Liity verkostomme!

Saksa

Merkel ja Biden kohtaavat kovia neuvotteluja Venäjän kaasuputkesta ja Kiinasta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Saksan liittokansleri Angela Merkel puhui koronavirustaudin (COVID-19) tilannetta käsittelevässä tiedotustilaisuudessa Berliinissä, Saksassa, 13. heinäkuuta 2021. Michael Kappeler / Pool REUTERSin kautta

Liittokansleri Angela Merkel ja presidentti Joe Biden käyvät tänään Valkoisessa talossa (15. heinäkuuta) neuvotteluja, joiden asiantuntijoiden mukaan ei todennäköisesti saada aikaan merkittäviä läpimurtoja erimielisyyteen liittyvissä kysymyksissä, kuten Venäjän kaasuputki Saksaan ja Yhdysvallat pyrkivät tasapainottamaan Kiinaa, kirjoittaa Andreas Rinke että Joseph Nasr ja Andrea Shalal Washingtonissa.

Molemmat osapuolet ovat sanoneet haluavansa palauttaa Donald Trumpin puheenjohtajakaudella kireät siteet. Heidän kantansa erimielisimmissä asioissa ovat kuitenkin kaukana toisistaan.

Merkel on hylännyt Yhdysvaltojen ja itäeurooppalaisten naapureiden vastustuksen melkein valmistuneelle Nord Stream 2 -putkelle, jota Venäjällä heidän mielestään voisi käyttää katkaistaakseen Ukrainan kaasun kauttakulkureitiksi, mikä vie Kiovalta tuottoisia tuloja ja heikentää sen taistelua Moskovan tukemien itäisten separatistit.

Mainos

Ja 16 vuoden aikana vallassaan, hän on työskennellyt kovasti läheisempien Saksan ja Euroopan taloudellisten siteiden kanssa Kiinaan, jonka Bidenin hallinto pitää maailmanlaajuisena uhkana, jota se haluaa torjua demokraattisten maiden yhteisellä rintamalla.

"Yhdysvaltojen ongelma on se, että Merkelillä on etusija, koska hän on päättänyt, että transatlanttisten suhteiden status quo on riittävän hyvä Saksalle", sanoi riippumaton ulkopoliittinen analyytikko Ulrich Speck. "Bidenin on sen sijaan voitettava Saksa uudessa Kiinan strategiassaan."

Molempien osapuolten virkamiehet käyvät kiivaita keskusteluja ongelman ratkaisemiseksi ja estääkseen uudelleen pakotteet, joista Biden luopui toukokuussa. Biden on vastustanut hanketta, mutta hänellä on myös kasvava Yhdysvaltain lainsäätäjien painostus pakotteiden asettamiseksi uudelleen käyttöön.

Mainos

"Nord Stream 2 on alue, jolla voit realistisimmin odottaa edistystä", sanoi Thorsten Benner Global Public Policy Instituteista (GPPi). "Merkel voi toivoa pääsevänsä takaamaan Ukrainan roolin jatkamisen kaasun kauttakulkumaana ja epämääräisen pikamekanismin, joka käynnistyy, jos Venäjä pyrkii vähentämään kauttakulkua Ukrainan läpi."

Yhdysvaltojen hallitustyöntekijä, joka puhui nimettömänä, sanoi, että Biden painottaa vastustustaan, kun hän tapaa Merkelin, mutta luopuminen oli antanut molemmille osapuolille diplomaattisen liikkumavaran "puuttua putkilinjan kielteisiin vaikutuksiin".

"Tiimimme jatkavat keskustelua siitä, kuinka voimme uskottavasti ja konkreettisesti varmistaa, että Venäjä ei voi käyttää energiaa pakkokeinona Ukrainan, itäosien liittolaisten tai muiden valtioiden hajottamiseksi", virkamies sanoi.

Merkel, joka eroaa syyskuussa pidettyjen vaalien jälkeen, lupasi maanantaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa vierailevan Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskiyn kanssa, että Saksa ja Euroopan unioni takaavat Ukrainan aseman kauttakulkumaana.

"Lupasimme Ukrainalle ja pidämme lupauksemme", sanoi Merkel. "Minulla on tapana pitää sanani, ja uskon, että tämä koskee kaikkia tulevia kanslereita."

Kiinan asia on monimutkaisempi.

Merkel oli Euroopan unionin ja Kiinan välisen investointisopimuksen puolestapuhuja, joka solmittiin viime vuoden lopulla Bidenin virkaan astumisen aattona, ja häntä on kritisoitu siitä, ettei hän ole joutunut Pekingin eteen ihmisoikeusloukkauksista Hongkongissa ja muslimivähemmistöstä Xinjiang, jonka Yhdysvallat on nimennyt kansanmurhaksi.

"Biden ja Merkel todennäköisesti kutsuvat Kiinaa tehostamaan pyrkimyksiään vähentää hiilidioksidipäästöjä ja globaalia terveyttä, ehkä viittaus tarpeeseen avata Kiinan markkinat edelleen", Benner sanoi. "Mutta älä odota Merkeliltä mitään, joka näyttää etäältä siltä, ​​että Kiinalla on yhteinen transatlanttinen rintama."

Molemmat maat ovat myös ristiriidassa ehdotetun väliaikaisen teollis- ja tekijänoikeuksien luopumisen kanssa auttaakseen lisäämään COVID-19-rokotteiden tuotantoa, Washingtonin tukema toimenpide, ja Yhdysvaltojen kieltäytymisestä helpottaa Euroopasta tulevien matkustajien matkustusrajoituksia.

Ilmastonmuutos

Saksan vaalit: Nälkälakot haluavat lisää toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi

Julkaistu

on

Ryhmä nuoria elää Berliinin nälkälakon kolmatta viikkoa ja väittää, että Saksan poliittiset puolueet eivät puutu riittävästi ilmastonmuutokseen ennen tämän kuun vaaleja, kirjoittaa Jenny Hill, Ilmastonmuutos.

Mielenosoittajat - 18–27 -vuotiaat - ovat luvanneet jatkaa nälkälakkoaan, kunnes kolme johtavaa ehdokasta, jotka kilpailevat Angela Merkelin tilalle, suostuvat tapaamaan heidät.

Berliinin Saksan liittokanslerin lähellä sijaitsevien pientelttojen ja käsinmaalattujen bannerien keskellä on hillitty tunnelma.

Mainos

Kuusi nuorta, jotka ovat olleet nälkälakossa yli kaksi viikkoa, sanovat tuntevansa itsensä heikoksi.

27 -vuotias Jacob Heinze on vanhin mielenosoittajista täällä (järjestäjien mukaan neljä muuta ihmistä on liittynyt nälkälakkoon poissa leiristä). Hän puhuu hitaasti, selvästi vaikeuksissa keskittyä, mutta kertoi BBC: lle, että vaikka hän pelkää "määräämättömän nälkälakonsa" seurauksia, hänen pelkonsa ilmastonmuutoksesta on suurempi.

"Sanoin jo vanhemmilleni ja ystävilleni, että minulla on mahdollisuus, etten tapaa heitä enää", hän sanoi.

Mainos

"Teen tämän, koska hallituksemme eivät pysty pelastamaan nuorta sukupolvea tulevaisuudelta, joka on mielikuvituksen ulkopuolella. Mikä on kauheaa. Me kohtaamme sodan sellaisista resursseista kuin vesi, ruoka ja maa, ja tämä on jo todellisuutta monia ihmisiä maailmassa. "

Saksan vaaleihin on alle kaksi viikkoa. Jacob ja muut mielenosoittajat vaativat, että kolme johtavaa ehdokasta Angela Merkelin tilalle Saksan liittokansleriksi tulevat puhumaan heille.

Ilmastopolitiikan nälkälakko Berliinissä, 2021

Ilmastonmuutos on kiistatta suurin vaalikysymys täällä. Saksan poliitikot ovat saaneet vaikutteita nuorten ilmastonmuutosaktivistien viimeisimmistä katumielenosoituksista viime vuosina, mutta tämän kesän tappavat tulvat maan länsiosassa ovat myös herättäneet yleisön huolta.

Kuitenkin, nälkälakot sanovat, mikään tärkeimmistä poliittisista puolueista - vihreät mukaan lukien - ei ehdota riittäviä toimenpiteitä ongelman ratkaisemiseksi.

"Yksikään heidän ohjelmistaan ​​ei ota huomioon todellisia tieteellisiä tosiasioita tähän mennessä, etenkään käännekohtien vaaraa (suuria peruuttamattomia ilmastonmuutoksia) ja sitä, että olemme hyvin lähellä niiden saavuttamista", tiedottaja Hannah Luebbert sanoo.

Hänen mukaansa mielenosoittajat haluavat Saksan perustavan niin kutsutun kansalaiskokouksen - ryhmän ihmisiä, jotka on valittu heijastamaan kaikkia yhteiskunnan osia - löytääkseen ratkaisuja.

"Ilmastokriisi on myös poliittinen kriisi ja ehkä demokratiamme kriisi, koska neljän vuoden välein järjestettävät vaalit ja lobbaajien ja taloudellisten etujen suuri vaikutus parlamentteissamme johtavat usein siihen, että taloudelliset edut ovat tärkeämpiä kuin sivilisaatiomme, selviytymisemme ", rouva Luebbert sanoo.

"Lobbaajat eivät vaikuta tällaisiin kansalaiskokouksiin, eivätkä poliitikot pelkää, ettei heitä valita uudelleen, vaan ihmiset käyttävät järkevyyttään."

Näkymä ilmastoaktivistien leirille Reichstag -rakennuksen lähellä 12. syyskuuta 2021 Berliinissä, Saksassa.
Nälkälakkojen mukaan kukaan ehdokkaista ei tee tarpeeksi estääkseen ilmaston katastrofin

Nälkälakot sanovat, että vain yksi liittokansleri -ehdokkaista - Annalena Baerbock vihreistä puolueesta - on vastannut, mutta hän puhui heille puhelimitse eikä täyttänyt heidän vaatimustaan ​​julkisesta keskustelusta. Hän on kehottanut heitä lopettamaan nälkälakonsa.

Ryhmä - joka saa yhä enemmän julkisuutta - on luvannut jatkaa, vaikka he tunnustavat perheidensä ja ystäviensä ahdistuksen.

Siitä huolimatta, Jacob sanoo, hänen äitinsä tukee häntä.

"Hän on peloissaan. Hän on todella, todella peloissaan, mutta hän ymmärtää, miksi otan nämä askeleet. Hän itkee joka päivä ja soittaa joka päivä ja kysyy minulta, eikö olisi parempi lopettaa? Ja tulemme aina siihen pisteeseen, että sanomme ei, on välttämätöntä jatkaa ", hän sanoi.

"On todella tarpeen herättää ihmiset ympäri maailmaa."

Continue Reading

Brexit

Britannia ei enää ole Saksan kanssa käydyn kaupan kymmenen parhaan joukossa Brexit -pureman vuoksi

Julkaistu

on

By

Euroopan unionin, Ison -Britannian ja Saksan liput leijailevat kanslian edessä ennen Britannian pääministeri Theresa Mayn vierailua Berliinissä, Saksassa 9. huhtikuuta 2019. REUTERS/Hannibal Hanschke/Tiedostot

Britannia on menettämässä asemaansa Saksan kymmenen parhaan kauppakumppanin joukossa tänä vuonna ensimmäistä kertaa sitten vuoden 10, koska Brexitiin liittyvät kaupan esteet pakottavat Euroopan suurimman talouden yritykset etsimään liiketoimintaa muualta. kirjoittaa Michael Nienaber että Rene Wagner.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta vuoden 2020 lopussa, kun yli neljä vuotta oli riidelty avioeron ehdoista, joiden aikana yritys Saksa oli jo alkanut vähentää suhteitaan Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Tämän vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana saksalaisten brittiläisten tavaroiden tuonti laski lähes 11% vertailukaudesta 16.1 miljardiin euroon (19.0 miljardia dollaria), Reutersin tarkastamat liittovaltion tilastoviraston tiedot osoittivat.

Mainos

Vaikka Saksan tavaroiden vienti Britanniaan kasvoi 2.6% 32.1 miljardiin euroon, se ei voinut estää kahdenvälisen kaupan heikkenemistä 2.3%: lla 48.2 miljardiin euroon. EU vuonna 11.

Saksan BGA -ammattiliiton joulukuussa 2020 tekemä tutkimus osoitti, että joka viides yritys järjestelee toimitusketjuja vaihtaakseen brittiläiset toimittajat toisiin EU: ssa.

Tämä suuntaus oli yhä selvempi, vaikka brittiläiset yritykset olivat vielä huonommassa asemassa, sanoi Saksan brittiläisen kauppakamarin puheenjohtaja Michael Schmidt, mikä tekee käännöksestä ennen tämän vuoden loppua epätodennäköistä.

Mainos

"Yhä useammat pienet ja keskisuuret yritykset lopettavat kaupan (Isossa-Britanniassa) näiden (Brexitiin liittyvien) esteiden vuoksi", Schmidt sanoi Reutersille.

Ensimmäisen vuosipuoliskon jyrkkä lasku johtui myös pull-forward-vaikutuksista, ennen kuin uudet esteet, kuten tullitarkastukset, alkoivat tammikuussa.

"Monet yritykset ennakoivat ongelmia ... joten he päättivät nostaa tuontia lisäämällä varastoja", hän sanoi.

Vaikka tämä vaikutus vauhditti kahdenvälistä kauppaa viimeisellä neljänneksellä, se supisti kysyntää tämän vuoden alussa, kun taas uusien tullitarkistusten ongelmat vaikeuttivat myös kauppaa tammikuusta lähtien.

Yhdistyneen kuningaskunnan huono tulos ei johtunut vain huonosta tammikuusta, joka laski vuoden 2021 ensimmäisen kuuden kuukauden keskiarvoa.

Sekä toukokuussa että kesäkuussa kahdenvälinen tavarakauppa Saksan ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä pysyi vuoden 2019 lopun tason alapuolella-toisin kuin kaikki muut suuret saksalaiset kauppakumppanit.

"Yhdistyneen kuningaskunnan merkityksen menettäminen ulkomaankaupassa on looginen seuraus Brexitistä. Nämä ovat luultavasti pysyviä vaikutuksia", Kielissä sijaitsevan Maailman talousinstituutin (IfW) puheenjohtaja Gabriel Felbermayr sanoi Reutersille.

Tietojen erittely osoitti, että brittiläisten maataloustuotteiden tuonti Saksasta laski yli 80% ensimmäisen kuuden kuukauden aikana, kun taas lääkkeiden tuonti lähes puolittui.

"Monilla pienillä yrityksillä ei yksinkertaisesti ole varaa pitää ylimääräistä taakkaa pysyä ajan tasalla ja noudattaa kaikkia potkittuja tullisääntöjä, kuten juuston ja muiden tuoretuotteiden terveystodistuksia", Schmidt sanoi.

Mutta uudet kauppatodellisuudet olivat vahingoittaneet brittiläisiä yrityksiä jopa enemmän kuin saksalaisia ​​yrityksiä, jotka olivat tottuneempia käsittelemään erilaisia ​​tullijärjestelmiä ympäri maailmaa, koska monet olivat vieneet eri Euroopan ulkopuolisiin maihin vuosikymmenien ajan.

"Isossa -Britanniassa tilanne on erilainen", Schmidt sanoi ja lisäsi, että monet siellä olevat pienyritykset olivat vieneet pääasiassa EU: hun, joten niiden oli aloitettava tyhjästä uusien tullitarkastusten edessä.

"Monille pienille brittiläisille yrityksille Brexit merkitsi pääsyn menettämistä tärkeimmille vientimarkkinoilleen ... Se on kuin ampuisi itseään jalkaan. Ja tämä selittää, miksi Saksan tuonti Britanniasta on nyt vapaassa pudotuksessa."

Hän ilmaisi toivovansa, että osa laskusta voisi olla väliaikaista. "Yritykset ovat yleensä aina valmiita sopeutumaan nopeasti - mutta tämä vaatii aikaa."

($ 1 = € 0.8455)

Continue Reading

Euroopan parlamentin vaaleissa

Merkelin konservatiivit putosivat ennätyksellisen matalalle ennen Saksan äänestystä

Julkaistu

on

By

Tue liittokansleri Angela Merkeliä (Kuvassa) Forsa-kysely osoitti tiistaina (19. syyskuuta), alle kolme viikkoa ennen Saksan vaaleja, että sosiaalidemokraatit (SPD) kasvattivat etumatkaansa 7 pisteeseen. kirjoittaa Madeline Chambers, Reuters.

RTL/n-tv: n Forsa-kyselyssä Armin Laschetin johtama konservatiivinen blokki, jonka toiveet Merkelin seuraamisesta Euroopan suurimman talouden liittokansleriksi, ovat heikkenemässä, mikä on 2 pistettä vähemmän kuin edellisenä viikkona.

N-tv sanoi, että se oli alin taso, jonka konservatiivinen blokki on koskaan saavuttanut, ja se koostuu Merkelin CDU: sta ja sen Baijerin CSU-sisarpuolueesta.

Mainos

Kyselyn mukaan SPD: n osuus oli 25%, vihreiden 17%ja vapaiden demokraattien (FDP) 13%. Äärioikeistolainen Linke, joka voisi teoriassa liittyä vasemmistoliittoon SPD: n ja vihreiden kanssa, oli 6% ja äärioikeistolainen AfD 11%

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa