Liity verkostomme!

Ilmastonmuutos

Saksan vaalit: Nälkälakot haluavat lisää toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ryhmä nuoria elää Berliinin nälkälakon kolmatta viikkoa ja väittää, että Saksan poliittiset puolueet eivät puutu riittävästi ilmastonmuutokseen ennen tämän kuun vaaleja, kirjoittaa Jenny Hill, Ilmastonmuutos.

Mielenosoittajat - 18–27 -vuotiaat - ovat luvanneet jatkaa nälkälakkoaan, kunnes kolme johtavaa ehdokasta, jotka kilpailevat Angela Merkelin tilalle, suostuvat tapaamaan heidät.

Berliinin Saksan liittokanslerin lähellä sijaitsevien pientelttojen ja käsinmaalattujen bannerien keskellä on hillitty tunnelma.

Mainos

Kuusi nuorta, jotka ovat olleet nälkälakossa yli kaksi viikkoa, sanovat tuntevansa itsensä heikoksi.

27 -vuotias Jacob Heinze on vanhin mielenosoittajista täällä (järjestäjien mukaan neljä muuta ihmistä on liittynyt nälkälakkoon poissa leiristä). Hän puhuu hitaasti, selvästi vaikeuksissa keskittyä, mutta kertoi BBC: lle, että vaikka hän pelkää "määräämättömän nälkälakonsa" seurauksia, hänen pelkonsa ilmastonmuutoksesta on suurempi.

"Sanoin jo vanhemmilleni ja ystävilleni, että minulla on mahdollisuus, etten tapaa heitä enää", hän sanoi.

Mainos

"Teen tämän, koska hallituksemme eivät pysty pelastamaan nuorta sukupolvea tulevaisuudelta, joka on mielikuvituksen ulkopuolella. Mikä on kauheaa. Me kohtaamme sodan sellaisista resursseista kuin vesi, ruoka ja maa, ja tämä on jo todellisuutta monia ihmisiä maailmassa. "

Saksan vaaleihin on alle kaksi viikkoa. Jacob ja muut mielenosoittajat vaativat, että kolme johtavaa ehdokasta Angela Merkelin tilalle Saksan liittokansleriksi tulevat puhumaan heille.

Ilmastopolitiikan nälkälakko Berliinissä, 2021

Ilmastonmuutos on kiistatta suurin vaalikysymys täällä. Saksan poliitikot ovat saaneet vaikutteita nuorten ilmastonmuutosaktivistien viimeisimmistä katumielenosoituksista viime vuosina, mutta tämän kesän tappavat tulvat maan länsiosassa ovat myös herättäneet yleisön huolta.

Kuitenkin, nälkälakot sanovat, mikään tärkeimmistä poliittisista puolueista - vihreät mukaan lukien - ei ehdota riittäviä toimenpiteitä ongelman ratkaisemiseksi.

"Yksikään heidän ohjelmistaan ​​ei ota huomioon todellisia tieteellisiä tosiasioita tähän mennessä, etenkään käännekohtien vaaraa (suuria peruuttamattomia ilmastonmuutoksia) ja sitä, että olemme hyvin lähellä niiden saavuttamista", tiedottaja Hannah Luebbert sanoo.

Hänen mukaansa mielenosoittajat haluavat Saksan perustavan niin kutsutun kansalaiskokouksen - ryhmän ihmisiä, jotka on valittu heijastamaan kaikkia yhteiskunnan osia - löytääkseen ratkaisuja.

"Ilmastokriisi on myös poliittinen kriisi ja ehkä demokratiamme kriisi, koska neljän vuoden välein järjestettävät vaalit ja lobbaajien ja taloudellisten etujen suuri vaikutus parlamentteissamme johtavat usein siihen, että taloudelliset edut ovat tärkeämpiä kuin sivilisaatiomme, selviytymisemme ", rouva Luebbert sanoo.

"Lobbaajat eivät vaikuta tällaisiin kansalaiskokouksiin, eivätkä poliitikot pelkää, ettei heitä valita uudelleen, vaan ihmiset käyttävät järkevyyttään."

Näkymä ilmastoaktivistien leirille Reichstag -rakennuksen lähellä 12. syyskuuta 2021 Berliinissä, Saksassa.
Nälkälakkojen mukaan kukaan ehdokkaista ei tee tarpeeksi estääkseen ilmaston katastrofin

Nälkälakot sanovat, että vain yksi liittokansleri -ehdokkaista - Annalena Baerbock vihreistä puolueesta - on vastannut, mutta hän puhui heille puhelimitse eikä täyttänyt heidän vaatimustaan ​​julkisesta keskustelusta. Hän on kehottanut heitä lopettamaan nälkälakonsa.

Ryhmä - joka saa yhä enemmän julkisuutta - on luvannut jatkaa, vaikka he tunnustavat perheidensä ja ystäviensä ahdistuksen.

Siitä huolimatta, Jacob sanoo, hänen äitinsä tukee häntä.

"Hän on peloissaan. Hän on todella, todella peloissaan, mutta hän ymmärtää, miksi otan nämä askeleet. Hän itkee joka päivä ja soittaa joka päivä ja kysyy minulta, eikö olisi parempi lopettaa? Ja tulemme aina siihen pisteeseen, että sanomme ei, on välttämätöntä jatkaa ", hän sanoi.

"On todella tarpeen herättää ihmiset ympäri maailmaa."

Ilmastonmuutos

Ilmastonmuutos: Nosta maailmanlaajuisia tavoitteita saavuttaaksesi vahvan tuloksen COP26 -konferenssissa

Julkaistu

on

Ympäristövaliokunta kehottaa kaikkia maita toteuttamaan vihreää elpymistä ja lisäämään vuoden 2030 ilmastotavoitteitaan Pariisin sopimuksen mukaisesti.

Glasgow'ssa 26. lokakuuta - 31. marraskuuta 12 pidettävän YK: n COP2021 -ilmastonmuutoskonferenssin edellä tiistaina ympäristö-, kansanterveys- ja elintarviketurvallisuuskomitea on antanut panoksensa COP26 -kokoukseen äänin 60 puolesta, 15 vastaan ​​ja kolme tyhjää.

Päätöslauselmassaan Euroopan parlamentin jäsenet ilmaisevat huolensa siitä, että Pariisissa vuonna 2015 julkistetut tavoitteet johtavat selvästi yli kolmen asteen lämpenemiseen vuoteen 2100 mennessä verrattuna esiteolliseen tasoon. He sanovat, että EU: n on pysyttävä maailman johtajana ilmastonmuutoksen torjunnassa ja että Euroopan parlamentin jäsenet pyrkivät varmistamaan, että EU: n ”Sopii 55: lle vuonna 2030” ilmastopaketti on täysin Pariisin sopimuksen mukainen.

Mainos

Nopeuttaakseen ilmastotoimia Euroopan parlamentin jäsenet haluavat EU: n tukevan viiden vuoden aikataulua kaikille maille nykyisen kymmenvuotisen suunnitelman sijasta. He sanovat myös, että kaikki suorat ja epäsuorat fossiilisten polttoaineiden tuet olisi lopetettava EU: ssa vuoteen 2025 mennessä, ja ne kehottavat kaikkia muita maita toteuttamaan vastaavia toimenpiteitä.

Parlamentin jäsenet muistuttavat, että biologisella monimuotoisuudella on ratkaiseva rooli ihmisten taistelussa ilmaston lämpenemistä vastaan ​​ja siihen sopeutumisessa, ja korostavat, että luontoon perustuvat ratkaisut ovat win-win -ratkaisuja, joihin kuuluu ekosysteemien suojelu, palauttaminen ja kestävä hallinta.

G20: n on näytettävä tietä

Mainos

Mepit sanovat kaiken G20-maat pitäisi osoittaa maailmanlaajuista johtajuutta ja sitoutua saavuttamaan ilmastoneutraalius viimeistään vuonna 2050. Ne kehottavat myös komissiota perustamaan kansainvälisen ilmaseuran klubin, jossa on muita suuria kasvihuonekaasupäästöjä, tavoitteena asettaa yhteiset standardit ja lisätä kunnianhimoa kaikkialla maailmassa yhteisen hiilirajojen säätömekanismi.

He pitävät myönteisenä Yhdysvaltojen paluuta Pariisin sopimukseen ja presidentti Bidenin sitoutumista puolittamaan Yhdysvaltojen kasvihuonekaasupäästöt puoleen vuoteen 2030 mennessä vuoteen 2005 verrattuna. Mepit odottavat konkreettisia poliittisia toimenpiteitä ja rahoitusta tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Vaikka parlamentin jäsenet tunnustavat Kiinan halukkuuden olla rakentava kumppani maailmanlaajuisissa ilmastoneuvotteluissa, se on huolissaan maan riippuvuudesta hiilestä ja korostaa, että Kiinan ilmastotavoitteiden olisi katettava kaikki kasvihuonekaasupäästöt eikä vain hiilidioksidipäästöt.

Lisää taloudellista tukea ilmastomuutoksen torjumiseksi

Euroopan parlamentin jäsenet sanovat, että kehittyneiden maiden on täytettävä lupauksensa kerätä kehitysmaille vähintään 100 miljardia dollaria vuosittain ilmastonmuutosta koskevaa rahoitusta ja korottaa tätä määrää vuodesta 2025 lähtien, jolloin myös kehittyvien talouksien pitäisi alkaa osallistua. Olisi hyväksyttävä etenemissuunnitelma, jossa esitetään kunkin kehittyneen maan oikeudenmukainen panos tähän rahoitussuunnitelmaan. He haluavat myös varmistaa, että kaikki kehitysmaat voivat osallistua COP26-tapahtumaan COVID-19-tilanteesta huolimatta.

Seuraavat vaiheet

Kaikki parlamentin jäsenet äänestävät päätöslauselmasta 18. – 21. Lokakuuta pidettävässä täysistunnossa.

A valtuuskunta johdolla eduskunnalta Pascal Canfin (Renew, FR) on Glasgow'ssa 8.-13. Marraskuuta.

Tausta

Parlamentti on vaatinut kunnianhimoisempaa EU: n ilmasto- ja biologista monimuotoisuutta koskevaa lainsäädäntöä ja julisti a ilmaston hätätilanne 28. marraskuuta 2019. Kesäkuussa 2021 Euroopan ilmastolaki hyväksyi eduskunta. Se muuttaa Euroopan vihreä sopimuspoliittinen sitoutuminen EU: n ilmastoneutraalisuuteen vuoteen 2050 mennessä EU: n ja jäsenvaltioiden sitovana velvoitteena. Se nostaa myös EU: n tavoitteen vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vuoteen 2030 mennessä 40 prosentista vähintään 55 prosenttiin vuoden 1990 tasosta. Komissio esitteli heinäkuussa 2021 "Sopii 55: lle vuonna 2030" -paketti jotta EU voi saavuttaa kunnianhimoisemman vuoden 2030 tavoitteen.

Continue Reading

Kiina

Ilmastotoimet: EU: n ja Kiinan yhteinen lehdistötiedote ilmastonmuutoksen torjunnasta ennen COP26: ta

Julkaistu

on

Toisen korkean tason ympäristö- ja ilmastovuoropuhelun jälkeen 27. syyskuuta 2021 komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans ja Kiinan kansantasavallan varapääministeri Han Zheng vahvistivat sitoutumisensa Pariisin sopimukseen ja Glasgow'n COP26-konferenssin onnistuneen tuloksen. Yhteisessä lehdistötiedotteessa he korostivat kiireellisyyttä toimia erityisesti hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin kuudennen arviointikertomuksen valossa. He vahvistivat myös, että korkean tason ympäristö- ja ilmastopuhelu on jatkossakin keskeinen foorumi EU: n ja Kiinan välillä tehostamalla toimia ja kahdenvälistä yhteistyötä ympäristön ja ilmastonmuutoksen torjunnan alalla. Viimeisessä kokouksessaan he keskustelivat maailmanlaajuisen ilmaston ja biologisen monimuotoisuuden kriisien eri näkökohdista keskittyen tuleviin UNFCCC COP26 -tapahtumiin Glasgow'ssa ja biologisen monimuotoisuuden yleissopimuksen COP15 -järjestelmään Kunmingissa. Lisätietoja keskustelusta on saatavilla tätä

Mainos

Continue Reading

Ilmastonmuutos

Suuri ilmastokonferenssi järjestetään Glasgow'ssa marraskuussa

Julkaistu

on

Johtajat 196 maasta kokoontuvat Glasgow'ssa marraskuussa suuren ilmastokokouksen vuoksi. Heitä pyydetään sopimaan toimista ilmastonmuutoksen ja sen vaikutusten rajoittamiseksi, kuten merenpinnan nousu ja äärimmäiset sääolot. Konferenssin alussa järjestettävään kolmen päivän maailmanjohtajien huippukokoukseen odotetaan yli 120 poliitikkoa ja valtionpäämiestä. Tapahtumalla, joka tunnetaan nimellä COP26, on neljä pääväitettä tai "tavoitetta", joista yksi kuuluu otsikkoon "työskentele yhdessä saavuttaaksesi" kirjoittaa toimittaja ja entinen Euroopan parlamentin jäsen Nikolai Barekov.

COP26: n neljännen tavoitteen ajatuksena on, että maailma voi nousta ilmastonmuutoksen haasteisiin vain toimimalla yhdessä.

Niinpä COP26 -kokouksessa johtajia kannustetaan viimeistelemään Pariisin sääntökirja (yksityiskohtaiset säännöt, jotka saavat Pariisin sopimuksen toimimaan) ja nopeuttamaan myös toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi hallitusten, yritysten ja kansalaisyhteiskunnan yhteistyön avulla.

Mainos

Yritykset ovat myös kiinnostuneita näkemään toimenpiteitä Glasgow'ssa. He haluavat selkeyttä siitä, että hallitukset pyrkivät voimakkaasti kohti nollapäästöjä maailmanlaajuisesti koko taloudessaan.

Ennen kuin tarkastellaan, mitä neljä EU-maata tekee saavuttaakseen neljännen COP26-tavoitteen, kannattaa ehkä kelata hetkeksi takaisin joulukuuhun 2015, jolloin maailman johtajat kokoontuivat Pariisiin kartoittaakseen vision hiilettömästä tulevaisuudesta. Tuloksena oli Pariisin sopimus, historiallinen läpimurto kollektiivisessa vastauksessa ilmastonmuutokseen. Sopimuksessa asetettiin pitkän aikavälin tavoitteet ohjaamaan kaikkia kansakuntia: rajoittaa ilmaston lämpeneminen selvästi alle kahteen celsiusasteeseen ja pyrkiä pitämään lämpeneminen 2 asteessa; vahvistamaan sietokykyä ja parantamaan kykyä sopeutua ilmastovaikutuksiin ja suoria taloudellisia investointeja alhaisiin päästöihin ja ilmastonmuutoksen kestävään kehitykseen.

Näiden pitkän aikavälin tavoitteiden saavuttamiseksi neuvottelijat asettivat aikataulun, jossa kunkin maan odotetaan toimittavan päivitetyt kansalliset suunnitelmat joka viides vuosi päästöjen rajoittamiseksi ja ilmastonmuutoksen vaikutuksiin sopeutumiseksi. Näitä suunnitelmia kutsutaan kansallisesti määritetyiksi maksuiksi tai NDC: ksi.

Mainos

Maat antoivat itselleen kolme vuotta sopiakseen sopimuksen täytäntöönpanosta.

Tällä verkkosivustolla on tarkasteltu tarkasti, mitä neljällä EU: n jäsenvaltiolla - Bulgarialla, Romanialla, Kreikalla ja Turkilla - on ja on tekemässä ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja erityisesti tavoitteen 4 tavoitteiden saavuttamiseksi.

Bulgarian ympäristö- ja vesiministeriön tiedottajan mukaan Bulgaria on "yliarvostettu" joidenkin kansallisten ilmastotavoitteiden osalta vuodelle 2016:

Otetaan esimerkiksi biopolttoaineiden osuus, joka viimeisimpien arvioiden mukaan vastaa noin 7.3% maan liikenteen energian kokonaiskulutuksesta. Väitetään, että Bulgaria on myös ylittänyt kansalliset tavoitteet uusiutuvien energialähteiden osuudesta energian kokonaisloppukulutuksessa.

Kuten useimmat maat, myös ilmaston lämpeneminen vaikuttaa siihen, ja ennusteiden mukaan kuukausilämpötilojen odotetaan nousevan 2.2 ° C 2050 -luvulla ja 4.4 ° C 2090 -luvulla.

Vaikka joillakin aloilla on edistytty jonkin verran, Maailmanpankin vuonna 2021 tekemän Bulgarian tutkimuksen mukaan paljon on vielä tehtävä.

Pankin Bulgarialle antamien suositusten joukossa on yksi tavoite 4. Se kehottaa Sophiaa "lisäämään yleisön, tiedelaitosten, naisten ja paikallisyhteisöjen osallistumista suunnitteluun ja johtamiseen, sukupuolinäkökohtien ja -menetelmien huomioon ottamiseen" tasa -arvoa ja lisätä kaupunkien sietokykyä. ”

Läheisessä Romaniassa on myös lujasti sitoutunut ilmastonmuutoksen torjuntaan ja vähähiiliseen kehitykseen.

EU: n sitova ilmasto- ja energialainsäädäntö vuodelle 2030 edellyttää Romanian ja muiden 26 jäsenvaltion hyväksyvän kansalliset energia- ja ilmastosuunnitelmat vuosiksi 2021--2030. Viime lokakuussa 2020 Euroopan komissio julkaisi arvioinnin jokaisesta kansallisesta energiateknologiasta.

Romanian viimeisen kansallisen ilmastosuunnitelman mukaan yli puolet (51%) romanialaisista odottaa kansallisten hallitusten puuttuvan ilmastonmuutokseen.

Komissio tuottaa 3 prosenttia EU-27: n kaikista kasvihuonekaasupäästöistä ja vähentää päästöjä nopeammin kuin EU: n keskiarvo vuosina 2005--2019, komissio sanoo.

Romaniassa on useita energiaintensiivisiä teollisuudenaloja, joten maan hiili-intensiteetti on paljon korkeampi kuin EU: n keskiarvo, mutta myös ”laskee nopeasti”.

Energiateollisuuden päästöt maassa laskivat 46% vuosina 2005--2019, mikä pienensi alan osuutta kokonaispäästöistä kahdeksan prosenttiyksikköä. Liikennealan päästöt kuitenkin kasvoivat 40% samana aikana, mikä kaksinkertaisti alan osuuden kokonaispäästöistä.

Romania luottaa edelleen suurelta osin fossiilisiin polttoaineisiin, mutta uusiutuvia energialähteitä sekä ydinvoimaa ja kaasua pidetään olennaisina siirtymäprosessissa. EU: n ponnistelujen jakamista koskevan lainsäädännön mukaan Romanian sallittiin lisätä päästöjään vuoteen 2020 asti, ja sen on vähennettävä näitä päästöjä 2% vuoteen 2005 mennessä vuoteen 2030 mennessä. osuus keskittyy pääasiassa tuulivoimaan, vesivoimaan, aurinkoon ja biomassasta peräisin oleviin polttoaineisiin.

Lähde Romanian EU -suurlähetystössä sanoi, että energiatehokkuustoimenpiteet keskittyvät lämmönhankintaan ja rakennusten vaippoihin sekä teollisuuden nykyaikaistamiseen.

Yksi EU: n maista, josta ilmastonmuutos vaikuttaa eniten, on Kreikka, joka on tänä kesänä nähnyt useita tuhoisia metsäpaloja, jotka ovat pilanneet elämää ja vaikuttaneet sen elintärkeään matkailukauppaan.

 Kuten useimmat EU -maat, Kreikka tukee hiilineutraalisuustavoitetta vuodelle 2050. Kreikan ilmastonmuutoksen hillitsemistavoitteet ovat suurelta osin EU: n tavoitteiden ja lainsäädännön muokkaamia. EU: n ponnistelujen jakamisen myötä Kreikan odotetaan vähentävän EU: n ulkopuolisten päästökauppajärjestelmien (päästökauppajärjestelmä) päästöjä 4% vuoteen 2020 mennessä ja 16% vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2005 tasoon.

Osittain vastauksena maastopaloihin, jotka polttivat yli 1,000 neliökilometriä (385 neliökilometriä) metsää Evian saarella ja Etelä -Kreikan tulipaloihin, Kreikan hallitus on äskettäin perustanut uuden ministeriön ilmastonmuutoksen vaikutusten käsittelemiseksi ja nimittänyt entisen Euroopan Unionin komissaari Christos Stylianides ministerinä.

Stylianides, 63, toimi humanitaarisen avun ja kriisinhallinnan komissaarina vuosina 2014--2019. Hän sanoi: "Katastrofien ehkäisy ja niihin varautuminen ovat tehokkain aseemme."

Kreikka ja Romania ovat aktiivisimpia Euroopan unionin jäsenvaltioista Kaakkois -Euroopassa ilmastonmuutoskysymyksissä, kun taas Bulgaria yrittää edelleen saada kiinni suuresta osasta EU: ta, Euroopan unionin julkaiseman raportin mukaan Ulkosuhteiden neuvosto (ECFR). Suosituksissaan siitä, miten maat voivat lisätä arvoa Euroopan vihreän sopimuksen vaikutuksiin, ECFR sanoo, että jos Kreikka haluaa vakiinnuttaa itsensä vihreäksi mestariksi, sen pitäisi tehdä yhteistyötä "vähemmän kunnianhimoisten" Romanian ja Bulgarian kanssa. joitakin sen ilmastoon liittyviä haasteita. Raportin mukaan tämä voi saada Romanian ja Bulgarian omaksumaan parhaat vihreän siirtymiskäytännöt ja liittymään Kreikkaan ilmastoaloitteissa.

Toinen neljästä valokeilaamme asettamastamme maasta - Turkki - on myös kärsinyt pahoin ilmaston lämpenemisen seurauksista, ja tänä kesänä on tapahtunut useita tuhoisia tulvia ja tulipaloja. Turkin valtion ilmatieteen laitoksen (TSMS) mukaan äärimmäiset sääilmiöt ovat lisääntyneet vuodesta 1990 lähtien. Vuonna 2019 Turkissa sattui 935 äärimmäistä sääilmiötä, mikä on korkeinta viime muistissa ”, hän totesi.

Osittain suorana vastauksena Turkin hallitus on nyt ottanut käyttöön uusia toimenpiteitä ilmastonmuutoksen vaikutusten hillitsemiseksi, mukaan lukien ilmastonmuutoksen torjuntaa koskeva julistus.

Tämä taas kohdistuu suoraan Skotlannissa järjestettävän COP4 -konferenssin tavoitteeseen 26, koska julistus on tulosta tiedemiesten ja valtiosta riippumattomien järjestöjen kanssa käydyistä keskusteluista ja niiden osallistumisesta Turkin hallituksen pyrkimyksiin käsitellä asiaa.

Julistus sisältää toimintasuunnitelman maailmanlaajuiseen ilmiöön sopeutumisstrategiasta, ympäristöystävällisten tuotantotapojen ja investointien tukemisesta sekä jätteiden kierrätyksestä.

Uusiutuvan energian osalta Ankara aikoo myös lisätä sähköntuotantoa näistä lähteistä tulevina vuosina ja perustaa ilmastonmuutostutkimuskeskuksen. Tämä on suunniteltu muotoilemaan asiaa koskevia politiikkoja ja tekemään tutkimuksia sekä ilmastonmuutosalusta, jossa ilmastonmuutosta koskevia tutkimuksia ja tietoja jaetaan - jälleen kerran COP26: n tavoitteen 4 mukaisesti.

Toisaalta Turkki ei ole vielä allekirjoittanut vuoden 2016 Pariisin sopimusta, mutta ensimmäinen rouva Emine Erdoğan on ollut ympäristösyiden puolestapuhuja.

Erdoğan sanoi, että meneillään oleva koronaviruspandemia on antanut iskun ilmastonmuutoksen torjunnalle ja että asiassa on nyt otettava useita tärkeitä askeleita siirtymisestä uusiutuviin energialähteisiin ja riippuvuuden vähentämisestä fossiilisista polttoaineista ja kaupunkien uudistamisesta.

Kehuessaan COP26: n neljättä tavoitetta hän on myös korostanut, että yksilöiden rooli on tärkeämpi.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoo COP26 -tapahtumassa, että ”Eurooppa voi tehdä paljon ilmastonmuutoksen ja luonnonkriisin osalta”.

Puhuessaan 15. syyskuuta unionin tilassa puheessaan Euroopan parlamentin jäsenille hän sanoi: ”Ja se tukee muita. Olen ylpeä voidessani ilmoittaa tänään, että EU kaksinkertaistaa ulkoisen rahoituksensa biologiselle monimuotoisuudelle, erityisesti kaikkein haavoittuvimmille maille. Mutta Eurooppa ei voi tehdä sitä yksin. 

”COP26 Glasgow'ssa on totuuden hetki globaalille yhteisölle. Suuret taloudet - Yhdysvalloista Japaniin - ovat asettaneet tavoitteet ilmastoneutraalisuudelle vuonna 2050 tai pian sen jälkeen. Nämä on nyt tuettava konkreettisilla suunnitelmilla ajoissa Glasgow'n osalta. Koska nykyiset sitoumukset vuodelle 2030 eivät pidä ilmaston lämpenemistä 1.5 ° C: n ulottuvilla, jokainen maa on vastuussa. Presidentti Xin Kiinan asettamat tavoitteet ovat rohkaisevia. Vaadimme kuitenkin samaa johtajuutta määriteltäessä, miten Kiina pääsee sinne. Maailma olisi helpottunut, jos he näyttäisivät pystyvänsä saavuttamaan huippupäästöt vuosikymmenen puoliväliin mennessä - ja siirtymään pois hiilestä kotimaassa ja ulkomailla. ”

Hän lisäsi: ”Mutta vaikka jokaisella maalla on vastuu, suurilla talouksilla on erityinen velvollisuus vähiten kehittyneitä ja haavoittuvimpia maita kohtaan. Ilmastorahoitus on heille välttämätöntä - sekä hillitsemiseen että sopeutumiseen. Meksikossa ja Pariisissa maailma on sitoutunut antamaan 100 miljardia dollaria vuodessa vuoteen 2025 mennessä. Täytämme sitoumuksemme. Team Europe antaa 25 miljardia dollaria vuodessa. Toiset jättävät kuitenkin aukon kohti maailmanlaajuisen tavoitteen saavuttamista. ”

Presidentti jatkoi: ”Tämän aukon sulkeminen lisää menestymismahdollisuuksia Glasgow'ssa. Viestini tänään on, että Eurooppa on valmis tekemään enemmän. Ehdotamme nyt 4 miljardin euron lisärahoitusta ilmastorahoitukseen vuoteen 2027 asti. Odotamme kuitenkin myös Yhdysvaltojen ja kumppaneidemme tehostavan. Ilmastorahoituskuilun sulkeminen yhteen - Yhdysvallat ja EU - olisi vahva signaali maailmanlaajuiselle johtajuudelle ilmastossa. On aika toimittaa. ”

Joten, kun kaikki katseet ovat tiukasti kiinni Glasgow'ssa, joidenkin kysymys on, auttavatko Bulgaria, Romania, Kreikka ja Turkki muualle Eurooppaan, jotta he voivat ratkaista sen, mitä monet pitävät edelleen suurimpana uhkana ihmiskunnalle.

Nikolay Barekov on poliittinen toimittaja ja TV -juontaja, TV7 Bulgarian entinen toimitusjohtaja ja entinen Bulgarian parlamentin jäsen ja entinen varapuheenjohtaja Euroopan parlamentin ECR -ryhmässä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa