Liity verkostomme!

Euroopan parlamentin vaaleissa

Merkelin konservatiivit putosivat ennätyksellisen matalalle ennen Saksan äänestystä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tue liittokansleri Angela Merkeliä (Kuvassa) Forsa-kysely osoitti tiistaina (19. syyskuuta), alle kolme viikkoa ennen Saksan vaaleja, että sosiaalidemokraatit (SPD) kasvattivat etumatkaansa 7 pisteeseen. kirjoittaa Madeline Chambers, Reuters.

RTL/n-tv: n Forsa-kyselyssä Armin Laschetin johtama konservatiivinen blokki, jonka toiveet Merkelin seuraamisesta Euroopan suurimman talouden liittokansleriksi, ovat heikkenemässä, mikä on 2 pistettä vähemmän kuin edellisenä viikkona.

N-tv sanoi, että se oli alin taso, jonka konservatiivinen blokki on koskaan saavuttanut, ja se koostuu Merkelin CDU: sta ja sen Baijerin CSU-sisarpuolueesta.

Mainos

Kyselyn mukaan SPD: n osuus oli 25%, vihreiden 17%ja vapaiden demokraattien (FDP) 13%. Äärioikeistolainen Linke, joka voisi teoriassa liittyä vasemmistoliittoon SPD: n ja vihreiden kanssa, oli 6% ja äärioikeistolainen AfD 11%

Mainos

Euroopan parlamentin vaaleissa

Saksan SPD-, vihreät- ja FDP -johtajat haluavat muodolliset neuvottelut koalitiosta

Julkaistu

on

By

Saksan vasemmistokeskisen sosiaalidemokraattien (SPD) ja kahden pienemmän puolueen johtajat suosittelevat puolueilleen siirtymistä virallisiin koalitiokeskusteluihin ja ovat sopineet neuvottelujen etenemissuunnitelmasta, SPD: n liittokansleri-ehdokas Olaf Scholz sanoi perjantaina (15. lokakuuta), kirjoittaa Paul Carrel, Andreas Rinke, Holger Hansen, Maria Sheahan ja Sarah Marsh, Reuters.

Viime kuun vaaleissa ensimmäiseksi tulleet sosiaalidemokraatit, vihreät ja yrittäjäystävälliset vapaat demokraatit (FDP) sanoivat, että alustavat neuvottelut siitä, onko heillä tarpeeksi yhteistä hallituksen muodostamiseksi yhdessä, ovat olleet rakentavia.

"Uusi alku on mahdollinen kolmen osapuolen kokoontuessa", Scholz sanoi tiedotustilaisuudessa.

Mainos

FDP: n johtaja Christian Lindner sanoi, että "liikennevalo" -liitto - joka on nimetty SPD: n, FDP: n ja vihreiden puolueväreiden mukaan - oli "mahdollisuus".

"Jos tällaiset eri puolueet voisivat sopia yhteisistä haasteista ja ratkaisuista, se olisi tilaisuus yhdistää maamme", hän sanoi, "mahdollisuus, että mahdollinen liittouma voi olla suurempi kuin osiensa summa."

Tämä olisi ensimmäinen kerta, kun tällainen "liikennevalojen" koalitio hallitsisi liittovaltion tasolla, ja se lopettaisi 16 vuoden hallituskauden liittokansleri Angela Merkelin johdolla.

Mainos

"Olemme nyt vakuuttuneita siitä, että tällaista mahdollisuutta yhteiskunnan, talouden ja hallituksen nykyaikaistamiseen ei ole ollut pitkään aikaan", Lindner sanoi tiedotustilaisuudessa.

Kaikkien kolmen osapuolen odotetaan tekevän tänään (18. lokakuuta) päätöksen siitä, jatketaanko neuvotteluja vai ei, Scholz sanoi.

Continue Reading

Euroopan parlamentin vaaleissa

Saksan äärivasemmistopuolue haluaa liittyä koalitioon, kun taas toiset välttelevät

Julkaistu

on

Vasemmistopuolueen johtaja Susanne Hennig-Wellsow puhuu lehdistötilaisuudessa Saksan vasemman puolueen "Die Linke" -luostarin aikana Berliinissä. Tekijänoikeus  Luotto: AP

Vaikka Angela Merkel (Kuvassa) vältti poliittista kampanjointia suuren osan vaaleista, koska kävi yhä selvemmäksi, että hänen puolueensa oli äänestyksissä, hän meni vasemmistokeskusvarapuheensa perässä vanhalla hyökkäyslinjalla, kirjoittaa Lauren Chadwick

”Kun olisin liittokanslerina, koskaan ei olisi koalitiota, jossa vasemmisto on mukana. Ja onko Olaf Scholz samaa mieltä vai ei, jää nähtäväksi ”, Merkel sanoi elokuun lopussa.

Scholz kritisoi myös Die Linkeä - vasemmistopuolueita - mutta ei kieltäytynyt kokonaan hylkäämästä mahdollisuutta koalitioon heidän kanssaan. Hän kertoi saksalaiselle Tagesspiegel-päivälehdelle, että äärioikeistolaisen puolueen on sitouduttava Natoon ja transatlanttiseen kumppanuuteen. Se on nyt ollut jatkuva hyökkäyslinja kristillisdemokraateilta, joiden joidenkin mielestä on viimeinen keino tarttua maltillisiin Merkelin keskustan aidalle -oikeistolainen puolue ja vasemmistolainen sosiaalidemokraatti jotka johtavat äänestyksiä.

Äänestäjät näkevät CDU: n hyökkäyslinjan takana, sanoi tohtori Rüdiger Schmitt-Beck Mannheimin yliopistosta, koska se on "niin vanha hattu". Noin: tyhjä

Mainos

Schmitt-Beck lisäsi, että se oli "merkki epätoivosta", että CDU turvautui jälleen tähän hyökkäyslinjaan, koska ehdokas Armin Laschet ei ole onnistunut saamaan äänestäjiä, gallupit osoittavat.

Mahdollinen hallituskoalitio?

Vaikka asiantuntijat sanovat, että äärivasemmistolainen Die Linke ei ole koalitio, jota sosiaalidemokraattinen johtaja Scholz haluaa, hän ei todennäköisesti sulje täysin mahdollisuutta pois.

Tämä johtuu siitä, että jos nykyinen äänestys on oikea, Saksan tuleva hallituskoalitio on muodostettava ensimmäistä kertaa kolmen poliittisen puolueen kanssa, mikä tarkoittaa, että vasemmistopuolue ei ole koskaan ollut lähempänä mahdollisen paikan saamista koalitiossa.

Mainos

Puolue äänestää tällä hetkellä noin 6 prosentilla valtakunnallisesti, joten se on maan kuudenneksi suosituin poliittinen puolue.

Die Linke -puolueen johtaja Susanne Hennig-Wellsow kertoi jopa saksalaiselle sanomalehdelle Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung syyskuun alussa: ”Ikkuna oli yhtä auki kuin koskaan ennen. Milloin jos ei nyt? " mahdollisesta koalitiosta sosiaalidemokraattien ja vihreiden kanssa.

Monet pitivät hänen sanojaan osoittamassa puolueen suuret toiveet ja valmistelut hallitukseen pääsemiseksi.

Mutta vaikka nykyisestä vasemmistopuolueesta on tullut valtavirtaa sen virallisen perustamisen jälkeen vuonna 2007 - sen suorat historialliset siteet kommunismiin ja vasemmistolaiseen ulkopolitiikkaan saattavat pitää sen ikuisesti hallituksessa.

Kommunistinen historia ja kovat linjat

Die Linke perustettiin kahden puolueen fuusiona: Demokraattisen sosialismin puolue (PDS) ja uudempi työväenpuolue ja sosiaalisen oikeuden puolue. PDS on Saksan sosialistisen yhtenäisyyspuolueen, Itä -Saksassa vuosina 1946-1989 hallitsevan kommunistisen puolueen, suora seuraaja.

"Saksassa on monia ihmisiä, jotka pitävät tätä perintöä suurena ongelmana", sanoi tohtori Thorsten Holzhauser, Theodor Heuss House -säätiön tutkimustoveri Stuttgartissa.

"Toisaalta puolue on radikalisoitunut parin vuoden tai jopa vuosikymmenen ajan. Se on siirtynyt kohti vasemmistolaista sosiaalidemokraattista profiilia viime vuosina, mikä on myös asia, jonka monet ovat tunnustaneet."

Mutta Die Linke on sisäisesti melko polarisoitunut, sillä Itä -Saksan politiikka on maltillisempaa ja joidenkin Länsi -Saksan alueiden radikaalimpi ääni.

Vaikka nuorempi äänestäjien sukupolvi liittyy enemmän sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymyksiin ja kuumiin poliittisiin aiheisiin, kuten ilmasto, feminismi, rasisminvastaisuus ja maahanmuutto, muut puolueen osat vetävät enemmän populismiin ja kilpailevat äärioikeistolaisen Saksan vaihtoehdon kanssa (AfD), asiantuntijat sanovat.

Puolueella on tällä hetkellä yksi osavaltion ministeri-presidentti: Bodo Ramelow Thüringenissä.

Mutta jotkut puolueen kovan linjan ulkopoliittiset näkemykset tekevät siitä epätodennäköisen valinnan hallitsevalle kumppanille.

"Puolue on aina sanonut haluavansa päästä eroon Natosta, ja se on puolue, joka on peräisin Itä-Saksasta, hyvin venäläis-poliittisesta kulttuurista, hyvin länsimaasta vastaisesta poliittisesta kulttuurista, joten tämä on juhliin ”, Holzhauser sanoo.

Die Linke haluaa Saksan poistuvan Natosta eikä Saksan armeijan, Bundeswehrin, lähettämistä ulkomaille.

”Emme osallistu hallitukseen, joka maksaa sotia ja sallii Bundeswehrin taistelutehtävät ulkomailla, mikä edistää aseistusta ja militarisointia. Pitkällä aikavälillä pidämme kiinni visiosta maailmasta, jossa ei ole armeijoita ”, foorumi lukee.

Die Linke torjuu myös Venäjän ja Kiinan pitämisen "vihollisina" ja haluaa tiiviimpiä suhteita molempien maiden kanssa.

"Tuskin" liittyä koalitioon

"On mahdollisuus. Se ei ole kovin suuri mahdollisuus, mutta mahdollisuus on olemassa (Die Linke voisi liittyä koalitioon) ", Holzhauser sanoo, mutta perinteisesti" konservatiivien pelottelutaktiikka on ollut erittäin voimakasta liikkeelle lähtemisessä vasemmistoliittoa vastaan ​​".

Die Linke, joka äänesti ennen vihreitä ja vaihtoehtoisia Saksalle (AfD), voi saada tukea tulevaisuudessa, hän sanoi, koska siitä tulee vähemmän populistinen puolue ja enemmän vakiintumista.

"Vaikka aikaisemmin Die Linke on menestynyt melko populistisena voimana, joka mobilisoi Länsi -Saksan poliittista järjestöä vastaan, nykyään puolue on yhä enemmän osa laitosta", sanoo Holzhauser.https: //www.euronews .com/embed/1660084

”Monille äänestäjille, erityisesti Itä -Saksassa, se on onnistuneesti integroitunut Saksan puoluejärjestelmään. Tämä on siis oman menestyksensä kolikon kääntöpuoli, että se integroituu ja vahvistuu, mutta samalla se menettää vetovoiman populistisena voimana. ”

Sosiaalikysymyksissä on kuitenkin todennäköisemmin samanlaisia ​​vaatimuksia kuin vihreillä ja sosiaalidemokraateilla, mukaan lukien varallisuusvero ja korkeampi minimipalkka. Ne ovat foorumiideoita, jotka eivät ole toteutuneet nykyisessä SPD/CDU -koalitiossa.

Mutta se, tarkoittaako se sitä, että he pääsevät hallitukseen, jää nähtäväksi, vaikka puolueen johtajat pitävät suuria toiveita.

Continue Reading

Euroopan parlamentin vaaleissa

Saksan konservatiivit herättävät äärioikeiston vasemmiston valtaa ennen vaaleja

Julkaistu

on

By

Gregor Gysi vasemmistopuolueesta Die Linke puhuu vaalikampanjan aikana Münchenissä, Saksassa, 17. syyskuuta 2021. REUTERS/Michaela Rehle/File Photo
Saksan vasemmistopuolueen johtaja Die Linke Janine Wissler, huippuehdokas syyskuun vaaleissa, kampanjat Münchenissä, Saksassa, 17. syyskuuta 2021. REUTERS/Michaela Rehle/File Photo

Saksan vaalien edessä on varjo: äärimmäisen vasemmiston Linke-puolueen haamu, Itä-Saksaa aiemmin hallinneiden kommunistien perillinen, tulossa poliittisesta erämaasta, kirjoittaa Paul Carrel että Thomas Escritt.

Ainakin näin Angela Merkelin konservatiivit haluavat äänestäjien ajattelevan. Äänestysten takana Vain muutama päivä ennen sunnuntain (26. syyskuuta) äänestystä hänen tuleva seuraajansa varoittaa, että voittaessaan sosiaalidemokraatit päästävät äärivasemmiston valtaan. Lue lisää.

"Sinulla on oltava selkeä kanta ääriliikkeisiin", konservatiivikandidaatti Armin Laschet sanoi sosiaalidemokraattisesta kilpailijastaan ​​Olaf Scholzille tämän kuun televisiokeskustelussa. "En ymmärrä, miksi teidän on niin vaikeaa sanoa:" En aio liittyä koalitioon tämän puolueen kanssa "."

Mainos

Konservatiivien mielestä Linke on yhtä epämiellyttävä kuin Saksan äärioikeistolainen vaihtoehto, jonka kaikki suuret puolueet ovat luvanneet pitää hallituksessa. Lue lisää.

Scholz on tehnyt selväksi, että vihreät ovat hänen ensisijaisia ​​kumppaneitaan, mutta konservatiivit sanovat, että hän tarvitsee kolmannen osapuolen koalitiohallituksen muodostamiseksi. Ja he sanovat, että sosiaalidemokraatit ovat lähempänä Linkkiä sosiaalipolitiikassa kuin liike -elämää tukevia vapaita demokraatteja - konservatiivien ensisijaista tanssikumppania.

Harvat odottavat tämän tapahtuvan - Linke on vain 6% äänestyksissä, puolet liberaalien 11%, mikä ei todennäköisesti riitä antamaan Scholzille vaadittua parlamentin enemmistöä.

Mainos

Mutta joillekin sijoittajille se on riski, jota ei pidä jättää huomiotta.

"Linkin sisällyttäminen hallituskoalitioon olisi mielestämme suurin yksittäinen villi kortti rahoitusmarkkinoilla Saksan vaaleista", sanoi Sassan Ghahramani, Yhdysvalloissa sijaitsevan SGH Macro Advisorsin toimitusjohtaja, joka neuvoo hedge-rahastoja .

Linke -politiikat, kuten vuokralakki ja miljonäärien kiinteistöverot, riittäisivät pelottamaan monia Saksan bisnesluokassa.

Useimmat olettaa, että voittoisa Scholz - ahdasmielinen valtiovarainministeri ja entinen Hampurin pormestari - sisällyttäisi vapaat demokraatit hillitsevään vaikutusvaltaan hänen koalitiossaan.

Sekä SPD että vihreät ovat myös sulkeneet pois työskentelyn sellaisten puolueiden kanssa, jotka kieltäytyvät sitoutumasta Naton sotilasliittoutumiseen tai Saksan Euroopan unionin jäsenyyteen, jotka molemmat Linke on kyseenalaistanut.

VALMIS HALLINNOLLE?

Äärettömät vasemmistolaiset esittävät olevansa valmiita hallituksen vastuulle kolme vuosikymmentä sen jälkeen, kun Itä -Saksa katosi kartalta.

"Olemme jo Natossa", puolueen johtaja Dietmar Bartsch sanoi äskettäisessä tiedotustilaisuudessa vältellen kysymyksiä siitä, estäisivätkö sen ulkopoliittiset näkemykset sitä pääsemästä hallitukseen.

Bartsch, 63, jonka poliittinen ura alkoi, kun hän liittyi Itä -Saksan sosialistiseen yhtenäisyyspuolueeseen vuonna 1977, johtaa Linkkiä yhdessä 40 -vuotiaan länsimaalaisen Janine Wisslerin kanssa, joka on kotoisin Saksan rahoituspääkaupungin Frankfurtin ulkopuolelta.

Jos ulkopolitiikka on este, puolue haluaa puhua taloudesta. Täällä se ei ole kaukana sosiaalidemokraateista tai vihreistä, ja Bartsch sanoo kerran hallituksessa, että puolue varmistaa, että sen kumppanit täyttävät kampanjalupaukset, kuten SPD: n ehdottaman 12 euron tuntipalkan.

Puolue on kasvanut itäsaksalaisesta tukikohdastaan ​​ja perustanut linnoituksia Länsi-Saksan köyhempiin jälkiteollisiin kaupunkeihin.

Se johtaa Thüringenin osavaltion hallitusta ja on SPD: n ja vihreiden nuorempi kumppani Berliinin kaupunginhallituksessa.

Analyytikot sanovat, että keskustajana Scholz olisi miellyttävämpi vapaiden demokraattien kanssa, mutta hän ei sulje pois sitä, että Linke säilyttää vipuvaikutuksen liberaaleihin nähden, jotka haluavat pelata kuninkaallisia neuvottelijoita.

Sosialidemokraattien johto äänestyksissä viittaa myös siihen, että vasemmiston kommunistiset juuret kantavat vähemmän painoa äänestäjien keskuudessa kuin aiemmin. Vihreiden johtaja Annalena Baerbock sanoi, että oli vain väärin sanoa, että he olivat yhtä huonoja kuin äärioikeisto, koska tämä ei kunnioittanut Saksan demokraattisia normeja.

"Pidän tätä AfD: n yhtälöä vasemmiston kanssa äärimmäisen vaarallisena erityisesti siksi, että se vähättelee sitä tosiasiaa, että AfD ei ole linjassa perustuslain kanssa", Baerbock sanoi tämän kuun televisiokeskustelussa.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa