Isossa-Britanniassa rokotteiden varhaiset tilaukset ja hyväksyminen sekä päätös ensimmäisten annosten antamisesta mahdollisimman monelle ihmiselle ovat aiheuttaneet infektioiden ja kuolemantapausten vähentämisen paljon nopeammin.

Pääministerin Boris Johnsonin odotettiin aloittavan seuraavan vaiheen lukituksen helpottaminen Englannissa, antamalla vihreän valon "varovaiselle halailulle" ja sallimalla pubien palvella asiakkaita pinttejä kuukausien tiukkojen toimenpiteiden jälkeen.

"Tiedot heijastavat sitä, mitä tiesimme jo - emme anna tämän viruksen voittaa meitä", Johnson sanoi ennen virallista ilmoitusta myöhemmin maanantaina.

Rokotteiden toimittaminen oli alun perin hitaampaa EU: ssa sen keskitetyn hankintastrategian mukaisesti.

Nyt kun BioNTech / Pfizer ja Moderna ovat ottaneet kuvia suhteellisen runsaasti, rokotusten osuus väestöstä Euroopassa kasvaa, kun taas varhaisessa vaiheessa edistyneet maat näkevät hidastumisen, kun rokottamattomien keskuudessa esiintyy epäröintiä.

Noin 31.6% aikuisista 30 Euroopan maassa on saanut ensimmäisen annoksen ja 12% täydellisen kahden laukauksen, Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskus COVID-19-rokoteseuranta osoittivat.

Ranska odottaa 20 miljoonan ensimmäisen pistoksen antamista toukokuun puoliväliin mennessä ja 30 miljoonan pistoksen saamisen kesäkuun puoliväliin mennessä.

Tartuntaprosenttien laskiessa ja sairaaloiden tehohoitoyksikköjen käyttöasteessa laski, Ranska aikoo aloittaa ulkonaliikkumiskiellon ja sallia kahviloiden, baarien ja ravintoloiden tarjota ulkotiloja 19. toukokuuta.

Tarjonnan parantaminen on antanut maille suuremman vapauden mukauttaa strategioitaan raporttien mukaan erittäin harvoista, mutta joskus kuolemaan johtaneista veren hyytymisistä ihmisissä, jotka saivat laukauksia AstraZenecalta (AZN.L) ja Johnson & Johnson (JNJ.N).

Saksa on päättänyt valmistaa nämä kaksi rokotetta kaikkien käytettävissä kuka haluaa heitä, kunhan lääkäri on neuvoo heitä - tarjous nuoremmille aikuisille, joiden tulisi muuten odottaa vuoroaan.

Norjan rokotetoimikunta tehty vastaavan puhelun maanantaina (10. toukokuuta) sanoen, että AstraZeneca- ja J&J-laukaukset tulisi antaa vapaaehtoisten saataville. Jotkut Italian alueet tarjoavat myös molempia laukauksia alle 60-vuotiaille.

Kun jotkut hallitukset lyhentävät annosten välisiä aukkoja ja aikovat kesäkuussa suunnitella EU: n digitaalista vihreää passia koskevaa järjestelmää matkustajille todisteeksi rokotuksista tai immuniteetista, kuukausia yhteistyössä olleet ihmiset uskaltavat lopulta tehdä lomasuunnitelmia.

"Kiinnitämme toiveitamme matkailusta", sanoi Nikos Venieris, joka hoitaa rantaa Alimoksessa, Ateenan esikaupungissa.

Matkailun osuus Kreikan taloudesta ja työpaikoista on noin viidesosa, ja maalla voi olla varaa jälleen menetettyyn kesään. Kreikka on rajoitusten poistaminen rokotettujen ulkomaalaisten osalta 15 päivästä toukokuuta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa