Liity verkostomme!

Ranska

Merkelin jälkeisessä EU: ssa Macron ei voi johtaa johtajuutta ilman liittolaisia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

TIEDOSTOKUVA; Ranskan presidentti Emmanuel Macron katselee vieraillessaan Ranskan kansalliskirjaston Bibliotheque Nationale de Francen Richelieu -sivustolla, kun kunnostusprojekti on saatu päätökseen ja kuninkaallisten kokoelmien 300 -vuotisjuhlavuosi Pariisissa, Ranskassa, syyskuussa 28, 2021. Bertrand Guay/Pool REUTERSin kautta

Angela Merkelin poistuminen EU -näyttämöltä, jota hän hallitsi 16 vuotta, on antanut Ranskan presidentille Emmanuel Macronille tilaisuuden tarttua Euroopan johtajuuteen ja jatkaa suunnitelmiaan itsenäisemmän Euroopan luomiseksi. kirjoittaa Michel Rose, John irlantilainen että Leigh Thomas.

Ei niin nopeasti, diplomaatit Euroopan unionin maista sanovat.

Energinen Ranskan johtaja on pyrkinyt tuomaan selkeyden strategiseen näkemykseen siitä, että Merkelin johtama blokki, jota usein kutsutaan "Euroopan kuningattareksi", toisinaan puuttui ja Bryssel on usein omaksunut kansankielensä.

Mutta sodanjälkeisessä Euroopassa, joka perustuu yksimielisyyteen, Macronin suora ja hiova tyyli yhdistettynä halukkuuteen mennä yksin EU: n strategian muokkaamiseksi tarkoittaa, että hän kamppailee täyttääkseen Merkelin kengät, alueen vanhemmat diplomaatit sanoivat.

Mainos

"Ei ole niin, että Macron voi johtaa Eurooppaa yksin. Ei. Hänen on ymmärrettävä, että hänen on oltava varovainen. Hän ei voi odottaa ihmisten hyppäävän ranskalaisen vaunun päälle", eräs EU: n perustajavaltioista Pariisiin lähetetty diplomaatti sanoi. .

"Merkelillä oli poikkeuksellinen paikka. Hän kuunteli kaikkia kunnioittaen kaikkia."

Macron löysi kertovasti vain muutaman nopean tuen Euroopan liittolaisten keskuudessa, kun Australia hylkäsi megapuolustussopimuksen Ranskan sukellusveneistä. Lue lisää.

Mainos

Hiljaisuus viittasi Keski- ja Euroopan maiden syvään vastustukseen Macronin näkemyksellä eurooppalaisesta puolustusautonomiasta ja Yhdysvaltojen armeijan vähäisemmästä riippuvuudesta Venäjältä.

Huolimatta pyrkimyksistä osoittaa itäisille EU-maille enemmän rakkautta kuin Ranskan aiemmat presidentit, Baltian ja Mustanmeren väliset maat, jotka näkevät Yhdysvaltojen ainoana uskottavana kilpenä Venäjältä, olivat kauhistuneita, kun Macron kutsui Natoa "aivokuolemaksi" ja kehotti vuoropuhelu Moskovan kanssa.

Macronin toimisto ei vastannut pyyntöön kommentoida kritiikkiä. Ranskan viranomaiset myöntävät yksityisesti, että hänen strategiansa ottaa Venäjän presidentti Vladimir Putin mukaan on tuottanut heikkoja tuloksia.

"Olisimme voineet kertoa hänelle, miten tämä Venäjän politiikka päättyy", Itä -Euroopan maan Ranskan -suurlähettiläs nauroi. "Ymmärrämme, että Macron tarvitsee yhteyksiä Venäjään. Merkel tarvitsi sitäkin. Mutta näin hän meni."

WOOING DRAGHI, RUTTE

Varmasti Merkel kannusti myös hankkeita, jotka jakoivat EU: n jäsenet syvästi, kuten Venäjän ja Saksan välinen Nordstream 2 -putki. Mutta hän oli aina varovainen välttämään sellaista uhkaavaa retoriikkaa, johon Macron on tottunut, diplomaatit sanoivat.

"Ranskalla on visio, mutta se on usein liian vakuuttavaa ja Macronin johtajuus voi joskus olla häiritsevää", sanoi Georgina Wright Pariisin Institut Montaigne -ajatushautomosta. "Ranskalais-saksalainen tandem on erittäin tärkeä, mutta Macron tajuaa, että se ei riitä", hän lisäsi.

Useat diplomaatit mainitsivat kaksi johtajaa, joilla olisi ratkaiseva merkitys Macronin tulevalle menestykselle Euroopassa riippumatta Saksan liittovaltioneuvottelujen tuloksesta sunnuntaivaalien jälkeen, jolloin Merkelin konservatiivinen blokki romahti ennätyksellisen alhaiselle tulokselle: Italian pääministeri Mario Draghi ja Alankomaiden pääministeri Mark Rutte .

Macron on jo alkanut houkutella Draghia, arvostettua entistä Euroopan keskuspankin johtajaa, jonka on määrä pelastaa euro, kutsumalla italialaisen kesälomalle ennen vierailun peruuttamista Afganistanin kuohunnan vuoksi.

Hän on myös aloittanut yhteydenpidon Rutten kanssa, joka on onnistuneesti yhdistänyt joukon verotuksellisesti konservatiivisia maita, jotka tunnetaan nimellä "Frugals".

Macron kertoi kerran Ruttelle, että "teistä tulee enemmän meidän kaltaisiamme, ja meistä on tulossa enemmän kuin te", sanoi vaihtoon perehtynyt diplomaatti.

Kaikki viisi Reutersin johtavaa diplomaattia sanoivat, että monet EU -maat ovat nyt tulossa Macronin ideoihin. Pääkaupungit, jotka aiemmin puhuivat eurooppalaisten yritysten suojelemisesta aasialaisilta tai amerikkalaisilta kilpailijoilta ranskalaisina himoina, ovat nyt vähemmän haluttomia Pekingin ja Washingtonin aggressiivisemman politiikan jälkeen.

"Hän vaikutti hieman radikaalilta, mutta huomasimme, että jotkut hänen tavoittelemistaan ​​asioista olivat varsin järkeviä", erään Baltian maan diplomaatti sanoi.

Myös Brexit on muuttanut dynamiikkaa blokissa, kun Ranska valmistautuu aloittamaan EU: n puheenjohtajuuden tammikuussa.

"Pystyimme piiloutumaan brittien taakse, mutta menetimme suuren selän piiloutuaksemme", diplomaatti sanoi. "Joten olemme alkaneet tavoittaa."

Jaa tämä artikkeli:

Euroopan toimintasuunnitelman muuttoliikkeestä

Ranskan Macron käskee Britanniaa "ottamaan vakavasti" kanaalin siirtolaiskriisissä

Julkaistu

on

By

Ranskan presidentti Emmanuel Macron kertoi Britannialle perjantaina (26. marraskuuta), että sen on "ryhdyttävä vakavasti" tai pysyttävä suljettuna keskusteluista siitä, kuinka hillitä sotaa ja köyhyyttä pakenevia siirtolaisia ​​Englannin kanaalin yli. kirjoittavat Benoit Van Overstraeten, Richard Lough, Ingrid Melander Pariisissa, Ardee Napolitano Calais'ssa, Stephanie Nebehhay Genevessä, Ingrid Melander, Sudip Kar-gupta että Kylie Maclellan.

Ranska peruutti Britannian sisäministerin Priti Patelin kutsun osallistua asiaa käsittelevään kokoukseen Calais'ssa korostaen, kuinka raskaat sen suhteet Britanniaan ovat tulleet Brexitin jälkeisten kauppasääntöjen ja kalastusoikeudet myös vaakalaudalla.

Boris Johnsonin tiedottaja sanoi, että Britannian pääministeri ottaa asian "erittäin vakavasti" ja sanoi toivovansa Ranskan harkitsevan uudelleen päätöstään peruuttaa Patelin kutsu.

Kiista puhkesi 27 siirtolaisen kuoleman jälkeen, kun he yrittivät ylittää kapeaa meritietä kahden maan välillä. Tämä on pahin tragedia yhdellä maailman vilkkaimmista laivaväylistä. Lue lisää.

Mainos

"Olen yllättynyt, kun asioita ei tehdä vakavasti. Emme kommunikoi johtajien välillä tviittien tai julkaistujen kirjeiden kautta, emme ole ilmiantajia. Tule. Tule", Macron sanoi tiedotustilaisuudessa Roomassa.

Macron vastasi Johnsonin kirjeeseen, jossa Britannian johtaja kertoi "Rakas Emmanuelille", mitä hänen mielestään pitäisi tehdä estääkseen siirtolaisia ​​tekemästä vaarallista matkaa.

Johnson kehotti kirjeessään Ranskaa sopimaan yhteisistä partioista sen rannoille ja suostumaan Britanniaan saapuvien siirtolaisten takaisin ottamiseen. Lue lisää.

Mainos

Kirje raivostutti, eikä vähiten se, että Johnson julkaisi sen Twitterissä, Ranskan hallitus peruutti Patelin kutsun osallistua kokoukseen sunnuntaina keskustellakseen EU-ministerien kanssa maahanmuuton torjumisesta.

Johnson ei katu kirjeään Macronille tai sen julkaisemista Twitterissä, hänen tiedottajansa sanoi ja lisäsi, että hän kirjoitti sen "kumppanuuden ja yhteistyön hengessä" ja julkaisi sen verkossa tiedottaakseen yleisölle siitä, mitä hallitus on tekemässä.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron puhuu tiedotustilaisuudessa allekirjoitettuaan sopimuksen Italian pääministerin Mario Draghin kanssa vallan tasapainottamisesta Euroopassa Villa Madamassa Roomassa, Italiassa, 26. marraskuuta 2021. REUTERS/Remo Casilli

Perinteisten liittolaisten väliset suhteet ovat jo kireät, mukaan lukien äskettäinen sukellusvenesopimus Australian kanssa, joka korvasi sen Ranskan kanssa solmitun sopimuksen, ja he syyttivät jo toisiaan maahanmuuton puutteellisesta hallinnasta.

"Olemme kyllästyneet (Lontoon) kaksoispuheeseen", Ranskan hallituksen tiedottaja Gabriel Attal sanoi ja lisäsi, että sisäministeri Gerald Darmanin "kertoi kollegalleen, ettei hän ollut enää tervetullut".

Sunnuntain siirtolaiskokous etenee ilman Patelia, mutta Saksan, Hollannin, Belgian ja Euroopan komission virkamiesten kanssa.

"(EU) ministerit työskentelevät vakavasti ratkaistakseen vakavia asioita vakavien ihmisten kanssa", Macron sanoi. "Katsotaan sitten, kuinka edetä tehokkaasti brittien kanssa, jos he päättävät olla tosissaan."

Kun Britannia erosi EU:sta, se ei enää voinut käyttää blokin järjestelmää siirtolaisten palauttamiseen ensimmäiseen jäsenmaahansa, johon he saapuivat.

UNHCR:n tiedottaja William Saltmarsh kehotti Ranskaa ja Britanniaa työskentelemään yhdessä.

"Yhteistyö maiden välillä, mutta myös Britannian ja Euroopan välillä on erittäin tärkeää", hän sanoi. "On tärkeää, että salakuljettajien renkaat yritetään murskata yhteisesti, salakuljettajat ovat olleet viime kuukausina erittäin mukautuvia."

Englannin kanaalin ylittäneiden siirtolaisten määrä on noussut 25,776 2021:een vuonna 8,461, kun se vuonna 2020 oli 1,835 2019 ja vuonna XNUMX XNUMX XNUMX, kertoo BBC hallituksen tietoihin vedoten.

Oikeusjärjestöt sanovat, että vaikka taistelu ihmissalakuljettajia vastaan ​​on elintärkeää, myös Ranskan ja Britannian maahanmuuttopolitiikka ovat syyllisiä kuolemiin, mikä viittaa laillisten muuttoreittien puutteeseen.

"Eilisen tapahtuman tulos, voimme sanoa, että se johtui salakuljettajista, mutta se on ennen kaikkea näiden tappavien maahanmuuttopolitiikkojen vastuulla, näemme tämän joka päivä", Marwa Mezdour, joka koordinoi siirtolaisyhdistystä Calais'ssa, sanoi. Hukkuneiden kunnianosoitus.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Työllisyys

Euroopan globalisaatiorahasto: 3.7 miljoonaa euroa lähes 300 irtisanotun Airbusin työntekijän tukemiseen Ranskassa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on ehdottanut, että 297 irtisanottua Airbus-työntekijää Ranskassa, jotka menettivät työpaikkansa pandemian vuoksi, tuetaan 3.7 miljoonalla eurolla Euroopan globalisaatiorahastosta siirtymään joutuneille työntekijöille (EGF). Rahoitus auttaa löytämään uusia työpaikkoja oman yrityksen perustamiseen liittyvien neuvojen ja starttirahojen avulla.

Työllisyydestä ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit sanoi: ”Erityisesti kriisiaikoina EU:n solidaarisuus on ratkaisevan tärkeää. Valtuutamme Euroopan globalisaatiorahaston kautta 297 COVID-19-pandemian vuoksi työpaikkansa menettäneelle Ranskan ilmailualalla työskentelevälle henkilölle, jotta he voivat käynnistää uransa uudelleen kohdennetulla neuvonnalla yritysten perustamisessa ja apurahoilla, jotka auttavat heitä perustamaan oman yrityksen. .”

COVID-19-pandemia ja siihen liittyvät matkustusrajoitukset iskevät ilmailualaan voimakkaasti ja siihen liittyvä talouskriisi heikensi monien lentoliikenneasiakkaiden ostovoimaa. Suunnitelmat uusien lentokoneiden ostosta lykättiin tai peruttiin, ja monet lentokoneet poistettiin ennenaikaisesti osana lentoyhtiöiden rakenneuudistussuunnitelmia.

Ranskassa Airbusin oli lyhennetyn työajan laajasta käytöstä huolimatta toteutettava rakenneuudistussuunnitelma, ja monet työntekijät menettivät työpaikkansa. EGR:n ansiosta 297 entistä Airbus-työntekijää saa kohdennettua aktiivista työmarkkinatukea oman yrityksen perustamiseen ja työhön palaamiseen.

Mainos

EGR:n 3.7 miljoonalla eurolla rahoitetaan yritysten perustamiskoulutusta ja aloitusapurahoja enintään 15,000 XNUMX euroa osallistujaa kohti. Osallistujat saavat myös osuuden koulutukseen osallistumiseen liittyvistä majoitus-, ruokailu- ja kuljetuskuluista. Lisäksi uuteen työhön siirtyvät entiset työntekijät voivat olla oikeutettuja korotukseen, jos he ovat alhaisemmat kuin edellisessä työssä. 

Tukitoimenpiteiden arvioidut kokonaiskustannukset ovat 4.4 miljoonaa euroa, josta EGR kattaa 85 prosenttia (3.7 miljoonaa euroa). Airbus maksaa loput (0.7 miljoonaa euroa). EGR-tuki on osa Airbusin irtisanotuille työntekijöille tarjoamaa kokonaistukipakettia. EGR-tuki ylittää kuitenkin sen, mitä Airbusilla on irtisanovana yrityksenä lain mukaan annettava.

Komission ehdotus vaatii Euroopan parlamentin ja neuvoston hyväksynnän.

Mainos

Tausta

Airbusin kaupallisten lentokoneiden tuotanto muodosti 67 % Airbusin kokonaisliikevaihdosta. Huhtikuussa 2020 tuotantotasot laskivat kolmanneksella ja Airbusin työvoimaa vähennettiin vastaavasti.

Alkuperäinen rakenneuudistussuunnitelma ennakoi 4,248 2,246 työpaikan vähentämistä Ranskassa. Ranskan hallituksen toteuttamien toimenpiteiden ansiosta pandemian taloudellisten seurausten korjaamiseksi (kuten lainsäädäntö, joka sallii yritysten vuokrata väliaikaisesti henkilöstöä muille yrityksille ja lyhytaikaiset työjärjestelyt), irtisanomisten määrä väheni merkittävästi XNUMX XNUMX työpaikkaan.

Siitä huolimatta irtisanomisilla odotetaan olevan merkittävä vaikutus erityisesti Oksitanin alueellisiin työmarkkinoihin ja talouteen. Toulousen kaupunki ja sitä ympäröivä alue ovat suuri ilmailuklusteri Euroopassa, ja alalla työskentelee 110,000 35 ihmistä. Alue on voimakkaasti riippuvainen ilmailusta ja Airbus on alueen suurin yksityinen työnantaja. Airbusin tuotantosuunnitelmien XNUMX prosentin vähennyksellä on todennäköisesti vakavia seurauksia koko alan työllisyyteen, mikä vaikuttaa myös tavarantoimittajien suureen määrään. Irtisanomiset vaikuttavat todennäköisesti myös Pays de la Loiren alueelle, vaikka tämä aluetalous olisikin monipuolisempi.

Uuden alla EGR-asetus 2021–2027, rahasto tukee edelleen siirtymään joutuneita työntekijöitä ja itsenäisiä ammatinharjoittajia, joiden toiminta on menetetty. Uusien sääntöjen myötä EGR-tukea on helpompi saada rakenneuudistustapahtumista kärsiville ihmisille: kaikentyyppiset odottamattomat suuret rakenneuudistustapahtumat voivat olla tukikelpoisia, mukaan lukien COVID-19-kriisin taloudelliset seuraukset sekä suuremmat taloudelliset suuntaukset, kuten hiilidioksidipäästöjen vähentäminen. ja automaatio. Jäsenvaltiot voivat hakea EU-rahoitusta, kun vähintään 200 työntekijää menettää työpaikkansa tietyn viiteajanjakson aikana.

Vuodesta 2007 lähtien EGR on antanut käyttöön noin 652 miljoonaa euroa 166 tapauksessa, mikä on tarjonnut apua lähes 164,000 20 ihmiselle XNUMX jäsenvaltiossa. EGR:n tukemat toimet täydentävät kansallisia aktiivisia työmarkkinatoimenpiteitä.

Lisää: iTiedotus

Komission ehdotus EGR-tuesta Airbusin irtisanotuille työntekijöille
Tiedote EGR:stä
Lehdistötiedote: Komissio suhtautuu myönteisesti poliittiseen yhteisymmärrykseen siirtymään joutuneita työntekijöitä koskevasta Euroopan globalisaatiorahastosta
Euroopan globalisaatiorahaston verkkosivusto
EGR-asetus 2021-2027
Seuraa Nicolas Schmitia Facebook että Twitter
Tilaa Euroopan komission ilmainen sähköposti uutiskirjettä työllisyys-, sosiaali- ja osallisuus

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Ranskassa COVID-19:n vuoksi sairaalahoitoon joutuneiden potilaiden määrä on saavuttanut kuukauden ennätyksen

Julkaistu

on

By

COVID-19-potilas liitetty hengitysletkuun tehohoitoyksikössä (ICU) Centre Cardiologique du Nord -yksityissairaalassa Saint-Denisissä, Pariisin lähellä Ranskan koronaviruspandemian keskellä. REUTERS/Benoit Tessier

Ranskan terveysviranomaiset ilmoittivat maanantaina (8. marraskuuta), että COVID-19:n takia sairaalahoitoon joutuneiden määrä kasvoi 156:lla viimeisen 24 tunnin aikana, mikä on suurin päivittäinen nousu sitten 23. elokuuta, ja saavutti kuukauden huippunsa, 6,865 XNUMX., kirjoittaa Benoit Van Overstraeten.

Sairauden teho-osastoilla (ICU) olevien potilaiden määrä kasvoi 40:llä 1,141 10:een, mikä on yhdeksäs kasvu XNUMX päivässä.

Presidentti Emmanuel Macron puhuu kansakunnalle tiistaina COVID-19-tartuntojen elpymisestä sekä hänen talousuudistusohjelmastaan. Lue lisää.

Mainos

Lisäksi 2,197 24 uutta tartuntaa raportoitiin vuorokauden aikana, mikä nosti kokonaismäärän 7.22 miljoonaan epidemian alkamisen jälkeen.

Tämä nostaa uusien tapausten seitsemän päivän liukuvan keskiarvon - mikä tasoittaa päivittäisiä raportointivirheitä - 7,277 18:ään, mikä on taso, jota ei ole nähty 4,172. syyskuun jälkeen, kolmen kuukauden alimmasta 10 XNUMX:sta XNUMX. lokakuuta.

Se oli tehnyt vuoden 2021 ennätyksen 42,225 2021 huhtikuun puolivälissä, ennen kuin se putosi vuoden 1,816 alimmalle tasolle XNUMX XNUMX kesäkuun lopussa.

Mainos

Ranska rekisteröi myös 57 uutta epidemian aiheuttamaa kuolemaa, mikä nosti COVID-kuolemien määrän lähes 117,950 41:een. Uusien kuolonuhrien seitsemän päivän liukuva keskiarvo on 6, mikä on korkein luku 25. lokakuuta verrattuna XNUMX:een kuun alussa.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa