Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Merkelin poistumisen sekaisin COVIDin neljäs aalto nappaa Saksan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Autonkuljettajat jonottavat koronavirustauti (COVID-19) -rokotuskeskuksen ulkopuolella Lanxess Arenalla Kölnissä, Saksassa, 23. marraskuuta 2021. REUTERS/Wolfgang Rattay/File Photo

Kerrankin sananmukaisesti tehokas Saksa on pudonnut pallon, kirjoittaa Ludwig Burger että Joseph Nasr.

Näennäisesti loputtomat jonot kaikkialla maassa koronaviruksen tehosterokotuksiin ja jopa ensimmäisiin rokotteisiin ovat todisteita siitä, että COVID-19:n neljäs aalto on tarttunut siihen, mikä on johtanut maailmaa ensimmäisissä reaktioissaan pandemiaan viime vuoden alussa.

Sitten nopeat raportoinnit ja toimet tartunnan rajoittamiseksi, joita innoitti poliittinen johtajuus auttoivat, tarkoittivat, että Saksa kärsi paljon vähemmän tartuntoja ja kuolemia kuin Italia, Espanja, Ranska tai Britannia.

Mutta nyt se on yksi pahiten kärsineistä Länsi-Euroopan maista, saavuttaen perjantaina yli 76,000 XNUMX tartunnan ennätyksen ja valmistautuen lentämään vakavasti sairaita ihmisiä ympäri maata etsimään tehohoitopaikkoja. Lue lisää.

Mainos

Monet tutkijat ja kliinikot syyttävät rokotteiden epäröintiä. Vaikka rokotesuojan heikkeneminen pahentaa hätätilannetta, noin 32 prosentilla Saksan väestöstä ei ole ollut lainkaan COVID-19-rokotetta – yksi Länsi-Euroopan korkeimmista.

Itse asiassa liittovaltion hallitus lopetti 430 rokotuskeskuksen rahoituksen syyskuun lopussa, kun rokotusta hakevien määrä hiipui, jolloin taakka siirtyi perhelääkäreille ja muille lääkäreille.

Kun Isossa-Britanniassa yli 24 % on saanut tehosterokotuksen alkukurssinsa jälkeen, Saksassa luku on alle 10 %.

Mainos

Koska yleislääkäreiden kysyntä on nyt ylikuormitettu, Thomas Mertens, STIKO-rokotusten neuvoa-antavan paneelin puheenjohtaja, sanoi viime viikolla - ennen uuden erittäin tarttuvan muunnelman havaitsemista Etelä-Afrikassa -, että useimmat iäkkäät ihmiset eivät todennäköisesti saa tehostehoitoa ennen joulukuun tai joulukuun alkua. Tammikuu.

'HÄMMITYS JA TUKEMUUS'

Kriitikot huomauttavat myös, että Saksa on ollut poliittisessa tyhjiössä syyskuussa pidettyjen parlamenttivaalien jälkeen.

Kansleri Angela Merkel, entinen tiedemies, joka sai alkuvuodesta 2020 kiitosta nopeasta päätöksestään määrätä rajoitus ja voimakkaasta televisiovedosta sosiaalisten kontaktien vähentämiseksi, on johtanut ontuvan ankan hallintoa samalla kun uusi kolmipuolue. koalitiohallituksett on muodostettu.

Kielin kriisintutkimusinstituutin johtaja Frank Roselieb sanoi, että Merkelin viestinnän "tyhjyys", joka oli jo ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle ja matkustanut ulkomaille tehohoitoyksiköiden täyttyessä, on johtanut laajaan julkiseen tyytyväisyyteen.

"Pandemiasta tiedottaminen jätettiin alaisten ja terveysasiantuntijoiden tehtäväksi, joilla on vähemmän ulottuvuutta ja vaikutusta kuin liittokanslerilla", hän sanoi.

Häiriön lisäämiseksi terveysministeri Jens Spahn kehotti tässä kuussa 16 liittovaltiota asettamaan vanhenemispäivämääräänsä lähestyvät Moderna-tehostimet yleisemmin käytettyyn BioNTech/Pfizer-rokotteeseen verrattuna.

Spahn kehui Modernaa rokotteiden "Rolls-Royceksi", joka voittaa saksalaisten itsepäisen mieltymyksen kotitekoiseen BioNTechiin. Lue lisää.

Mutta perhelääkärit joutuivat muuttamaan menettelyjään, ja VdK:n sosiaalihuoltoyhdistyksen puheenjohtaja Verena Bentele sanoi, että epäröiviä rokotteita tuskin rauhoittaa saamansa pian vanhentuva rokote:

Pandemian hallintaa on leimannut epäselvä viestintä, joka on johtanut hämmennykseen ja turhautumiseen.

Kriisin hallinta on nyt tulevan keskustavasemmiston sosiaalidemokraattien (SPD) sekä vihreiden ja bisnesmielisten vapaiden demokraattien johtaman hallituksen ensisijainen tavoite. Lue lisää.

Vaikka puolueita ei ole vielä vannottu, niitä kritisoitiin tässä kuussa siitä, että ne eivät käyttäneet enemmistöään parlamentissa pysäyttääkseen hätälakien voimassaolon, jonka mukaan liittovaltion hallitus voi määrätä paikallisia sulkemisia.

Odotuskansleri Olaf Scholz SPD:stä on luvannut nopeuttaa rokotuksia ja kieltäytynyt sulkemasta pois niitä pakollisia.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa