Liity verkostomme!

Saksa

Apple valmistelee Saksan 5G-yksikön osana 1 miljardin euron investointia

Julkaistu

on

Apple suunnitteli laajentavansa suunnittelutoimintaansa Münchenissä sisältäen laitoksen, joka keskittyy 5G: hen ja tuleviin langattomiin järjestelmiin liittyvien sirujen ja ohjelmistojen kehittämiseen, kirjoittaa Chris Donkin.

Eurooppalaisen piidioksidikeskuksen perustaminen Saksan kaupunkiin, Apple totesi, lisää satoja uusia työntekijöitä alueen tutkimus- ja kehitystoimintaan ja muodostaa osan miljardin euron investoinnista kolmen vuoden aikana maan tilojen parantamiseksi.

München on jo Yhdysvaltojen yhtiön suurin insinööritoimisto Euroopassa, ja sen tiimit keskittyvät virranhallintatekniikkaan, sovellusprosessoreiden SoC: iin sekä analogisiin ja sekoitettuihin signaaliratkaisuihin, joita käytetään iPhonissa.

Sen uusi yksikkö sijoitetaan jo rakennettuun 30,000 neliömetrin rakennukseen, jonka yrityksen on määrä alkaa siirtyä tontille vuoden 2022 lopulla.

Yritys väitti, että sen laitoksesta tulee Euroopan "suurin langattomien puolijohteiden ja ohjelmistojen tutkimus- ja kehitystyömaa".

Applen lisääntynyt investointi sirujen kehittämislaitoksiin Saksassa tapahtuu aikana, jolloin useat Euroopan unionin maat ovat yrittää aktiivisesti parantaa alueen asemaa puolijohdemarkkinoilla vähentääkseen riippuvuutta tuonnista Yhdysvalloista ja Aasiasta.

energia

Yhdysvallat ja Saksa löysivät Nord Stream 2 -putkijärjestelyn venäläisen "aggressiivisuuden" torjumiseksi

Julkaistu

on

By

Työntekijät nähdään Nord Stream 2 -kaasuputken rakennustyömaalla lähellä Kingiseppiä, Leningradin alue, Venäjä, 5. kesäkuuta 2019. REUTERS / Anton Vaganov / Tiedosto Kuva

Yhdysvallat ja Saksa ovat julkistaneet sopimuksen Nord Stream 2 -kaasuputkesta, jonka nojalla Berliini sitoutui vastaamaan kaikkiin Venäjän yrityksiin käyttää energiaa aseena Ukrainaa ja muita Keski- ja Itä-Euroopan maita vastaan, kirjoittaa Simon Lewis, Andrea Shalal, Andreas Rinke, Thomas Escritt, Pavel Polityuk, Arshad Mohammed, David Brunnstrom ja Doyinsola Oladipo.

Sopimuksen tarkoituksena on lieventää kriittisten mielestä 11 miljardin dollarin putken strategiset vaarat, nyt 98% valmis, rakennetaan Itämeren alle kaasun kuljettamiseksi Venäjän arktiselta alueelta Saksaan.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat vastustaneet putkistoa, joka antaisi Venäjän viedä kaasua suoraan Saksaan ja mahdollisesti katkaista muut kansat, mutta presidentti Joe Bidenin hallinto on päättänyt olla yrittämättä tappaa sitä Yhdysvaltain sanktioilla.

Sen sijaan se on neuvotellut Saksan kanssa sopimuksen, joka uhkaa aiheuttaa kustannuksia Venäjälle, jos se pyrkii käyttämään putkea vahingoittamaan Ukrainaa tai muita alueen maita.

Mutta näillä toimenpiteillä ei näyttänyt olevan juurikaan rauhaa Ukrainassa vallinneisiin pelkoihin. Ukraina ilmoitti pyytäneensä neuvotteluja sekä Euroopan unionin että Saksan kanssa. Sopimus kohtaa myös poliittisen opposition Yhdysvalloissa ja Saksassa.

Yhteisessä julkilausumassa, jossa esitettiin kaupan yksityiskohdat, Washington ja Berliini olivat "yhdessä päättäneet pitää Venäjää vastuullisena sen aggressiosta ja pahasta toiminnasta asettamalla kustannuksia pakotteiden ja muiden välineiden avulla".

Jos Venäjä yrittää "käyttää energiaa aseena tai tehdä lisää aggressiivisia tekoja Ukrainaa vastaan", Saksa ryhtyy toimiin yksin ja vaatii toimia EU: ssa, mukaan lukien pakotteet, rajoittamaan Venäjän vientikykyä Eurooppaan energia-alalla, "lausunnossa sanottiin.

Siinä ei eritelty Venäjän erityisiä toimia, jotka saisivat aikaan tällaisen siirron. "Päätimme olla toimittamatta Venäjälle etenemissuunnitelmaa sen suhteen, miten he voivat välttää sitoutumisensa vetäytymiseen", kertoi vanhempi ulkoministeriön virkamies toimittajille nimettömänä.

"Pyrimme myös saamaan kaikki tulevat Saksan hallitukset vastuuseen sitoumuksistaan, jotka he ovat tehneet tässä", virkamies sanoi.

Sopimuksen mukaan Saksa "käyttää kaikkia käytettävissä olevia vipuvaikutuksia" pidentääkseen 10 vuodella Venäjän ja Ukrainan välistä kaasunsiirtosopimusta, joka on merkittävien tulojen lähde Ukrainalle ja päättyy vuonna 2024.

Saksa maksaa myös vähintään 175 miljoonaa dollaria uuteen miljardin dollarin vihreään rahastoon Ukrainalle, jonka tarkoituksena on parantaa maan energiaomavaraisuutta.

Ukraina lähetti Brysseliin ja Berliiniin muistutuksia, joissa vaadittiin neuvotteluja, ulkoministeri Dmytro Kuleba sanoi tweetissään ja lisäsi putken "uhkaa Ukrainan turvallisuutta". Lue lisää.

Kuleba antoi julkilausuman myös Puolan ulkoministerin Zbigniew Raun kanssa ja lupasi toimia yhdessä Nord Stream 2: n vastustamiseksi.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskiy sanoi odottavansa "rehellistä ja vilkasta" keskustelua Bidenin kanssa putkilinjasta, kun nämä kaksi tapaavat Washingtonissa ensi kuussa. Valkoinen talo ilmoitti vierailusta keskiviikkona, mutta lehdistösihteeri Jen Psaki sanoi, että ilmoituksen ajoitus ei liittynyt putkisopimukseen.

Saksan liittokansleri Angela Merkel puhui puhelimitse Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa tunteja ennen sopimuksen julkaisemista, Saksan hallitus sanoi, että Nord Stream 2 ja Ukrainan kautta kulkeva kaasukuljetus olivat aiheita.

Putki oli ollut riippuvainen Yhdysvaltojen ja Saksan suhteista sen jälkeen, kun entinen presidentti Donald Trump sanoi, että se voi muuttaa Saksan "Venäjän panttivangiksi", ja hyväksyi joitain pakotteita.

Saksan ulkoministeri Heiko Maas sanoi Twitterissä olevansa "helpottunut siitä, että olemme löytäneet rakentavan ratkaisun".

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov, joka kysyi aiemmin keskiviikkona ilmoitetuista sopimuksen yksityiskohdista, sanoi, että Venäjälle kohdistuvien pakotteiden uhka ei ollut "hyväksyttävä" Interfax-uutistoimiston mukaan.

Jo ennen sopimuksen julkistamista vuotaneet sopimuksen yksityiskohdat herättivät kritiikkiä joiltakin lainsäätäjiltä sekä Saksassa että Yhdysvalloissa.

Republikaanien senaattori Ted Cruz, joka on pysäyttänyt Bidenin suurlähettiläskandidaatit huolestuneisuutensa vuoksi Nord Stream 2: sta, sanoi, että ilmoitettu sopimus olisi "Putinin sukupolvien geopoliittinen voitto ja katastrofi Yhdysvalloille ja liittolaisillemme".

Cruz ja jotkut muut lainsäätäjät käytävän molemmin puolin ovat raivoissaan demokraattisen presidentin suhteen siitä, että hän luopui kongressin määräämistä pakotteista putkilinjaa vastaan ​​ja työskentelevät tapojen puolesta pakottaa hallinnon käsi pakotteisiin kongressin avustajien mukaan.

Senaatin ulkosuhdekomiteassa toimiva demokraattinen senaattori Jeanne Shaheen sanoi, ettei hän ole vakuuttunut siitä, että sopimus lieventäisi putkilinjan vaikutuksia. Hänen mukaansa "antaa Kremlille valtuudet levittää pahan vaikutusvaltaansa koko Itä-Eurooppaan".

"Olen skeptinen siitä, että riittääkö, kun pöydän avainpelaaja - Venäjä - kieltäytyy pelaamasta sääntöjen mukaan", Shaheen sanoi.

Saksassa ympäristöystävällisen Vihreät-puolueen huippujäsenet kutsuivat ilmoitettua sopimusta "katkeraksi takaiskuiksi ilmastonsuojelulle", mikä hyödyttäisi Putinia ja heikentäisi Ukrainaa.

Bidenin hallintoviranomaiset väittävät, että putkilinja oli niin lähellä valmistumistaan ​​aloittaessaan virkansa tammikuussa, ettei heillä ollut mitään tapaa estää sen valmistumista.

"Varmasti olemme sitä mieltä, että edellinen hallinto olisi voinut tehdä enemmän", Yhdysvaltain virkamies sanoi. "Mutta tiedät, että teimme parhaan huonosta kädestä."

Continue Reading

Ilmastonmuutos

Meidän on torjuttava ilmaston lämpenemistä paljon nopeammin - Merkel

Julkaistu

on

By

Saksan liittokansleri Angela Merkel ei ole tehnyt riittävästi hiilidioksidipäästöjen vähentämistä ilmaston lämpenemisen torjumiseksi (Kuvassa) sanoi viime viikolla, kirjoittaa Kirsti Knolle, Reuters.

"Tämä ei päde vain Saksaan, vaan moniin maailman maihin", Merkel kertoi Berliinissä pidetyssä lehdistötilaisuudessa ja lisäsi, että Pariisin sopimuksessa on tärkeää toteuttaa ilmastotavoitteiden mukaisia ​​toimenpiteitä.

Merkel, joka eroaa kansleriasta myöhemmin tänä vuonna, sanoi olevansa käyttänyt poliittisen uransa aikana paljon energiaa ilmastonsuojeluun, mutta oli hyvin tietoinen paljon nopeamman toiminnan tarpeesta.

Continue Reading

Saksa

Valmistautuessaan kumartumaan, Merkel oli liian kiireinen ajattelemaan elämää toimiston jälkeen

Julkaistu

on

By

Saksalainen Angela Merkel teki viime viikolla selväksi, että hän jatkaisi ilmastonmuutoksen kaltaisten asioiden käsittelyä viimeiseen päiväänsä saakka liittokanslerina, mutta on selvää kuin koskaan, mutta antoi vähän suunnitelmistaan, kun hän lähtee toimistosta 26. syyskuuta pidettyjen vaalien jälkeen, kirjoittaa Madeline Chambers.

Merkel on johtanut Saksaa 16 vuoden ajan ohjaten Euroopan suurinta taloutta maailmanlaajuisen finanssikriisin, euroalueen velkakriisin, maahanmuuttajakriisin ja koronaviruspandemian kautta, mutta hän ei ole ehdolla viidenneksi toimikaudeksi.

"Jokaisella viikolla on haasteita. Katsokaa kohtaamiamme tapahtumia - nousevat koronavirustapaukset, kauheat tulvat. Et voi sanoa, että asioita ei ole ratkaistava", Merkel sanoi viimeisessä vuosittaisessa kesän tiedotustilaisuudessa, joka tuotti vähän vaikeaa uutiset.

"Minulta on esitetty vaatimuksia, kun olen virassa, ja jatkan tällä tavoin viimeiseen päivään asti", sanoi raittiista lähestymistavastaan ​​tunnettu konservatiivikansleri.

67-vuotias koulutettu fyysikko, joka varttui Itä-Saksan kommunistissa, sanoi, ettei hän ollut pohtinut paljoakaan, mitä tekisi, kun hän eroaisi.

"Aikaa ja tilaa on vähän ajatella myöhemmästä ajasta", hän sanoi kysyttäessä suunnitelmistaan.

Viime viikkojen aikana hän on käynyt eräässä jäähyväiskiertueessa vierailulla Yhdysvalloissa ja Britanniassa.

Merkel kuitenkin itsevarmalla ulkonäöllä, jossa hän hymyili ja teki muutaman ironisen kommentin, vihjasi, että hänellä voi vielä olla rooli Euroopan unionin ilmastosuunnitelmissa, nimeltään "Fit for 55".

Sanomalla, että tiukat neuvottelut tästä voisivat aloittaa uuden Saksan hallituksen muodostamisen aikana, hän sanoi: "Haluamme varmistaa, että meillä on hyvä kanavanvaihto", ja lisäsi, että hän voisi aloittaa.

Merkel tunnusti "ilmastokansleriksi" vuonna 2007, koska se oli puolustanut asiaa kahdeksan ryhmän johtajien kanssa ja siirtynyt uusiutuvaan energiaan Saksassa. Merkel tunnusti muutosvauhdin olevan liian hidas.

"Luulen, että olen käyttänyt paljon energiaa ilmastonsuojeluun", Merkel sanoi.

"Silti minulla on riittävästi tieteellistä mieltä nähdäkseni, että objektiiviset olosuhteet osoittavat, ettemme voi jatkaa tässä tahdissa, mutta että meidän on siirryttävä nopeammin."

Saksan ensimmäisenä naiskanslerina Merkelillä on ollut vaikeuksia olla asettamatta itseään vahvaksi feministiksi. Kysyttäessä naisten ominaisuuksista politiikassa, hän löi tyypillisesti itsensä halveksivan muistiinpanon.

"Naisilla on taipumusta kaipaa tehokkuutta", hän sanoi ja lisäsi, että oli myös poikkeuksia. Hän sanoi, että muut naiset olivat tehneet enemmän tasa-arvon puolesta kuin hän, mutta että hän oli saavuttanut jotain.

Merkel, luterilainen nainen miesvaltaisessa, perinteisesti katolilaisessa puolueessa, jäi turhaan kysyttäessä, missä hän olisi vaalien iltana, ja kompastui sanoen, ettei hän ollut ajatellut asiaa, mutta olisi yhteydessä puolueeseensa.

Hän ei pettänyt tunteita lähestyvästä lähdöstään, ja huomautti vain: "Yleensä huomaat vain, mitä kaipaat, kun sinulla ei enää ole sitä."

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa