Liity verkostomme!

Saksa

Merkelin konservatiivit pyrkivät nykyaikaistamaan Saksaa "yhtenäisyyden kautta"

Julkaistu

on

Saksan CDU / CSU hylkää veronkorotukset ja on edelleen epämääräinen ilmastonmuutoksessa vaalijärjestelmässään. Ulkopolitiikassa he ottavat tiukan kannan Turkkiin ja pyrkivät transatlanttiseen ykseyteen Kiinassa.

Alle 100 päivää ennen kuin Saksan äänestäjät lähtevät äänestyksiin, konservatiivinen kristillisdemokraattinen unioni (CDU) ja sen baijerilainen sisaryhmä Kristillinen sosiaalinen unioni (CSU) ovat viimeistelleet vaaliluettelonsa: 'Vakauden ja uudistumisen ohjelma - Yhdessä moderni Saksa. '

CDU: n johtaja ja kanslerikandidaatti Armin Laschet (kuvassa) ja CSU: n puheenjohtaja Markus Söder esitteli 139 sivun paperin yhtenäisyyden näyttelyssä maanantaina - vain kolme kuukautta sen jälkeen, kun oli käynyt katkera taistelu konservatiivisen liittokanslerin ehdokkuudesta, joka lopulta luovutettiin Laschetille.

"Yhdistämme jatkuvasti ilmastonsuojelun taloudelliseen vahvuuteen ja sosiaaliturvaan", Laschet sanoi. "Tarjoamme turvallisuutta ja yhteenkuuluvuutta muutoksen aikoina."

Ilmeisellä pyyhkäisyllä vihreitä kohtaan, jotka ovat laskeneet useita prosenttiyksiköitä kyselyissä viime viikkoina, Söder vaati, että CDU / CSU voisi "tehdä ilmastopolitiikkaa ilman vihreitä".

"Voimme tehdä sen itse", hän sanoi.

CDU ja CSU, jotka ovat tällä hetkellä johtava kyselyissä noin 28%, ovat viimeisiä suurimpia puolueita, jotka ovat esittäneet manifestinsa syyskuun vaaleissa. Poliittiset tarkkailijat huomauttivat nopeasti, että se palvelee CDU: n / CSU: n vanhuksia, joista 40 prosenttia on yli 60-vuotiaita.

Konservatiivien poliittiset vastustajat kritisoi nopeasti myös erityisesti ilmastonsuojelupolitiikan puutetta ja vaalilupaustensa rahoitusta. Katso video 00:32

Ulkopolitiikka: Unioni haluaa Saksan EU: n puitteissa NATO, Yhdistyneet Kansakunnat ja muut järjestöt "osallistumaan aktiivisesti kansainvälisen kriisinhallintaan ja maailmanjärjestyksen muokkaamiseen". Vaikka Kiinan vallanhimoa on vastustettava voimalla ja yhtenäisyydellä, läheisessä yhteistyössä Kiinan kanssa on etsittävä edelleen tiiviissä yhteistyössä transatlanttisten kumppaneiden kanssa, unioni sanoo. Mitä tulee Venäjään, CDU / CSU: n mukaan ne pyrkivät edelleen lopettamaan Itä-Ukrainan konfliktin ja palaamaan Krimin kansainvälisen oikeuden mukaiseen lailliseen asemaan. Unionin manifestissa torjutaan myös Turkin mahdollinen liittyminen Euroopan unioniin.

Migration: Muuttoa tulisi rajoittaa ja valvoa tehokkaasti, manifestissa esitetään. Nykyisten säännösten lisäksi pakolaisille ei pitäisi myöntää enää perheenyhdistämistä. Hylätyt turvapaikanhakijat on pakotettava lähtemään maasta, ja kollektiivisia karkotuksia olisi helpotettava "pidätyslaitoksilla" lentokentillä.

Ilmasto: Erityisesti ilmastoluku ei täytä tiettyjä lukuja. CDU ja CSU sanovat sitoutuneensa Saksan ilmastoneutraaliustavoitteeseen vuoteen 2045 mennessä - mutta se on jo osa lähtevän koalition ilmastonsuojelulakia. Manifesti on edelleen epämääräinen siitä, mitä se tarkoittaa jokapäiväisessä elämässä. Sen sijaan molemmat osapuolet haluavat luottaa laajempaan hiilidioksidipäästökauppaan, mikä on heidän mielestään ihanteellinen tapa edetä Saksan eurooppalaisten naapureiden kanssa. Sähköisen liikkuvuuden lisäksi unioni haluaa luottaa myös tieliikenteen ajoneuvojen hybridikaasuihin. Dieselmoottorikäyttöisten ajoneuvojen kielto on kuitenkin kielletty - samoin kuin moottoriteiden yleinen nopeusrajoitus. Siinä kuitenkin mainitaan, että enemmän rahtia olisi kuljetettava rautateillä ja sisävesillä pikemminkin kuin maanteillä.

Kotimaan turvallisuus: CDU ja CSU haluavat ottaa kovan kannan kotimaan turvallisuuteen. Manifestissa suositellaan enemmän videovalvontaa julkisissa tiloissa, automaattista kasvojentunnistusta ja vartalokameroiden laajaa käyttöä. Valtion on ryhdyttävä koviin toimiin rikollisia, terroristeja ja klaaneja vastaan, manifestissa todetaan.

Sosiaalihuolto ja asuminen: Viimeaikaiset vaatimukset nostavat eläkeikää eivät sisälly ohjelmaan. Unioni haluaa kuitenkin tutkia "sukupolvirahaston" käsitettä, jossa valtio varata 100 euroa kuukaudessa jokaiselle vastasyntyneelle lapselle, kunnes hän täyttää 18 vuotta. Ohjelmassa on myös vaihtoehto yksityiselle "Riester" -eläkerahastolle. . Tätä tuettaisiin valtion tuilla, ja se olisi pakollista matalapalkkaisille. Vuoteen 2025 mennessä unioni haluaa rakentaa yli 1.5 miljoonaa uutta asuntoa. Siinä suunnitellaan myös liittovaltion työntekijöiden asuntojen rakennusohjelmaa ja kannustimia yritysasuntojen rakentamiseen.

Talous ja verot: Saksan valtavasta valtionvelasta huolimatta unioni haluaa luopua koronapandemian aiheuttamista veronkorotuksista. Manifestissa ei mainita suuria verohelpotuksia kansalaisille. Sillä välin unioni pyrkii rajoittamaan yhteisöveron 25 prosenttiin. Tuloverottoman "minityön" enimmäispalkkaa on nostettava 450 eurosta (535 dollaria) 550 euroon.

CDU / CSU vaatii myös, että EU: n COVID-19-rahasto pysyy "kertaluonteisena ja väliaikaisena" ja että tämän ei pitäisi olla "ei liittymistä velkaunioniin".

Avaruusmatkailu: Unionin ohjelman mukaan avaruusmatkat ovat avainala, josta myös keskisuurten yritysten tulisi hyötyä. Konservatiivit aikovat hyväksyä aloittelijoille ja pk-yrityksille sopivan avaruuslain. "Työskentelemme kansainvälisellä tasolla avaruuden kestävän käytön puolesta, jotta tuleville sukupolville olisi pääsy avaruuteen", manifestissa lukee.

  • Annalena Baerbock, Saksan vihreän puolueen puheenjohtaja (kuva-allianssi / dpa / M. Kappeler) Annalena Baerbock (vihreät) Annalena Baerbock on 40-vuotiaana ollut vihreiden yhteispuheenjohtaja vuodesta 2018. Oikeustieteilijä, jolla on kansainvälisen julkisoikeuden tutkinto Lontoon kauppakorkeakoulusta, hänen kannattajansa pitävät häntä turvallisena käsiparia hyvä käsitys yksityiskohdista. Vastustajat viittaavat siihen, ettei hänellä ole kokemusta hallinnosta.

Vihreät ja vasemmistopuolue kritisoivat nopeasti CDU: ta ja CSU: ta siitä, etteivät he selittäneet, miten heidän vaalilupauksensa rahoitettiin.

Vihreiden puolueen apujohtaja ja liittokanslerikandidaatti Annalena Baerbock kritisoi manifestia näön puutteesta.

"Meidän on nyt investoitava rohkeasti. Se maksaa rahaa", hän sanoi ja lisäsi, että ilmastonsuojelun on oltava taloudellisen toiminnan perusta.

Puhuminen lähetystoiminnan harjoittajalle RTL / ntv Maanantaina sosialidemokraattien (SPD) pääsihteeri Lars Klingbeil, konservatiivien nykyinen koalitiokumppani, pahoitteli manifestin suuntaa.

"Tämä ei ole enää Angela Merkelin liitto, tämä osoittaa, että sosiaalinen kylmyys siirtyy [CDU: n johtajan ja liittokanslerikandidaatin] Armin Laschetin kanssa. Ja tämä on ohjelma, joka polarisoi maata", Klingbeil sanoi.

energia

Yhdysvaltojen ja Saksan yhteinen julkilausuma Ukrainan tukemisesta, Euroopan energiaturvallisuudesta ja ilmastotavoitteista

Julkaistu

on

Yhdysvallat ja Saksa ovat antaneet yhteisen julkilausuman Saksan liittokansleri Angela Merkelin äskettäisen Washingtonin-vierailun jälkeen tapaamaan kahdenvälisesti Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin. Lausunnossa käsitellään kiistanalaista Nordstream 2 -hanketta, joka on jakanut mielipiteitä EU: ssa.

"Yhdysvallat ja Saksa tukevat vakaasti Ukrainan suvereniteettia, alueellista koskemattomuutta, itsenäisyyttä ja valittua eurooppalaista tietä. Sitoudumme tänään (22. heinäkuuta) vetäytymään takaisin Venäjän aggressiota ja pahanlaatuista toimintaa vastaan ​​Ukrainassa ja sen ulkopuolella. Yhdysvallat lupaus tukea Saksan ja Ranskan pyrkimyksiä rauhan luomiseen Itä-Ukrainaan Normandian muodon kautta.Saksa tehostaa ponnistelujaan Normandian muodon puitteissa helpottamaan Minskin sopimusten täytäntöönpanoa.Yhdysvallat ja Saksa vahvistavat sitoutumisensa ilmastokriisin torjumiseen ja ryhtyä päättäväisiin toimiin päästöjen vähentämiseksi 2020-luvulla pitääkseen 1.5 celsiusasteen lämpötilaraja tavoitettavissa.

"Yhdysvallat ja Saksa ovat yhdistäneet päättäväisyytensä vaatia Venäjää vastuuseen aggressiostaan ​​ja pahanlaatuisesta toiminnastaan ​​määräämällä kustannuksia pakotteiden ja muiden välineiden avulla. Sitoudumme työskentelemään yhdessä äskettäin perustetun Yhdysvaltain ja EU: n Venäjää koskevan korkean tason vuoropuhelun kautta, ja kahdenvälisillä kanavilla sen varmistamiseksi, että Yhdysvallat ja EU ovat valmiita, mukaan lukien asianmukaiset välineet ja mekanismit, reagoimaan yhdessä Venäjän aggressioon ja pahanlaatuisiin toimiin, mukaan lukien Venäjän pyrkimykset käyttää energiaa aseena. aseiden kanssa tai syyllistyä aggressiivisiin toimiin Ukrainaa vastaan, Saksa ryhtyy toimiin kansallisella tasolla ja vaatii tehokkaita toimenpiteitä Euroopan tasolla, mukaan lukien pakotteet, Venäjän vientikapasiteetin rajoittamiseksi Eurooppaan energia-alalla, mukaan lukien kaasu, ja / tai muilla aloilla Tämän sitoumuksen tarkoituksena on varmistaa, että Venäjä ei käytä väärin putkijohtoa, Nord Stream 2 mukaan lukien, aggressiivisuuden saavuttamiseksi. poliittiset tavoitteet käyttämällä energiaa aseena.

"Tuemme Ukrainan sekä Keski- ja Itä-Euroopan energiavarmuutta, mukaan lukien EU: n kolmannessa energiapaketissa vahvistetut monimuotoisuuden ja toimitusvarmuuden keskeiset periaatteet. Saksa korostaa, että se noudattaa sekä kolmannen energiapaketin kirjainta että henkeä. Saksan lainkäyttövaltaan kuuluvalla Nord Stream 2: lla on varmistettava eriyttäminen ja kolmansien osapuolten pääsy tähän. Tähän sisältyy arvio kaikista riskeistä, joita hankkeen toteuttajan sertifiointi aiheuttaa EU: n energian toimitusvarmuudelle.

"Yhdysvallat ja Saksa ovat yhtä mieltä siitä, että Ukrainan ja Euroopan etujen mukaista on, että Ukrainan kautta kulkeva kaasukuljetus jatkuu vuoden 2024 jälkeenkin. Tämän uskomuksen mukaisesti Saksa sitoutuu hyödyntämään kaikkia käytettävissä olevia vipuvaikutuksia jopa 10 Ukrainan Venäjän kanssa tekemän kaasunsiirtosopimuksen, mukaan lukien erityislähettilään nimittäminen näiden neuvottelujen tukemiseksi, aloitettavaksi mahdollisimman pian ja viimeistään 1. syyskuuta. Yhdysvallat sitoutuu tukemaan näitä pyrkimyksiä täysimääräisesti.

"Yhdysvallat ja Saksa ovat päättäväisesti sitoutuneita torjumaan ilmastonmuutosta ja varmistamaan Pariisin sopimuksen onnistumisen vähentämällä omia päästöjämme netto-nollan mukaisesti viimeistään vuoteen 2050 mennessä ja kannustamalla vahvistamaan muiden maiden ilmastotavoitteita. suurten talouksien kanssa, ja yhteistyössä politiikkojen ja tekniikoiden kanssa maailmanlaajuisen nollatason siirtymisen nopeuttamiseksi. Siksi olemme käynnistäneet Yhdysvaltojen ja Saksan ilmasto- ja energiakumppanuuden. Kumppanuus tukee Yhdysvaltojen ja Saksan yhteistyötä kehitettäessä toimivia etenemissuunnitelmia kunnianhimoisen tavoitteemme saavuttamiseksi. päästöjen vähentämistavoitteet; kotimaisten politiikkojen ja prioriteettien koordinointi alakohtaisissa hiilipäästöjen vähentämistä koskevissa aloitteissa ja monenvälisillä foorumeilla; investointien aktivointi energiansiirtymässä; kriittisten energiatekniikoiden, kuten uusiutuvan energian ja varastoinnin, vedyn, energiatehokkuuden ja sähköisen liikkuvuuden, kehittäminen, esittely ja laajentaminen

"Osana Yhdysvaltojen ja Saksan ilmasto- ja energia-alan kumppanuutta olemme päättäneet perustaa pylvään tukemaan nousevien talouksien energiamuutoksia. Tähän pilariin keskitytään tukemaan Ukrainaa ja muita Keski- ja Itä-Euroopan maita. Nämä ponnistelut paitsi myötävaikuttaa ilmastonmuutoksen torjuntaan, myös tukee Euroopan energiavarmuutta vähentämällä Venäjän energian kysyntää.

"Näiden ponnistelujen mukaisesti Saksa sitoutuu perustamaan ja hallinnoimaan vihreää rahastoa Ukrainalle tukemaan Ukrainan energiamuutosta, energiatehokkuutta ja energiavarmuutta. Saksa ja Yhdysvallat pyrkivät edistämään ja tukemaan vähintään miljardin dollarin investointeja Vihreä rahasto Ukrainalle, mukaan lukien kolmannet osapuolet, kuten yksityisen sektorin yksiköt. Saksa antaa alkurahoituksen rahastolle vähintään 1 miljoonaa dollaria ja pyrkii laajentamaan sitoumuksiaan tulevina varainhoitovuosina. Rahasto edistää rahaston käyttöä uusiutuva energia; helpottaa vedyn kehitystä; lisätä energiatehokkuutta; nopeuttaa siirtymistä kivihiilestä ja edistää hiilineutraaliutta.Yhdysvallat aikoo tukea aloitetta ohjelmien lisäksi teknisen tuen ja rahaston tavoitteiden mukaisen poliittisen tuen avulla. markkinoiden yhdentymisen, sääntelyn uudistamisen ja uusiutuvien energialähteiden kehittämisen tukeminen Ukrainan energia-alalla.

"Lisäksi Saksa jatkaa kahdenvälisten energiahankkeiden tukemista Ukrainan kanssa, erityisesti uusiutuvien energialähteiden ja energiatehokkuuden sekä hiilen siirtymätukien alalla, mukaan lukien erityislähettilään nimittäminen 70 miljoonan dollarin erityisrahoituksella. Saksa on myös valmis käynnistää Ukrainan joustavuuspaketti Ukrainan energiavarmuuden tukemiseksi. Tähän sisältyy pyrkimyksiä turvata ja lisätä kapasiteettia Ukrainaan suuntautuville kaasunvirtauksille tavoitteena suojella Ukrainaa täysin mahdollisilta tulevilta Venäjän yrityksiltä katkaista kaasun toimituksia maahan Se sisältää myös teknistä apua Ukrainan integroitumiseksi Euroopan sähköverkkoon, joka perustuu EU: n ja Yhdysvaltain kansainvälisen kehityksen viraston käynnissä olevaan työhön ja koordinoidusti niiden kanssa.Lisäksi Saksa helpottaa Ukrainan liittymistä Saksan kyberkapasiteetin kehittämisjärjestelyyn , tukemaan ponnisteluja Ukrainan energia-alan uudistamiseksi ja auttamaan vaihtoehtojen tunnistamisessa t o Ukrainan kaasunsiirtojärjestelmien nykyaikaistaminen.

"Yhdysvallat ja Saksa ilmaisevat vahvan tukensa Three Seas -aloitteelle ja sen ponnisteluille infrastruktuurin liitettävyyden ja energiavarmuuden vahvistamiseksi Keski- ja Itä-Euroopassa. Saksa sitoutuu laajentamaan sitoutumistaan ​​aloitteeseen silmällä pitäen tukemaan Kolmen meren maiden hankkeita Seas-aloite alueellisen energiaturvallisuuden ja uusiutuvien energialähteiden alalla.Lisäksi Saksa tukee EU: n talousarviosta yhteistä etua koskevia hankkeita energia-alalla EU: n talousarviosta, jonka rahoitusosuus on enintään 1.77 miljardia dollaria vuosina 2021--2027. investoimalla Three Seas Initiative -ohjelmaan ja kannustaa edelleen jäsenten ja muiden konkreettisia investointeja. "

Robert Pszczel, Venäjän ja Länsi-Balkanin vanhempi virkamies, Naton päämajan julkisen diplomatian osasto (PDD), ei ollut liian vaikuttunut sopimuksesta:

Continue Reading

katastrofit

Merkel lähtee tulvavyöhykkeelle, jossa on valmiuteen liittyviä kysymyksiä

Julkaistu

on

By

Vaurioitunut silta B9-valtatiellä näkyy alueella, jossa voimakkaat sateet aiheuttavat tulvat, Sinzigissä, Saksassa, 20. heinäkuuta 2021. REUTERS / Wolfgang Rattay
Yleiskuva Lebenshilfe Hausista, hoivakodista alueella, joka kärsi rankkasateiden aiheuttamista tulvista, Sinzigissä, Saksassa, 20. heinäkuuta 2021. REUTERS / Wolfgang Rattay

Saksan liittokansleri Angela Merkel suuntasi tiistaina 20. heinäkuuta jälleen maan tulvaonnettomuusvyöhykkeelle. Hänen hallitusta piirittivät kysymykset siitä, kuinka päivää aikaisemmin ennustetut tulvat tarttuvat Euroopan rikkaimpaan talouteen. kirjoittaa Holger Hansen, Reuters.

Tulvat ovat tappaneet yli 160 ihmistä Saksassa sen jälkeen, kun viime viikolla on revitty kyliä, pyyhitty taloja, teitä ja siltoja korostamalla aukkoja siitä, kuinka varoitukset ankarasta säästä siirtyvät väestölle.

Koska maa on ollut noin 10 viikkoa poissa kansallisista vaaleista, tulvat ovat nostaneet Saksan johtajien kriisinhallintataidot esille, ja oppositiopoliitikot ehdottavat, että kuolonuhrien paljastama vakavia puutteita Saksan tulvalmiudessa.

Hallituksen virkamiehet hylkäsivät maanantaina (19. heinäkuuta) ehdotukset siitä, että he olivat tehneet liian vähän tulvien varautumiseen ja sanoivat, että varoitusjärjestelmät ovat toimineet. Lue lisää.

Eloonjääneiden etsimisen jatkuessa Saksa alkaa laskea pahimman luonnonkatastrofin taloudelliset kustannukset lähes 60 vuodessa.

Ensimmäisellä vierailullaan tulvan kärsimään kaupunkiin sunnuntaina (18. heinäkuuta) järkyttynyt Merkel oli kuvannut tulvan "kauhistuttavaksi" ja lupaavaksi nopeaa taloudellista apua. Lue lisää.

Tuhoutuneen infrastruktuurin uudelleenrakentaminen vaatii "suuria taloudellisia ponnisteluja" tulevina vuosina, asiakirjaluonnos osoitti tiistaina.

Välitöntä helpotusta varten liittohallitus aikoo antaa 200 miljoonaa euroa (236 miljoonaa dollaria) hätäapua rakennusten, vaurioituneiden paikallisten infrastruktuurien korjaamiseen ja kriisitilanteissa olevien ihmisten auttamiseen, keskiviikkona kabinettiin menevän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Tämä tulee olemaan 200 miljoonan euron lisäksi, joka saadaan 16 osavaltiolta. Hallitus toivoo myös taloudellista tukea Euroopan unionin solidaarisuusrahastosta.

Euroopan komission päällikkö Ursula von der Leyen kertoi lauantaina vierailullaan tulvista kärsineisiin Belgian osiin yhteisöille, jotka Eurooppa oli heidän kanssaan. "Olemme kanssasi surussa ja olemme kanssasi jälleenrakennuksessa", hän sanoi.

Etelä-Saksa on kärsinyt myös tulvista, ja Baijerin osavaltio antaa aluksi 50 miljoonaa euroa hätäapua uhreille, Baijerin pääministeri sanoi tiistaina.

Saksan ympäristöministeri Svenja Schulze kehotti lisäämään taloudellisia resursseja ilmastonmuutoksen aiheuttamien ääri-ilmiöiden estämiseksi.

"Nykyiset tapahtumat monissa paikoissa Saksassa osoittavat, millä voimalla ilmastonmuutoksen seuraukset voivat kohdata meitä kaikkia", hän kertoi Augsburger Allgemeine -lehdelle.

Tällä hetkellä hallitus on rajallinen, mitä se voi tehdä tukeakseen tulvien ja kuivuuden ennaltaehkäisyä perustuslailla, hän sanoi ja lisäsi kannattavansa ilmastonmuutokseen sopeutumisen kiinnittämistä perustuslakiin.

Asiantuntijoiden mukaan Luoteis-Eurooppaa viime viikolla kohdanneiden tulvien pitäisi toimia varoituksena siitä, että tarvitaan pitkäaikaista ilmastonmuutoksen estämistä. Lue lisää.

($ 1 = € 0.8487)

Continue Reading

energia

Yhdysvallat ja Saksa ilmoittavat lähipäivinä Nord Stream 2 -putkilinjan kaupasta - lähteet

Julkaistu

on

By

Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeen logo näkyy putkessa Tšeljabinskin putkivalssaamossa Tšeljabinskissa, Venäjällä, 26. helmikuuta 2020. REUTERS / Maxim Shemetov / File Photo

Yhdysvaltojen ja Saksan odotetaan julkistavan lähipäivinä sopimuksen, joka ratkaisee heidän pitkäaikaisen kiistansa Venäjän 11 ​​miljardin dollarin Nord Stream 2 -maakaasuputkesta, asiaan perehtyneet lähteet sanoivat maanantaina (19. heinäkuuta), kirjoittaa Andrea Shalal.

Presidentti Joe Biden ja Saksan liittokansleri Angela Merkel eivät onnistuneet ratkaisemaan erimielisyyksiä merenalaisen putken suhteen, kun he tapasivat viime viikolla, mutta olivat yhtä mieltä siitä, että Moskovan ei pidä sallia käyttää energiaa aseena naapureitaan vastaan. Lue lisää.

Yhdysvaltojen ja Saksan viranomaisten keskustelujen jälkeen Yhdysvaltojen ja Saksan viranomaisten keskustelu Yhdysvaltojen huolesta siitä, että 98-prosenttisesti valmis putki lisää EU: n riippuvuutta Venäjän kaasusta, saattaa viedä Ukrainalta kauttakulkumaksut, jotka se kerää kaasupumpun kautta. nykyinen putki.

Sopimus estäisi Yhdysvaltojen nykyisin luopuvien pakotteiden jatkamisen putken takana olevalle Nord Stream 2 AG: lle ja sen toimitusjohtajalle.

Yksityiskohtia ei ollut heti saatavissa, mutta lähteiden mukaan kauppa sisältäisi molempien osapuolten sitoumukset varmistaa investointien lisääminen Ukrainan energia-alalle uuden putkilinjan negatiivisten laskujen kompensoimiseksi, mikä tuo arktisen alueen kaasua Itämeren alle.

"Se näyttää hyvältä", sanoi yksi lähteistä, joka puhui nimettömänä, koska neuvottelut ovat edelleen kesken. "Odotamme näiden keskustelujen saavuttavan ratkaisun lähipäivinä."

Toisen lähteen mukaan molemmat osapuolet olivat lähellä sopimusta, joka vaimentaisi Yhdysvaltojen ja Ukrainan lainsäätäjien esiin tuomia huolenaiheita.

Valtiosihteeri Antony Blinkenin vanhempi neuvonantaja Derek Chollet tapaa tiistaina ja keskiviikkona Kiovassa Ukrainan korkeiden virkamiesten vahvistamaan Yhdysvaltain ja Ukrainan välisten suhteiden strategista arvoa, ulkoministeriö ilmoitti maanantaina.

Erään lähteen mukaan Yhdysvallat oli innokas varmistamaan, että Ukraina tukee odotettua sopimusta Saksan kanssa.

Bidenin hallinto totesi toukokuussa, että Nord Stream 2 AG ja sen toimitusjohtaja käyttäytyivät seuraamuksiin. Mutta Biden luopui pakotteista antaakseen aikaa sopia sopimukselle ja jatkaakseen entisten presidentti Donald Trumpin hallinnon aikana huonosti kuluneiden suhteiden rakentamista Saksaan. Lue lisää.

Sen lisäksi, että Saksa on vakuuttanut halukkuutensa "kääntää kaasua Ukrainaan", jos Venäjä koskaan keskeyttää toimitukset Itä-Eurooppaan, lähteiden mukaan sopimus sisältäisi molempien maiden lupauksen investoida Ukrainan energianmuutokseen, energiatehokkuuteen ja energiaan turvallisuus.

Ei ollut heti selvää, ilmoittivatko molemmat maat merkittävistä valtion investoinneista vai pyrkivätkö ne hyödyntämään yksityisiä investointeja Ukrainaan.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa