Liity verkostomme!

Euroopan parlamentin vaaleissa

Saksan SPD-, vihreät- ja FDP -johtajat haluavat muodolliset neuvottelut koalitiosta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Saksan vasemmistokeskisen sosiaalidemokraattien (SPD) ja kahden pienemmän puolueen johtajat suosittelevat puolueilleen siirtymistä virallisiin koalitiokeskusteluihin ja ovat sopineet neuvottelujen etenemissuunnitelmasta, SPD: n liittokansleri-ehdokas Olaf Scholz sanoi perjantaina (15. lokakuuta), kirjoittaa Paul Carrel, Andreas Rinke, Holger Hansen, Maria Sheahan ja Sarah Marsh, Reuters.

Viime kuun vaaleissa ensimmäiseksi tulleet sosiaalidemokraatit, vihreät ja yrittäjäystävälliset vapaat demokraatit (FDP) sanoivat, että alustavat neuvottelut siitä, onko heillä tarpeeksi yhteistä hallituksen muodostamiseksi yhdessä, ovat olleet rakentavia.

"Uusi alku on mahdollinen kolmen osapuolen kokoontuessa", Scholz sanoi tiedotustilaisuudessa.

FDP: n johtaja Christian Lindner sanoi, että "liikennevalo" -liitto - joka on nimetty SPD: n, FDP: n ja vihreiden puolueväreiden mukaan - oli "mahdollisuus".

Mainos

"Jos tällaiset eri puolueet voisivat sopia yhteisistä haasteista ja ratkaisuista, se olisi tilaisuus yhdistää maamme", hän sanoi, "mahdollisuus, että mahdollinen liittouma voi olla suurempi kuin osiensa summa."

Tämä olisi ensimmäinen kerta, kun tällainen "liikennevalojen" koalitio hallitsisi liittovaltion tasolla, ja se lopettaisi 16 vuoden hallituskauden liittokansleri Angela Merkelin johdolla.

"Olemme nyt vakuuttuneita siitä, että tällaista mahdollisuutta yhteiskunnan, talouden ja hallituksen nykyaikaistamiseen ei ole ollut pitkään aikaan", Lindner sanoi tiedotustilaisuudessa.

Mainos

Kaikkien kolmen osapuolen odotetaan tekevän tänään (18. lokakuuta) päätöksen siitä, jatketaanko neuvotteluja vai ei, Scholz sanoi.

Jaa tämä artikkeli:

Bulgaria

Bulgarialaiset äänestävät presidentinvaaleissa väsyneinä rehottavaan valtaan

Julkaistu

on

By

Yhdistelmäkuvassa nykyinen presidentti Rumen Radev ja presidenttiehdokas Anastas Gerdzhikov saapuvat Bulgarian kansalliseen televisioon vaalikeskusteluun ennen presidentinvaalien toista kierrosta Sofiassa, Bulgariassa, 18. marraskuuta 2021. REUTERS/Stoyan Nenov

Bulgarialaiset äänestivät sunnuntaina (21. marraskuuta) maan seuraavan presidentin valinnasta toisessa vaalikierroksessa. Hän oli kyllästynyt laajalle levinneeseen korruptioon Euroopan unionin köyhimmässä jäsenvaltiossa energiakustannusten nousun ja koronaviruksen aiheuttamien korkean kuolonuhrien vuoksi., kirjoittaa Tsvetelia Tsolova.

Nykyinen presidentti Rumen Radev, 58, muutoksen puolestapuhuja, jonka tarkoituksena on puhdistaa Bulgarian imagoa EU:n korruptoituneimpana jäsenvaltiona, näyttää olevan valmis uudelle 5-vuotiskaudelle saatuaan 49.5 % äänistä ensimmäisellä kierroksella 14. marraskuuta.

Hän kilpailee Sofian yliopiston rehtori, 58-vuotiaan Anastas Gerdžikovin kanssa, joka sai viime viikolla 22.8 prosenttia äänistä ja jota tukee maan viime vuosikymmenen jyrkkä poliitikko, huhtikuussa vallasta syrjäytynyt entinen pääministeri Boyko Borissov.

Mainos

Presidentin virka on suurelta osin seremoniallinen, mutta korostuu poliittisen kriisin aikana, jolloin valtionpäämies voi nimittää väliaikaiset kabinetit. Presidenttikunta antaa myös korkean tribuunin vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen.

Radev, entinen ilmavoimien komentaja, on saavuttanut suosiota tukemalla avoimesti massiivisia siirteenvastaisia ​​mielenosoituksia Borissovia vastaan ​​vuonna 2020 ja nimittäessään väliaikaisia ​​kabinetteja, jotka toivat päivänvaloon hänen viimeisen keskustaoikeistohallituksensa hämärät julkiset hankinnat. Borissov on kiistänyt syyllistyneensä väärinkäytöksiin.

Radevin toukokuussa väliaikaisiksi ministereiksi nimittämien kahden Harvardissa koulutetun yrittäjän perustama We Continue The Change (PP) -puolue voitti viime viikolla parlamenttivaalit. Lue lisää.

Mainos

Radevia tukevat Borissovin poliittiset vastustajat - PP, sosialistit ja eliittiä vastustava ITN-puolue, jotka yhdessä toisen siirtoa vastustavan ryhmän kanssa käyvät keskusteluja hallituksen muodostamisesta.

"Radev on edelläkävijä, mutta paljon riippuu siitä, lähtevätkö hänen kannattajansa todella äänestämään", sanoi Sofiassa sijaitsevan Center for Liberal Strategies -järjestön poliittinen analyytikko Daniel Smilov.

Gerdžikov, arvostettu muinaisen ja keskiaikaisen kirjallisuuden professori, on syyttänyt Radevia bulgarialaisten vastustamisesta ja sitoutunut yhdistämään kansakunnan, jota kärsivät EU:n korkeimpien joukossa COVID-kuolleisuus ja energiakustannusten nousu.

Gerdžikov tukee vahvasti Natoon kuuluvien Bulgarian länsimaisia ​​liittoutumia, ja hän on kampanjoinut parantaakseen liiketoimintamahdollisuuksia ja tukeakseen oikeuslaitoksen uudistuksia oikeusvaltion parantamiseksi 7 miljoonan asukkaan maassa.

Radev, joka kampanjoi vuonna 2016 länsimaisten Venäjän vastaisten pakotteiden poistamisen puolesta, sanoi, että Bulgarian on säilytettävä pragmaattiset siteet Moskovaan eikä sen pitäisi nähdä sitä vihollisena, ei vähiten läheisten historiallisten ja kulttuuristen yhteyksien vuoksi.

Hänen kommentit, joiden mukaan Krimin niemimaa, jonka Venäjä liitti Ukrainasta vuonna 2014, oli "tällä hetkellä venäläinen", saivat Kiivasta mielenosoituksiin. Lue lisää.

Valittu presidentti astuu virkaan ensi vuoden tammikuussa.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Euroopan parlamentin vaaleissa

Portugalin sosialistit saivat kannatusta ennen ennenaikaisia ​​vaaleja, kertoo kysely

Julkaistu

on

By

Portugalin presidentti Marcelo Rebelo de Sousa puhuu kansalle ilmoittaakseen hänen päätöksensä hajottaa parlamentti, mikä laukaisi ennenaikaiset parlamenttivaalit Belemin palatsissa Lissabonissa, Portugalissa 4. marraskuuta 2021. REUTERS/Pedro Nunes/File Photo

Portugalia hallitsevat sosialistit johtavat kilpailua tammikuun vaaleissa enemmän ääniä kuin he saivat vuonna 2019, mutta eivät saaneet täyttä enemmistöä, ensimmäisen äänestysaikeista tehdyn kyselyn mukaan sen jälkeen, kun parlamentti hylkäsi heidän budjettinsa viime viikolla. kirjoittavat Andrei Khalip ja Sergio Goncalves, Reuters.

Yhdistetty vasemmisto, mukaan lukien pääministeri Antonio Costan entiset kovan vasemmiston kumppanit, jotka auttoivat upottamaan budjettiesitystä ja käynnistämään ennenaikaiset vaalit, säilyttäisivät enemmistön parlamentissa ja saisivat 52 prosenttia äänistä, Aximagen mielipidemittausten mukaan.

Presidentti Marcelo Rebelo de Sousa julisti torstaina (4. marraskuuta) ennakkoäänestyksen 30. tammikuuta sen jälkeen, kun budjetin tappio päätti kuusi vuotta kestäneen suhteellisen poliittisen vakauden sosialistien alaisuudessa. Lue lisää.

Mainos

Hallitus toimii edelleen täysimääräisesti, kunnes eduskunta hajotetaan virallisesti.

Poliittiset analyytikot sanovat, että vaalit eivät yksin ehkä ratkaise poliittista umpikujaa, koska mikään yksittäinen puolue tai toimiva liitto ei todennäköisesti saavuta vakaata enemmistöä. Useimmat pitävät vasemmiston liittoa täysin mahdottomana rakentaa uudelleen keskinäisen epäluottamuksen vuoksi.

Keskusvasemmiston sosialistit saisivat 38.5 prosenttia äänistä, noin yhden prosenttiyksikön enemmän kuin edellisessä heinäkuussa tehdyssä kyselyssä, ja vuoden 36.3 parlamenttivaaleissa 2019 prosenttia.

Mainos

Tärkeimmät oppositiopuolueen sosialidemokraatit olivat 24.4 prosentin kannalla, mikä laski heinäkuun 25.2 prosentista ja lähes 28 prosentista viime vaaleissa.

Vasemmistoblokki, joka on nyt 8.8 prosenttia 9.5 prosentin osuuden jälkeen vuonna 2019, pysyisi kolmanneksi suosituin puolueena, jota seuraa tiiviisti nouseva äärioikeistopuolue Chega, joka äänestää 7.7 prosentilla, kun se oli jyrkästi vain 1.3 prosenttia vuonna 2019.

Kommunistinen puolue, joka yhdessä vasemmistoblokin kanssa oli aikoinaan hallituksen kumppani parlamentissa, saisi 4.6 prosenttia.

Osa torstaina julkaistusta Aximagen kyselystä osoitti, että 54 prosenttia vastaajista piti ennenaikaisia ​​vaaleja "haitaksi maalle", ja 68 prosenttia uskoi, että mikään puolue ei saisi enemmistöä parlamentissa.

Aximage tutki 803 henkilöä 28.-31. lokakuuta.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Euroopan parlamentin vaaleissa

Saksan äärivasemmistopuolue haluaa liittyä koalitioon, kun taas toiset välttelevät

Julkaistu

on

Vasemmistopuolueen johtaja Susanne Hennig-Wellsow puhuu lehdistötilaisuudessa Saksan vasemman puolueen "Die Linke" -luostarin aikana Berliinissä. Tekijänoikeus  Luotto: AP

Vaikka Angela Merkel (Kuvassa) vältti poliittista kampanjointia suuren osan vaaleista, koska kävi yhä selvemmäksi, että hänen puolueensa oli äänestyksissä, hän meni vasemmistokeskusvarapuheensa perässä vanhalla hyökkäyslinjalla, kirjoittaa Lauren Chadwick

”Kun olisin liittokanslerina, koskaan ei olisi koalitiota, jossa vasemmisto on mukana. Ja onko Olaf Scholz samaa mieltä vai ei, jää nähtäväksi ”, Merkel sanoi elokuun lopussa.

Scholz kritisoi myös Die Linkeä - vasemmistopuolueita - mutta ei kieltäytynyt kokonaan hylkäämästä mahdollisuutta koalitioon heidän kanssaan. Hän kertoi saksalaiselle Tagesspiegel-päivälehdelle, että äärioikeistolaisen puolueen on sitouduttava Natoon ja transatlanttiseen kumppanuuteen. Se on nyt ollut jatkuva hyökkäyslinja kristillisdemokraateilta, joiden joidenkin mielestä on viimeinen keino tarttua maltillisiin Merkelin keskustan aidalle -oikeistolainen puolue ja vasemmistolainen sosiaalidemokraatti jotka johtavat äänestyksiä.

Äänestäjät näkevät CDU: n hyökkäyslinjan takana, sanoi tohtori Rüdiger Schmitt-Beck Mannheimin yliopistosta, koska se on "niin vanha hattu". Noin: tyhjä

Schmitt-Beck lisäsi, että se oli "merkki epätoivosta", että CDU turvautui jälleen tähän hyökkäyslinjaan, koska ehdokas Armin Laschet ei ole onnistunut saamaan äänestäjiä, gallupit osoittavat.

Mainos

Mahdollinen hallituskoalitio?

Vaikka asiantuntijat sanovat, että äärivasemmistolainen Die Linke ei ole koalitio, jota sosiaalidemokraattinen johtaja Scholz haluaa, hän ei todennäköisesti sulje täysin mahdollisuutta pois.

Tämä johtuu siitä, että jos nykyinen äänestys on oikea, Saksan tuleva hallituskoalitio on muodostettava ensimmäistä kertaa kolmen poliittisen puolueen kanssa, mikä tarkoittaa, että vasemmistopuolue ei ole koskaan ollut lähempänä mahdollisen paikan saamista koalitiossa.

Puolue äänestää tällä hetkellä noin 6 prosentilla valtakunnallisesti, joten se on maan kuudenneksi suosituin poliittinen puolue.

Mainos

Die Linke -puolueen johtaja Susanne Hennig-Wellsow kertoi jopa saksalaiselle sanomalehdelle Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung syyskuun alussa: ”Ikkuna oli yhtä auki kuin koskaan ennen. Milloin jos ei nyt? " mahdollisesta koalitiosta sosiaalidemokraattien ja vihreiden kanssa.

Monet pitivät hänen sanojaan osoittamassa puolueen suuret toiveet ja valmistelut hallitukseen pääsemiseksi.

Mutta vaikka nykyisestä vasemmistopuolueesta on tullut valtavirtaa sen virallisen perustamisen jälkeen vuonna 2007 - sen suorat historialliset siteet kommunismiin ja vasemmistolaiseen ulkopolitiikkaan saattavat pitää sen ikuisesti hallituksessa.

Kommunistinen historia ja kovat linjat

Die Linke perustettiin kahden puolueen fuusiona: Demokraattisen sosialismin puolue (PDS) ja uudempi työväenpuolue ja sosiaalisen oikeuden puolue. PDS on Saksan sosialistisen yhtenäisyyspuolueen, Itä -Saksassa vuosina 1946-1989 hallitsevan kommunistisen puolueen, suora seuraaja.

"Saksassa on monia ihmisiä, jotka pitävät tätä perintöä suurena ongelmana", sanoi tohtori Thorsten Holzhauser, Theodor Heuss House -säätiön tutkimustoveri Stuttgartissa.

"Toisaalta puolue on radikalisoitunut parin vuoden tai jopa vuosikymmenen ajan. Se on siirtynyt kohti vasemmistolaista sosiaalidemokraattista profiilia viime vuosina, mikä on myös asia, jonka monet ovat tunnustaneet."

Mutta Die Linke on sisäisesti melko polarisoitunut, sillä Itä -Saksan politiikka on maltillisempaa ja joidenkin Länsi -Saksan alueiden radikaalimpi ääni.

Vaikka nuorempi äänestäjien sukupolvi liittyy enemmän sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymyksiin ja kuumiin poliittisiin aiheisiin, kuten ilmasto, feminismi, rasisminvastaisuus ja maahanmuutto, muut puolueen osat vetävät enemmän populismiin ja kilpailevat äärioikeistolaisen Saksan vaihtoehdon kanssa (AfD), asiantuntijat sanovat.

Puolueella on tällä hetkellä yksi osavaltion ministeri-presidentti: Bodo Ramelow Thüringenissä.

Mutta jotkut puolueen kovan linjan ulkopoliittiset näkemykset tekevät siitä epätodennäköisen valinnan hallitsevalle kumppanille.

"Puolue on aina sanonut haluavansa päästä eroon Natosta, ja se on puolue, joka on peräisin Itä-Saksasta, hyvin venäläis-poliittisesta kulttuurista, hyvin länsimaasta vastaisesta poliittisesta kulttuurista, joten tämä on juhliin ”, Holzhauser sanoo.

Die Linke haluaa Saksan poistuvan Natosta eikä Saksan armeijan, Bundeswehrin, lähettämistä ulkomaille.

”Emme osallistu hallitukseen, joka maksaa sotia ja sallii Bundeswehrin taistelutehtävät ulkomailla, mikä edistää aseistusta ja militarisointia. Pitkällä aikavälillä pidämme kiinni visiosta maailmasta, jossa ei ole armeijoita ”, foorumi lukee.

Die Linke torjuu myös Venäjän ja Kiinan pitämisen "vihollisina" ja haluaa tiiviimpiä suhteita molempien maiden kanssa.

"Tuskin" liittyä koalitioon

"On mahdollisuus. Se ei ole kovin suuri mahdollisuus, mutta mahdollisuus on olemassa (Die Linke voisi liittyä koalitioon) ", Holzhauser sanoo, mutta perinteisesti" konservatiivien pelottelutaktiikka on ollut erittäin voimakasta liikkeelle lähtemisessä vasemmistoliittoa vastaan ​​".

Die Linke, joka äänesti ennen vihreitä ja vaihtoehtoisia Saksalle (AfD), voi saada tukea tulevaisuudessa, hän sanoi, koska siitä tulee vähemmän populistinen puolue ja enemmän vakiintumista.

"Vaikka aikaisemmin Die Linke on menestynyt melko populistisena voimana, joka mobilisoi Länsi -Saksan poliittista järjestöä vastaan, nykyään puolue on yhä enemmän osa laitosta", sanoo Holzhauser.https: //www.euronews .com/embed/1660084

”Monille äänestäjille, erityisesti Itä -Saksassa, se on onnistuneesti integroitunut Saksan puoluejärjestelmään. Tämä on siis oman menestyksensä kolikon kääntöpuoli, että se integroituu ja vahvistuu, mutta samalla se menettää vetovoiman populistisena voimana. ”

Sosiaalikysymyksissä on kuitenkin todennäköisemmin samanlaisia ​​vaatimuksia kuin vihreillä ja sosiaalidemokraateilla, mukaan lukien varallisuusvero ja korkeampi minimipalkka. Ne ovat foorumiideoita, jotka eivät ole toteutuneet nykyisessä SPD/CDU -koalitiossa.

Mutta se, tarkoittaako se sitä, että he pääsevät hallitukseen, jää nähtäväksi, vaikka puolueen johtajat pitävät suuria toiveita.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa