Liity verkostomme!

Saksa

Liikennevalot sanovat mennä!

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vihreiden, liberaalien ja sosialidemokraattien johtama hallituskoalitio - niin sanottu "liikennevalokoalitio" Saksalle - on vihdoin katkaissut Isän ja ylittäneet T:t koalitiosopimusPuolueiden johtajat ovat hahmotelleet yksityiskohtaisen ohjelman hallitukselle, joka "uskaltaa edistyä enemmän - vapauden, oikeuden ja kestävyyden liitto""

Sopimus on allekirjoitettava kummankin osapuolen toimesta, mutta tämän odotetaan olevan enemmän muodollisuus, puolueen päähenkilöt on kerrottu koalitiokeskusteluissa ja alusta alkaen oli väistämätöntä, että kaikki osapuolet joutuivat sovittelevia eleitä. 

Olaf Scholz (S&D) on seuraava liittokansleri (kuvassa), Annalena Baerbock (vihreä) on ulkoministeri ja Christian Lindner (Renew) valtiovarainministeriksi. Vihreille on annettu myös uusi talous-/ilmastoministeriö. 

Spitzenkandidat

Mainos

EU:n yleisemmissä rakenteellisissa kysymyksissä koalitio kannattaa Euroopan tulevaisuuskonferenssia ja jopa sopimusmuutosten mahdollisuutta. He vaativat EU:ta kunnioittamaan toissijaisuus- ja suhteellisuusperiaatteita sekä perusoikeuskirjaa. He haluavat vahvistaa Euroopan parlamenttia, mieluiten pysymällä perussopimusten rajoissa osittain ylikansallisilla listoilla ja sitovalla Spitzenkandidat-järjestelmällä Euroopan komission puheenjohtajan määrittelemiseksi. Jos se kuitenkin epäonnistuu, he ovat sopineet, että vihreät voivat valita seuraavan saksalaisen komissaarin. 

Toinen hyödyllinen kehityssuunta on se, että ne aikovat tehdä neuvoston työskentelystä avoimempaa ja varmistaa, että komission ehdotuksista keskustellaan julkisesti neuvostossa asetetussa määräajassa, ja ne vaativat myös määräenemmistöpäätösten laajentamista uusille aloille - tämä olisi todennäköisesti edessä. Muiden valtioiden voimakas vastustus verotuksen kaltaisissa kysymyksissä, joita jotkut osavaltiot ovat halunneet pitää suljettujen ovien takana. Tärkeää on, että liittouma parantaa myös Bundestagen tiedottamista ja osallistumista EU-tason päätöksentekoon. 

Toinen muutos, jota koalitio ehdottaa, on pidentää Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen tuomareiden toimikautta 12 vuoteen. 

Mainos
Liikennevaloliitto: SPD, Vihreät ja FDP

Schwarze Null

Saksaa on joskus kritisoitu sen "mustan nollan" politiikasta, erityisesti finanssikriisin aikana, jolloin pankkeja pelastaneet maat päätyivät ylittämään finanssisääntöjä. Entisen valtiovarainministerin Wolfgang Schäublen pahamaineisinta tavoitteleman finanssipolitiikan tiukan noudattamisen uskotaan hidastaneen kasvua ja Euroopan elpymistä. Scholz, ollessaan koalitiossa kristillisdemokraattien kanssa, näytti omaksuvan samanlaisen kannan ja oli usein tiukkasuinen näissä asioissa. EU on kuitenkin parhaillaan tarkistamassa finanssisääntöjään ja sopimuksessa on pieniä valonpilahduksia. Ensimmäisen COVID-19-pandemian jälkeen sääntöjä on käytetty joustavammin yleisen pakolausekkeen laukaisun myötä - vuoden 2022 loppuun asti. 

Sopimuksen mukaan koalitio haluaa "vahvistaa ja syventää talous- ja rahaliittoa". Verotuksellisista säännöistä käytävässä keskustelussa he vaativat velan kestävyyttä, mutta tukevat myös kestäviä ja ilmastoystävällisiä investointeja. Vaikka jotkut ovat toivoneet, että Next Generation EU:sta (NGEU) voisi tulla pysyvämpi väline, sopimus pitää kiinni näkemyksestä, jonka mukaan se on ajallisesti ja määrällisesti rajoitettu väline.

Lain sääntö

Koalitio kehottaa Euroopan komissiota olemaan voimakkaampi perussopimusten valvoja ja ryhtymään enemmän toimiin olemassa olevien oikeusvaltiovälineiden täytäntöönpanon johdonmukaisemmaksi ja nopeammaksi. He vaativat, että kaikkien välineiden (oikeusvaltiovuoropuhelu, oikeusvaltion tarkastus, ehdollisuusmekanismi, rikkomusmenettelyt, suositukset ja 7 artiklan menettelyn mukaiset havainnot) käyttöä valvotaan ja kehitetään johdonmukaisemmin. He tekevät selväksi, että he hyväksyvät elvytys- ja selviytymisvälineen käytön vain, jos riippumattoman oikeuslaitoksen kaltaiset olosuhteet turvataan – niin sanottu oikeusvaltion ehto. 

Laajemmin kumppanit vaativat suurempaa tukea liberaalille demokratialle ja taistelua vastaan: disinformaatio, valeuutiset, propaganda koti- ja ulkomailta.  

Pankkiyhdistys

Saksa on ollut yksi Euroopan pankkiunionin päätekijöistä, ja erityisesti se on aina vastustanut edistystä eurooppalaisessa talletussuojajärjestelmässä (EDIS), jota monet pitävät pankkiunionin tärkeänä pilarina. Vaikka koalitio haluaa porrastetun järjestelmän, joka sulkee pois pienet ja keskisuuret "paikallisesti ankkuroidut laitokset", se on valmis tarjoamaan kansallisille talletussuojajärjestelmille eurooppalaisen jälleenvakuutusjärjestelmän, joka on eriytetty riskin mukaan, "talletussuojajärjestelmien täysi yhteisöllistäminen Euroopassa on ei tavoite."

Rahanpesu

Koalitio tunnustaa, että rahanpesua voidaan torjua tehokkaasti vain EU-tason yhteistyöllä. Tavoitteena on tehostaa rahanpesun torjuntaa kaikkialla Euroopassa ja kuroa umpeen jäljellä olevia aukkoja. He kannattavat tehokkaan ja riippumattoman EU:n rahanpesuviranomaisen perustamista Euroopan komission ehdotuksen mukaisesti ja haluavat sen toimipisteen Frankfurt am Mainissa. 

Koalitio haluaa EU:n valvontaviranomaisen menevän rahoitussektorin ulkopuolelle ja ottavan mukaan kryptovarojen väärinkäytön. He haluavat myös rahanpesun selvittelyyksiköiden (FIU) vahvistumisen. 

Brexit, Iso-Britannia ja Pohjois-Irlanti

Kumppanit kuvailevat Yhdistynyttä kuningaskuntaa yhdeksi Saksan lähimmistä kumppaneista EU:n ulkopuolella. He haluavat ulko- ja turvallisuuspoliittista yhteistyötä ja pyrkivät tiiviiseen kahdenväliseen yhteistyöhön erosopimuksen ja kauppa- ja yhteistyösopimuksen puitteissa. Koalitio vaatii kuitenkin täyttä noudattamista, "erityisesti Pohjois-Irlannin pöytäkirjan ja pitkäperjantain sopimuksen osalta". Ne osoittavat, että jos näin ei tehdä, käytetään sopimuksessa sallittuja vastatoimia.

Jaa tämä artikkeli:

koronavirusantigeenin

Saksa harkitsee lisää COVID-19-rajoituksia, koska Yhdysvallat neuvoo olemaan matkustamatta sinne

Julkaistu

on

By

Järjestysviraston jäsenet kävelevät joulumarkkinoilla, joissa he valvovat 2G-sääntöä, joka sallii vain rokotettujen tai koronavirustaudista (COVID-19) toipuneiden vierailla Kölnissä, Saksassa 22. REUTERS /Thilo Schmuelgen
Nainen astuu rokotuskoppiin koronavirustauti (COVID-19) -rokotuskeskuksessa Lanxess Arenalla Kölnissä, Saksassa, 23. marraskuuta 2021. REUTERS/Wolfgang Rattay

Saksan terveysministeri vaati tiistaina (23. marraskuuta) lisärajoituksia koronavirustapausten "dramaattisen" kasvun hillitsemiseksi, koska maan tartuntataso nousi ennätyskorkealle ja Yhdysvallat kehotti olemaan matkustamatta sinne, kirjoittavat Andreas Rinke, Riham Alkhousaa ja Sarah Marsh, Reuters.

Robert Koch Instituten (RKI) tartuntatautien tiedot osoittivat, että seitsemän päivän ilmaantuvuusluku - viime viikon aikana tartunnan saaneiden ihmisten määrä 100,000 399.8:aa kohti - saavutti tiistaina 386.5:aan, kun se maanantaina oli XNUMX.

Terveysministeri Jens Spahn vaati, että enemmän julkisia tiloja rajoitettaisiin niille, jotka ovat rokotettuja tai äskettäin toipuneet COVID-19:stä ja joiden testi oli myös negatiivinen Saksan neljännen aallon hillitsemiseksi.

Spahn ei sulkenut pois sulkemisia, vaikka hän sanoi, että tämä päätettäisiin alueittain. Joillakin alueilla, kuten kovan kokeman Saksin ja Baijerin alueella, ryhdytään jo toimenpiteisiin, kuten joulumarkkinoiden perumiseen.

Mainos

"Tilanne ei ole vain vakava, vaan joillakin alueilla Saksassa se on nyt dramaattinen", Spahn sanoi Saksan radiolle. "Meidän on siirrettävä potilaita, koska tehohoitoyksiköt ovat täynnä, eikä se vaikuta vain COVID-19-potilaisiin."

Saksa kamppailee huolissaan Biontech/Pfizerin toimittamisesta (PFE.N) rokotteen, yhtiö aikaisti miljoonan annoksen toimittamista alun perin joulukuulle, Spahn kertoi terveysministeriön virkamiehille maanantaina kahden hallituslähteen mukaan.

Näin se voisi antaa ensi viikolla 3 miljoonaa 2 miljoonan annoksen sijaan, kun ihmiset kiirehtivät tehosterokotuksiin ja rokotekeskuksiin varataan aikoja.

Mainos

Lähteiden mukaan jää päätettäväksi, vaikuttaako se Saksalle loppuvuodeksi määrättyjen rokotteiden kokonaismäärään.

Tapausten lisääntyminen Saksassa ja naapurimaassa Tanskassa sai Yhdysvaltain tautien valvonta- ja ehkäisykeskukset (CDC) maanantaina neuvomaan matkustamasta näihin kahteen maahan ja nostivat matkustussuosituksensa tasolle neljä: erittäin korkea.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Saksa keskustelee pakollisesta rokotuksesta neljännen COVID-aallon riehuessa

Julkaistu

on

By

Ihmiset jonottavat rokotuskeskuksen ulkopuolella ostoskeskuksessa COVID-19-pandemian keskellä Berliinissä, Saksassa, 20. marraskuuta 2021. REUTERS/Christian Mang

Saksalaiset poliitikot keskustelevat COVID-19-rokotusten tekemisestä pakolliseksi kansalaisille lisääntyvien infektioiden ja alhaisten rokotusasteiden vuoksi. kirjoittaa Michael Nienaber, Reuters.

Useat liittokansleri Angela Merkelin konservatiivisen blokin jäsenet sanoivat sunnuntaina, että liittovaltion ja osavaltioiden hallitusten tulisi ottaa käyttöön pakolliset rokotukset heti, kun muut toimet Saksan alhaisen, vain 68 prosentin rokotusasteen nostamiseksi ovat epäonnistuneet.

"Olemme saavuttaneet pisteen, jossa meidän on sanottava selvästi, että tarvitsemme de facto pakollisen rokotuksen ja lukituksen rokottamattomille", Merkelin kristillisdemokraattisen liiton (CDU) nuorisoosaston johtaja Tilman Kuban kirjoitti Die Welt -sanomalehdelle. .

Mainos

Saksan seitsemän päivän koronavirustartunta nousi sunnuntaina korkeimmalle tasolle pandemian alkamisen jälkeen 14. päivänä peräkkäin ja oli 372.7 koko maassa.

Joillakin alueilla se on ylittänyt 1,000 197.6, ja jotkut sairaalat ovat jo ilmoittaneet täydestä tehohoidosta. Pandemian kolmannen aallon ennätys viime joulukuussa oli XNUMX.

Kaiken kaikkiaan Saksassa on raportoitu 5.35 miljoonaa koronavirustartuntaa pandemian alkamisen jälkeen helmikuussa 2020. Kuolleiden kokonaismäärä on 99,062 XNUMX.

Mainos

Baijerin osavaltion pääministeri Markus Soeder vaati nopeaa päätöstä tehdä COVID-19-rokotuksista pakollinen, kun taas Schleswig-Holsteinin osavaltion pääministeri Daniel Guenther sanoi, että viranomaisten tulisi ainakin keskustella tällaisesta askeleesta lisätäkseen painetta rokottamattomiin kansalaisiin.

Danyal Bayaz, vaikutusvaltainen vihreiden jäsen ja valtiovarainministeri Lounais Baden-Württembergin osavaltiossa, jossa tartuntaluvut ovat erittäin korkeat, sanoi, että olisi virhe pandemian tässä vaiheessa sulkea pois pakollinen rokotus.

Vihreät neuvottelevat parhaillaan keskustavasemmiston sosiaalidemokraattien (SPD) ja libertaaristen vapaiden demokraattien (FDP) kanssa muodostaakseen kolmisuuntaisen koalitiohallituksen liittovaltiotasolla.

Kolme puoluetta ovat viimeisessä vaiheessa sinetöimässä koalitiosopimusta, joka tasoittaisi tietä SPD:n eroavalle valtiovarainministerille Olaf Scholzille Merkelin seuraajaksi liittokansleriksi joulukuun ensimmäisellä puoliskolla.

Scholz on sanonut haluavansa keskustelua siitä, tehdäänkö rokotuksista pakollisia terveydenhuollon työntekijöille ja vanhustenhoitajille. FDP:n jäsenet ovat ilmaisseet vastustavansa tällaista askelta, koska puolue painottaa entistä enemmän yksilönvapautta.

Naapuri Itävalta ilmoitti tällä viikolla suunnitelmastaan ​​tehdä rokotteet pakollisiksi ensi vuonna.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Saksa rajoittaa rokottamattomien julkista elämää

Julkaistu

on

By

Ihmiset jonottavat rokotusta varten väliaikaiseen rokotuskeskukseen Technische Universitaet -yliopiston kampusrakennuksessa Dresdenissä, Saksassa, 8. marraskuuta 2021. REUTERS/Matthias Rietschel
Ihmiset odottavat rokottamista rokotuskeskuksessa Nürnbergissä, Saksassa, 18. marraskuuta 2021. REUTERS/Lukas Barth

Saksa rajoittaa suuren osan julkisesta elämästä alueilla, joilla sairaalat ovat vaarallisesti täynnä COVID-19-potilaita, niihin, jotka ovat joko rokotettuja tai ovat toipuneet sairaudesta, liittokansleri Angela Merkel sanoi torstaina (18. kirjoittaa Andreas Rinke, Sarah Marsh, Emma Thomasson ja Alexander Ratz Berliinissä.

Hän sanoi, että toimenpide on välttämätön pandemian "erittäin huolestuttavan" neljännen aallon torjumiseksi, joka kuormittaa sairaaloita.

"Monimpia toimenpiteitä, joita nyt tarvitaan, ei olisi tarvittu, jos enemmän ihmisiä olisi rokotettu. Eikä ole liian myöhäistä ottaa rokote nyt", Merkel sanoi.

Paikoissa, joissa sairaalahoitojen määrä ylittää tietyn kynnyksen, julkisiin, kulttuuri- ja urheilutapahtumiin sekä ravintoloihin pääsevät vain rokotetut tai toipuneet.

Mainos

Merkel sanoi, että liittovaltion hallitus harkitsee myös aluehallitusten pyyntöä lainsäädännöstä, joka sallisi niiden vaatia hoito- ja sairaalatyöntekijöiden rokottamista.

Saksi, neljännen aallon pahiten kärsimä alue, harkitsee teattereiden, konserttisalien ja jalkapallopelien sulkemista, Bild raportoi. Itäisessä osavaltiossa on Saksan alhaisin rokotusaste.

'MERKITTÄVÄT TOIMENPITEET'

Mainos

Uudet päivittäiset tartunnat ovat lisääntyneet 14-kertaisiksi viimeisen kuukauden aikana Sachsenissa, äärioikeistolaisen Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueen linnoituksessa, jossa on monia rokoteseptikkoja ja lukituksen vastustajia.

Tällä viikolla Itävalta määräsi a lukitus rokottamattomilled, ja myös muut Euroopan maat ovat asettaneet rajoituksia.

Euroopan uusin koronavirusaalto tulee kiusalliseen aikaan Saksassa, kun Merkel toimii väliaikaisena johtajana, kun taas kolme puoluetta - hänen konservatiivejaan lukuun ottamatta - neuvottelee uuden hallituksen muodostamisesta epäselvien syyskuun vaalien jälkeen.

Nämä kolme puoluetta esittivät parlamentissa aiemmin torstaina lakia pandemian torjumiseksi.

Merkelin tiedotustilaisuuteen osallistui yhtenäisyyden osoittamiseen valtiovarainministeri ja varakansleri Olaf Scholz.

"Talven selviämiseksi näemme rajuja toimenpiteitä, joita ei ole aiemmin toteutettu", hän sanoi.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa