Liity verkostomme!

Georgia

Georgian EU-jäsenyys keskeytetty, suurlähettiläs vahvistaa

SHARE:

Julkaistu

on

EU:n Georgian-suurlähettiläs Pawel Herczynski sanoi EU:n laajentumista käsittelevässä tilaisuudessa Tbilisissä tiistaina 9. heinäkuuta, että "valitettavasti Georgian liittymisprosessi on pysähtynyt toistaiseksi". Hän lisäsi, että "EU-johtajat ovat päättäneet tästä viime Eurooppa-neuvostossa"..

Suurlähettiläs itse asiassa poisti neuvoston viime kuussa antamien päätelmien jättämän kiertymistilan, jossa viitattiin Georgian hallituksen toimintatapaan, "joka vaarantaa Georgian EU-polun. tosiasiallinen mikä johtaa puoleen liittymisprosessissa”.

Murtumiskohta oli Georgian ulkomaisia ​​agentteja koskevan lain hyväksyminen, joka perustui erimielisyyksiin tukahduttavaan Venäjän lainsäädäntöön. Se on johtanut viikkoja kestäviin mielenosoituksiin Georgian pääkaupungissa Tbilisissä.

"Laki ulkomaisen vaikutuksen läpinäkyvyydestä erottaa maan selvästi yhdeksän askeleen täyttämisestä, ja länsi- ja Eurooppa-vastainen retoriikka on myös täysin ristiriidassa ilmoitetun tavoitteen kanssa liittyä Euroopan unioniin", suurlähettiläs Gerchinsky sanoi.

Hän ilmoitti myös, että EU on jäädyttänyt Georgialle Euroopan rauhanrahaston varoja tänä vuonna 30 miljoonan euron arvosta. Hän lisäsi, että enemmän toimia "Otetaan huomioon, jos tilanne pahenee entisestään" ja hän pohti, että "on surullista nähdä EU:n ja Georgian suhteet niin alhaalla, kun ne olisivat voineet olla kaikkien aikojen korkeimmillaan".

EU myönsi Georgialle ehdokasstatuksen viime joulukuussa, mutta nyt sen johtajat "eivät ymmärrä Georgian nykyisten viranomaisten aikomuksia", suurlähettilään mukaan. Keskeyttämisestä huolimatta Eurooppa-neuvosto on vahvistanut tukevansa Georgian alueellista koskemattomuutta ja solidaarisuutta Georgian kansaa kohtaan. He ovat sitoutuneet jatkamaan Eurooppa-pyrkimyksiensä tukemista.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa