Liity verkostomme!

Ranska

"Olemme pelastaneet tasavallan!" - Uusi kansanrintama väittää voiton sekä Macronista että Le Penistä

SHARE:

Julkaistu

on

Päätuloskyselyn mukaan vasemmistolainen Uusi kansanrintama on Ranskan kansalliskokouksen suurin ryhmittymä presidentti Macronin järjestämien ennenaikaisten vaalien toisen äänestyskierroksen jälkeen. Ipsosin France Télévisionsille tekemä kysely ennustaa 172-192 paikkaa NPF:lle, 150-170 Emmanuel Macron Ensemble-allianssille ja 132-152 Marine Le Penin National Rallylle, joka oli johtoasemassa viikon ensimmäisen äänestyskierroksen jälkeen. sitten.

Gaullistien seuraajien republikaanien 57–67 kansanedustajaa odotetaan jakautuvan niiden kesken, jotka kannattaisivat Le Penin pääministeri Jordan Bardellan valintaa, ja niiden kesken, jotka aina äänestäisivät puoluetta vastaan, jonka he pitävät perustavanlaatuisena uhkana valtiolle. Viides tasavalta, jonka perusti Charles de Gaulle.

Heti kun galluppi julkaistiin, Uuden kansanrintaman johtaja Jean Luc Mélenchon julisti, että he olivat "pelastaneet tasavallan". Suuri osa hänen tulestaan ​​kohdistui presidentti Macroniin, jota kritisoitiin laajasti vaalien järjestämisestä. Hän kehotti häntä tunnustamaan tappionsa ja olemaan yrittämättä kiertää sitä millään tavalla.

"Presidentin velvollisuus on kutsua Uutta kansanrintamaa johtamaan maata", hän sanoi. Hän lisäsi, että liittoumaa NPF-blokin ulkopuolisten puolueiden kanssa ei voida hyväksyä, vaikka se ei tavoittelekaan yleisenemmistöä kansalliskokouksen 577 paikasta. He eivät neuvottele vaan pyrkivät toteuttamaan manifestinsa, joka lupaa paremman sopimuksen työntekijöille ja korkeampia veroja rikkaille.

Suurin osa NPF:n paikoista on Mélenchonin France Unbowed -puolueen ja sosialistien edustajat, joita johtaa Oliver Faure. Hän puhui pian Mélenchonin jälkeen ja sanoi, että pitäisi olla hallitus, jolla on "vain yksi ohjelma, Uuden kansanrintaman ohjelma".

Faure varoitti republikaaneja ja President's Ensemble -liiton kansanedustajia, että "heidän ei pitäisi koskaan äänestää äärioikeiston rinnalla estääkseen Uutta kansanrintamaa hallitsemasta maata".

Mainos

Jordan Bardella kertoi kannattajille, jotka olivat kokoontuneet juhlimaan kansallisen rallin voittoa, että "luonnoton" ja "kunnioitteleva liitto" oli "riistänyt ranskalaiset". Hän viittasi Ranskan politiikassa pitkään vakiintuneeseen käytäntöön, jossa äärioikeistoa vastustavien puolueiden kolmanneksi sijoittuneet ehdokkaat nousevat alas sellaisten ehdokkaiden puolesta, jotka ovat paremmassa asemassa voittamaan National Rallyn ja sen edeltäjäpuolueet.

"Tänä iltana nämä liittoutumat heittävät Ranskan Jean-Luc Mélenchonin äärivasemmiston syliin", Jordan Bardella sanoi. Siitä huolimatta hän väitti, että kaksinkertaistamalla kansanedustajamääränsä kansalliskokouksessa hänen puolueensa oli laskenut "huomispäivän voiton kulmakivet". Se oli tunne, jota Marine Le Pen toisti puhuessaan: "voitto on vain viivästynyt", hän sanoi.

Ensemble-allianssiin kuuluva pääministeri Gabriel Attal on ilmoittanut luovuttavansa eron Emmanuel Macronille. Presidentin itsensä ei odoteta puhuvan välittömästi, hänen puolestaan ​​annetussa lausunnossa sanotaan, että ensin analysoidaan tulokset ja sitten "kunnioittaa ranskalaisten valintaa".

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa