Liity verkostomme!

Ranska

Ranskan demokratia vaarassa Les Républicainsin (EPP) liittolaisena Le Penin äärioikeistopuolueen kanssa

SHARE:

Julkaistu

on


Euroopan vihreä puolue on raivoissaan sopimuksesta Marine Le Penin Rassemblement Nationalin (RN, ID Euroopan tasolla), jonka Les Républicainsin (LR, Euroopan kansanpuolue Euroopan tasolla) presidentti Eric Ciotti ilmoitti Ranskan televisiossa. 

Mélanie Vogel, Euroopan vihreiden puolueen puheenjohtaja ja ranskalainen senaattori, sanoi: "Olemme nähneet Ranskassa viime vuosikymmenen aikana liberaalien ja konservatiivien tekevän kaikki samat virheet, joista maanosa maksoi kauhean hinnan 20-luvulla ja kolmekymppinen. Epäonnistuessaan puolustamaan demokraattisia arvoja, "normalisoimalla" äärioikeiston ajatuksia ja institutionalisoimalla heidän läsnäolonsa parlamentissa, he ovat tasoittaneet tietä pahimmalle. 

”Ranskan presidentin Emmanuel Macronin (Renessanssi; Uudista Eurooppa eurooppalaisella tasolla) vastuu on valtava. Vastuuttomalla päätöksellään hajottaa Ranskan parlamentti Macron on vaarantanut koko Ranskan demokratian ja koko Euroopan unionin vakauden”, Mélanie Vogel sanoi.   

Edistyksellisellä puolella Ranskan vihreiden puolue Les Ecologistes on avainasemassa sen varmistamisessa, että seuraavissa vaaleissa syntyy suuri liike, joka voi voittaa fasistit. 

Mélanie Vogel lisäsi, että "Vuonna 1936 Ranskassa, kun Saksa oli natsismin vallassa, "Populaire-rintama" onnistui kukistamaan äärioikeiston ja rakentamaan demokraattisia ja sosiaalisia voittoja. Tämä meidän on tehtävä uudelleen vuonna 2024. Tämä on historiallinen vastuumme. Kehotan kaikkia edistysmielisiä, demokraatteja, feministejä, LGBTI-ihmisiä, ammattiliittoja ja kansalaisyhteiskunnan järjestöjä liittymään tähän taisteluun demokratian ja oikeuden puolesta. Emme voi olla varmoja parhaasta lopputuloksesta. Mutta emme myöskään voi olla varmoja pahimmasta. Voimme voittaa. Joten taistellaan tätä vastaan ​​yhdessä. Kehotan myös kaikkia LR:n jäseniä selventämään kantaansa ja toteamaan, ovatko he edelleen demokraattisen puolella vai eivät. ”

Euroopan vihreät ovat Euroopan parlamentin vaalikampanjan aikana jatkuvasti kehottaneet oikeistopuolueita olemaan tekemättä yhteistyötä äärioikeiston kanssa. Vihreät panevat merkille senaatin Les Républicains -ryhmän ja muiden LR:n jäsenten kieltäytymisen noudattaa LR-puolueen johtajan Ciottin kehotusta. 

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa